Duben
ohodnotit

300: Vzestup říše [2k digital]

300: Rise of An Empire

Další název:
Untitled 300 Sequel; Xerxes : 300 Sequel;300: Vzostup impéria (SK)
Rok:
2014
Délka:
98 minut
Premiéra v ČR:
6.3.2014

Komentáře k filmu 300: Vzestup říše

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 19
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.1.2017
Pokračování epické ságy a   opět podle komiksu Franka   Millera tentokrát pod názvem   ´Xerxes´. Vizuální   dokonalost, neutuchající   válečná vřava tentokrát   na hladině oceánu a   atmosféra hustá, že by se   dala krájet. Když se to   však porovná s předchozím   snímkem ´300: Bitva u   Thermopyl´, jedná se o zcela   jiný vizuální obraz. A je   to dobře. Nikdo tak nemůže   režiséra Noama Murrovu   obvinit z vykrádání Zacka   Snydera. Ani Noam Murro však   nic neponechal náhodě, a   zrežíroval akci, nemající   do této chvíle obdoby.   Využitím CGI efektů se   vytvořilo mnoho prostoru na   vytvoření scén, které by   jinak po technické stránce   nebyli možné uskutečnit.   Hladina oceánu je prostě   hladina oceánu. Snímek svou   podstatou opět zavěsil   laťku hodně vysoko.
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.3.2014
Skvělé   pokračování,výborný jak   po vizuální stránce tak   výbornou akcí,bitvy se   vším všudy co do nich   patří.Skvělá erotická   scéna která do filmu   přesně sedla,mimochodem   vynikající herecký výkon   E.Green během celeho   filmu.Určitě to shlédnu   ještě několikrát.
JiříkH
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.3.2014
George H
Super filmeček.Byl jsem na 3D   verzi 8.3.2014 v Cinestaru v   Hradci Králové.Super efekty   a té krve, moc.
koprcol
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.3.2014
300:Vstup řiše
Hodnotim tento film že vypada   fakt docela auper snad taky   bude stat zato jak prvni dil   300bitva u termobilu tak   doufam ze ted bude daleko   lepai.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2014
Návrat třístovky je tu!!!
První film- 300:Bitva u   Thermopyl byl slušný   zážitek a jistě nás   všechny překvapila   audiovizuální stránka a   komiksový"fíling"k   terý z filmu okatě   vyčníval.Historická řežba   natočená moderně-dobrý   nápad!Pokračování je snad   ještě v tomto více   vypilovanější,zde jasně   ční výborné digi efekty a   triky,ale nevadí to ba   naopak.Kdo byl spokojen u   první třístovky,měl by   být i zde.Nevadí my zda je   to historicky nepřesné,nebo   že řekové ač v menšině   skoro porád vyhrávají:-)Je   to solidně natočená krvavá   řežba a démonický Xerxes   zde má ještě   démoničtějšího   spojence-Evku Zelenou- která   hraje"Artemyšku"   lehounce nadsazených 80%.
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.4.2014
Vydařený film, stejně jako   Bitva u Thermopyl. Kdybych   nevěděl, že to netočil   znovu Snyder, zřejmě bych to   ani nepoznal. Vizuální   stránka je pořád luxusní,   zeleno-modrý filtr nevadil,   přehledná akce, skvělý   masakry a nakonec se dostavil   i nepřerušovaný dlouhý   záběr. Nováček Noam Murro   si zkrátka s filmem poradil   hravě a natočil lahůdkovou   podívanou, které dodává   ještě větší šmrnc   Sullivan Stampleton? Eh,   cože, kdo to byl? Myslel jsem   samozřejmě Evu Green, která   díky své temně   vyzařující auře, je   neskutečně sexy a sex s tím   chlapem byl docela vášnivý.   Evička, její prsa a bitvy na   moři bude vše, co si z   podívané odnesete. A já byl   s touto nadílkou spokojený.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.5.2014
Tak tenhle film mě   příjemně překvapil.   Režisér Noam Murro dobře   zvládl natočit svůj   režisérský debut. Skvělí   herci, sympaťák Sullivan   Stapleton a zlá Eva Green,   dobré duo. Stejně tak   pěkná "erotická"   scéna a hlavně výbroně   udělané efekty při   námořních bitvách. Film se   mi líbil víc, než   jednička. Oba dva díly se   sice od sebe moc neliší,   příběh je podobný, postavy   také, ale přece jenom tenhle   film má něco víc do sebe.   Hlavně se zde řeší celé   Řecko, kdežto v jedničce   jenom Sparta.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.8.2018
║Rozpočet   $110miliónov║Tržby USA   $106,580,051║Tržby   Celosvetovo $337,580,051▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $16,714,160 //počet   predaných kusov 776,025║   Tržby za predaj DVD v USA   $16,547,753 //počet   predaných kusov 962,937║   Prvá 300 je taká moja   srdcovka, takže som   očakával a dúfal že   pokračovanie ktoré obohacuje   a dopĺňa dej okolo   pôvodného filmu dokáže   patrične strhnúť a tak sa   aj stalo. Hlavne prvá tretina   moc potešila, opäť prišlo   na vyšperkované dynamické   súboje, náhľad na boj o   Marathon vs Darious milo   prekvapil, prerod Xerxesa na   boha rovnako tak urobil svoje,   krásny komiksovo podfarbený   vizuál v 3D urobil tiež   svoje penzum a aj hudba celkom   zapasovala, kde ma príjemne   nadchlo že sa neopakovali   motívy z prvého dielu. Na   škodu bola ale poslabšia   výraznosť hlavného hrdinu   Themistoklesa v podaní pre   mňa neznámeho Sullivana   Stapletona, skôr Eva Green   ako Artemisia si viac kradla   film pre seba. Taktické   súboje lodí na mori v celku   slušne spracované, záver   opäť prinášal príjemné   zimomriavky, nuž k tomuto   pokračovaniu by určité   malé výhrady boli ale aj tak   opäť veľmi slušne   spracovaný komiks. /videl v   kine 3D verziu: 85%/ __
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2014
300: Rise of An Empire
Za jednotkou zaostáva jednak   v akcii a bojových scénach a   jednak v príbehu.Príbeh je v   podstate o zrode Xerxesa a   potom to prejde do vojny s   královnou Artemisou.Bojové   scény ak sú tak si ich   užijete.Už ale neuvidíme   tolko useknutých rúk a hláv   ale zato uvidíme viacej   krvi.Eva Green mi prišla ako   Artemisa neuveritelne   presvedčivá úplne som jej   tú postavu hltal a doslova   som si užíval scény na   ktorých sa   nachádzala.Taktiež sexuálna   scéna s nou a hlavným   hrdinom je famozna.Mínusmi   filmu sú málo súbojov   pretože tento diel sa celý   odohráva no mori tak   neuvidíme tolko epických   bitiev.Hlavná postava mi   príde nevýrazná a neviem   už ani jej meno.Konec filmu   je velká krvavá bitva a   neukončenie filmu.Koniec na   trojku a už teraz sa teším.
POMOthy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.9.2018
Výsostne efektný, komiksovou   krvou zaliaty fotbalový   zápas s neodolateľne   živočíšnou rozdávačkou v   polčase (ktorá ma   vzrušila), a na ňu   nadväzujúcim poetickým   výrokom vo finále (ktorý ma   knokautoval). Pochvala tvorcom   za honosné poňatie sequelu   čoby mohutnej nadstavby na   prvý, odteraz skromne   vyznievajúci film.
list
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.3.2014
VLK
Dějově pěkně propleteny s   první 300 ale Leonidas je   Leonidas .Potešila me v   závěru filmu skladba WAR   PIGS od BLACK SABBATH.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.7.2014
Vyprávění úžasným   vizuální stylem dle   komixové předlohy se opravdu   povedlo. Chvílemi sice   trošku fantasy, ale celkový   dojem výborný. Doporučuji
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.5.2015
Pokráčování Millerova   komiksu 300. Předchozí film   300 byl podobně jako třeba   Sin City zajímavým   překvapením.
Ale co   udělat v pokračování   lépe? Všeho je tu víc,   akce, hromadných   digitálních scén i   hrdinských kousků. I prsou.   Sice hlavně těch mužských,   ale s kombinací s pekáči   buchet je to pěkná fitness   podívaná. A Eva Green také   přispěje. Na lepší   hodnocení to nestačí, ale   úroveň zůstala stejná...   jen už to není žádná   pecka.
Sanchez
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.3.2014
Upřímně nevím, co si mám   o pokračování nabouchaných   válečníků myslet. Zřejmě   jsem očekával kapánek jiný   odvar, odlišné pojetí. Ale   holt se mi dostalo mírně   propleteného snímku, který   nenaplnil mé očekávání ve   všech ohledech. Co se týče   válečné vřavy - po této   stránce spokojenost, záběry   kruté až brutální, krev   cákala po litrech všude kam   to šlo, nohy lítaly na   všechny strany atd ...   Dějově bych to také   neodsuzoval, autoři to vzali   po svém a vlastně se   snažili navázat na první   díl a dovysvětlovat   některé detaily. Ale tím   výčet maximálních pozitiv   končí ... zásadní kámen   úrazu byl hlavní hrdina -   ať se snažil sebevíc, ať   řval co mu hlasivky stačily   .. nikdy se nedostal na   úroveň G. Butlera ..   rapidně mu chybělo charizma   (i svalová hmota) pro tuto   roli. Naopak E. Green byla   úžasná .. její scény   zřejmě hltal každý,   dokázala vytvořit dokonalou   mrchu se sexy křivkami a   vražednými sklony. A co mě   nejvíc nasralo - absence cool   sehrané partičky bojovníků   ze Sparty .. těch pár sekund   na scéně nic nevytrhlo a já   si přitom tak přál jejich   krutě vypilované taktiky ..   jako bylo v prvním díle.   //// ---- //// ... II.   PROJEKCE : Názor zůstává   téměř totožný ->   výraznější postava z   celého filmu je pouze Eva   Green a pokud bych hledal to   správné slovo   charakterizující celý film,   bylo by to zřejmě   "zmatené/chaotické"   ;, nýbrž samotné záběry   nevypadají vůbec špatně, i   když je polovina filmu   zpomalená.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.9.2014
Docela zklamání.
Těšil jsem se na tento film   jak - "slépka na   flus" :-). Z prvního   filmu jsem nadšený, jako už   dlouho z ničeho - tento mě   ale zklamal. Dávám sice 6   bodů, ale víceméně za   vizuální efekty a za ten   nápad obsadit Evu Green - je   to skutečně hezká holka   :-).
Celkový příběh   mě opravdu zklamal a mám   pocit, že bych se musel   skutečně hodně nudit, abych   si to ještě někdy pustil   znovu.
Fanouškem   tohoto filmu se určitě   nestanu!
Sorry, ale je   to můj názor, za kterým si   ovšem stojím!
Izzy8635
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.7.2018
První 300 byl dobrý film,   ale tenhle se povedl víc. Je   takový dynamičtější a s   dynamičtějším závěrem.   Taky mi to objasnilo dost   věcí z toho předchozího   filmu. Herci se povedli, ale   to i předchozím díle. Krev   stříkala odevšaď a z   každého. No mezi prvním   filmem a tímhle bylo 7 let.   Třeba bude pokračování.   Můžeme doufat, takových   bitev bylo.
klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.6.2023
Pro kinematografii tohoto   druhu určitě nejsem cílová   skupina a tak vlastně kromě   kvality filmařského řemesla   nemám co hodnotit a tím   méně komentovat. Tyhle   komiksové eposy pro mne   prostě nejsou a nikdy   nebudou!
Ostrovan
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.9.2015
Nebýt toho, že jsem si film   pustil na novém domácím   kině, snad bych ho ani neměl   chuť dokoukat. Zásadní   zklamání! Noam Murro se   neohrabaně snaží   přiblížit stylu Zacka   Snydera a zoufale se mu to   nedaří. Film pokulhává v   dialozích, v citu pro   stříkance krve, ve   schopnosti vyburcovat...   Sečteno podtrženo, chybí mu   Gerard Butler, chybí mu   tvář, chybí mu styl.
matej69
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.4.2014
Nečekal jsem, že by to mohlo   být lepší než bitva u   Termophyl, ale stejně mě to   dost zklamalo. Všechny bitvy   mi připadaly stejné a efekty   přehnané.
Jediné, co   se mi líbilo, byl Sullivan a   metoda vyjednávání s   Artemisií.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih17975minih17975Rolničky, kam se podíváš (1996) 
Jingle All the Way n
minih50095minih50095Zabijácké klany (1976) 
Liu xing hu die jian n
minih3339minih3339Attila - král Hunů (1954) 
Attila, il flagello di Dio n
minih44693minih44693Než si pro nás přijde (2007) 
The Bucket List n
minih67003minih67003Skrýš (2010) 
Shelter n
minih69399minih69399Včera v noci (2010) 
Last Night n
minih24890minih24890Horská dráha (1977) 
Rollercoaster n
minih166149minih166149Přebytečná zátěž (2018) 
Beast of Burden n
minih40658minih40658Serenity (2005) 
Serenity n
minih134228minih134228V hledáčku střelce (2014) 
Beyond the Reach n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

300: Bitva u Thermopyl (2007)

 300: Bitva u Thermopyl (2007)
300: Bitva u Thermopyl n
300
Žánr: akční / dobrodružný / historický / válečný / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Zack Snyder

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Hobby naší doby (2010) [TV poř...

04:45 - 05:15

17 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Babylon (2004) [TV cyklus]

05:00 - 05:30

2 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

17 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Prima - Rozpal to, šéfe! (2014) [TV po...

04:55 - 05:55

7 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10