Duben
ohodnotit

2Bobule

Další název:
2 Bobule, Dvě bobule; 2Grapes
Žánr:
Rok:
2009
Délka:
95 minut
Premiéra v ČR:
21.10.2009
„Nevinně o víně.“

Komentáře k filmu 2Bobule

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 32
ancaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.5.2011
Film jsem zapínala zcela   neovlivněná jedničkou ani   komentáři těch, kteří už   měli možnost film řádně   zdrbnout. Díky bohu za to.   Naše filmy z dnešní doby   příliš nemusím, protože   český humor mizí a snaží   se kopírovat úspěšné   amíky či brity, což mě   nebaví. Když dva dělají   totéž, není to totéž.
Když jsem viděla   2Bobule, ovládl mě   optimismus, že ti češi snad   ještě umí točit filmy.
ajenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.11.2009
.........
na to že dvojky nejsou už   tak dobré jao jedničky...mě   bobule2 nesklamaly....fakt sem   si to užila a myslím že se   jim to moc povedlo....skvělí   filmík..
spojla
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.10.2009
Skvělí filmek, dostal jsem   lístky na předpremiéru,   takže žádná ošoupaná   kopie a ten film se mi hrozně   líbil. Dost dobrý hlašky a   přišlo mi to že jednička   není tak srandovní jak   dvojka. Kdo se chce   odpočinout od střílení od   veškerýho shonu celodením   doporučuju tenhle film.
cerfik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.10.2014
Ano jistě se nejedná o   dějinný průlom v české   kinematografii a aspiraci na   Oscara, ale já se u téhle   komedie výborně bavil a ta   atmosféra Jižní Moravy,   kterou miluji tu taky je,   takže tvůrcům i hercům   děkuji za výbornou zábavu a   nebudu dále hloubat, co být   mělo či nemělo oproti   původním Bobulím či, že   to být vůbec nemělo, proč?
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.12.2010
Čekal jsem, že dvojka-jak   už to bývá-bude horší   nebo dokonce propadák, ale   opak je pravdou. Výborně   jsem se bavil a už mi ani   nevadil trochu toporný výraz   mladšího Langmajera
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.10.2010
Čekal jsem od dvojky krach   ale docela volně a plynule   navázala s lehkou   komediálností na jedničku,   což se podaří málokdy.   Doufám, že trojka se povede   taky.
m.king
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.5.2010
Jedna z mála výjimek, kdy   druhé pokračování   totálně převálcuje díl   první. U 2bobule se člověk   zasměje a pobaví. Vůbec   jsem to nečekal a jsem mile   překvapen.
AshT
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.12.2010
Bobule pro mě lepší než 1   pro mě jsou na 85 proc nwm   jak pro vás dobré výkony   herců Korna a Hádka dám 8   bodů :).
Manuela
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.10.2009
Byla jsem na premiéře a moc   jsem se na to těšila. Hodně   dobrá komedie. Lepší než   jednička. Já jezdím na   Moravu k babičce a ta bydlí   taky v kraji s vinicema. Bylo   to pro mě jako bych se   vrátila do prázdnin. Moc se   mi líbí Kryštof Hádek, ten   hraje hodně dobře.
ratol
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.10.2009
Pokud budete očekávat od   tohoto filmu hlubší   příběh, budete zklamáni,   ale pokud půjdete do kina po   celodenní práci, budete se   chtít odreagovat a dobře se   pobavit, mohu jen doporučit.   Skvělé hlášky,dobří   herci = příjemě strávený   večer. Mohu doporučit.
řepešínský
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.4.2011
i přes zbytečné efekty a   tím pádem poněkud plošší   začátek se v následujícím   toku děje filmu 2bobule   naštěstí vrací rytmus,   lehkost, komično i herecké   výkony plně odpovídající   kladeným požadavkům. v   hodnocení s   předcházejícím filmem se   ale tentokrát autorům 2   bobulí již nepodařilo   vtěstnat do nadprůměrného   výkonu i onu lehkost,   atmosféru a poselství,   jimiž jednička oplývala. v   konečném součtu se tak dá   o snímku 2bobule psát i   mluvit jako o dílku, které   nakonec skončí jen mezi   nejlepšími díly střední   třídy žebříčku   světových   kinematografických dějin.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.6.2010
Musela jsem s hodnocením   níž než v případě   prvních Bobulí, protože se   ztratila lehkost prvního   filmu a přelety nad Pálavou   mě začínaly ke konci lehce   štvát.
Přesto i   druhé Bobule strčí do kapsy   jiné pokusy o komedii v   české kinematografii   posledních let. Nemalou   zásluhu na tom má herecké   obsazení (to původní) a   vysoce nastavená laťka z   prvního dílu.
Nasudr
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.8.2010
Voľné pokračovania rôznych   filmov, resp. druhé diely   bývajú väčšinou horšie.   V prípade tohto filmu to   nemôžem potvrdiť. Tento   druhý diel bol minimálne   taký dobrý ako prvý.   Scenár mal trochu širší   záber ako úvodný film,   pribudli niektorí známejší   herci, čo všetko prospelo ku   kvalite filmu. Skrátka dobrá   oddychovka.
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.9.2010
Honza žije na dědečkově   vinařství se svou Klárkou.   Chalupa se mu sice rozpadá   pod rukama, ale jeho zajímá   jenom jeho projekt – sice je   vinař začátečník, ale   právě se pustil do velmi   obtížné výroby slámového   vína. Vztah s Klárkou sice   není úplně ideální, ale   všechno začne nabírat   pořádný grády až když se   objeví Jirka, kterej   zbouchnul dceru nějakýho   mafiána…
Bobule pro   mě byli před těma dvěma   lety, co jsem je viděl   poprvé velmi příjemným   zážitkem a od tý doby jsem   si ho s chutí několikrát   zopakoval, takže na dvojku   jsem čekal docela   netrpělivě, ač s velkými   obavami. Musim přiznat, že   docela oprávněnými. Po   nečekaném úspěchu   jedničky je proto všeho   víc, dlužno podotknout že   toho ne tolik důležitého   – přibylo pár nových   postav, který jsou ale celkem   zbytečný, přibylo akčních   a rádoby vtipných situací,   bez kterých bych se rád   obešel. A možná kvůli   tomuhle téměř zmizela ta   poetika a pohodovost   staršího bratříčka,   kvůli které jsem si ho tak   oblíbil…Neříkám že je   pokračování úplně   špatný, to rozhodně ne –   bavil jsem se docela slušně,   ale chybí mi tu ta atmosféra   a taky jakási reálnost   příběhu, kterýmu jsem v   jedničce dokázal docela   věřit…Škoda taky že   kvůli sotva průměrný   trojce Krampol, Korn,   Švandová, dostávají mnohem   méně prostoru výborní   Marián Roden a Václav   Postránecký…Ale abych   jenom nehaněl, pár fajn   situací i hlášek se taky   objeví. Objeví se i Jan   Antonín Duchoslav. Nesmí   chybět nějaká ta únavička   po vypití nadměrného   množství vína i nezbytní   policajti. A samozřejmě   happyend. A další povedená   píseň od Kryštofu. A i   „Atentát“ v interpretaci   dua Hádek – Langmajer. A   Tereze Voříškový to opět   sluší. A Miroslav Táborský   je snad ještě větší hňup   než posledně…Takže jo –   bavil jsem se, ale doporučuju   další díl už nenatáčet.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.8.2017
Občas jsem se zasmál, něco   bylo až moc přehnané a   přehrané. Ale jo, dalo se na   to koukat. Lepší   nadprůměr.
ValaMalDoran
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.5.2010
Pro mě zklamání a to   velké. Ta sedmička je jen za   to, že je mi známé   prostředí a mám ráda   herce, kteří v tom hrají.   Jinak film nuda. Byly tam   pěkný vtipný scénky, ale   to je tak vše.
Milicent
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.11.2011
..
Přiznám se, že jsem k filmu   přistupovala s velkou   nedůvěrou, humor českých   komedií poslední roky je   přinejmenším velice   zvláštní..Nakonec jsme se   docela pobavila, není to   zrovna k popukání, ale na   malý úsměv a hezké   podívání po krásné   krajině to je..a skvělá   T.Voříšková,Hádek..pro   mě neznámý Lukáš   Langmajer (neustále se mi   vybavoval J.Carey)..a snad   poprvé v životě mi nevadil   Jiří Krampol..a   "role" Jiřího   Korna byla skutečně   netradiční, ale příjemně   překvapil..Prostě se budu   snažit Bobule 1..věřím,   že jsou lepší.. :o))
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.7.2014
Zhruba stejná úroveň a   stejné posouzení jako u   prvního filmu. Pražáci to   po našem neumí, ale jinak   jakási snaha hrát tu vidět   je. Soubor veselých příhod,   v níž hlavní roli hraje   většinou chlast. Dá sa   dívat. Oběma filmům   vlastně přidávám něco   navíc, protože mám k tomu   tématu a kraji vztah.   201407158730/9117
LenC2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.10.2009
Cesta do kina na 2bobule   zavede buď diváky co byly   spokojeni s prvním filmem a   pro ty to bude celkem   zklamáním nebo kdo Bobule   neviděl půjde na dvojku   díky dobrému hereckému   obsazení a když nebude mít   srovnání bude třeba více   spokojen . Můžu říci, že   jsou to až vyhozené peníze   za lístek do kina proč u   nás pořád chtějí točit   druhé díly jen proto aby   vydělali na úspěšném   prvním filmu - měli to   dát rovnou na DVD a pak do TV   … ještě, že se dá dobře   dívat na Voříškovou díky,   které jsem film i více   ocenil a pěkné jsou i   záběry po Jižní Moravě   samozřejmě, že jsou i   vtipné momentky .
decepticon
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.7.2012
Priemerna ceska komedia, ktora   nicim neprekvapi ale raz za   cas sa da bez problemov   pozret. Hlavne mrtvy deda a   ozraty Krampol z toho robia   lepsi priemer. Na druhy krat   sa mi to uz pacilo menej.

/x2010/ [fs]
/9.7.12/ [pip]
stanko
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.8.2010
Myslím si že ten akční   začátek,to se do takovýho   filmu nehodí,ale naštěstí   se to sklidnilo.Dobře jsem se   u tohoto filmu pobavil,taková   příjemná podívaná až na   ten začátek.
sakro
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.8.2010
nelze vstoupit dvakrát do stejné řeky
Po zkušenostech z Bobulí   jsem se na film moc těši, i   když mám z těch dvojech   vždycky obavu. Bohužel to   platí i tady, i když ne v   tak tragickém rozměru.   Vyděsil mě hned ten akční   začátek, který se k filmu   vůbec nehodí a dost mu   ublížil. Drala se mi na mysl   prostá otázka - PROČ ? Že   by se režisér chtěl   zařadit do světovější   společnosti a obyčejný   moravský venkov už mu nebyl   dost dobrý?
Většinou se nerad   pouštím do hodnocení   konkrétních herců, jaksi si   myslím, že mi to   nepřísluší. Snažím se   hodnotit film pouze   emocionálně jako běžný   divák, jako laik. Tady však   chci udělat výjimku. Role   pana Krampola se nepovedla,   nehodí se sem a vůbec mu ji   nevěřím. Vše je přehnané   a přehrané. Vidím to jako   špatný výkon herce a chybu   režiséra, že to   připustil.
I na tento   film jsem se již podíval   několikrát. Jsou však   pasáže, které vypouštím.   Ty úplně stačilo vidět   jednou, abych byl v obraze s   dějem. Shrnul bych to asi   takto: u Bobulí jsem se smál   v podstatě celý film, u   2Bobulí jen občas. Přesto   snímek hodnotím mezi   současnými českými   veselohrami jako lehký   nadprůměr.
Pitrisek20
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.10.2009
Na druhý díl jsem se   těšila,jelikož jsem viděla   jedničku,řikala jsem si že   to bude taky tak   dobrý.Bohužél,po několika   minutách v kině jsem   zjistila že se v tom filmu   strácím,bylo to takový   smíchaný a hlavně když do   děje najednou hodily pohled   na přírodu a vinice.To jsem   trošku nepochopila.
Ta   šestka je za ty   hlášky.Musím uznat že   některý hlášky byli hodně   dobrý,ale podle mého   názoru,na jedničku to   rozhodně nemá.....
hvezdyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Když nějaký film je hodně   u diváků úspěšný a lze   jej považovat za dobrý,   ihned se v některých   hlavičkách zrodí myšlenka   na to natočit pokračování.   Ta myšlenka bývá většinou   zhoubná a pro potencionální   film škodlivá. Onen efekt se   ukázal i u filmu 2Bobule,   který je pokračováním   vynikajícího filmu Bobule.  
Co je shodné je to,   že se opět dostaneme na   Moravu mezi pěstitele   vinných hroznů. Co je   rozdílné je to, že autorem   scénáře je někdo jiný,   než kdo psal text k prvnímu   filmu. Místy scénář zněl   hrůzně a ihned bylo poznat,   že je psán narychlo a na   objednávku. Humor už není   tak spontánní a přirozený.   Je takový přiškrcený a   nucený. Komerční chování   jednoho s mediálních   sponzorů a distributorů měl   negativní dopad na výsledek.   Napadá mne výraz –   sračkoviťování. Zkrátka v   porovnání s prvním filmem   je to propad na poloviční   úroveň.
Film se   také věnuje výrobě tzv.   slámového vína. To bývá   jedno z nejkvalitnějších   vín vůbec. Film 2Bobule   rozhodně nelze považovat za   slámový. Spíše za   nepovedený burčák, který   uvařil soused Kozderka. Tedy   ten, který je ztělesněn   Miroslavem Táborským.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.12.2011
Trošku nadhodnocených 50%.   První díl vydělal,tak šup   a natočit druhý, ale to je   ono. Humor slábne a je vidět   jak některé věci fungují   míň a né tak jak u prvního   dílu.
rankinfitch
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.5.2010
Problém je opět tady.   Stejně jako Sněženky a   machři byly dokonalou   klasikou v 80.letech, Bobule   byly zas jedním z   nejpovedenějších filmů   posledních let. A tak se   samozřejmě v duchu tradic   poslední doby tvůrci snaží   o pokračování, byť   zřejmě "za každou   cenu". Ne, že by Bobule   2 byly nějak blbý, ale kdyby   takový film nevznikl, asi by   s nestalo vůbec nic. Ke   koukání to je, ale kdo od   toho čeká zázrak, bude   těžce zklamanej, neřku-li   přímo nasranej. :-)
karvin
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.5.2010
bobule měly zůstat jen jeden   film.2bobule nic moc .opět   průměrný český   film.obsazení by ušlo,ale   vše kolem toho stálo za prd.
Naomi21
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.12.2011
Písnička je pěkná,   prostředí je malebné,   Tereza Voříšková je   kočka, Kryštof Hádek je   příjemný. Ale: prosté   řazení opakujících se   obdobných eskapád vám   ještě nezaručí fungující   děj. Nedotažené postavy   vám neukáží reálné   osoby. Nejpozději po   polovině film velmi   neúspěšně bojuje s nudou.   Zamýšlený mírně   meditativní film o víně,   přátelství a lásce tak   nabral poněkud špatný   směr.
slajd
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.5.2011
Po velmi úspěšné jedničce   sem se strašně těšil na to   co předvede dvojka. Velké   zklamání. Ale jednička je   nenahraditelná a ve dvojce je   až zbytečně akční a   překombinovaný děj
korbelludek
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.5.2010
KAPITÁLNÍ BÉKOVINA
Bývá zvykem, že druhé   pokračování je většinou o   poznání horší než   jednička...ale probůh, co se   stalo s tím svěžím letním   filmem?? Kdybych se nepodíval   na jméno režiséra, jakýsi   Vlad Lanné, klidně bych si   vsadil na Trošku nebo   Soukupa, humor-něco mezi   Kameňákem a Byl jednou jeden   polda.......no fuj 2 body a to   jen proto, že miluju Jižní   Moravu :-C
kamicek
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.9.2011
některé české filmy se mi   líbí a naopak, některé se   mi teda vůbec nelíbí! což   je třeba tenhle, i když to   bylo natáčené poblíž, kde   bydlím, vůbec mě to   nezaujalo...
Jarda6
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 23.10.2009
Přišel jsem, viděl jsem,   přežil jsem-ale nebylo to   snadný.Pro tuhle nehoráznou   slátaninu je i 1   hodně.Zlatí POLICAJTI Z   PŘEDMĚSTÍ!!!!!!!!!!!!!!!!!!   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!   !!!!!!!!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih59221minih59221Glee (2009) [TV seriál] 
Glee n
minih37180minih37180Stepfordské paničky (2004) 
The Stepford Wives n
minih59094minih59094Maigret (1991) [TV seriál] 
Maigret n
minih42948minih42948Hudbu složil, slova napsal (2007) 
Music and Lyrics n
minih49898minih49898Podnájemník (2009) 
The Lodger n
minih11715minih11715M.A.S.H. (1970) 
MASH n
minih50871minih50871Byla jednou jedna planeta (2008) [TV seriál] 
Il était une fois... notre terre n
minih54721minih54721Bon Jovi: Live from London (1995) 
n
minih40522minih40522Šifra mistra Leonarda (2006) 
The Da Vinci Code n
minih41295minih41295Dlouhý, Široký a Krátkozraký (1987) [TV divadelní hra] 
n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

3Bobule (2019)

 3Bobule (2019)
3Bobule n
 
Žánr: komedie
Země: Česká republika
Režie: Martin Kopp

(pokračování)

Vinaři (2014) [TV seriál]

 Vinaři (2014) [TV seriál]
Vinaři n
 
Žánr: komedie / rodinný
Země: Česká republika
Režie: Jiří Vejdělek, Vojtěch Moravec, Dan Wlodarczyk

(jiná verze filmu)

Bobule (2008)

 Bobule (2008)
Bobule n
 
Žánr: komedie
Země: Česká republika
Režie: Tomáš Bařina

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

177 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Kouzlo Velké Británie

08:30 - 09:20

26 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:35

26 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:35 - 09:10

21 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190550
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376577
Obsahů a biografií: 178278

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10