Duben
ohodnotit

28 dní poté

28 Days Later...

Další název:
O 28 dní; 28 Tage später
Žánr:
Rok:
2002
Délka:
113 minut
Premiéra v ČR:
29.5.2003
„Dny jsou sečteny. 1. den: expozice. 3. den: infekce. 8. den: epidemie. 15. den: evakuace. 20. den: devastace“

Komentáře k filmu 28 dní poté

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 40
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.10.2015
Na sto procent vím, že jsem   již snímek viděl, ale   záznam nenalézám. Jde o   klasiku, jen se tam jedná o   nákazu vzteklinou, nikoli o   zombie jako takové. Ale   vyzní to nastejno. Je to   stále dokola totéž.   Zbytečně zdlouhavá pasáž   procházení městem. Občas   trochu krve, ale jinak jen   potulky nebo kecy. Občasná   digi krev
snad byla   zbytečná. Masky skoro   vůbec, proč také a efekty   nic moc. Vzhledem k šílené   stopáži dávám to nižší   hodnocení, protože jsem se   prostě jednoduše nudil. Ve   druhé sledované verzi byl   opět podvod na diváka po   titulcích se objevil nápis   „co když“ a film   „pokračuje“ dalšími   záběry. Snad těmi   alternativními?   20090710334/10823++++++++
2015103010806/11734
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.8.2005
postapokalyptický příběh
Jedná se o postapokalyptický   příběh zanesený do   současné Velké Británie.   Hrstka hrdinů se snaží   odolat "nakaženým"   a bezpečně se dostat do   Manchesteru, odkud zaslechli   vysílání armády. Ale i tam   je čeká jedno nemilé   překvapení za druhým. Film   přináší velice zajímavou   a napínavou atmosféru.   Příběh sám však není   originální. Mám pocit, že   už jsem kdysi něco   podobného viděl a určitě i   četl. Občas se mi nelíbila   práce kamery, kdy jsem   vlastně neviděl, co se na   obrazovce děje. To rychlé   přepínání obrazu by si   filmaři měli odpustit.
FLA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.11.2011
Realistický   post-apokalyptický film o   infekci která skoro   "vyžere" Anglii,   hlavně Londýn. Skupina   přeživších se vydá na   nelehkou cestu, která ani v   závěru nepřináší   naději?? Líbilo se mě jak   to je natočené a Danny Boyle   nezklamal!!
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.10.2013
Apokalyptický snímek, kdy   lidstvo zpustoší zákeřný   vir. Příběh nijak   nevybočuje od podobně   laděných snímků. Ponurá   atmosféra je hodně   nevšední, britskost z toho   doslova září. Liduprázdný   Londýn a vůbec veškeré   silnice a dálnice jsou   vizuálně zajímavé. Děj je   místy hodně děravý a   především nudný. Přijde   hodně natahovaný. Když   dojde k nějaké akci,   hororový fanoušek pěje   blahem. Film navíc prezentuje   poselství o zachování se v   takové situaci a boje o   přežití. Je to však   reálné?
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.12.2009
Trocha ojedinelý scifi-horor   s napínavým a nezvyčajným   dejom. Mne osobné to skôr   pripomínalo, akoby sa   kuriérovi Jimovi sníval   nejaký zlý sen, z ktorého   sa práve prebral a dostal sa   ihneď do reality. Námet na   tento film je pomerne dosť   zaujímavý.
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2013
Konečně zase pořádný a   děsivý sci-fi horor s   pořádnýma   zombíkama.Výborné děsivé   a akční scény,skvělé   efekty.
Kuvik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.10.2009
V podstate je to celkom   zaujímavý sci-fi triler, s   dobrým dejom, slušnými   akciami, ale celková úroveň   filmového spracovanie nie je   podľa mňa ničím   výnimočná. Zdá sa mi tiež   totálne sprosté, aby sa z   kuriéra Jima stal v priebehu   filmu postupne pretransformuje   na bojového špecialistu a k   tomu s pomerne slabým   hereckým výkonom. Táto   skutočnosť mi dosť vadila,   aj preto som hodnotil tento   titul menej bodmi.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Neškodilo by více akce nebo   napětí ale i tak celkem   slušný snímek. Škoda, že   druhá půlka filmu   odehrávajcí se na vojenské   základně film zbytečně   kazí.
goranchorvat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Pecka
Prvních cca 70% filmu   považuji za to nejlepší co   jsem v daném žánru   viděl.Vynikající   kamera,super hudba a hlavně   hutná a smrtelně skutečná   atmosféra mě pohltila a   filmově vyděsila.Prázdný   Londýn to je začátek jako   hrom.Snímek evidentně neměl   za cíl děsit nesmyslnými   triky ale hlavně(a to se tedy   povedlo)atmosférou při   které mrazí v zádech.O to   větší je škoda zpackaného   závěru který jakoby k filmu   byl přilepen uměle a ani k   němu nepatřil.Přesto pro   mne zlomový snímek!
Mlapiska
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.8.2007
V rámci úzké skupinky   katastrofických hororů   určitě nadprůměr.   Perfektně vytvořené   napětí z úvodu snímku   však nevydrží až do konce   a do popředí se v závěru   dostávají opět únavná   klišé.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.2.2017
28 dní poté
Apokalyptický film, který   klasické zombie vyměnil za   lehce modifikované genetické   mutanty, každopádně tyhle   zrůdy jsou neméně povedeně   ztvárněné a řekl bych, že   působí i o něco   inteligentněji a   agresivněji. To je právě   ono, co posouvá celý žánr   o úroveň výš. Na druhou   stranu je film dějově   spíše prázdnější a   kloudnou zápletku ani   nezavadí. Zejména konec,   který se odehrává na   vojenské základě, mi zde   moc nesedí.
Barney94
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.6.2017
Docela povedený film s trochu   jiným druhem zombií, než   jsme byli doposud zvyklí.   Řekl bych, že s tímto   snímkem přišla nová éra   tohot žánru. V samotném   filmu mi ale chyběla akce,   mohl tam být alespoň   nějaký flashback, jak se   nákaza postupně šířila.
Máša13
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.5.2015
Mám
smíšené pocity...Na jednu   stranu jsem se nenudil,na   druhou směs více žánrů   smíchaných   dohromady,nelogické   věci,nepravděpodobné   chování   postav,vyumělkované   dialogy,přiblblý a   předvídatelný happy   konec:-(
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.3.2010
Nejde nesrovnávat s Já,   legenda, námět je velmi   podobný. Boyleho dílko   stálo očividně míň peněz   a není tak americky   vypulírované, což mu   dodává na syrovosti. Hlavně   se ale snaží dobrat   hlubších poselství, což je   zřejmé z části   odehrávající se na   vojenské základně.   Zároveň se mi ale zdá, že   s první půlkou nedrží tak   docela pohromadě, Cillian   Murphy se taky až moc snadno   změní v neohroženého   bijce. Čili šlo to   dotáhnout dál, ale i tak   hodnotím o chloupek výš   než Smithovu robinzonádu.
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.11.2005
Žádná Hollywoodská slátanina
Jsem velice rád, že tento   film vznikl ve Velké   Británii a zachoval si   kvalitní úroveň a že z   toho nevznikl klasický   americký krvák bez děje. Od   záčatku je velice   zajímavý, hlavní hrdina se   probudí v nemocnici kde není   ani živáček a všechno je   naruby, když se vydá zjistit   co se vlastně stalo zjistí,   že celý Londýn je   prázdný........ Celou dobu   si film zanechává rozumný   nádech, žádný hrdina   který je skoro nesmrtelný a   všechny zachrání,   právěže naopak nikdy   nevíte jak to vlastně   všechno dopadne...
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.6.2008
Tak takhle si představuji   opravdovou hrozbu při   nakažení lidstva virem.   Žádní pomalí zombie, ale   hodně rychlá monstra. Pár   drobných blbin, ale celkový   dojem hororu je dost dobrý.
Clockwork
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.1.2008
Dany Boyle udelal bez pochyby   jeden z nejlepsich filmu   tohoto zanru, vzteklina v   podobe v jake sme ji jeste   nevideli a ze je na co se   koukat. Postapokalipticky   filmy ja zeru a vubec ty ve   kterejch figuruje nakaza.
huron
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.5.2006
Těžko zařaditelný snímek   přináší postkatastrofickou   vizi světa zdecimovaného   epidemií. Místy film sice   trochu nedrží pohromadě,   místy se objevují logické   nesmysly, ale docela mi to   sedlo, navíc skvělá hudba.   A abych nezapomněl - to   nejsou žádní zombíci!!!
matej69
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.7.2011
Netradiční film o   zombících, ve kterém nejde   jen o to bezduché chození po   světě a střílení.
Skvělá hudba a výkony   zajistily úžasný   zážitek...
Vídžej
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.2.2004
Horor nehoror je to prostě   slušnej filmeček. Možná by   zasloužil vlastní kategorii   jako nehororový horor, ale   jinak je pěkné dívat se na   pýchu Anglie z trochu jiného   pohledu:)
Llewelyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.12.2008
Tady se opravdu člověk   neklepe strachy, ale přišlo   mi to dost realistický, nic   co by se nemohlo stát. Od   začátku dokonce se prolíná   akce, napětí i   psychologické scény, pravda,   nemají velkou hloubku, ale   filmu dodávajíúplně jiný   nádech.
Je to   příklad jak i s minimem   triků jde udělat kvalitní   film. A tenhle je podle mého   jeden z nejlepších hororů,   předčí ho snad jen   vymítač ďábla 1...
Naki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Nakonec příjemný páteční   večer. .)) Rozhodně   promakané dílo. Vkusná   hudba taková pohodová. V   začátku smrt Seleninyho   kamaráda byla pro mne vcelku   překvapivá. První půle   filmu mě přišla jako   radovánky a nezávislý   černý humor. Vše se   odstartovalo Brendanem   Gleesonem, který tomu dal   perfektní náboj, kterým mě   odprostil od nudy. Poté vztek   a rozhořčení ho přivedlo   až ke smrti a to jedním   kopem a jednou kapkou, která   se mu stala osudnou,,   originální a zničeho nic   Vás tato scéna překvapí.   Celkově bylo asi 5 scén,   které by člověk jen tak   neodvodil. Tou jednou byla   například závěrečná   scéna z prostiradel s   nápisem Hello, opět taková   netypická vtipná vložka,   nad kterou se prostě musíte   zasmát. Režisér Danny Boyle   za celkový dojem a Cillian   Murphy za super hereckou   jízdu opravdu zaslouží   pochvalu.
Dex
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.3.2006
Zajimavý scénář, bez   zbytečné krve.Film určitě   stojí za zhlédnutí.
bouncer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.10.2003
28 dní poté
Danny Boyle asi opravdu umí,   jeho Trainspotting miluji a 28   dní poté se mi také   zalíbilo. Pravda je to levný   horror, který si neklade za   hlavní důležitost vylekat   diváky (i když to se také   někdy povede...), ale trošku   rozebrat chování lidí a   zombíků. Skvělý   vylidněný Londýn a okolí,   konečně pořádný zombies.   Závěr do filmu zakomponoval   asi někdo jiný (poslední   dvě minuty vypadají jako by   vypadly z nějakého filmu od   Spielberga, takový happyend   tedy nesnesu). Doufám, že si   aspoň koupili zasraně velkou   televizi :-)))
Medousek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.3.2008
Slušný apokalyptický horor   o superrychlých zombíkách,   neboli   "nakažených",   který mě velmi potěšil v   napínavých až mrazivých   scénách, když našim   hrdinům   "stávkovalo" v   průjezdu auto ,nebo když se   po cestě z města rozhodli   přespat pod širým nebem -   každou chvíli jsem čekala   ,že se "nemrtví"   někde objeví....
ondrej100o
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.12.2011
28 horor!
Super začiatok ktory nadchne   ale čím dalej to išlo tak   som mal pocit že som sa   ocitol v neakej telenovele.
miratskyl
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.7.2010
Film o tom, že ne vždy se   vyplácí pomáhat   zvířátkům zavřeným v   různých laboratořích -   hlavně ne v laboratořích   zabývajících se výzkumem   vysoce nakažlié infekce   způsobující agresivitu a   násilné chování u lidí.   Cillian Murphy jako jeden z   nenakažených. Nebezpečí tu   nepředstavuje jen virus a   nakažení   "zombíci" ale i   skupinka zmagořených   vojáků. Slušný horor od   jednoho z nejlepších   režisérů posledních let.
foxx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.11.2007
Nijak přehnaně co do kvality   nadprůměrný snímek, ať   už to beru podle hereckého   obsazení, nebo dějového   zpracování. Originalitou   zápletka jistě neoplývá,   filmů na takovéto   katastrofické vize bylo již   natočeno několik. Tím   "lepším" bych   označil zpracování,   výpravu. Velmi efektní   scéna, kterou si většina   diváků uvědomí a   zapamatuje, je vylidněný   Londýn. Opravdu   zajímavé...jak jen to asi   filmaři udělali? Nicméně   děj a vývoj filmu   nepostrádá logiku, tvůrci   dokázali to, o co jde   každému autorovi   především: vtáhnout   diváka do svého děje. Ať   chcete nebo ne, napětí ve   vás při sledování určitě   vydrží do konce.
Sparta33
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.2.2009
Luke
Vyvedenej snímek! Dobrá   kamera,dobré výkony   herců,velmi dobrá hudební   kulisa!! Zkrátka dost   povedenej kousek!!§ A docela   také realný!
ergotoxin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2013
Umělecké dílo mezi zombie   horrory, rozhodně odlišné   od běžných   "popkornových"   béček typu Resident Evil. 28   dní poté k   postapokalyptické situaci   přistupuje zároveň z   realistického i alegorického   pohledu; ve filmu se   střetává lidskost s   morálním úpadkem a   dehumanizací. Vytknout filmu   lze snad jen občasné   nelogičnosti ve scénáři a   v chování postav. Jinak se   ale jedná o špičkový   horror, obsahující emoce i   materiál k zamyšlení.
Panzerfaust
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.2.2009
Zamyslel som sa, aké ťažké   musí byť nakrúcanie takého   filmu - Vypratať ľudí z   mesta atď.
Film sám o   sebe bol dobrý a som   spokojný, že som si ho mohol   pozrieť.
TSZ
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Tak tenhle film mě docela   dostal.Již dříve jsem si   povšiml,že snímek,od   kterého v podstatě nic   neočekávám mě občas   dokáže totálně zarazit do   křesla-a právě to se   povedlo 28days   later.Hudba,střih,kamera,doko   nce i příběh (což u tohoto   typu filmů není zrovna   obvyklé)-to vše je zde   odvedeno na výbornou.Jedinou   maličkou výhradu bych měl k   hereckému obsazení,určitě   šlo zvolit lépe,nicméně i   tak se jedná o zajímavé   dílo,pro fanoušky žánru   rozhodně nutnost.
Korbitch
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.7.2012
Skvěle natočený horor, u   kterého mi poprvé zatrnulo   až při části s vojáky,   kteří chtějí zachránit   lidstvo ne bojem, ale   inseminací. No,to si mohli   odpustit. Kdyby byli všichni   vojáci takhle při apokalypse   nadržení, tak radši asi s   mladou hledáme azyl v   kostele. Ale jinak velmi   slušných 70%.
Utah79
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.10.2007
Tento film ze začátku byl   docela dobrý, skvělej úvod   s nakaženými opicemi, ale po   polovině filmu mi přišlo   že se trochu vybočilo z   děje a konec byl docela   kvalitní slátaninka. Ale   třeba se to někomu líbilo,   ale takhle to vidím já.
Leroy
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.1.2005
Skvely namet
Skvely namet ktery bohuzel   autori nedovedli ani zdaleka k   dokonalosti
jet20
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.11.2009
Tak tohle je dokonalý   příklad toho jak má být   natočen hororový film se   zombíkama alespon podle   mě,moc se mi líbí to   provedení natáčení a   zombí kteří se opravdu   povedli,film nabízí opravdu   širokou škálu akce,napětí   a krve a narozdíl od jiných   má i děj fakt povedený.
dravgunov
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.9.2004
Film s tématikou, která se   mi velice zamlouvá, jen to   mohlo být oněco lepší.
Mackgyver
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.7.2005
Něco jak Resident evil
pokud se někomu zalibil film   resident evil mohl by sahnout   i po tomto filmu, Objevuje se   tu par vraždících   zombíků, které šílená   americká armáda se spoustou   zbraní nedokáže zastavit   pač má jako v každém filmu   jiné rozkazy. Jinak docela   klidnej horor bez zbytečně   krvavých scén:) Jestli je   nekodo příznivcem zombíku a   nemocí tak schutí do toho :)
vousac
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.9.2003
Slabota,
snad jen ty záběry   liduprázdného Londýna   stojí opravdu za to   zkouknutí.
inga
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Je to dobrej film. Hodně se   mi líbyla scéna jak je sám   uprostřed celého města   všude klid a ticho prostě   takoví psycho než si   uvědomí co se zhruba stalo a   podká někoho normálního. A   ten mu vysvětlí situaci.Je   to zajímaví pohled co by se   asi dělo když většina   lidí by zmizelo ze světa a   byl by tu uplnej klid.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih105957minih105957Roznese tě na kopytech (2013) [TV film] 
Roznese tě na kopytech n
minih40766minih40766Všechno nejlepší! (2006) 
n
minih58776minih58776Hra pro tři (1990) [TV inscenace] 
Hra pro tři n
minih16062minih16062Podivný výlet (1977) 
Podivný výlet n
minih21716minih21716Únos (1997) 
Breakdown n
minih54393minih54393Dědeček je lepší než pes (1989) [TV film] 
Dědeček je lepší než pes n
minih19337minih19337Sonáta pro zrzku (1980) 
Sonáta pro zrzku n
minih8382minih8382Hodíme se k sobě, miláčku...? (1974) 
Hodíme se k sobě, miláčku...? n
minih18881minih18881Sissi - osudová léta císařovny (1957) 
Sissi - Schicksalsjahre einer Kaiserin n
minih39938minih39938Ani svatí, ani andělé (2001) [TV film] 
Ani svatí, ani andělé n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

28 týdnů poté (2007)

 28 týdnů poté (2007)
28 týdnů poté n
28 Weeks Later
Žánr: horor / sci-fi / thriller
Země: Velká Británie / Španělsko
Režie: Juan Carlos Fresnadillo

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:56

54 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - --

19:50 - 20:00

4 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

24 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Prima - Krimi zprávy (2011) [TV pořad]

19:40 - 19:55

14 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10