Duben
ohodnotit

Srdcová sedma

Sliding Doors

Žánr:
Rok:
1997
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
26.11.1998
„Život nabízí tisíce cest. A mnohdy rozhoduje jediný zlomek vteřiny.“

Obsah filmu Srdcová sedma

 
Jakou roli hraje v našem životě náhoda? A na jakých maličkostech někdy závisí náš další osud! Co by bylo, kdyby se v jednom konkrétním okamžiku stalo něco úplně jiného, než co se stalo skutečně? Kdybychom nezvedli ten telefon, nechtěli přejít ulici, nešli do toho kina, kdybychom udělali tu zkoušku, chytili ten vlak… Kolikrát každého z nás podobná myšlenka napadla! Jenomže kdyby, jak známo, jsou chyby, život je jen jeden a nedá se změnit.

Ve filmu, ovšem, je možné všechno. Pro Helen, mladou zaměstnankyni jedné londýnské PR agentury, se po jejím nečekaném vyhazovu z práce stane takovým klíčovým životním okamžikem chvíle, kdy jí ujede –...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Peter HowittPeter Howitt  
hraje:
Gwyneth PaltrowGwyneth Paltrow.....Helen [24]   
John HannahJohn Hannah.....James [35]   
John LynchJohn Lynch.....Gerry [35]   
Jeanne TripplehornJeanne Tripplehorn.....Lydia [33]   
Nina YoungNina Young.....Claudia [30]   
Virginia McKennaVirginia McKenna.....Jamesova matka [65]   
Kevin McNallyKevin McNally.....Paul [40]   
Peter HowittPeter Howitt.....drzoun [39]   
Joanna RothJoanna Roth.....podezřelá dívka [31]   
Neil StukeNeil Stuke  
Zara TurnerZara Turner.....Anna   
Douglas McFerranDouglas McFerran.....Russell   
Paul BrightwellPaul Brightwell.....Clive   
Terry EnglishTerry English.....taxikář   
Paul StaceyPaul Stacey.....muž v metru   
Evelyn DuahEvelyn Duah.....recepční   
scénář:
Peter HowittPeter Howitt  
hudba:
David HirschfelderDavid Hirschfelder  
kamera:
Remi AdefarasinRemi Adefarasin  
střih:
John SmithJohn Smith  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Intersonic
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Srdcová sedma >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

PROCESOR
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.9.2017
Kde jinde řešit onu otázku, kterou si položí   každý z nás a to několikrát za život   "Co kdyby...." než v romantickém   filmu? Dva příběhy, který se odvíjí jinak se   stejnými hrdiny. Jako chytrej tah se mi jevil   jinej účes hlavní hrdinky pro lepší   orientaci. Chvilku mi trvalo než mi ten závěr   došel. Jakoby se snažil naznačit, že je   úplně jedno, jaký příběh z těch dvou ted   prožíváme. Ale jsou lidé, které prostě   "musíme" v životě potkat. A to je moc   hezky romanticky řečeno.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.3.2013
Co kdyby? Otázka provázející historii od   nepaměti. Co kdyby Hitler vyhrál válku? Co   kdyby Napoleon dobyl Rusko? Co kdyby Karibská   krize skutečně vyvrcholila jaderným konfliktem?   Ale také co kdybychom se ráno vzbudili o půl   hodiny dřív? Co kdybychom se vykašlali na   zmrzlinu a stihli ten autobus? Samé, co kdyby. A   s takovým, co kdyby, právě pracuje tento   romantický lehce úsměvný snímek. A je to   jednoduché. Centrem dění je Helena. Spěchá na   metro. A právě tady je ten hlavní osudový bod.   Právě datu se osud rozděluje do dvou alternativ   se svým dalším vývojem. Právě tady u   vyprávění příběhu vznikají dvě dějové   linky, které se vzájemně prostřídávají. V   jedné dějové lince Heleně vlak ujede a v   druhé vlak stihne. Ano co kdyby. Máme tak   možnost přímé odpovědi na ony otázky. Co   kdyby vlak stihla a co kdyby jí naopak vlak ujel?   A tak se nám vyobrazují dva životy jedné osoby   ve stejném čase, které se místy i prolínají   a oba míří do stejného cíle. Nebo ne? Osud je   něco, co nemůžeme ovlivnit, ale který plně   ovlivňuje nás. A možnosti jsou minimálně dva.   A tak tu máme romantický snímek krapet   neobvyklého ražení, který je pohodový a   místy až moc uhlazený. Větší dramatičnost   by určitě neškodila. Žádná filmová pecka to   sice není, ale jen tak k odpočinkovému   shlédnutí postačí. Snad jediné, co oba   příběhy vyvolávají, je zvědavost, jak oba   příběhy nakonec skončí. Opravdu záleží na   osudu a nebo je to jedno?
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.7.2011
Sliding Doors
Britský film Srdcová sedma je svým dějem a   obsahem velmi unikátní snímek, protože já   osobně jsem podobný film neviděla. Souhlasím,   že odlišit jednu Helen od druhé ze začátku   vypadalo jako problém, ale tento problém se   vyřešil velmi jednoduše. Moje oblíbená   Gwyneth Paltrow byla v obou rolích báječná a   John Hannah zrovna tak. Musím říct, že snímek   má dosti odpuzující dabing a proto je lepší   si ho pustit v originále, pokud ho seženete.
ancaz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.5.2011
Nerozumím kombinaci Srdcová sedma a romantická   komedie. Poetické, psychologické, drama-to   celkem sedí, ale komedie? Určitě se dá směle   říct, že to je zajímavý film, který vás   donutí přemýšlet, jak snadné je změnit   nevědomky vlastní život či jak je osud   nevyzpytatelný. Je zajímavé vidět jednání   jednoho člověka v těch nejvypjatějších   možných partnerských situacích. Jediný   malinkatý problém byl v tom, že jsem se trošku   ztrácela v ději, ale nebylo to nijak zvláště   tragické. Vřele doporučuji, ale znovu   POZOR!-Není to komedie.
kmasek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.8.2010
Zajímavý námět - denně jsme mnohokrát na   křižovatce, další cestu určují nečekané   maličkosti.
Záráží mě, proč je film   zařazen do žánru "komedie", stejně   tak nerozumím některým komentářům   "romantická komedie, celkem vtipná   romantika". Nic až tak úsměvného mi na   tématu partnerské nevěry nepřipadá. Film   nabízí dvojí pohled a prožitky člověka ve   stejném čase - jeden pohled při vědomí   něvěry partnera, druhý pohled je člověka,   který nic netuší, ale zase máte možnost   sledovat úhybné manévry podvodníka, jeho   chování, svědomí. Finální vyústění, kdy   "obě" Helen přijdou o svoje dítě, je   paradoxně asi dobrým řešením, jak z dané   situace ven....
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.8.2010
Při sledování filmu si vždy vzpomenu na   britský sitcom Příběhy slavných a na to, jak   je tam prezentována Gwyneth Parlow. Jestli to   znáte, víte o co jde. Jinak dobrá romantická   komedie, která hlavní hrdince nabízí spoustu   možností, jak dál pokračovat ve svém   zbabraném životě.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.7.2009
ková romantická komedie moc jsem se pobavil sic   na tito filmy nejsem tak z kámoškou jsem ho   viděl asi tak 3x a jde to
Ela
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.9.2008
tento film se jako jeden z mnoha zamýšlí nad   tím,jak moc lidský život ovlivňuje   náhoda...skládá zábavnou mozaiku a plynule se   přelévá z jedné roviny do druhé,takže   působí promyšleně a celistvě.tento zajímavý   námět by se dal možná ještě lépe   propracovat,přesto jde o docela kvalitní   podívanou.obzvlášť oceňuju závěr,kdz se   obě roviny protnou,i když v konečném důsledku   ne úplně logicky.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.9.2008
Srdcová sedma
Co by kdyby... Taky si občas říkáte co by se   stalo KDYBY ... ? Krásná herečka Gwyneth   Paltrow nám předvádí dvě verze jejího   života: stihne metro, nestihne metro. Ale   narozdíl od podobných filmů (Lola běží o   život a tak), jednotlivé příběhy nejdou   posobě, ale vzájemně se prolínají. Ze   začátku jsem se tedy dost obával, abych hlavní   hrdinku Helen A rozlišil od hlavní hrdinky Helen   B, ale nakonec to nebyl zas až takový problém.   Takže pokud rádi přemýšlíte nad svým osudem   a přisuzujete význam i maličkostem, jako je   jedno nestihnuté MHD, určitě si tuto   romantickou komedii nezapomeňte pustit...
nash
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.2.2005
Nebylo to zase tak špatné, celkem vtipná   romantika se sladkobolným závěrem.Jonh Hannah   má opravdu vychytaný hlášky a Gwyneth Paltrow   je překrásná a hraje velmi dobře. Potěší i   odkazy na Monty Python. Ale ve výsledku pouze   průměr.“Nebylo to zase tak špatné, celkem   vtipná romantika se sladkobolným závěrem.Jonh   Hannah má opravdu vychytaný hlášky a Gwyneth   Paltrow je překrásná a hraje velmi dobře.   Potěší i odkazy na Monty Python. Ale ve   výsledku pouze průměr.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih54416minih54416Kouzelný život (2008) 
Magique! n
minih30386minih30386Jason X (2001) 
Jason X n
minih94552minih94552Eva nera (1976) 
Eva nera n
minih91820minih91820Po bitvě (2012) 
Baad el Mawkeaa n
minih56485minih56485Zločin (2006) 
A Crime n
minih66632minih66632Vlak do pekel (2008) 
Train n
minih35816minih35816Život s Helenou (2004) 
Raising Helen n
minih109037minih109037Les filles de Copacabana (1981) 
Les filles de Copacabana n
minih9362minih9362Jan Žižka (1955) 
Jan Žižka n
minih74372minih74372Jeptišky od sv. Archanděla (1973) 
Le monache di Sant'Arcangelo n


Hodnocení:n12345678910
Srdcová sedma (1997)Srdcová sedma (1997)Srdcová sedma (1997)Srdcová sedma (1997)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10