Duben
ohodnotit

2012

Rok:
2009
Délka:
158 minut
Premiéra v ČR:
12.11.2009
„Varovali nás.“

Komentáře k filmu 2012

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 123
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.7.2022
V podstatě klasický   katastrofický akčňák jak   má vypadat. Troška mystéria   a podstatně větší porce   hollywoodských klišé,   která však v tomto   případě do značné míry   kompenzuje dost dobrý vizuál   a hlavně hodně kvalitní   obsazení na čele s hvězdami   jako jsou John Cusack, Oliver   Platt, Danny Glover, Woody   Harrelson a další   prokazatně dobří herci. Jen   ten scénář to z mého   pohledu chtělo víc   propracovat, aby to nebyla   dějově tak jasně čitelná   placka.
T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.7.2018
║Rozpočet   $200miliónov║Tržby USA   $166,112,167║Tržby   Celosvetovo $791,400,000▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $23,256,722 //počet   predaných kusov 954,322║   Tržby za predaj DVD v USA   $52,200,075 //počet   predaných kusov 3,037,955 ║   V podstate ide o také   pokračovanie filmu Deň po   tom, ktoré je o niečo viac   prepchaté vatou, fádnym   vtipkovaným, nulovým dejom,   nevýraznými postavami a   aspoň že ako je zvykom u   Emmericha slušnými   ohlušujúcimi efektami. Ak by   sa film prestrihal skoro o   polovicu možno by to malo   význam aspoň zábavného   popcornáka ale pri danej   dĺžke to je fakt o držku   absolvovať tento koniec   sveta, kde plochosť nepozná   hraníc a o vážnosť sa to   ani neobtrie... nuž fakt   jediná ozdoba filmu su triky   nič viac, po odvare   10.000B.C., som čakal aspoň   z časti nápravu ale to by   som chcel od rutinéra   Emmericha asi moc. /videl v   kine: 45%/
Barney94
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.3.2018
Dobře vizuálně zpracovaný,   ale děj nic moc. Co taky   čekat, je to asi to   nejlepší, co je mohlo   napadnout. Jinak také mnoho   filmových klišé,   například   "nesmrtelnost"   hlavních postav a samé   úniky na poslední chvíli.
martinfdbipad
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.10.2017
žádnej zázrak
Katastrofické filmy mám   rád, ale opět se stalo co   jsem čekal, přehnané scény   až hrůza. Jinak co se týká   efektů tak ty byly opravdu   dobré, nicméně jsem od   tohoto filmu čekal mnohem   víc...
satyr
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.8.2017
Jednoduchá zápletka a nebýt   výborných počítačových   animací tak by nebylo na co   se dívat. Ten snímek jsem   již viděl a po prvních   minutách jsem si jej celý   vybavil.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 29.8.2016
Nebýt Woodyho Harrelsona a   pár zajímavých efektů, tak   je to nuda. Až na jasný   fakt, že mocní by   zachraňovali jenom sebe a   nejvýš pár   "poddaných" na   fyzickou práci. Koneckonců i   mise na Mars a ISS bude   "malá domů" pro   pracháče v případě   katastrofy. Zpátky k filmu.   Hlavní hrdina mi neumožnil   ztotožnění, příběh   ruského oligarchy také ne.   Těch epizodních   podpříběhů je ve filmu moc   a je v nich docela zmatek.   Člověk tak nemá žádného   hrdinu a v podstatě je jedno,   když si odskočíte na kafe,   nebo wc. Nic extra totiž   nezmeškáte. Závěr je   pitomost. Po katastrofě   podobné velikosti by nebe nad   Zemí nebylo ještě dlouho   jasné.
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.4.2016
Dal bych plný počet, ale   těch canců bylo přece jen   moc. Navíc zbytečné a   klišovité. Ale jinak musím   pět jen samou chválu, efekty   byly skutečně nej a dá se   říci, že je jich i dost. V   každém případě trikaři   ukázali, že své řemeslo   ovládají dokonale a mají li   dostatek financí, dokáží   je dovést k dokonalosti.   Snímek vřele doporučuji a   ty kecačky v klidu   přeskákejte.
Alix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.7.2015
Nevěřím na konce světa,   předpovězené z bůhví   čeho. Ale film se mi líbil   opravdu hodně. Měl spád,   rychlost a působivé efekty,   takže jsem se i bála, jak to   dopadne. Mám ráda   katastrofické filmy a logiku   neřeším, takže, mohu jen   doporučit.
elaphe
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.2.2015
Huráááá mám to za sebou
Nebudu to zdržovat - jediná   slušná věc na tomhle filmu   jsou efekty. Všechno ostatní   je slabota. Země jde do   hajzlu tak co uděláme ?   Zachráníme politiky a   bohatý lidi, nebo ne, bohatý   tu necháme. A pak má někdo   z politiků svědomí a   pustěj i boháče na palubu a   protože zničení celé   planety je malej problém, tak   si vytvoříme ještě jeden s   dveřma, který nejdou   zavřít. Nakonec všechno   dobře dopadne a celou   debilitu filmu podtrhuje   poslední věta, kterou   pronese sedmiletá holčička   tatínkovi:"už nenosím   plínky".
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.5.2014
Hlavne psík prežil
Tri dni pred Vianocami 2012 a   zasa nič. Si pamätám, že   som išiel na nočnú a bol   som nervózny, že som si   nezohnal nejaký pollitrík,   keď už má byť ten koniec,   tak aspoň s lahvou v ruke.   Ale nie, žartujem, bolo   jasné, že zasa to nevyjde, i   keď niektorí hovorili, že   niečo sa stane. Problém je,   že tí Mayovia sú extrémne   preceňovaní. Čo si myslieť   o civilizácii, ktorá robí   ľudské obety. Skutočná   civilizácia ako Rím mala na   podobné výstrelky svoj   názor, viď Kartágo. Čo sa   týka veštieb, to budem   veriť skôr tisíc raz takým   etruským haruspikom. K filmu.   Má to dva obrovské   protipóly. Na jednej strane   neskutočná megalománia,   gigantické vykreslenie   katastrofy, natočené fakt   úchvatne, padajúce   mrakodrapy, sopka v   Yellowstone, či zaplavené   Himaláje (i keď, no... to   už bolo asi prehnané). Na   druhej strane best off tých   najbrútalnejších klišé   (rodinka si nájde k sebe   cestu, detský hrdina,   niektorých sebaobetovanie,   americký prezident ostáva   ako kapitán na   "potápajúcej   lodi", preslovy o   humanizme, patetické   dialógy, a hlavne všetko   stihnú len tak tak na zlomok   sekundy, v podstate šťastie   vybraté na milión rokov   dopredu). Ale nebola to taká   katastrofa ako som čakal, ak   vypnete rozum, tak v pohode   megalomanská podívana
bobo336
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.5.2014
2012
Moc som od toho nečakal ale   prekvapilo.Pekné efekty   slušná akcia a dobrí   herci.Koniec je samozrejme   Happy End ale na jedno   pozretie sa to dá.
petr-bures
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.1.2014
Vizuální lahoda
Naprosto skvělá podívaná s   tupým obsahem. Vizuální   stránka filmu je fakt   dokonalá, bohužel to je tak   jediný důvod, proč snímek   doporučit.
Příběh   se drží šablony svého   žánru, to už jsme viděli   několikrát. Čekal jsem v   příběhu nějakou   originální zápletku, ale ta   se nekoná.
Ještě   větší tragédií jsou   ovšem některé scény,   které spíš než napětí   vyvolávají záchvat smíchu.   Obzvláště první   "prchající" scéna   je natolik trapná a   nerealistická, že jsem po   vzletu letadla čekal, že   kolem něj proletí ještě   bučící kráva. A nevěřím   tomu, že tohle měla být   ironie.
Nebýt těchto   scén, byl by to můj   oblíbený katastrofický   snímek, jakým je třeba Den   poté...
ricky4
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Příběh nic moc, herecké   výkony hodnotím lehce nad   průměrem... Děj se nedá   brát moc vážně, hodně   otupil můj názor na možný   konec světa. Jako plus beru   působivé záběry (zatopené   himalaje), kktwre hodně   ovlivnily me hodnocení.   Líbilo se mi i zapracování   více dějových linií,   které se na konci spojují..   50% hlavně za ty záběry,   jinak film spíš 35%
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.9.2013
2012
Přežili jsme. Vzhledem k   tomu, že komentář píši v   roce 2013 a miliardu dolarů   nemám, tak jsem se   zachránil. Na film se   podívám několikrát, triky   mne zaujaly a další doklad o   hrdinných Američanech a   zlých Rusech.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.8.2013
Dějově průměrný film a   jeho délka by stačila   poloviční, ovšem efekty to   velmi zachraňují. Sice jsou   chvílemi až přehnané, ale   celkový dojem filmu je   příjemný katastrofický   zážitek.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.4.2013
Roland Emmerich kašle na   kritiku, vesele si točí, co   chce a zdá se, že přes   veškeré pohrdání diváků   slušně vydělává a je   stále lepší (co se týká   katastrofických   spektáklů)... tak mě   napadá, proč vůbec   největší odpůrci sledují   jeho nové filmy? Taky nejsem   Emmerichova obdivovatelka, ale   dokážu uznat, když se mu   něco povede, tak, jako v   tomto případě. Efekty   zkázy planety jsou   dechberoucí, četla jsem na   toto téma několik knih a   moje představivost se ani   vzdáleně nepřiblížila   filmovému ztvárnění.   Jasně, děj je plný   rodinných trablů a   nedorozumění, kterým se pod   vlivem okolností obrušují   hrany, ale bez příběhu by   to nešlo a vzpomeňme si, jak   na sebe dokážeme být ve   vypjatých situacích hodní   :-), a to nám nejde o život.   Potěšil i značný úbytek   patriotismu a nelogické   náhody a řekněme,   štěstí, dokážu rovněž   překonat, vždyť jak bychom   si mohli užívat jednu   každou pohromu z jiného   pohledu, než těsně za zády   hrdinů. Nejslabším   článkem přesto zůstává   příběh a osoby, vyjímaje   šílence v podání W.   Harrelsona, jehož mohu nazvat   šťastlivcem, který si umí   naplno užít i konec světa   :-).
fanik94
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.3.2013
Jeden z nejlepších   katastrofických filmů roku   sice je pravda, že je plný   klišé, ale má výborné   efekty. Emerich tvrdil že se   ho snažil natočit co   nejrealističtěji ale to jsou   kecy, moc realistické to   opravdu není prostě tupá   ale velice zábavná   popcornovka
Elda1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.3.2013
2012
Tento film reaguje na   pripadnou hrozbu konce sveta,   ktera je zpusobena slunecnim   zarenim a ma nedozirne   nasledky. Ve filmu je sledovan   osud rodiny kera se snazi   zachranit. Nejake extra zvraty   necekejte. Efekty jsou   prumnerne. Jinak docela pekna   odreagovavačka.
Naki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.1.2013
Je to všechno na jedno brdo,   rozhodně lepší snímek než   DEN POTÉ jak po vizuální   tak hlavně i poté režijní   stránce. Hodně se tu hraje   na večerní popcorňák a na   efekty.... a proč taky ne, je   to přeci Emmerich. :))
Akana
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.1.2013
Klasický Emmerich. Obrázky   gigantických destrukcí berou   dech a stokrát omleté   příběhové schéma je   vedlejší. K tomuhle se musí   přistupovat s nadhledem. A   když je ve hře sympaticky   civilní John Cusack nebo   ujetý Woody Harrelson, tak se   to docela dá.
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.12.2012
Příběh a dějové zvraty   nijak objevné; celý film   stojí a padá s úžasnými   efekty - o nic jiného v něm   prakticky nejde. Harrelson tu   hraje dobrého magora.
Co se týče srdceryvné   debaty ohledně otevření   vrat - proč je někdo   nechtěl otevřít. Pokud   měly lodě určitou   samozřejmě omezenou kapacitu   a jídla na omezenou dobu -   být tam, asi bych byl proti   otevření. Lidskost je   krásná věc, ale vpustit   další = jídlo se sní   dřív = co jíst pak - ty, co   jsme velkoryse vpustili?
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.11.2012
přesto, že je film natočen   podle ,,nějakých   předpovědí,, je natočen   až na některé chyby dobře,   prostě triky umějí dělat.   A těch několik filmových   přehmatů se dá prostě   překouknout.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.11.2012
Kdo očekává nějaké   sofistikované drama s   hlubokým poselstvím, bude po   zásluze zklamán, ale kdo se   spokojí s něčím méně   duchaplným, zato však   efektně zpracovaným, ten si   přijde na své.Já se v tomto   případě rozhodla být ten   druhý případ, protože   tuhle trikově výbornou   pohádku pana Emmericha by   bylo škoda minout bez   povšimnutí.
Omnibus
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.10.2012
Dokonalá vlna v Dokonalé   bouři? Kýlem vzhůru   obrácený Poseidon?   Vražedné tsunami nebo   digitální „vlnka“ co   smete New York... to všechno   jsem už viděl mockrát. Ale   NECHAT SPLÁCHNOUT HIMALÁJE   ?! Tak to musím vidět !   Abych však zbytečně   netrpěl, rozhodl jsem se   tentokrát opravdu vypnout   mozek. Vydržet   nelogičnosti,dějové perly i   perlivé dialogy, nenasírat   se a prostě si jen užívat   katastrofu a těšit se na   spláchnutí velehor. No, dalo   se to... ale se zaťatými   zuby. Bohužel jsem ve finále   vyměknul u zašprajcovaných   vrat, to už jsem nedal...   Když už, tak bych jim navrhl   ještě nějaká ta   dramatická vylepšení :   zvířatům z té Noemovy   sbírky by mohl nějaký   záškodník (a byl by to   muslim) otevřít   klece...Kapitán na můstku   dává povel zavřít vrata   lodi a obsluha hlásí   „Kapitáne,to nepůjde!   Nemůžu zmáčnout ten blbej   čudlík, nemám totiž čím,   tygr mi právě ukousnul   ruku!“ Jo, a taky mi tam   chyběla při nástupu davu   srdceryvná scéna   rozdělování rodin, protože   půlka lidí je infikována   Ebolou... Abych skončil   něčím co mě potěšilo,   tak to byl Woody Harrelson a   jeho parádní pošuk Charlie   – opět potvrzeno, že   „není malých rolí“
P.S. ale spláchli to   kvalitně ... :-)
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.10.2012
Mám z toho filmu rozporuplné   pocity.
Na tom   kalendáři starých Máyů   možná něco bude a nebo jim   fakt došel šutr :-).Buď   jedno nebo druhé - to se   dozvíme v pravý čas.
Příběh je celkem dobře   napsaný, ale přece jen se mi   moc nelíbilo, jak se rodině   Curtise ( J.Cusack ) pořád   tak všechno dařilo...sakra   já jsem zapoměl, oni jsou   přece   "Američané",   ne.Pak mi taky přišlo dost   trapné, jak kus urvaného   kabelu zastavilo zavírání   takových obrovských vrat.No   jo, samozřejmě to chápu,   bylo to pro větší napětí,   ale stejně to byla blbost.
Ovšem co se týče   vizuálních efektů a taky   zvuku, tak to byla dokonalost   sama.V tomto je to asi jeden   nej filmů, které kdy byly   natočeny.
Herecké   obsazení bylo také velmi   kvalitní.Pro mně byl   největší hvězdou Woody   Harrelson v roli bláznivého   moderátora vlastního rádia   ( měl ve všem pravdu :-) ).A   navíc to zahrál přímo   vynikajícně ( sakra to je   slovo) :-).
wena
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.7.2012
Tak mě se filmy na toto téma   moc líbí.Jak jsem četl   nějaké komentáře moc jsem   od toho   nečekal.Nezapomínejte že se   to datum blíží ale teď   vážně až na nějaké   chvilky nechybělo napětí   dalo se u toho i zasmát   takže pro mě to splnilo   očekávání.Mám rad když   se všechno bortí a   padá,voda vše hrne to je to   co by nemělo v takových   filmech chybět a tady toho   bylo nad očekávání plno.
decepticon
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.7.2012
Dalsia katastroficka   Emmerichovka - nic viac, nic   menej takze kto ma rad jeho   filmy sa urcite zabavi [a na   dost dlho...] Skoda len toho   prepadania mesta do prazdna   ako keby praskla bublina ale   inak ok.

/x2010/ en sub
/x2011/ cz dab LS   Productions dabing 2009
/10.7.12/ -=- [pip]
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.4.2012
mám rád katastrofické filmy   a tenhle patří rozhodně k   těm lepším s vynikajícími   efekty. Zaplavující se   Himaláje, propadající se   tropy atd...
jonny.net
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.3.2012
Už to začíná být nuda
Pokud se člověk přenese   přes ty klišoidní a   fyzikálně absolutně   nemožné pády budou a   padající symboly typu USS   Kennedy se v tsunami převrhne   na Bílý dům a podobně, je   to dobrý letní blockbuster,   do kina nebo na večer. Jako   seriózní film už to ale   určitě nebude brát nikdo   kdo viděl alespoň Den Poté   jelikož je to jen na vyšší   level postavená zkáza   stejného režiséra, která   si tentokrát místo   globálního oteplování bere   za ústřední téma   21.12.2012. PS: A ještě   jestli se to opravdu stane,   tak nikdo dveře pro ty   chudáky na konci neotevře ;)
Ondrus21
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 14.11.2011
Přišel jsem o 3 hodiny   svého života, které jsem   mohl strávit něčím   smysluplnějším, např.   koukáním do zdi. Bohužel ty   3 hodiny mi už nikdo nikdy   nevrátí.
legenda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.9.2011
Mená ako Cusack alebo   Harrelson lákajú na   kvalitný film z A-kategórie,   v skutočnosti je divákovi   servírovaný B-čkový   snímok plný nezmyselných,   nereálnych, nelogických a   afektovaných akčných scén   bezo zmyslu. Emmerich dokonale   dokázal svoje majstrovstvo v   režírovaní B-čkových   prepadákov. Dokonale   nevyužitý potenciál filmu a   hlavne výborných hercov -   takto si kvalitne natočený   snímok určite   nepredstavujem. Typický film   pre konzumnú spoločnosť,   podľa hesla: "nech to v   kinách dobre sype" alebo   "filmová kvalita sa dnes   už nenosí". Skláňam   sa pred divákmi, ktorým sa   tento snímok páčil...
matej69
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.8.2011
Podle všech trailerů jsem   čekal něco víc.   Ale tohle bylo   děsně přehnaný...
Hakamiah
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.6.2011
Trapný a naivní příběh   ovšem z velkolepým   vizuálním zpracováním.   Film vhodný tak akorát k   odpočinku, kdy si mozek   může dát pauzu.
setler
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.6.2011
2012
Film 2012 je opravdu   katastrofický, zajímavý   nápad z archami to ano, ale   jinak je to spíš jen   přehlídka co dokážou   počítače. Pánové od   efektů smekám.
Duen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.5.2011
Dobrý
Tento film je pro mě prostě   dobrej. Mám rád tento typ   filmů,plno efektů apod.Není   nic horšího než když na   film nejsou peníze.TAdy je to   opak a mě se líbil.
slajd
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.5.2011
Jedním sloven trapné. Scény   jsou sice zajímavé ale   herecké obsazení mi vůbec   nesedlo a od jejich výkonů   jsem také očekával více.   Samozřejmě vše končí   předvidatelným happy endem.   Jedíná věc která se mi na   tomto filmu líbila byly   závěrčné titulky kdy sem   si mohl říct že už to mám   končně za sebou
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.4.2011
2012

Po   shlédnutí tohoto filmu se   neubráním srovnání se   živelnou pohromou v Japonsku   z 11.března roku 2011.   Katastrofické scény filmu   jsou v tomto kontextu bohužel   až příliš realistické. A   že samotný příběh je   příliš sentimentálním   vyzdvižením rodinné   sounáležitosti, jak to u   některých katastrofických   filmů bývá často   vytýkáno? Kdoví, co bychom   dělali my v situaci, z níž   není úniku. Možná by   stálo za to být naposledy   spolu, v objetí s někým   blízkým. Jistě, ve filmu   jsou určité nesmyslnosti a   nepravdivosti, s tím   souhlasím. Zázraky v   poslední vteřině i mně   občas vadí, ale na druhé   straně, když se vrátím ke   katastrofě v Japonsku, tak i   tam se objevili zázračně   zachránění lidé i   zvířata, a to i po několika   dnech. Takže zázraky se   dějí i v životě, ne jen ve   filmech. V každém případě   je tento film o tom, jak je   skutečně lidstvo stále   bezmocné proti řádění   živlů a přírodních   katastrof. A každý člověk   by možná měl být sám v   sobě na podobnou situaci   připraven.

Film je úžasnou   podívanou, ale stojí i za   zamyšlení. Triky v tomto   filmu jsou určitě jeho velmi   silnou stránkou. J.Cusack na   mně působí vždy   přirozeným, civilním dojmem   a mám jej jako herce docela   ráda. Nelze než souhlasit s   tím, že 2012 je nejlepší   katastrofický film poslední   doby a stojí za to jej   vidět.
©
movie-freak
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.3.2011
Kdyby mi bylo 10 let, tak bych   tento film považoval za jeden   z nejlepších. Ale jako   dospělého diváka mě tak   trochu zklamal. Scéna kdy   skupinka hlavních postav   ujíždí v limuzíně a   následně odlétá letadlem z   LA, všichni ostatní okolo   podléhají celkové zkáze a   oni se zázrakem vyhýbají   všem do cesty jim postaveným   překážkám, mě tedy moc   neuchvátila. Hezky se na to   kouká, ale to je asi vše.   Tvůrci prostě jen   maximálně zužitkovali   vložené peníze a vytvořili   dechberoucí podívanou zkázy   lidstva.
Nikotyna
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.3.2011
Film od kterého jsem hodně   očekávala mě svym způsobem   dost zklamal. Je hodně   typicky americkej jako   všechny katastrofické filmy   v dnešní době.   Předvídatelnej děj a   bohužel i konec. Jediný co   je na filmu skvělý jsou   efekty různých katastrof.;)   Film na kterej se stačí   podívat pouze jednou.
curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.1.2011
Mně se film líbí, hlavně   triková část, jak už je u   Rolanda Emmericha zvykem.   Nerozebírám vůbec reálnou   stránku filmu, jestli to bere   nějaký divák vážně nebo   dokonce Roland to myslel   vážně? Určitě ne. Je to   velkolepý spektákl pro   diváky, a hlavně pro ty,   kteří mají rádi podobný   druh filmu. Mezi ně se také   trochu počítám, i když   oblíbené žánry mám někde   jinde.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.1.2011
2012
Docela dobrý katastrofický   sci-fi film o konci světa,   který je podle filmu stále   blíž a blíž. Největším   plusem filmu jsou bezesporu   vynikající vizuální triky   a efekty. Příběh rodinky mi   přišel spíš průměrný a   to, když jim vycházelo vše   na poslední chvíli, bylo   sice možná efektní, ale   zapůsobilo to na mě dost   naivně. Obdobně bych   ohodnotil i závěr filmu.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Tak to vypadá, že nám   Emmerich nějak zvážněl a   nejspíše nás už nebude   zásobovat trikově   zábavnými podívanými ale   jen trikovými podívanými.   Po "Dnu poté"   přináší další film na   téma "bude konec světa   a přežijí jen šikovní   američané", tentokrát   však s přehnaně   přepálenou stopáží a   tunou nezáživných a   neuvěřitelně klišoidně   pitomých dialogů na téma   "vždycky jsem tě   miloval ale říkám ti to až   teď těsně před   smrtí" nebo   "vždycky sem tě   nesnášel ale díky tomu   konci světa tě mám zase   rád". Převážná   část filmu se opravdu   utápí v dialozích, které   jsou neuvěřitelně   nezáživné, směšné a   jednoduše blbé. Nejhorší   ale je fakt, že ani trikové   části zbytek filmu   nezachrání. Je jich   poměrně dost a některé   jsou i docela zajímavé,   pěkně udělané (utěk z   rozpadajícího L.A. za   pomocí limuzíny) a zábavné   pokud si uvědomíte, že to   Emmerich prostě nemohl myslet   vážně (i když se najdou   tací, kteří mu to určitě   sežerou). Bohužel však,   když přijde třetí   zemětřesení nebo se objeví   čtvrtá vlna už to nikoho   nezajímá a divák si jen   povzdechne "už   zase?!". Režisér do   těchto scén ani nedokáže   dát napětí, jelikož   zkušený divák ví, že   Emmerich hlavní hrdiny   zásadně nezabíjí a tudíž   rádoby napínavé scény, kdy   hrdinové jen o vlásek   unikají smrti opravdu diváka   nezarazí do křesla či   dokonce donutí postavám   fandit a držet palce (nerad   spoileruju ale Cusack je   prostě nesmrtelný já za to   nemůžu). A když už jsme u   těch negativ závěrečná   dvacetiminutovka je jedna z   nejhorších co jsem za   poslední dobu v trikovém   blockbusteru viděl. Přesto   všechno se film dá přežít   bez větší ujmy na zdraví a   ze začátku dokáže i   zaujmout a dokonce i poučit o   tom, že Mona Lisa a jiné   vzácnosti stejně jako   zvířata jsou   důležitější než lidské   životy a že americký   prezident je prostě BEST.   Režisérovi bych doporučil   aby se vykašlal na matku   přírodu a nechal naší   planetu ničit nějakou   havětí s vesmíru.
kinonaj
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.12.2010
v kině
Byl jsem na filmu v kině a   můžu říct že z 85% jsem   byl přikován k sedadlu jako   už dlouho ne!Pro slabší   povahy bych to asi   nedoporučil.Kdy bude film v   tv?
Hugin
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.10.2010
Mnoho povyku pro nic. V   hlavních rolích rozvedení   manželé a jejich děti,   uvědomělý americký   prezident, pár citovek, to je   v každém katastrofickém   filmu. Záchrana životů v   poslední možné   „tisícině“ sekundy je   trapná sama o sobě, zde se   opakuje několikrát. No, a   samozřejmě, spousty   nesmyslů, jak fyzikálních,   tak logických. Tolik   vychvalované triky, použité   především k zobrazení   destrukce jsou sice dobré,   ale žádný zázrak, jak je   mnohdy prezentováno, to   není. Za klad považuji   zobrazení faktu, kdy na   utajenou záchranu měli   nárok pouze bohatí a mocní,   že by to tak bylo i ve   skutečnosti to každý ví,   včetně vražd nepohodlných   apod., ale ve filmech to až   tak časté není.
Pixel116
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.9.2010
Skvělý trhák o konci světa   s výborným hereckým   obsazením. Svět se hroutí a   jeden člověk to   předpověděl. Neskutečné   efekty. Tento film opravdu   doporučuji!!!
Lordbob
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.8.2010
Ještě jsem nikdy neviděl   takovou destrukci jako tady v   tomto filmu.Konečně někdo   vyslyšel moje prozby a   natočil snímek kde se nedá   odvrátit katastrofa jeko   sestřelení meteoro   atp.Koukáte na ty skvěle   vypadjící sceny s otevřenou   pusou a nevěříte vlastním   očím.Vážně je BOMBA film.
karlosphonic
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.7.2010
Katastrofální katastrofické Emmerichovo filmy
Nejvíce mě fascinuje,že   Emmerich neumí dělat   katastrofické filmy a pořád   je točí a točí.Stále   více je ve filmech ceněna   originalita.Krásné efekty   již není problém udělat a   aby stál film jen na   vizuální stránce,je   směšné.Prostě od začátku   do konce víte,že hlavní   hrdina bude vše stíhat na   poslední chvíli,budou okolo   něj vybuchovat snad i planety   a on zvládne naprosto   vše.Kýčovité   dialogy,učebnicový americký   prezident,nulový strach o   hlavní hrdiny,protože   víte,že vše   přežijí,napráskáno   záporákům,atd.atd.Prostě   nuda s efektama.
Jimm1
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.7.2010
2012
Tento velmi průměrný film   dělají pouze a jenom vcelku   slušně zpracované efekty.   Děj je tak naivní že i   děti se musí smát.
bigoler
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.7.2010
tak brutálny film čo sa   týka efektov.. to akože   brutál.. no ale tak dej sa   točí okolo jednej osoby   ktorá ma toľko štastia že   je toho až veľa...
markes13
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.5.2010
Konec Světa
2012 je další snímek do   řady ronalda emericha.
Podle mého názoru nebyl   moc přeplácaný ale trochu   chybělo víc akce.
Začátek byl dobrý potom   se rozvíjel děj a tata   zachranil celou rodinu.Hodně   to bylo sci-fi.Škoda že   umřel Yuri jinak jako vždy   se zachranili. Doufám že   Emerich natočí další   kvalitní katastrofu jestli to   ale stihne když má na to   jenom 2,5 roku před koncem   světa.
POMAJZ
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 24.4.2010
efekty parádní,ale ten   konec,to byla hrůza.6 miliard   lidí zahyne a oni se můžou   zbláznit že přežil   nějakej Cusak.
Didinka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.4.2010
Ouha, viděla jsem trailer
a tak jsem chtěla vidět i   film. Katastrofické záběry   fakt velkolepé, ale škoda,   že tam bylo tolik moc   nesmyslů, které mě prostě   vracely na zem a kazily mi   jinak skutečný zážitek z   celého velmi působivého   filmu. Fungující telefony,   letadlo vyletí ze sopečného   prachu, žádná tlaková   vlna, ve vzduchu je klid, i   když se propadá kontinent,   to asi aby se tomu amatérovi   líp pilotovalo... A to na   konci jak ona ho líbá ve   chvíli kdy jde o vteřiny...?   To bylo naprosto stupidní.  
Klidně si budu hrát   na katastrofy a nenechám si   tím zkazit den, ale tohle mě   vážně zklamalo, hlavně   proto, že hroutící se   mrakodrapy byly fakt super.   Nakonec jsem s obavami už jen   čekala, že až se Cusak   vynoří, všichni mu   zatleskají.
enejčel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.4.2010
Děj je trochu směšný, ale   efekty vynikající. John   Cusack, jako rozvedený otec a   hlavní hrdina, ten   nejlepší. Když na film   koukáte po několikáte,   nudí a nic dobrého ve vás   nezanechá. Filmaři by si   měli uvědomit, že by   neměli katastrofické filmy   stavět na jednoho člověka,   ale tentokrát do něj vložit   trošku více reálných   postav.
kaja
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.4.2010
Velmi důmyslně spracované.
Vynikající film neni třeba   nic dodávak.Snad to že se   jim podařilo vybrat správné   herecké obsazení je to   pěkně spracované.Doufám   že Nás to nepotká.
viana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.4.2010
Perfektní zajímavý a   diskutabilní filmeček...od   začátku do konce je   človíček v   napětí,krásné záběry   všech možných katastrof -od   krájení se země přesně v   půlce   obchodu...,zemětřesení,výb   uchy,obrovské vlny,šílené   jízdy autem a včas odlítlé   letadlo-přes srandovní   záběry s vrtulníkem a   zvířaty pod ním (miliony   lidí však jsou obětovány)a   neuvěřitelné vytáhnutí   čehosi ,co nešlo   zaklapnout...vizuál parádní   ale příběh ne.Věřila jsem   jenom Woodymu Harrelsonu a   možná i tomu mayskému   kalendáři,ale to si povíme   za dva roky :))
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.3.2010
2012
Na tento film jsem byl   zvědavý, dlouho jsem váhal   ho shlédnout. Nyní vím,   proč. Zápletka by i bez   proroctví starých Mayů byla   zajímavá. Nakonec o   činnosti Slunce, přes   veškerý pokrok, přece jen   nevíme všechno. Jednotlivé   efekty by byly také super.   Jenže by vystačily asi na   čtyři filmy – a mnohdy   byly celkem nelogické a   zbytečné, jen pro efekt. A   souhlasím s názory   předchozích diváků –   celý svět byl v p----i a   hrdinové (byť amatéři)   zvládli kaskadérskou jízdu   auty, pilotovali kdeco, uměli   se potápět jak mistři   světa (včetně dětí a   budhistických mnichů),   běhali jak atleti, cvičili   jak gymnasti. Vždycky vždy   všechno stihli, byť bylo 5   minut po dvanácté.. Trochu   zklamání. Ale doma v klidu u   kávy celkem dobré   pokoukání.
(P.S.:   17.4.2015 - po několikerém   shlédnutí musím změnit   své hodnocení a posudek - ty   triky jsou opravdu skvělé a   zasluhují si pochvalu,   ostatní v komentáři   zůstává...)
Lasy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.3.2010
Katastrofický? Komedie? Asi   oboje. Jackson v podání   Cusacka je dokonalý. První   polovinu filmu jsem prosmál,   druhou "probrečel"   :) Celkový myšmaš byl pro   mě moc dobrou podívanou.   Doporučuji
Lagat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.3.2010
Po Dni nezávislosti   nejlepší Emmerichův   film.Takové filmy miluji,   musí se však vidět na   velkém plátně. Nepotřebuji   kopat do Američanů ,abych   byl ,,in". Mně se   americký filmy moc líbí.
Pjotra108
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.3.2010
Tak u tohoto filmu jsem se   královsky bavila. John Cusack   ujíždí v jeepu, za ním se   láme kontinent a on to   stihne. Plastickej chirurg,   který má základní lekci   létání, upilotuje ruskýho   Antonova, za ním padaj   mrakodrapy a taky to vždycky   stihne. Yellowstonská sopka   vybuchne a za pár dnů už je   hezky sluníčko. Prostě   jedna kravina naplácaná   vedle druhý. Prostě miliardy   dolarů na (dost ubohou) iluzi   o konci světa, je jedno,   jestli to vůbec dává smysl,   hlavně aby to dobře   vypadalo. A na konci zase   nějaký humanistický dilema   a vyřešení, jak americká   vláda zase zachránila svět.   5 hvězdiček za hezkej   obličej a pár hlášek   Cusacka, vtipnou animaci Woody   Harrelsona a zvednutej   prostředníček blonďatý   Rusky:) A to mám ráda filmy,   kde se hroutí lidská   civilizace. Zlatej Den poté.   PS: nejlepší z toho filmu je   trailer:   http://www.youtube.com/watch?v   =lKbEI8pDz0A
rankinfitch
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.3.2010
Až na ten typicky americký   konec jde o vizuelně naprosto   precizní a dokonce i dějově   (na Emmericha je to s podivem)   napínavou podívanou o konci   světa. Emmerich konečně   natočil film, u kterýho neni   třeba přemejšlet a jen   sedět a bavit se. Doporučuju   koukat na Blu-ray v HD, to je   totiž neskutečná paráda.
Kachy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.3.2010
Dlouho jsem čekal a konečně   uzřel. Zpracování, triky,   efekty toto vše je vážně   super. Úžasná akční   podívaná. Myšlenka vcelku   zajímavá. Ale taky spousta   naprosto nesmyslných a   nelogických scén... Ta   jízda limuzínou ..., let   letadlem ..., funkční   mobilní síť v době kdyby   už nic nefungovalo... Jinak   bych dal 10 hvězdiček. Za   zmínku samozřejmě stojí   role Woody Harrelsona, byl   fakt super. Koukněte a   čekejte už jen 2 roky...
pigal
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.3.2010
Katastrofalny katastroficky film
Katastroficky film skoncil   katastrofou.S Emmerichom to   ide dolu vodou a kvalita jeho   filmov rapidne klesa.Rezia je   priemerna,so scenarom je to   horsie.Snad nikoho   neprekvapi,ze na scenari   pracoval Emmerich.Tolko   stereotypov som snad nevidel v   ziadnom filme /napr.bohaty   Rus,ktory vypada ako   medved,cernossky   prezident-pomaly v kazdom   filme je prezidentom   cernoch-pozn:rasizmus   nenavidim,blazon   predpovedajuci koniec   sveta,vlada likviduje   kazdeho,kto tajny plan   odhali,hrdinsky   prezident,zakerny statny   uradnik,rozvedeny otec rodiny   sa k svojej rodine nakoniec   vracia atd.atd./.Preboha kolko   filmov musel vykradnut,aby   splacal takuto   hovadinu?Herecke vykony okrem   Harrelsona nestali za nic.Cely   film bol postaveny na efektoch   a nastastie sa aspon tie   vydarili.Film nedoporucujem!Je   to hovadina a strata casu.
thefj
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.3.2010
Omlouvám se
všem, kterým se tento film   líbil, dávám v plen pouze   svůj subjektivní názor.   Mně připadá jako jedna z   nejstrašnějších bortiček,   jakou jsem kdy viděl. Efekty   jsou přeplácané,často   dosti nedotažené, průlety   letadlem i průjezdy autem   nesmyslné, snad už i pro   americké diváky. Proto jsem   se podivoval nad poměrně   vysokým hodnocením zde.
Radek71
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.3.2010
4.3.2010
Tak tenhle kousek hodnotím s   odstupem času a dělám   dobře.Nadšení z efektů   pominulo a s chladnou hlavou   můžu říct,ale jo povedlo   se.Ale jen pro ty co mají   rádi katastrofy na plátně   ,aby se uklidnili až vylezou   ze sálu.Venku zuří   ekonomická krize,tak si   ukážeme,že to vlastně nic   není v porovnání s koncem   světa.Prakticky se 2012   těžko něco vyčítá.Ve   své kategorii dosáhl   maxima.Efekty,na kterých   stojí.Mírný   humor.Přehnaně vypjaté   scény,snad?Za pár roků   dobrý film na nedělní   odpoledne do Tv.
Roman333
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.2.2010
Nic moc
V tomto filmu si přijde na   své fanda pěkných efektů,   ale podle mého názoru, film   nijak zvlášť nevybočuje z   řady katastrofických filmů,   již natočených. Rozhodně   za hodně přehnané považuji   scény s letadly, to co tam   pžedvádějí piloti, by   nesvedl ani Martin Jirmus,   mistr světa v letecké   akrobacii. Postrádám zde   také kvalitní příběh,   celkově jsem čekal daleko   víc.
filip.marley
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.2.2010
5/5
2012 je film, který mě   zaujal pouze z poloviny.
Efekty a hudba se povedly,   herecké obsazení nic moc.
Nadruhou stranu děj je   trošku pro idioty...možná,   že američany baví pořád   sledovat, jak se celý svět   bortí....mě ne. Jediný   herecký výkon, který filmu   přidal, než ubral je výkon   Liama Jamese (Noah Curtis).
Killer.JCH
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.2.2010
10/10
Vinikající vizuální   efekty, prvotřídní   zpracování. Námět děje s   koncem světa a záchranou   lidstva je již ohraný, ale   tohle bylo jedno z   nejlepších zpracování   tohoto tématu, proto mohou   jen doporučit ostatním.   Opravdu to není ztráta času
jarocefa
Hodnocení:
Přidáno: 19.2.2010
Hrozná blbost
Další ubohej film od   Amíků. Hromada brečení,   plácání si po zádech,   když jim za zadkem hoří   celá planeta. Ani sem se na   tu blbost nedodíval.
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.2.2010
Efekty .. ucházející,   viděl jsem lepší, viděl   jsem horší.
Příběhově je to   Hollywoodská klasika.
Kamera byla dle mého   názoru asi nejsilnější   stránkou celého filmu.
Herecké obsazení bylo   dobré, občasné vtipné   momenty stály za to.
Ale celkově je to film,   který mě zaujal snad jen tou   typickou americkou   přeplácaností, efektností   a 'velkolepostí' americkým   filmům tolik vlastní.
Musím říct, že je to   film i téma které mají   obrovský potenciál ... z   mého pohledu, notně   odfláknuté.
Taková   "Americká klasika"
MaKy92z
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 7.2.2010
Film sa ešte nezačne ani   nakrúcať, a už pomaly   začína bežať okolo neho   reklama, buď v písomnej   alebo televíznej podobe.   Všade sa začne rozprávať,   že aký tento film bude   výborný a dokonalý. Na   týchto vetách má založený   význam príliš veľa   hollywoodských filmov, platí   to aj v prípade tohto filmu,   ktorý niečo spĺňa len po   stránke digitálnych efektov.   To je možno jediná vec,   ktorú môžeme na tomto filme   obdivovať. Námet k tomuto   filmu je navyše príliš   naivný a nerealný. Svoje   uplatnenie môže nájsť, tak   akurát v amerických   komerčných kinách, kde   slávnostné premiéry   takýchto filmových vrakov   frčia, ako na bežiacom pase.   Samozrejme, že už od samého   začiatku tohto filmu sú   vybraný hlavný hrdinovia,   ktorý si poradia s   najväčšími živelnými   katastrofami pred ktorými v   skutočnosti niet uniku. V   správnom čase sú na   správnom mieste, pred   všetkým sa im podarí stále   uniknúť, nikomu z nich sa   nič zlé nestane. Ale   najväčšou zábavou je keď   sa podarí zachrániť celej   perfektnej rodinke, ako to už   býva v amerických filmoch.   Dej je tu totálne prehnaný   nerealnými akčnými   scénami, a samotný koniec je   úplné o ničom, končí   príliš hlúpo.
Krupe
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.2.2010
Tak nás Hollywood obdařil   zase jedním směšným   filmem. Záchrana světa v   americkém podání. Velmi,   velmi, ale opravdu velmi   přitažené za vlasy. Film   vidět a zapomenout.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.1.2010
Skvěle udělaní film rok   2012 je snad letošní   nejlepší
zahraniční film skvěle   zvolené téma a efekty jsou   také
skvělé jen   také doufám že nás to   nepotká.
jps
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.1.2010
Špičkové efekty, velmi   pěkná kamera, celou dobu   jsem se skutečně bavil.   Trochu zamrzí stále se   opakující téma hrdinů,   politiků a zmetků. Docela   dobrý v tom jak by to asi i   doopravdy bylo při   "přidělování"   lísků na život. Takže za   kameru a efekty 9,5
Cash89
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.1.2010
Když to vezmu kolem a kolem,   tak můj jediný oblíbený   katastrofický film Den poté,   je oproti tomuto jen   pohádka...Nicméně jeho   menší "devastace"   planety byla pro mě víc než   reálná...Oproti tomu snímek   2012 je opravdu přitažený   za vlasy, je pravda že konec   světa si člověk může   představit různě, a toho se   asi Roland drží...Co mi   přišlo až moc, je vlna   která pohltí Himaláje, tak   velká vlna by se nezvedla   snad ani po dopadu nějakého   vermírného tělesa,   ale...Kdo ví???Nicméně   digitální stránka filmu,   mě přesvědčila že jde   pořád dopředu, v roce 2009   je to vidět hned   několikrát, Terminátor,   Transformers, 2012 a   nejlepší Avatar...Den poté,   ukazoval zkázu světa na   více koutech Země, když   pominu zřícení baziliky sv.   Petra ve Vatikánu bylo to asi   jediné co jsme viděli ze   světa, všechno ostatní se   věnovalo USA...Je to pořád   dokola, otec zachraňuje   rodinu, hlava státu   nepřežije, poctivý vědec,   sobecký politik...Ale přesto   jsem měl sevřený žaludek   při všech důležitých   momentech kdy šlo hlavním   hrdinům o kejhák!!!
McFady
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.1.2010
?
Cože?? Co prosím?? Že by...   že by další film na způsob   Konce světa?! Kdože??   Roland? Roland Emmerich??!! S   čím zase příjde... Když   jsem tenhle film viděl tak   mne ze ZAČÁTKU zaujal, ale   když se pak furt opakovaly   scény s padáním baráku a s   trhlinama v zemi, tak si   řeknete: Nejspíš to   jepoškozený a film se   neustále opár minut   přetáčí!! Další   apokalyptická kravina, která   vznikla tím, že se Roland   nudil..
A co teprve to   motto, „Varovali nás!“   Nevzpomínám si, že by nás   někdo varoval, že to bude   volovina?!
Amidamaru
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.1.2010
Když jsem tento film viděl v   kině tak jsem chvílemi   nevěděl zda se smát nebo   zda brečet nad utracenýma   penězma. Děj není nijak   převratný. Někdo přijde na   to že svět skončí a potom   už jen utíkají k lodím,   kde lístky si můžou dovolit   jen ti nejbohatší na   světě. Efekty na první   pohled vypadaly pěkně ale   při bližším pohledu se   dají najít místa přehnané   a někdy až okatě   nereálné. Málo u kterého   filmu jsem se nudil jako u   tohoto.
Darilla
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.1.2010
Škoda že to není ještě   nadabované, ale přežila   jsem i titulky. Tento film mě   nenechal chladnou a ani konec   světa a civilizace. Neustále   musím myslet na datum   21.12.2012 ! Čeká nás   opravdu konec a pokud ano,   jaká bude reakce ostatních?   Ten datum mě děsí! Samé   dvanáctky (21 je opačně   12), nějaké znamení? Asi o   tom zbytečně přemýšlím
mabo2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.1.2010
Osobne som bol veľmi   spokojný s dejovým   spracovaním, ale hlavne   spracovanie digitálnych   efektov bolo podľa môjho   názoru na veľmi vysokej   úrovni. Ludia, ktorých   fascinuje myšlienka konca   sveta a podobné témy, by si   tento film nemali nechať   újsť. Možno mierne slabšie   herecké obsadenie...
Laila
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.1.2010
dobry film v podstate o konci   sveta i kdyz je nadeje ne   nejakou zachranu,samozrejme i   kdyz je tam par prehnanych   scen se mi film libil,je tu   krasne ukazany jak lidi   dokazou byt i v te posledni   chvili velky svine a dobraci   na svou povahu casto   doplati,tak to proste je,velmi   dobry film i efekty
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.1.2010
Až na dva typické americké   momenty jsem byl celou dobu u   vytržení. Dokonalá   počítačová grafika a   dokonce i s reálnými   fyzikálními zákony. Navíc   vše do sebe zapadalo jak má.   Skvělý zážitek.
Warrior7
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.1.2010
Já bych tenhle film zas tak   černě neviděl. Ovšem nic   světoborného to není. Mě   osobně se od Emmericha   líbilo více Den poté, ale   je to čistě subjektivní.   Nevím proč, ale nějak mi   nesedlo herecké obsazení. :)   Ale film jako takový je   docela dobrý a klidně bych   si ho pustil ještě jednou ;)   A navíc, jestli je to   všechno pravda, tak se teda   máme na co těšit ;D ;D
jap
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2009
Absolutně nejlepší film   pana Emmericha. Po kritikách   na jeho předchozí filmy, kde   mu byla vyčítána hlavně   slabost děje, na úkor obrazu   a zvuku, se tvůrci tohoto   snímku překonali. Příběh   má hlavu a patu, napětí je   fantasticky vygradované. A po   velmi dlouhé době, se   někomu podařilo skloubit   dohromady excelentní kvalitu   zvuku a obrazu s příběhem.   Určitě může někdo   nadávat na klišé a   předvídatelnost, ale někdy   si musíme příběh prostě   jen užít a nerýpat v   každém detailu, myslím si,   že se pan režisér v mnohém   poučil oproti předchozím   snímkům.Kdo má rád   katastrofické filmy, bude u   vytržení. Kdo si na ně   tolik nepotrpí, bude velmi,   velmi mile překvapen. Jako   já. Všem vřele doporučuji.
Jarda.ftr
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.12.2009
Filmová katastrofa
Úúúúf. Zas jen další   americká počítačová   katastrofa vzatá přez   kopírák, a aby snad náhodou   nebyla horší než ostatní   byla napumpována ještě   katastrofálnějšími   záběry. Účel ovšem   nesplnily. Film se řadí s   úspěchem mezi   "katastrofické   katastrofy". Nezachrání   ho nic a počítačové   omalovánky, kterým se   říká triky to určitě   nezachrání.
Gredor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2009
Letím právě z kina abych   vám doporučil tuhle pecku.   Je to ten nejlepší   katastrofický film, který   jsem viděl! Doporučuju všem   :)
Ocean
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.12.2009
Tento film je TOTÁLNA POHROMA
Už samotné pozretie tohto   filmu je totálna katastrofa.   Jeho nakrútenie bol asi   najväčší omyl. Je to   niečo najúbohejšie a   najtrápnejšie, čo som kedy   videl spomedzi   katastrofických filmov. Hneď   na prvý pohľad vidieť, že   takéto odvary majú   uplatnenie v amerických   kinách. Katastrofické,   scifi, horory patria medzi   môj obľúbený žáner, ale   sledovanie tejto totálnej   hovadiny je niečo hrozné a   príšerné.
Out-Of-Way
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.12.2009
Kdybych šel do kina, asi bych   byl velmi naštvaný, že jsem   zbytečně vyhodil peníze za   takovou hovadinu. Ale protože   jsem sledoval AVI na svém PC,   tak pouze konstatuji, že jsem   se nudil a celou dobu jsem si   přál, ať už konečně   všichni chcípnou a je konec.   Jestli byly efekty dobré či   nikoli je docela jedno,   protože vše ostatní je   pouze jedna velká   zbytečnost. Moje zvědavost   byla tedy ukojena a vím zcela   jistě, že už tohle   megalomanské dílo nechci   nikdy vidět. Co ale nevím,   proč se takové filmy vůbec   natáčejí. Napadá mne   jediný důvod – vytahovat z   lidí peníze. No, já jsem   nezaplatil ani korunu.
lipy
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.12.2009
Premyslel jsem dlouho, kolik   bodu ma tenhle film dostat.   Nakonec jsem se dostal k 5   hvezdam...mozna moc, mozna   malo, ale je to ma volba. K   filmu: slabota, velka slabota,   pokud nekdo rika, ze Avatar ma   klasicky okopirovany pribeh,   mel by se podivat na tenhle   film. Tady je to tisickrat   vice bijici do oci...cele to   utikani pred katastrofama a   jejich ZAZRACNE mijeni me   nutilo se az smat..vsichni   mrtvi a jen oni jako hlavni   hrdinove prezivsi..cekal jsem   v ktere casti filmu je neco   trefi a stale nic... tohle je   americka klasika, spolu se   zaporakem, ktery prodava   listky na zivot a americkym   hrdinym   prezidentem...klasicke...a na   konci jsou vsichni radi, ze   lod cislo 4 byla zachranena,   ale nikoho nezajima, ze ji   zachranil clovek, ktery ji   malem celou znicil chvili   predtim :) takze v jako kazde   americke pohadce vitezi dobro   a pojdme zpet do Afriky, kde   jsme zacli vsichni :) pet bodu   je jen za triky, za nic   jineho...
luca-luciano
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.12.2009
Co tohle je? Čekal jsem   zkázu jak má být a co mi   tenhle předvedl mě opravdu   znechutilo. 2 hodiny v háji a   zážitek žádný. Tolik   vyhozených peněz, příběh   žádný, výprava   katastrofální, herci mi   připadali znechucení. Moje   hodnocení se neodráží na   tom, že nevěřím v 2012,   právě naopak mám záhady   rád, ale tohle je   PŘÍŠERNÉ.
Lienocka22
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 20.12.2009
Hrozné
Strašná slabota!!! Ďalší   odpad americkej   kinematografie. Dokonca aj tie   do neba vyspevované efekty   boli nudné a nerealistické   (napr. výbuch v Yellowstone).   Tvorcom asi nič nehovorí   sila tlakovej vlny po takom   výbuchu. Hlavným hrdinom by   taká vlna určite nepohla len   jemne vláskami ... Nechýbal   prezident, ktorý sa ako vždy   veľmi rád obetoval (pekná   science fiction :D) a plno   iných blbostí. Ku koncu som   sa už neuveriteľne nudila   ... Som zvedavá koľko   takých filmov budeme musieť   ešte prežiť do 21.12.2012   ... Vyzerá to tak, že ich   bude ešte dosť, veď kto by   nechcel vyťažiť čo najviac   z takejto   "vynikajúcej"   témy?
BiTch_
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.12.2009
Katastrofické sci-fi 2012 je   především o efektech.Kvuli   tem sem se na film díval a   taky ty budu především   hodnotit.Příbeh nulový.Sou   tu ti dobří a pár tech   zlých.
Tisíckrát   ohrané klišé,dialogy občas   k zasmání ale efekty sou   bomba.Katastrofy postihující   svět byli opravdu   bombastické a efektivní.Nuda   se taky nedostavila ale krom   již víše zminovaného má   film ješte jedno mínus.Když   končí svet nastává   panika,chaos,anarchie,hroutí   se vše na čem tenhle svet   stojí.Proč ty miliony k   smrti odsouzených lidí co   stím nemohli nic udelat   vypadali jako že to všechno   přijmuli,kde byla nejaká   frustrace,kde byl ten   chaos...vzhledem k tomu že   sem nekde v traileru videl   "jak by vlády našich   zemí,připravily 6 miliard   lidí na konec   světa,NIJAK" to tu   chybelo.70%
j2x
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 18.12.2009
Miluju katatrofické filmy,   dokonce Emmericha mám celkem   rád (ikdyž), ale tohle je   slátanina neuvěřitelná!!!!   Měli byste tady zavést chyby   ve filmech.. Film jsem viděl   1x a už jich vím nejmíň 5   a to dost zásadních.. To že   hlavní hrdina se svou rodinou   uteče před zničujicím   zemětřesením v limuzíně   (ehm) ok, že vydrží v   Himalájích a v ledové vodě   10 minut - dejme tomu, ale že   uletí před výbuchem   !!Yellowstoneu!! v malém   dopravním letadle.. Ach jo!   Nehledě na variaci na osobu   Budhy a "černého"   Krista + nové počítání   letopočtu (letopočet se   uvádí před a po Kristu,   popř. př.n.l., n.l.).. Na   film jsem se strašně moc   těšil, ale po shlédnutí ho   strašně nesnáším!!!   Jediné plus je   audiovizuální stránka a   jedna hvězda za Woodyho   Harelsona. Nevím co dodat -   2/10
martanek26
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.12.2009
Nic moc
Katastrofické filmy mám   rád, ale opět se stalo co   jsem čekal, přehnané scény   až hrůza. Jinak co se týká   efektů tak ty byly opravdu   dobré, nicméně jsem od   tohoto filmu čekal mnohem   víc...
xenabojovnice
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 15.12.2009
Tak ak by sme mali hodnotit   film podla efektov,tak je   vyslovene jednička,ale dalej   nič.Podla mna velmi velký   prepadák,dost trápne.Hlavny   hrdinovia všetko zvaladnu na   poslednu chvilku a to sa deje   cele 2 a pol hodiny čo je na   nevydržanie.A to klasicke sa   obetovanie sa amerického   prezidenta už nestojí ani za   komentar.Ako v poslednej dobe   je zvykom super reklama na   film a samotný film je   prepadak na plnej čiare.
renod
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.12.2009
zajímavé. V kině by to asi   mělo lepší zvukovou   kulisu.Ale vyjde to   nastejno,když musím číst   titulky. Nekoukám na filmy   pořád, takže mne hlavně   pořádně mrazilo z těch,   byť počítačových efektů.   Obsah filmu jasný, o čem by   to jiným bylo, ale proč se   nepodívat. Vrchnost světa   opět myslí jen na sebe. US   prezident opět   "geroj". Sice to   vše okolo člověka vtáhne   do děje a připadáte si,že   to vše opravdu sledujete   skrze okna letadel, ale   zároveň vás u toho napadne   "když se posunují   tektonické desky, vše se   hroutí v neskutečnu a   takovou rychlosti, tvoří se   různé vodní, písečné,   sněhové či vzdušné víry   a v moři či oceánu tsunami   to nemluvě o otočení   pólů, jak je možné že   ještě letíme?". A v tu   chvíli se z toho děje pomalu   vytáhnete a opět jen   zíráte na monitor   počítače s úšklebkem na   rtech.
Stalhein
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.12.2009
Katastrofické filmy   vyhledávám a předchozí   dílo R. Emmericha Den poté   se mi zarylo pod kůži. Z   filmu 2012 se mi zaryla   akorát sedačka do zadku. S   předlouhou reklamou je to   skutečně program na celý   večer. Vizuální efekty byly   obdivuhodné, ale rozvržení   hrdinů na ty, "co musí   přežít" a ty, "co   budou obětováni pro dobrou   věc" bylo jasné už   zkraje, takže napětí se   vytratilo. Proč by měly   mrakodrapy padat, teprve až   pod nimi ve zdraví proletí   hrdinové, kteří se navíc   učí právě "za   pochodu" pilotovat? Proč   je nezasáhl ani jeden z   krupobití žhavých   sopečných balvanů? Everest   počká, než si to   dopovědí... Možná by bylo   zábavné natočit film, kde   by tyhle hollywoodské   praktiky neplatily. A to   občasné režisérské   "zamrkání na   diváka", když už film   sklouzával do opravdového   dramatu, no brr! (Viz starý   ruský Antonov... ale proč   vybouchl, když mu došlo   palivo?) Hrstka lidí   přežije a vrátí se do   kolébky lidstva do Afriky,   ale to není vrcholem filmu,   tím je totiž skutečnost,   že sedmiletá americká   školačka přestala nosit   plenky!
efCZa
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.12.2009
Další katastrofický film,   který nevyčnívá ničím z   řady. Opět zde bude několik   hrdinů, kteří zahynou,   opět se zde dá dohromady   nový pár a kupodivu to   znovuzcelí jednu rodinu.
Dovolila bych si říct,   že už to všechno zde bylo.   A ne jednou. Sice zde jsou   dobré efekty, ale v   někerých chvílích mám   pocit až neskutečna - když   s malým letadélkem potřetí   podletí padající mrakodrap,   už mi to nepřijde úžasné,   jen nevěrohodné. Celkově se   mě film nijak moc nedotkl,   tak nějak jsem se s herci   neztotožnila. Vůbec jej   nechci zavrhovat, ale nic   extra nepřináší...nemít   tak úžasné efekty, byla by   to vcelku nuda. ..takže   poslední doporučení:   videět to někde jinde než v   kině na velkém plátně s   prostorovým zvukem nevá   cenu.
(a prosím! ať   už někdo natočí film, kde   se skvělý-úžasný-skoro   božský americký prezident   neobětuje)
ajenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.12.2009
..
filmík v pohodě...efekty   fatastické....myslím že se   jim to hodně povedlo.......a   klasická happyend...taky byl   tak co vic si přát...:D
Langley
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.12.2009
Destroyer Emmerich (někteří   ho za jeho filmy milují a   jiní nenávidí) pojal svůj   nový katastrofický film   setsakra bombasticky a vzal to   pořádně od podlahy.Nemá   cenu zde bazírovat nad   příběhem.Tohle je prostě   přehlídka dokonalých   digitálních orgií.Hlavně,   když hlavní hrdina uniká v   limuzíně skrz L.A., které   se hned za jeho koly rozpadá   na kusy.Dálnice se drolí,   auta a lidi kloužou   dramaticky a nevyhnutelně do   moře, mrakodrapy se   hroutí.Vizuální jízda   nebere konce a tvůrce   dokazuje, že je ve své   destruktivní profesy   mistrem.Emmerich umí dobře   budovat napětí celý film a   během těchto scén jde   skutečně mráz po   zádech.Zejména hlavně ta   scéna v Los Angeles je   nezapomenutelná a zaryje se   do hlavy a já měl co dělat,   abych svou čelist nesbíral   na zemi v kinosále.Nikdo z   herců si scény nekrade pro   sebe, což vyvolává, že   všichni si jsou v příběhu   rovnocennými spoluhráči.I   když trvá snímek téměř   dvě a půl hodiny, tak mě   rozhodně nenudil a režisér   dokazuje, že stále umí   bavit, leč v tomto filmovém   žánru.
Agostino
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.12.2009
Celý tento film je postavený   na digitálnych efektoch. Tak   tiež po vizuálnej stránke   je perfektný, nehovoriac o   výbornej atmosfére pri jeho   sledovaní v kine. To všetko   je v skutočnosti   najzaujímavejšie na tomto   hollywoodskom trháku.   Režisér Roland Emmerich   nakrútil film, ktorý spĺňa   najnovšie technologické   parametre. Dej je napínavý a   ľahko predvídateľný. Celý   film je vlastne sústredený   na hlavných hrdinov, Jacksona   Curtisa a jeho rodinku,   samozrejme, že sa nikomu z   nich nič nestane, sú v   správnom čase na správnom   mieste, stále sa im podarí   uniknúť pred najväčšmi   živelnými pohromami, a čo   je najdôležitejšie stále   sa zachránia v poslednú   chvíľu. Z tohto filmu som   bol dosť sklamaný, na to že   aká reklama frčala okolo   neho.
Otek
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.12.2009
2012 - film postavený na   vizuálních efektech.   Jednoduchý příběh   hlavního hrdiny nás   provází celým filmem.   Kupodivu, jako pravý   američan při záchraně   jiných nezemře. Zato vymře   skoro celé lidstvo! Nemáš   peníze, tak jako by jsi ani   nebyl. Kdo si nevyběhl na   Everest neměl šanci.   Vysokohorské prostředí   nikdo neřešil. Divák   prostě nedýchá. Situace   jsou řešeny na efekt. Logika   zaostává, a to dost. Jsem   zklamán.
Dany.zpa94
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.12.2009
Skvely film vyborne efekty
fanik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.12.2009
emericha sice nemusim ale   tohle me dostalo bal jsem se   ze to bude dalsi trapnej den   pote ale ukazalo se ze ne   hlavne vykony johna cusaka a   amandy peet. Jednoduse   nejlepri film jaky jsem kdy   videl
martas_v
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.12.2009
Velmi hezké triky, slabší a   velmi klišé příběh.   Bohužel jenom triky film   nezachrání, lepší   průměr. Film, na který   zapomenete, když vyjdete z   kina.
carolee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.12.2009
9/10
I kdyz v tomto filmu bylo   jedno klise za druhym a konec   se dal ocekavat (klasicky   americky happyend, vsichni se   maji radi a nesobecky zachrani   co se da), tenhle film me   nenechal ani na chvilku v   klidu, bylo tam napeti, akce i   ta trocha romantiky a skvela,   opravdu skvela hudba.   Doporucuju :)
JohnCoffey
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.11.2009
Nebudeme si nic nalhávat -   Emmerichovi jde jen o efekty,   stejně tak i divákům. Šlo   o ně i mě - konec světa   svěřený do rukou   největšího megalomana   Hollywodu, to bude něco. Ale   kupodivu nepoužívá kulisy   světových měst jen pro   destrukční divadla, ale   podává nám i vysvětlení.   Vědecky pravděpodobně   chabé, ale originální. V   roce 2009 je už jasné   (alespoň pro vlády   světových velmocí), že se   něco stane. O rok později je   to potvrzeno a jak se stále   více blíží osudný rok,   lidé začínají být   neklidní - všude jsou   hlášena zemětřesení, ale   vláda vše zatvrzele tají -   i v okamžiku, kdy do konce   zbývá jen pár týdnů. Je   to prostě jakési tajemství,   a sami uvidíte, co se stane,   když na to někdo přijde. A   pak to přijde. Ale ono to má   i příběh. Průměrný, ale   s výbornými výkony herců   (bohužel pouze od Cusacka a   Woodyho Harrelsona). Hlavní   hrdina sice musí vyvézt   děti na stanování, řeší   spor se svým synem (tohle už   tu bylo hodněkrát), ale   když už se jim za zadkem   rozpadá barák, místo   fňukání se hezky pouští   do akce, neváhá zůstat v   hořícím karavanu, který se   pomalu propadá do   rozžhavené země, jen aby   zachránil lidstvo. Čekají   vás hotové demoliční   orgie, jejihž většinu   chodů sice byla vyzrazena v   traileru, ale přesto se najde   pár věcí, které vás   prostě dostanou - a zbylé   aspoň vypadají na velkém   plátně líp než v   počítači. Přesto mohl být   potenciál zkázy vyždímán   ještě víc. Nečekal bych,   že se konec světa zkrouhne   jen na propady půdy a   tsunami. Určitě ne od   Emmericha.
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.11.2009
Je vidět, že američani   mají dobrý námět na konec   světa. Je na tom část   pravdy. Již jednou proroci   předpovídali konec světa. A   jak jinak by to mělo   dopadnout, než jako v bibli.   Noemova archa zachrání   zvířata a   "důležité"   lidi.

Hnus   největší byl, když se tam   nemohli na lodě dostat   ostatní lidi. To byla   největší podrazárna od   zástupce prezidenta. Pokud   tohle opravdu někdy přijde,   stěhuju se okamžitě na   Afriku, která jako jediný   kontinent zůstal vcelku a   ještě se zvedl o kilometr   výše.
issoumaila
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.11.2009
Žeby to bola pecka formátu   aký som čakal sa nedá ani z   ďaleka nazvať. Padajúce   domy, prívalové vlny no to   som ja už niekde videl a   obrovská archa ako záchranny   modul ľudskej civilizácie je   len slabou náplasťou. V   krátkosti len čakal som   ďaleko viac. Teraz so   presvedčený o tom že 2012   nebude znamenať koniac sveta   ani žiaden prevrat či zmeny   plánety Zem. xD
sismik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.11.2009
Podle mě jeden z   kvalitnějších   katastrofických filmů s   klasickým happyendem a   proslovem prezidenta   Spojených států   amerických, který navíc   začínal větou: ,,Mí drazí   američané".....to   prostě bylo silné kafe. Ale   i přes tyhle klasické   scény, které jsou téměř v   každém americkém   katasrofickém filmu, je tu i   pár zajímavých   momentů,které si určitě   nenechte ujít, rozdně   zajímavá podívaná.Nudit se   nebudete. Výjímečně se mi   líbili i dětstští herci,   kteří dle mého předvedli   profesionální výkon.
Clockwork
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.11.2009
Dle me lepsi destrukci sveta   zatim nikdo nepredveld.Ovsem   Emmerichuv smysl pro rodinu a   ty jeho zalaskovany story me   proste neberou.
Zimmy871
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.11.2009
Dnesni kasovni trhaky se bez   pocitacovych triku uz   neobejdou. Umeni v tom   nehledejte je to hezka a   krasne zpracovana podivana,   priznam, ze se na to klidne   kouknu znova, ale umeni to   neni. Je to proste klasicka   Emmerichovina jako je Den   nezavislosti.
jardiv
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.11.2009
Roland = katastrofa
Já už Rolanda od dob   Godzilly prostě nemusím.   Taková slátanina plná   nelogičností – vezměte si   jen, že v některých   scénách je ještěr veliký   jako mrakodrap, jinde se zas v   pohodě protáhne tunelem   metra, kde by patrně měla   problém i obyčejná   nezmutovaná žirafa –   totiž hluboce uráží   cítění každého scifisty.   Určitě nikdo po panu   Emmerichovi nežádal Blade   Runnera nebo třeba jen   Barbarellu, ale snad si   proboha to téma zasloužilo   víc než pouhou hromadu   sentimentálního patriotismu   a počítačových triků. A   jestli teda takový film   sklízí úspěch, nemám co   bych dodal.
Teď už je   však čas vrátit se do roku   2012 a podívat se co mě   vlastně vytáhlo do kina,   když jsem například Den   poté zcela ignoroval i na   dvd. Ne, nebyla to touha   dozvědět se, co za   katastrofu nás zas čeká a   nemine. Ba ani představa   téměř 3 hodin slastného   chroupání popkornu v   pohodlném sedadle. Jen mě   zajímalo, kam už pokročila   technika speciálních   efektů. A tady si musíme   přiznat, že tedy pokročila   docela dost. Možná i jen   proto stojí za to koupit si   vstupenku do biografu.
Katastrofy jsou tu opravdu   docela věrohodné. Jenže -   co naplat, když například   sledujeme řítící se   automobil, za nímž se   otvírá země, za chvíli na   to malé letadélko, pod   nímž se otvírá země, o   něco později obrovitý   fantastický Antonov 500 pod   nímž se otvírá země a   přitom se pokaždé máme   třást strachy o osudy   pasažérů, to už se   člověk chca nechca musí   smát! Anebo řítící se   automobil, kolem něhož   hustě dopadají balvany   zvíci činžáku, ale ne a ne   se strefit...Ani přes udatnou   snahu rejži mi žádná z   postav k srdci nepřirostla a   tak jsem byl připraven i o tu   možnost držet někomu při   tom masakrování palce. A že   se potopí třeba Kalifornie?   Nikdy jsem tam nebyl!
Tak snad se na mě   nebudete zlobit, když vám tu   popíšu jedinou opravdu   působivou scénu, co utkví   nadlouho v paměti:
Osamělý tibetský mnich   ve svatyni na vrcholku   Himalájí udeří na gong, i   když ví, že už není   nikdo, koho by ten naléhavý   hluboký tón mohl varovat. Je   to ale to poslední, co může   ještě udělat.
spojla
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.11.2009
Nadšený
Byla to náhoda jít do kina   ale vůbec jsem nelitoval.   Film mě učaroval na dobrých   efektech, který opravdu   neměly chybu. Od začátku do   konce samá akce, sice klasika   co se týče amerických   filmů, vždycky je tam něco   dojemnýho ale jinak efekty na   jedničku.
mikaelk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.11.2009
S tohoto filmu mám   rozporuplné pocity. Na jedné   straně velkolepé scény   konce světa které vás   přišpendlí do sedadla v   kině doprovázené super   zvukem ( a ty sem si fakt   užil protože nic tak   velkolepého jsem ještě   neviděl). No a pak to   přijde, stokrát omleté   Hollywoodské klíše o   rozvrácené rodině kde   tátá hledá cestu ke svému   synovi který obdivuje   přítele své matky aby si na   konci všichni padly do   náruče.
Jakoby těm   postavám ani nevěříte na   pozadí scén konce světa že   to co dějě je   opravdové.
Druhá   půlka filmu se zvrhne v   trapné dialogy kde se   všichni se všema loučí a   slzy stříkaj s plátna až   do třetí řady. Zbytečná   delká filmu jakoby uměle   natažená ( 158 min.) mě ke   konci prostě už nebavila   protože to jsem viděl snad   doopravdy už stokrát, rodina   se obejme lidi jsou   zachráněni a všichni   tleskaj...no děsnej   doják.
Ale ty   katastrofické scény stojej   za to aby člověk do toho   kina šel.
mikee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.11.2009
Nemůžu jinak , je to nejen   co se vizuální stránky   týče asi nejlepší   Emmerichovina a když přidám   ještě fakt , že mi   několikrát běhal mráz po   zádech a já se při těch   audiovizuálních orgiích v   kině místy vysloveně   tetelil blahem , tak mi z toho   vychází maximálně   povedená popcornová pecka ,   se kterou mě Roland po jeho   minulých šlápnutích vedle   příjemně překvapil. P.S. -   excelentní zvuk , výborné   triky (ILM) a skvělý design   arch.
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.11.2009
Velkolepé, bobastické.   Velká show na velké plátno.   Tak nějak vnímám tento   nový americký snímek.   Tvůrci zvláštních efektů   se zase předvedli a   představili skvělé dílo.   Film má jednu velkou slabinu.   A to jsou dialogy. Nejen, že   se jedná u tupá   hollywoodská klišé. Ale   hlavně se furt opakují. Už   jsem podobné dialogy slyšel   ve filmech Den poté, Drtivý   dopad či Válka světů. Ten   kdo psal scénář prostě   nemyslel a chybí mu invence.  
Film, krom   katastrofiuckých scén,   katastrofálních dialogů   nabízí i úsměvné situace.   Jo. Taky občas fyzikálních   vlastnosti dostávají na   frak. Pozor, následující   věta může pro někoho   prozradit konec filmu. . . . .   . Např. bych   nepředpokládal, že ke konci   filmu bude jasná obloha. Po   tom, co předtím na plátně   vidíme, bych soudil, že i na   oběžné dráze Země budou   tuny prachu.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.11.2009
Pokud bych použila známou   formulku: V rámci svého   žánru byl snímek......, tak   mohu směle napsat, že   snímek 2012 byl v rámci   svého žánru   katastrofického filmu   perfektní, protože jde   hlavně o ty efektní   katastrofy, plus skvělá   hudba.Já jsem byla   spokojená, protože šlo o to   vidět to na velkém plátně   s kvalitním zvukem, navíc s   ohledem co normální člověk   zvládne na dvě oči, ne jako   některé sestříhané   akční filmy, kdy nestíhám.   Herecké výkony - co   vykonávat, když okolo   efektivně prýští láva a   bortí se Yellowstonský park?   Logika? Nejlepší byla   otázka, kdo umí pilotovat   letadlo:-) Ti Američani taky   uměj všechno. A prezident?   Mí drazí   Američané...:-)Prostě v tom   nehledejte extra příběh,   ale zábavu.
Ilemas
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.11.2009
Dokonalý kýč
O holčičce,která se ještě   v sedmi letech počurávala a   když viděla všechnu tu   hrůzu kolem, tak přestala a   začala se usmívat. Pozor   spoiler: Nejlepší   záběr-slípka,které mají   useknout hlavu, udělá   ještě kvok. Samozřejmně   krev neuvidíte,střih. I tak   by se dal hodnotit tento film.   Letadlo, které se dostane do   kataklizmatického prachu,   místo aby mělo zanešené   motory a bylo špinavé od   popela vyletí úplně čisté   a takových nemyslů je tam   spousta. Ale já od Emmericha   nic duchaplného nikdy   nečekám, jen dokonalou   zábavu plnou dokonalých   efektů. Klasický   Emmerich,dokonalý kýč.   Četl jsem hodně negativních   recenzí, až jsem měl pomalu   strach na to jít. Nezklamalo   mě to. Trocha humoru, spousta   efektů, kvůli kterým stojí   zato jít film skouknout na   velké plátno. Nepřipadlo   mě to tak praštěné jak Den   nezávislosti. Závěr filmu   dost akční,nejlepší   Emmerichův film.
klistatko
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.11.2009
Tak tenhle filmeček se mi   velice líbil a nečekala jsem   zklamání,i když jsem na   něm byla v kině na pátek   13.Musim říct,že mě velice   dojalo to,jak by se to,co bylo   filmu mohlo stát.Neskutečné   mi až připadalo   propadající se zemská   pevnina.Ale ostatní,nu.Že by   se i trochu to,co se tam   stalo,stalo i doopravdy?   Můžeme si jenom počkat na   prosinec 2012 a uvidíme :-)   Jinak doporučuji,je to velice   napínavý a dlouhý film.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.11.2009
2012
Čím jsm byl ve filmu mile   překvapen, že druhý   nejhlavnější hrdina byl   geolog jako já. Ani jsem   netušil, jak perspektivní   práci mám:-) Musím se tedy   hodně snažit, abych jednou   skončil až u amerického   prezidenta:-D Další   překvapení mě čekalo v   tom, co všechno za   geomorfologické procesy   dokáže naše Země. Pro mě   to vše byly dokonce větší   nesmysly, než nesmrtelnost   hlavních hrdinů. Pokud by se   opravdu někdy něco takového   mohlo stát, znamená to, že   vše co vím, je špatně a na   archu se by se nedostal   jediný geolog, hrůza!!   :-D
Ale já   samozřejmě nehodnotím   realičnost příběhu,   hodnotím samotný příběh.   A ten je víc než luxusně   dělaný. Napětí od   začátku do konce (i když   každý si může asi i   správně tipnout, jak to   skončí), hlavní hrdinové   sympaťáci, spousty   vedlejších příběhů...   Jen ta délka a rádoby   chytré řeči, o tom co se   právě děje s   litosférickými deskami...
goranchorvat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.11.2009
Megaloman v plné parádě
Hned první den premiéry,jsem   se vydal na mnou velmi   oblíbený žánr
katastrofického   velkofilmu v podání   největšího filmového
megaloman Rolanda   Emmericha.Pocity mám   smíšené začnu tedy
negativními.U tohoto typu   filmu nelze očekávat   nějaké složité
životní zápletky,ale   přesto dějová linie   přísně podřízená
jedinému cíli byla až   plitká chvílemi až lehce
stupidní.Samozřejmě   nechybělo americké klišé   rozbité
rodiny,která   jak zázrakem přežila vše   bez úhony co by se
nepovedlo ani comicksovým   superhrdinům.Charakter   postav,pokuď vůbec
nějaký byl,tak pouze   účelový a jediný kdo se   dobře zhostil své role
byl Danny Glover jako US   Prezident.Katastrofu ovšem   jen težko
můžete   hercům věřit v jejich   hrdinských   vyjádřeních,když film   má
řadu opravdu   luxusních hlášek se   kterými mi pobavil více   než
ledajaká super   komedie.A tím se dostávám   ke kladům a není jich
málo.Větší náklad   katastrof už nehledejte toto   je zatím maximum
i   když u Rolanda jeden nikdy   neví.Opravdu skvěle a   působivě
zpracované   scény konce světa ve vás   zanechají dojem na dlouhou
dobu a jakkoli jsou   hlavně únikové eskapády   hlavních hrdinů
nemožné,tak účel   šokovat je splněn na   1000%.Je to grandiózní a
monstrózní šou   obrovských rozměrů,u které   se pobavíte ale
nečekejte prosím   vážnost a naléhavost Války   světů,toto je mega
popcorn v maxi balení a   vaše zvukovody dostanou   řádně zabrat.Za
styl   a vypiplanost detailů konce   světa bych dal Rolandovi   metál,za
dějovou   linii pak pár desítek hodin   seminářů na téma
příběh.Tak jako tak   Roland vstoupil na svůj   ničitelský
vrchol,který bude těžko   překonávat,a ještě se u   toho pořadně
zasmějete a ta nadsázka   to je také plus pro tento   film.Ale třeba se
se   naši předkové nezmýli a mi   se za cca 3 roky smát
nebudeme.Rolande ty jsi   ničitel! Dávám 7,5 takže 8   :::)))
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.11.2009
Emmerich král   katastrofických filmů a   digitálních efektů nás   vtáhne opět do svého světa   katastrof . Hlavním tahákem   filmu jsou samozřejmě efekty   , které úchvatně vynikají   na filmovém plátně a už   jen proto stojí na film jít   do kina , ale opět nechybí   několik nesmyslů . John   Cusack také není špatný a   celkově mohl být i film o   dost kratší bezmála 160   minut je dost nato aby se   našli i nudné místa. 2012   – 21.12. se blíží .
BOS3
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.11.2009
Dnes na polnočnej premiére   som ho videl a divil sa čo   dokážu filmové triky.   Priznajme si, že kvôli   charakternému herectvu na   tento film nepôjdeme. Herci   musia vedieť rýchlo behať,   pilotovať lietadlo po   rozpadajúcej sa   ranveji....atd. Režisér mňa   osobne ale presvedčil, že   takto by mohol koniec sveta   vyzerať. Mestá padajúce do   priepastí boli fakt desivé.   Určite doporučujem. Dal by   som aj 100% ale za tie   hollywoodske klišé a   trápnosti, ktoré   vyvolávajú úsmev (ktoré si   mohol Emmerich odpustiť)   "len" 90.
Sparta33
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.6.2009
Luke
Tak si myslím,že toto bude   bombastickej film...!!! :)   2012:doomsday....ten bude   vedle tohodle trhaku vypadat   jako trapas a   propaadak...ikdyž on je to   vlastně propadak i tak.....:)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih47880minih47880Znásilnění (2000) [TV film] 
Znásilnění n
minih168511minih168511Ženská pomsta (2020) 
n
minih24758minih24758Tři nevinní (1973) 
Tři nevinní n
minih96168minih96168The Broken Tower (2011) 
The Broken Tower n
minih57362minih57362Temný rytíř povstal (2012) 
The Dark Knight Rises n
minih148866minih148866Válka o planetu opic (2017) 
War for the Planet of the Apes n
minih56779minih56779Zelená zóna (2010) 
Green Zone n
minih171048minih171048Velké šéfky (2020) 
Like a Boss n
minih9802minih9802Jumanji (1995) 
Jumanji n
minih10415minih10415Kolonie Lanfieri (1969) 
Kolonie Lanfieri n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:56

51 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - --

19:50 - 20:00

1 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

21 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Prima - Krimi zprávy (2011) [TV pořad]

19:40 - 19:55

11 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190494
Osobností: 697736
Fotografií: 763715
Plakátů: 376310
Obsahů a biografií: 178188

Poslední komentáře

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Šťastné a krvavé (2023)

Šťastné a krvavé
O tom, že existují skřítci   Elfové pro země, které o   vánočních svátcích   vyznávají reklamní postavu   Santa Clause společnosti   Coca-Cola, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10