Duben
ohodnotit

16 Bloků

16 Blocks

Další název:
16 blokov (SK)
Žánr:
Rok:
2006
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
8.6.2006
„Bruce Willis na stopě zločinu. Mezi životem a smrtí je tenká hranice, jak pro newyorské policisty, tak pro jejich svědky.“

Komentáře k filmu 16 Bloků

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 58
aegis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.11.2006
Mně se líbil film moc-dost   reálně natočené, výborné   výkony v hlavních rolích,   průběh filmu i konec   nepřikrášlený (alespoň ne   moc)...
AcidBurn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2006
Kvalita
Konečně kvalitní thriller,   který se může směle   měřit s konkurencí, jako je   třeba Phonebooth, Man on   fire, Enemy of the State nebo   možná i Leon (i když tak   kultovní film asi 16 Bloků   není). Nicméně je to   opravdu dobře a reálně   udělaný film, možná konec   trochu zkazil celkový dojem -   ale pokud jste tento film   ještě neviděli, rozhodně   si ho nenechte ujít,   obzvlášť v kině to stojí   za to. Mohu jen doporučit. U   mě dosáhl ve své kategorii   prakticky maximálního   ohodnocení.
Fahrovice
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Je to velmi pěkný a   napínavý film.Doporučuji   všem a dávám deset bodů.
xgerix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.8.2009
rekl bych ze je to hodne dobry   film a ti lidi co tu pisi ze   bruce hraje porad to sami nebo   to ze zase policajt to snad   nema nic spolecnyho s kvalitou   filmu nebo vykony hercu takze   10.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.7.2009
Podle mně dosti slušné   velmi dobře obsazené   zajímavé téma pěkně   rozpracované dobrý pohled   na policii i z druhé strany
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.11.2007
Nepřehlédnutelný Bruce   Wilis jako stárnoucí   policista, který je nucen   obcházet zákon aby   zachránil vězně a i sám   sebe.
R.RICKIE
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.9.2009
Ten film mněl takovou   rychlost a takový spád, že   profrčel za 100 minut jako za   50.Bruce měl, jak se říká   jeden ze svých lepších dnů   a Mos mu zdatně   sekundoval.Slušná   podívaná.
Rendys
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.9.2007
Na Bruce Willise se podívám   vždy rád nyní ve filmu   hraje něco jiného než je   zvykem u jeho postavy nyní ve   filmu je záporná postava ,   ale je to kvalitní herec tak   je pořád na co koukat jestli   hraje plus nebo mínus   koukněte na to
Poe64
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.3.2009
9/10
Pozerám na obrazovku a vidím   nejaké slabé   hodnotenia.Nie,tento film je   skvelý Bruce Willis v jednom   zo svojich piatich   najlepších filmov.Rozhodne   to stojí za to
lemurek80
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Pěkné krimi
Na tenhle film jsem si počkal   až vyjde na dVD nějak jsme   ho v kinech prošvihnul.První   co mě zaujalo,byla postava   detektiva,kterého hrál Bruce   Willis,čekal jsem tvrdého   poldu...ale tahle psotava byla   vlstně troska,ale po tom co v   minulosti prožil se není   čemu divit.Takže zde hraje   Willis poldu podobného   ražení jako v   Rukojmí.Mimochodem tenhle   film také doporučuju. Moc   mě zaujaly překvapivé   prvky,kdy až po chvíli se   uzalo jak vše vlastně   je.Prostě dobrá režie a   střih. Nebudu se dál   rozplývat,ale každýmu kdo   má rád dobré krimifilmy   určitě si film   půjčtekupte,vypalte..stojí   to za to.
Utah79
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.10.2007
Moc pěkný film od začátku   do konce, je to jeden z mála   filmů, kde to končí tím   že se vše provalí ven.   skvělé hvězdné obsazení   Bruce Willis a David Morse.   Dal bych 10/10, ale mě tam   chybí více akce, bylo to jen   takový utíkaví.
jarda53
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.5.2010
Jack Mosley je obětován a   vybrán, aby dovezl k soudu   korunního svědka, který   měl být po cestě zabit.   Jack v podání Bruce Willise,   je poctivec, ale má též   máslo na hlavě. Dovede vše   ke zdárnému konci ala BRUCE   a jde si za své podvody   odsedět pár let, po   příchodu , kdy si odseděl   trest, je si jistý, že   nikomu neuškodil, snad jen   zkorumpovaným policistům,   proti kterým svědčil
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.7.2011
Bruce Willis trochu v jiné   dimenzi, ale stále bojovník   a vítěz. V tomto filmu na   trochu reálnějším   základě. Konečně je to   stále dobrá koukačka. Mne   naopak zaujal David Morse,   velmi nedoceněný, ale o to   vzácnější herecký typ.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.11.2011
Krimi jak ze staré školy,   poctivá a slušně   šlapající s dobrým a   alkoholu holdujícím   policistovi, proti kterému   stojí banda zkorumpovanejch   fízlů. Záporák v podání   Davida Morseho neměl chybu,   slušný snímek.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.12.2018
║Rozpočet   $45miliónov║Tržby USA   $36,895,141║Tržby   Celosvetovo $65,664,721▐   Tržby za predaj DVD v USA   $17,510,483 //počet   predaných kusov 1,280,681║   akčný žáner to ma dnes   ťažké a len ťažko si   hľadá svoje publikum ale pre   zarputilých akčných   žrútov je to v určitom   slova zmysle fajnšmerkrovina   _Richard Donner na staré   kolená prekvapuje a ponúka   nám hustý thriller z   prostredia skorumpovaných   policajtov. __Jack Mosley je   životom unavený   „prepitý“ policajt, je mu   absolútne jedno čo sa v jeho   okolí deje až do chvíle   pokiaľ mu nezveria prevoz   svedka na súd, práve toho   čo by mal potopiť jeho   kolegov. Bruce Willis v jednej   z mála jeho vážnejších   úloh a zvláda ju až   nadštandartne dobre, jeho   zunovaná vyblednutá tvár   dáva postave ten pravý   vnútorný rozmer človeka čo   hľadá uspokojenie len na dne   fľašky. Jeho náprotivok Mos   Def je až trošku moc   uvoľnený vo svojej úlohe a   zo svojím škerkaľavím   ukecaním hlasom(v originály)   dosť uberá na napätí, čo   je škoda ináč by to bola   prvotriedna policajná dráma,   ale na druhú stranu má jeho   postava určitú charizmu a   postupom času sa dá na nho   aj zvyknúť, dobrú prácu tu   odvádza aj David Morse ako   skorumpovaní policajt drsne   idúci si za vlastnou   spravedlnosťou. Za výbornú   gradáciu v príbehu je   zodpovedný už dosť   skúsený filmár ako Richard   Donner, pre nho to bol menší   návrat medzi elitu kam   patrí, aj keď sa filmu   nedostalo zrovna uznania aké   by si zaslúžilo. Donner si   dal záležať na mnohých   detailoch vo filme, postavy sa   správajú dosť reálne,   presnejšie su späté zo   životom a prostredím v akom   sa pohybujú. Dnešná doba   už nie je zrovna naklonená   pre žáner policajnej drámy.   /videl v kine: 85%/
Charlie35
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.11.2009
Role ošuntělých a   většinou přiopilých   policajtů - ztroskotanců,   kteří však v krizové   situaci ukáží své pravé   kvality, Bruceovi sedí   naprosto dokonalé a v tomto   filmu to opět dokázal. 16   bloků je povedený   krimithriller s velkou dávkou   drsného humoru, akce i   napětí. Velmi luxusně jsem   se bavil.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.5.2009
Tak čekal jsem střílečku   ale i špatný policista se   může polepšit.
foxx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.11.2007
Dal jsem poměrně vysoké   bodové ohodnocení. Jedním z   důvodů je ať chci nebo ne,   samotné herecké obsazení a   jedním z mých   nejoblíbenějších herců   Bruce Willis bezesporu je.   Tím druhým důvodem je, že   přestože se zdaleka nejedná   o nejlepší snímek   zmiňované hollywoodské   hvězdy, film nepostrádá   logický děj filmu, vývoj   herců směrem vpřed s tempem   akčních sekvencí filmu a   "v uvozovkách"   zápletku i happy end. Nikomu   svůj názor nevnucuji, mě   osobně se ale velmi líbil.
Kanystr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2011
Neni to žádnej strhující   film, ale Willis nezklame a   jako oddychovka je to dobrej   film. Nenadchne ale neurazí a   potěší.
Sandwitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.5.2007
16 bloků je poměrně   slušný film, ale   především je to hereckým   obsazením v podání   B.Willise... Akčně je to   docela utahaný i když občas   se nějaká lepší scéna   objeví. Největší   "plus" má film v   příběhu (intriky policie) a   v tom, že "jeden z   nich" má alespoň   charakter a smysl pro   spravedlnost. Celkově se film   povedl, ale o nic extra se   nejedná...
konicekbanicek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.4.2011
Stejně jako filmu nechybí   happyend, tak mu nechybí ani   skvělý výkon Willise.   Příběh postaršího   policisty alkoholika který   musí dopravit svědka z bodu   A do bodu B mi nepřišel   příliš zajímavý, ovšem   zápletka a zvraty v ději mě   donutili dát 8/10 pěkné
venca113
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.10.2008
Ano tento film s Brucem   Willisem se opravdu podařil   skvělé akce dobré obsazení   herců a hlavně co mi se   líbí docela realita.   doporučuji zhlédnout.
smili
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.7.2007
brucovo standard
Bruce Willice se zacal   dostavat do roli, ktere mu   docela i sednou - udychyny   policista, co ho nic nebavi a   chlasta. Nebylo to zase nic   naprosto uzasnyho, ale docela   jsem se bavil (tim nemyslim,   ze by to bylo vtipny...), ale   libili se mi ty tri hlavni   postavy - nejvic asi ten   cernoch.
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.4.2023
Z mého pohledu po filmařské   stránce precizní řemeslo,   což u režiséra kvalit   Richarda Donnera asi vůbec   nepřekvapuje. Po herecké   stránce je to taky dobré i   když možná trochu   nevyrovnané. No a příběh   jako takový není u filmů   tohoto druhu zase tak   stěžejní, aby se nad jeho   nedostatky nedalo mávnout   rukou. Jako celek mi to   přišlo ve svém žánru   mírně nadprůměrné a jako   akční relax bych to klidně   doporučil i když své mouchy   tenhle biják určitě má!
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2009
16 Blocks
Akční thriller dle mého   gusta, viděla jsem ho už   několikrát a vždy se na   něj ráda podívám.   Režisér Richard Donner,   který je odpovědný za   Lethal Weapon či za Mavericka   si tentokrát nevzal na pomoc   svého oblíbence Mela   Gibsona, ale vyměnil ho za   Bruce Willise a v tomto ohledu   to nebyl špatný nápad.
Willisovi dělá   společnost Mos Def, který   zde potvrzuje, že herectví   mu není vůbec cizí. Za   zmínku stojí ještě David   Morse, který v roli   záporáka byl perfektní,   ostatně jako vždycky,   nemůžu si pomoct, ale tenhle   chlap je v roli záporáků   úplně nejlepší.
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.5.2013
Docela dobrá krimi s   B.Willisem,akční scény   docela dobrý,film   připomíná starší snímek   s C.Eastwoodem Železný   stisk,velmi podobná scéna na   konci kdy stovka policajtů   rozstřílí autobus s   policajtem a svědkem uvnitř.
hejtman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.3.2007
Solidní kriminálka s   dobrými herci i   režií,avšak po slušně   nášlapnutém příběhu   následují hlavně v   poslední třetině   příšerné logické kopance   či různá klišé,kdy od   scény s autobusem to jde s   příběhem už jen z   kopce.Nereálné situace či   kde se vzal tu se   vzal,nelogické chování   ukecaného svědka   aj.Zajímavější by byl   alternativní konec s   umírajícím   Willisem,alespoň hra na city   na překrytí nedostatků.   Pěkná podívaná,ale nevím   jestli bych film chtěl vidět   podruhé,prostě nic   extra,vidět a   zapomenout(bohužel jde to   samo,žádné stopy,žádné   dojmy)
Cash89
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.2.2008
Příjemnej oldschool, ale už   to prostě není ono. Ze   začátku to vypadá hodně   slibně a první dvě oběti   Willisovi bouchačky jsou   vyřízeny velice stylově.   Potom ale dost zvolní tempo a   spíš se kecá, než něco   děje. Willis svoji roli   zvládl jako obvykle, Mos Def   je dobrej, muselo bejt totiž   těžký pořád tak dementně   mluvit, ale zase mi ho díky   tomu bylo líto. Celkově jsem   si ten happyend moc přál,   akorát k němu mohlo dojít   za poněkud svižnějších   podmínek.
Tom_Hardy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.4.2007
Inteligentní policejní   thriller o stárnoucí trosce,   která se nechtěně ocitá ve   středu vyhrocené situace.   Duo Willis/Def funguje dobře   (leč trailer se tak   netvářil), vyloženě   lahůdkový je zkorumpovaný   polda Davida Morse a Richard   Donner po dlouhé době   přináší režijně velmi   vyzrálý film. Kdyby jeden   polda honil druhého v   ohraničeném prostředí,   které oba dobře znají,   věřím, že by to vypadalo   zhruba takhle. Škoda, že   tvůrci nepoužili   alternativní závěr, jenž   je na DVD, bylo by to za 8*...
Faye
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.6.2007
Detektiv Jack je v podstatě   už odepsán, jeho život   zvolna plyne od kocoviny k   opilosti nebo naopak.   Dostává už jenom podřadné   úkoly a najednou má místo   kolegy za úkol vyzvednout z   vězení svědka a dopravit ho   k soudu. Jenže nadšené a   nekončící žvatlání jeho   vězně ho donutí zastavit,   koupit flašku a loknout si.   Poprvé vystřelí   instinktivně a potom už je   potřeba zaostřit kalný   zrak, rozhodnout se a začít   utíkat a střílet. Od soudu   ho sice dělí jenom několik   bloků, ale desítky   policistů si přejí smrt   jeho důležitého svědka.   Zápletka je velmi podobná   filmu „Policejní kordon“,   kde si alkoholika s   policejním odznakem zahrál a   režíroval Clint Eastwood ,   ale „16 Block“ má o *   lepší příjezd k soudu. A   ještě něco. Pánové zkuste   se ( než odpoví Jack )   zamyslet nad hypotetickou   otázkou : na autobusové   zastávce jsou 3 lidi, stará   a velmi nemocná paní, váš   nejlepší přítel a děvče   vašich snů. V autě máte   místo jen pro jednoho. Koho   vezmete?
ras84
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.4.2017
16 blokov - 16 Blocks (2006)
klasický policajný thriller,   ktorý nijak nevybočí z   nastaveného kurzu, ktorý sme   už vydeli 1000x. škoda   záveru, ktorý mohli   vyriešiť o 15 minút   kratšie a o niečo   intligentnejšie, bez klišé   a scenáristickej   barličky.
mimo to ale   jedná o naozaj dobrý film,   ktorý nijak neurazí a v   rámci svojho žánru funguje   bezchybne.
B.Butch
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.1.2007
Richard Donner se vrátil a v   dobré formě. Sice je film   klišovitý, ukecaný svědek   moc kecá a jako konec mohli   použít ten alternativní,   kde Willis zemře, ale   stejně...ten film za to   stojí.
ickov
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Je dosť zaujímavé, že   tento fajn film, hoci bol   sfilmovaný len v roku 2006 sa   už dostal dokonca aj do   televízie.Ono to vyzerá, že   o chvílku sa ani neoplatí   vyhodiť prachy za kino, či   DVDčko, keďže nám bude   stačiť sedieť pred   telkou.Človek sa od nej ani   nepostaví a zrastie sa s   kreslom, či gaučom....xixi
709112412
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Bruce Willis je zde trochu   odlišný než ho poznáme z   jeho   "klasik".Řeší   nejenom problémy s alkoholem   ale také samého sebe a   špinavosti v policii, které   najednou vidí z jiného   zorného úhlu. Škoda jen že   když ho nahání   ostřelovači tak se stále   odejdou občerstvit do   kantýny na nějeký čas aby   mohl Bruce zahrát svých pár   scének. Jsou sice prima ale   trošku mi cyhybí   věrohodnost faktů ale   budiž.
Werwolf
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.6.2006
průměr
Zas taková pecka to nebyla,   čekal jsem víc,po chvíli   mě začal prudit otravný   hlas toho svědka..jinak   Willisovské klišé :)
kubvincovak
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.6.2007
Jak je videt, tak Bruce Willis   uz ma dost roli, ve kterych   ztvarnuje kladasy. Je to   trochu nezvyk, nicmene filmu   nechybi akce, tudiz nudit se   rozhodne nebudete. Je to   naprosty obrat od smrtonosnych   pasti a poslednich skautu...   Dle meho nazoru film rozhodne   stoji za shlednuti.
goodbody
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Role starého ( taky   zkorumpovaného ) poldu mu   sedla , (B.W.)nezklamal. O   zkorumpované policii bylo   natočeno hodně filmů,tento   řadím mezi lepší. Nápad o   dopravení svědka přes   šestnáct bloků chválím i   když tam mohlo být trochu   víc akce.
Herecké   výkony byly na dobré   úrovni.
georginaa
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.6.2007
Je vidět , že Bruce Willis ,   už není ten chlapík plný   svalů a humoru. Režiséři   ho obsazují do role jako   nenapravitelného alkoholika.   Když má svůj den dokáže i   přemýšlet, má i pár   okamžiků jasno, jen fyzička   se někam ztrácí. Jeho filmy   začínají být na jedno   kopyto, nic nového.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Taková "malá"   akční kriminálka. Willis   opět hraje ožralého   detektiva avšak teď   neřeší vraždu ale musí   eskortovat svědka, který má   svědčit proti Willisovým   zkorumpovaným kolegům. Ti mu   však chtějí v eskortování   zabránit. Žádná akční   podívaná se nekoná ale i   tak to je vyhovující.
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.1.2009
Bruce Willis na vsetko sam nestaci
Lahko nadpriemerny   thriller,ktoreho hlavnou   devizou je Bruce Willis.Svojej   role unaveneho policajta sa   zhostil priam dokonale a je   velmi uveritelny.Avsak celkovo   je scenar filmu slaby,mnohe   sceny sa opakuju a nie su   dostatocne akcne.Druhy hlavny   hrdina Mos Def ma vyslovene   odpudivy hlas a clovek   nadobuda pocit,akoby mu niekto   cely film stal na ... : )
dobes.pavel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.7.2009
16 bloků
Slušný thriller, který   obsahoval poměrně velkou   dávku akce, ale akční   scény mi přišly hodně   podobné a místy i docela   nepřehledné. Taky co byste   na vzálenosti 16 bloků   chtěli monumentálnějšího   vymyslet. Zato musím ocenit   dobý námět a to, že   největší hajzli byli z řad   policajtů, kteří chtěli   zlikvidovat převáženého   svědka, aby je nepráskl u   soudu. Líbila se mi taky   postava zkrachovalého   alkoholika Jacka Mosleyho v   podání Bruce Willise.
Snura
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.2.2009
Nemyslím si, že by Willis   byl kdoví jak extra dobrý   herec, ale fakt je, že   takřka napůl zkrachovalí,   životem otlučení a   alkoholem poznamenaní   poldové mu jdou moc dobře.   Zato podvodníček Eddie mi   šel svou neustálou   užvaněností setsakra na   nervy. To už mi byl mnohem   víc sympatičtější   zkorumpovaný žvýkající   polda David Morse, protože   tomu ti parchanti taky jdou   moc dobře. Ale celkově jen   taková průměrná   podívaná.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.3.2020
První větší polovina   hodně dobrá, pak je to   trošku přestřelené.   Nicméně film je koukatelný   a jen velká škoda, že v té   poslední části neudržel   film tempo. Jinak bylo   hodnocení mnohem lěpší.
mikee
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.3.2008
Bruce Willis opět v roli   ztroskotaného a unaveného   policajta , ovšem tenhle jeho   looser se mi líbil nejméně   ze všech jeho rolí tohoto   ražení a ve spojení s   nesnesitelně ukecaným   zlodějíčkem , který mi   lezl na nervy prakticky od   začátku a strašně   nevyrovnaným průběhem se   jedná o lehce podprůměrnou   akční podívanou , která   nestojí za víceré   shlédnutí a rychle zmizí v   propadlišti filmů.   Tentokrát to bylo od Bruce   šlápnutí vedle. 52%
gorous
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.4.2007
16 Bloků
Tento film krimi thriller je   znovu kvalitním obsazením   vynikající,ovšem není to   jeden z nejlepších Bruce   Willise,myslím že to ví i   on sám proto mé ohodnocení   je 6 bodů.
BlackElvis
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.12.2007
Richard Donner už bohužel   není tím, kým býval. Ale   pořád je v některých   scénách vidět, že umí.   Willis mě moc nepotěšil,   zato Morse svou postavu   zahrál výborně.
messerschmitt
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.8.2007
Škoda.Film měl od počátku   slušný spád a tempo.Ale   scéna s autobusem zazdila   vše předešlé.Logika   začala pokulhávat a   zážitek byl ta tam.K tomu si   připočtěte stárnoucího   Willise a mečivého   afroamíka Mose Defa a máte   klasické béčko s úplně   ostudným scénéřem.
mirhasik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.11.2007
V tomto filmu mi Bruce vůbec   nesedl. Vždycky hrál trosky,   ale tentokrát to přehnal a   můj dojem z něj je příliš   "strýcovský" než   by bylo žádoucí.
Jinak je to průměrná   akčňárna, která se vám   velmi rychle vykouří z   hlavy...
puol
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.1.2010
Hlavný predstavitel   Smrtonosnej pasce sa spojil s   režisérom Smrnonosnej   zbrane. V znikol slušný   policajný thriler s   postupným klesaní kvality,   kde záver je už na hrane   znesitelnosti. Bruce Willis je   ako chlastajúci,   skorumpovaný polocajt OK,   horšie to už je s jeho   nápravou na konci filmu,   ktorú by mu neuveril nik.   Záporák David Morse je   vcelku sympaťák, čo sa ale   nedá povedať o   zlodejíčkovi Mosa Defa.
WFan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.4.2008
Víceméně nic moc, nicmémě   něco přece. Bruce Willis   (zase) jako policajt, lehce   ospalá Donnerova režie a   máte solidní 6   hvězdičkový film.
TSZ
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Willis s knírkem
Film by ode mě dostal   rozhodně vyšší   hodnocení,kdyby a)Bruce   Willis (můj zřejmě stále   nejoblíbenější akční   hrdina všech dob) neměl ten   odporný fotrovský knírek   b)kdyby hlavní hrdina,který   měl být sympatický   černoch,nebyl ve skutečnosti   vrcholně protivný.Evidentní   je,že se jednalo o další   pokus dostat starého Bruce   mezi současné akční hrdiny   (např.s Tears of Sun mu to   nevyšlo),sem docela zvědavý   na zřejmě stěžejní dílo   této snahy,tj.Die Hard 4
braby
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Velmi solidně natočený   film,reálné a velice dobře   odehrané hlavní role, film   mě přikoval do křesla a moc   se mi líbil.Dávám 10 bodů.
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.2.2021
Stárnoucí policista   utápějící se v alkoholu   má za úkol dopravit k soudu   vězně, načež se mu to   snaží policejní síly   zabránit. Ano, motiv z   klasického snímku s Clintem   Eastwoodem ´Železný stisk´   (1977). V tomto snímku Clinta   vystřídal Bruce Willise   rozehrávajíc stejnou hru.   Jen s rozdílem kratší   cesty. Že by se jednalo o   předělávku se však   neuvádí, takže co to je?   Vykrádačka? I ten autobus   tam je. Děj je oproti   zmiňované klasiky   samozřejmě upraven a   některé scény dokonce   připomínají scény z   další předělávky jiného   klasického snímku a to   snímku ´´Přepadení 13.   okrsku´ (2005). Nejedná se o   nic jiného než o boj s   časem, neboť svědek je v   soudní síni očekáván,   takže napětí akce a   nějaké ty hlášky pro   odlehčení je zaručeno.   Problémem je, že vlivem   faktu, že se děj, opět na   rozdíl od výše zmíněné   klasiky, odehrává v ulicích   města, čímž se bohužel   stalo, že akce a další   thrillerové sekvence sklouzli   do monotónnosti a   atraktivity, což způsobilo   každou další minutou   sestupný pád do hlubin   nezajímavosti. zachraňuje to   na konci scéna s autobusem,   ale nic naplat. Spíše   zklamání to nezachránilo.   Od celkové ponurosti to   nezachrání. Stal se z toho   tak spíše průměrný   filmový artikl jen tak na   odreagování. Akční filmy z   devadesátek nadchnou více.
M.A.G.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.8.2009
No musím přiznat,že trošku   zklamání od tohoto filmu,ale   dávám 5 za výkon   B.Willise.Taková   "opice" se těžko   hraje:-)
aribary
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.1.2010
No???
Píše se rok   2030 a Bruce Willis získává   Oskara za celoživotní dílo   jedné jediné role,kterou   ztvárnil téměř ve všech   filmech,ve kterých   hrál......
No nic  
Další z řady   tuctových filmů(vidět   jednou a zapomenout)
kde Vás nic neurazí,ale   taky nic nezaujme,protože   všechno už jste viděli v   jiných Bruceových   filmech.
Pár akčních   scén ,pár   přestřelek,náprava   zkorumpovaného poldy a   konec.
Pane   Willis,už by to chtělo   nějakou změnu,co třeba   něco a-la Šestý   smysl...nebo Můj soused   zabiják???????
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.10.2015
Nepovedená parodie
16 Blocků se rozjede jako   průměrný film, aby byl   zakončen jako podprůměrná,   zbytečně sentimentální   možná až senilní   slátatnina. Příběh dvou   zlých chlapců, co se   rozhodli stát lepšími lidmi   mě zkrátka absolutně   ničím neoslovil, nejspíš   proto, že se tomu nedá   věřit. Film má tři scény,   bohužel zamýšlené jako   klíčové, které spolehlivě   torpédují film do temných   hlubin: zjištění obsahu   sešitu, způsob provedení   důkazu, a samotný závěr,   ať už ten běžný, či ten   alternativní. Navíc jsou zde   takové seky, jako třeba že   vidíme blížit se záporáky   ke dveřím sanitky, ve které   domněle sedí Bruce, dveře   se otevřou ale ouha, Bruce   sedí v úplně jiné sanitce,   kterou zrovna někdo otevřel.   Takhle lacino já se nedám,   tohle bylo zastaralé už za   Htichcocka. Od režiséra   Smrtící zbraně jsem   rozhodně čekal víc. Bruce   Willis hraje standartně to   své, co už jsme viděli v   Die Hard, nebo v Posledním   skautovi, jen tentokrát s   knírem. A Mos Def zase po   celou stopáž irituje a   působí jako retardovaný. Je   to hodně slabý film, pro   diváky, kteří mají velice   nízké nároky na zábavy.
sniki88
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.10.2008
ocakaval som od toho podstatne   viac ale je to strata času   nezaživny dej a tak   jednoducho oničom.....
Samanta
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.11.2007
Mám ráda skoro všechny   filmy s Brucem Willisem, ale   tenhle je podle mě až na   samém konci. Nijak mě   nenadchl.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih28790minih28790Ghost in the Shell (1995) 
Kôkaku kidôtai n
minih20548minih20548Takoví normální zabijáci (1994) 
Natural Born Killers n
minih18585minih18585Jízda sedmi statečných (1972) 
The Magnificent Seven Ride! n
minih40571minih40571Foxfire (1996) [TV film] 
Foxfire n
minih41924minih41924Mise 1549: Boj o budoucnost (2005) 
Sengoku jieitai 1549 n
minih20945minih20945Peacemaker (1997) 
The Peacemaker n
minih5610minih5610Četa (1986) 
Platoon n
minih12616minih12616Mizerové (1995) 
Bad Boys n
minih40047minih40047Underworld: Evolution (2005) 
Underworld: Evolution n
minih20202minih20202Šílený Max (1979) 
Mad Max n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Kluci v akci (2005) [TV pořad]

10:10 - 10:35

13 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Největší apokalypsy dějin

10:15 - 11:10

8 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Anděl (2008) [TV se...

09:40 - 10:55

43 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

09:20 - 10:30

63 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178200

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10