Duben
ohodnotit

Kolonie

The Colony

Další název:
The Colony - Hell Freezes Over
Žánr:
Země:
Rok:
2013
Délka:
95 minut

Obsah filmu Kolonie

 
V zasněžené krajině vyvedou z podzemí dva lidé člověka. Zjevně je nemocen a hrozí mu kulka, ale on chce odejít dobrovolně. Jeden z mužů, Mason, jej však sprostě zastřelí. Toho je svědkem mladík Sam. Nahlásí tuto situaci veliteli podzemí Briggsovi. Ten Masona setře, ale zatím nemůže nic dělat, protože musí pryč, do podzemní kolonie číslo pět. Zachytili od nich totiž SOS. A tak se k němu přidá Sam a další mladíček jménem Graydon. Přejdou přes polorozpadlý most, přenocují ve zbytku vrtulníku a pak se ocitají u komínu z kolonie pět. Vniknou přes něj dovnitř. Zde nikoho nenalézají, až po určité době muže vystrašeného k smrti. Ten jim sdělí, že...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Jeff RenfroeJeff Renfroe  
hraje:
Bill PaxtonBill Paxton.....Mason [57]   
Laurence FishburneLaurence Fishburne.....Briggs [51]   
Kevin ZegersKevin Zegers.....Sam [28]   
Charlotte SullivanCharlotte Sullivan.....Kai [29]   
John TenchJohn Tench.....Viktor   
Atticus MitchellAtticus Mitchell.....Graydon [19]   
Romano OrzariRomano Orzari.....Reynolds [48]   
Lisa BerryLisa Berry.....Nara [33]   
Lucius HoyosLucius Hoyos.....Rowan [11]   
Michael MandoMichael Mando.....Cooper [31]   
Kimberly-Sue MurrayKimberly-Sue Murray.....Janelle [27]   
scénář:
Jeff RenfroeJeff Renfroe  
Patrick TarrPatrick Tarr  
Pascal TrottierPascal Trottier  
hudba:
Jeff DannaJeff Danna  
kamera:
Pierre GillPierre Gill  
střih:
Aaron MarshallAaron Marshall  
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Kolonie >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.12.2023
PROCESOR!
Temná mrazivá atmosféra budoucího světa, kde   skupinky přeživších jsou rozesety po Zemi v   takzvaných kolonií a komunikují mezi s sebou.   Jedna kolonie dostane od sousední signál SOS a   rozhodne se vyslat záchranou misi. Tento horor   mě překvapil, protože rozhodně nikam   nepospíchal a nechal diváka v klidu nasát   znepokojivou atmosféru. A i poté co už bylo   jasné, kolik uhodilo, tak si snímek stále   udržoval napětí. Já byl spokojený.
T2
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.8.2018
║Rozpočet $16miliónov║ len béčkovina, kde   Fishburne ešte ako tak obstojí ale Paxton nemá   správny ráz čím film dosť stráca, triky,   príbeh, akcia všetko dosť mdlé aj keď nie   úplne zlé spracovanie, dohromady to nemá čo   ponúknuť /35%/
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.3.2016
Je otázka, jestli v podobné situaci není   lepším řešením kulka do hlavy, nicméně jak   hlavní hrdina na konci filmu   sděluje...nejdůležitější je přežít.
Asi   jsem čekala něco jiného, dokážu ocenit, že   "žraví" protivnívi nebyli zombíci,   ale lidé, kterým prostě hráblo, ale naivita,   se kterou se šlo pomoci druhé kolonii neznala   mezí. Taky mě napadly stopy ve sněhu a tři   tuny masa, pak to, že jedna z osob sledovala   okolí kvůli případnému teplu a nakonec bylo   několik mil od místa pobytu, tak snad měla   nějaký systém ne....Konec dost akční a dost   mě překvapilo, že v kolonii bylo v podstatě   dost málo obyvatel. Ze začátku mi to tak   nepřipadalo.
radegaster
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.8.2015
Osadníci
Jakýsi kříženec snímků Den poté a 30 dní   dlouhá noc. Když je hlad a dojdou koně i psi,   pak jsou jsou na řadě naši bližní. Levné   počítačové efekty vyvažuje příběh, který   sice nepřináší nic nového, alespoň má ale   napětí a v poslední třetině pěkný spád.   Věrohodnější jsou interiéry podzemí, kde   nebylo použito nedokonalých pixelů. Každý   správný snímek má svého padoucha, zde máme   hned dva. A jistě, samozvaný vůdce s   diktátorskou náturou bude nakonec po   zásluze...nu...na pečenou kaši...což ovšem   druhému padouchovi nemůže zabránit v   započaté cestě. Dojde i na hezké gore efekty -   v jednu chvíli se ocitnete v kuchyni vypůjčené   ze všech těch texaských masakrů, pachů krve a   hor s očima, pak pro rudou kaluž není kam   šlápnout a v závěru dojde na pěkné   zúčtování. Příjemný film na dobrou noc, kdy   oheň v krbu praská, tělo je zachumláno do deky   a ruce hřeje horký čaj s rumem, zatímco ve   filmu je sníh, mráz, led a zmrzlé mrtvolky.
zyko46
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.12.2014
5 hvězd za první půlku ... odpálením se   Laurence Fishburna to končí viz další   komentáře! je to škoda ze startu to není až   tak blbéé..
Hugin
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.11.2014
Ze začátku se děj vyvíjel docela slibně,   zhruba do okamžiku, kdy se na scéně objevili   kanibalové. Jenže, a to ke škodě celého   filmu, to nebyla skupina lidí lovící jiné lidi   jako potravu, ale partička dementních otrapů.   Jak jinak si vysvětlit, že v době   celosvětového nedostatku potravin, si po   vyvraždění kolonie, čítajících padesát   obyvatel, což je odhadem něco přes tři tuny   živé váhy, nechají tyto zásoby ladem a jdou   vyvraždit další kolonii. A což dát mrtvá   lidská těla ven na mráz, aby se nekazila. Jak   říkám, dementi. I např. veverky, si dělají   zásoby na zimu, takže nějaká slova o   zvířecích pudech jsou jen hloupé kecy.   Největší nesmysl jsou ovšem hluboké stopy ve   sněhu po celonočním sněžení a při   neustávajícím větru.
Těšil jsem se na   nějaké to konfliktní drama uvnitř komunity   žijící v tísnivých podmínkách a ona to byla   v podstatě bezduchá vyvražďovačka, ne   nepodobná zombie-filmům, ke kterým moc kladný   vztah nemám.
Pitryx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.9.2014
Skvělá věcička s hezkými záběry. Děj   dobře napínavý, ale bohužel s několika   nesmysly, nebo chcete li, nevysvětlenými věcmi.   Například to jak se útočníci dostali přes   most vyhozený do vzduchu. Jasně, každý most   někam vede, překonává překážku, která se   dá obejít. Ale záběry ukázaly, že je tam   strž a jak se přes ni dostali tak rychle? No,   třeba to přeletěli, hihihi. Těchto podivností   je ve snímku více, a pokud si jich nebudete   všímat, budete se jen a jen bavit. Herci se   rovněž vytáhli a to i přes to, že scénář   byl, řekněme upřímně, poněkud   „jednoduchý“. Prostě mně se film líbil a   zcela jistě mrknu někdy podruhé.   201409098536/9413
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.9.2014
Přinejmenším zajímavý film, který je jistě   dobré vidět.
Opět tady, sice nezaujatě, ale   musím pochválit FDb - díky tomu jsem zjistil,   že tento víceméně "ztracený" film   existuje.
Šel jsem po L.Fishburnem, když jsem   zjistil, že to má ve filmotéce. Nakonec   mrkněte sami a uvidíte.
Dá se to - líbila se   mi pointa - stát se může cokoliv!
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.11.2013
Hm, moc očekávání od tohoto filmu jsem neměl   a taky žádné nepřišlo. Výlet tří   odvážných hrdinů z bodu A do bodu B, kde se   náhle objeví skupina psychopatických   lidožroutů, návrat do bodu A a bitva na život   a na smrt? Pokud hledáte film ve spojení Sci-Fi   / Akční / Thriller, sáhněte radši po něčem   jiném. / 20% /
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.9.2013
THE COLONY

Všechny vynálezy byly vyrobeny   proto, aby lidem usnadnily život. Jenže ne vždy   se to povede. Stroje na ovládání počasí se   pokazily, nikdo je už neumí opravit a lidé   žijí ve věčném sněhu a ledu. Jednotlivci   nemají šanci, tak se vytvářejí skupinky   lidí, které bojují o přežití. Snaží se   najít úkryt nejlépe někde v podzemních   prostorách dávno opuštěných budov, kde se   snaží „hospodařit“, pěstovat rostliny a   chovat zvířata v laboratoři. A pak už   nezbývá než věřit a doufat, že se stane   zázrak, a dříve než zemřou hladem, něco se   změní a oni opět uvidí slunce…

Když si   představíme takové podmínky, je jasné, že   přinášejí mnoho nepěkných a vyhrocených   situací. Od stísněnosti prostředí, přes   hlad, obavy z budoucnosti a skepse z   nevyhnutelného osudu, který nelze změnit.   Bezvýchodnost, ze které postavy příběhu   neumějí najít cestu ven. Pocit, kdy se musejí   bát i banální nemoci, protože pouhé   zakašlání může znamenat rozsudek smrti.   Svěřit svoje životy do rukou správného vůdce   je lehčí, převezme za vás odpovědnost a   třeba se mu podaří ochránit ty slabší. Ale   když pověříte funkcí nesprávné lidi, je o   potíže postaráno. A do takové situace a do   takové atmosféry nás přivádí Jeff Renfroe,   aby nám představil postavy v nezáviděníhodné   situaci. Příběh poněkud evokuje film Věc,   osvědčený vzorec se uchytil i tady. Mrazivé   prostředí, malá skupina lidí v ohrožení,   bezvýchodná situace. Je pravda, že Věc měla   atmosféru mnohem lepší, ale jako nenáročná   oddechovka na dlouhé zimní večery poslouží i   The colony. Myslím, že zase tak špatné to   nebylo.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih7108minih7108Dva z onoho světa (1962) 
Dva z onoho světa n
minih25200minih25200Samé štěstí (1991) 
Pure Luck n
minih47899minih47899Přízrak (1987) [TV film] 
Přízrak n
minih7700minih7700Fontána pro Zuzanu 2 (1993) 
Fontána pro Zuzanu 2 n
minih47503minih47503Za hranicí strachu (2007) 
Borderland n
minih147670minih147670Ulička slávy (2016) 
Billy Lynn's Long Halftime Walk n
minih86179minih86179Osamělý jezdec (2013) 
The Lone Ranger n
minih111690minih111690Hoesawon (2012) 
Hoesawon n
minih128977minih128977Black Mass: Špinavá hra (2015) 
Black Mass n
minih29880minih29880Dost (2002) 
Enough n


Hodnocení:n12345678910
Kolonie (2013)Kolonie (2013)Kolonie (2013)Kolonie (2013)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697752
Fotografií: 763812
Plakátů: 376392
Obsahů a biografií: 178214

Poslední komentáře

Jízda králů (1989) [TV inscenace...

Jízda králů
Jako rodáka z jižní Moravy   mě tady pár věcí   potěšilo, ale obecně vzato   si myslím, že tenhle   televizní kousek potěší   asi víc milovníky více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10