Jeden svět

PROFIL UŽIVATELE: marie2012

marie2012

marie2012 zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

 

 

 

Celoživotně miluji více knihy, než filmy. Měla jsem vždy dobrou představivost, takže jsem děj knihy prožívala barevněUsmívající se. Velkým zklamáním pro mne bylo filmové zpracovávání pohádek a později i jiných knih. Vím, že film musí být jiný, ale měnit je k nepoznání, nemluvě o konci, kdy v knize hlavní hrdina zemře, ve filmu ne, to už se mi zdá moc. Teď to vyznělo, že jsem nepřítelem filmů. To ne!!! Jde jen o některé filmy, které se výrazně odlišují od knižní předlohy.

 Mám ráda filmy staré (30. a 40. léta) a taky písničky z nich. Ty se také pokouším shánět. Staré filmy hlavně české. Celkově upřednostňuji Evropu a zpracování evropské kultury a mentality. Nejvíce anglické, francouzské. Co se týká kultury, to mne velmi také zajímá Orient. Žánr rozmanitý, kromě sci-fi (moderních), válečných a akčních.

Tedy, asi by to stačilo.

Hmm..., ještě si dovolím přidat problém. Usilovně sháním film "Vdovička spadlá s nebe". Pokud se najde dobrá duše a může film nabídnout, PROSÍM, napište.

Přeji vám i sobě, aby přibývalo kvalitních snímků. Aby nešlo o velkovýrobu filmů, ale skutečnou filmovou tvorbu.


Moje NEJ je duo Šimek a Grossmann. Jejich televizní pořady, scénky a povídky. Grossmann jako  skladatel, textař a zpěvák.

Velice se mně líbí taky Luděk Nekuda, Kaiser - Lábus, Wimmer - Černoch a Šimek s Bubílkovou (ona pak bez něj už ne). Dalším mým trvalým favoritem je Felix Holzmann; L. Lipský. Lipského mám velice ráda i ve hře "Charleyova teta" a filmu "Šest medvědů s Cibulkou", protože dobře zvládne ten ženský převlek. Taky jsem měla ráda dvojici Mladý - Náhlovský, tam hlavně Náhlovského. Klasické duo Dvořák - Bohdalová. Jako komiky - Menšíka, J. Dvořáka, Bohdalovou, Janžurovou. Ve vtipných scénkách oceňuji ty, kde nejsou sprosté a vulgární výrazy. Myslím, že na tom zakládat vtipnost, je ubohost a NEUMĚNÍ být vtipný.


Herci se nevešli do vymezených 10. Tam se mi těžko vybíralo. Vynikájící je František Smolík. Staré filmy zpestřuje krásně Václav Trégl, nebo dvojice Nedošínská - Pištěk. Taky Svatopluk Beneš se mi líbí. Růžena Nasková, Anny Ondráková,

(bude se pokračovat :-))

 

 

 

Kontakt na uživatele:

  • Mobil: +42


Fanklub (max. posledních 20 herců a tvůrců):

Oblíbení uživatelé:

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10