Duben

Zajímavosti uživatele efCZa

efCZa

efCZa zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet zajímavostí k filmům: 5
Artuš, Merlin a Prchlíci
Přidáno: 18.5.2009
kromě hudby petra hapky ve filmu uslyšíme také hit rybitví sourozenců tesaříkových a skupiny yo - yo band; píseň nechám tě bejt z repertoáru skupiny laura a její tygři a celým filmem se nese písnička aya arriba, kterou hraje šum svistu a zpívá nekonečný daniel.
Bathory
Přidáno: 3.3.2009
- Při závěrečné scéně, kdy Alžběta Bathory leží a zpívá na posteli v hořícím pokoji, málem její představitelka herečka Anna Friel skutečně uhořela.

- Herec Hans Matheson (ve filmu malíř Caravaggio), je ve svém soukromém životě shodou okolností velkým fanouškem tohoto italského malíře. Vlastní i několik Caravaggiových reprodukcí.

- V české verzi filmu herce Jiřího Mádla, předaboval jiný herec a to Jan Maxián. Režisér Jakubisko byl totiž silně nespokojený s českým dabingem Jiřího Mádla a tak ho nechal předabovat.

- Původně měla hrát čachtickou paní hollywoodská hvězda Famke Janssen. V únoru 2006 přiletěla do Prahy na kostýmní zkoušky, ale po pár dnech kvůli neshodám s režisérem Jakubiskem od projektu odstoupila.

- Anna Friel získala hlavní roli Alžběty Bathoryové tak, že požádala slovenskou chůvu její dcery, aby režisérovi Jakubiskovi napsala dopis, kde ho Anna žádala o roli. Byla tak vytrvalá, že roli nakonec získala. Koncem března 2006 začala natáčet v bratislavských filmových studiích Koliba.

- Producentka Deana Horváthová bojovala o představitele malíře Caravaggia (skotský herec Hans Matheson) s jeho agenturou půl roku, jelikož jeho agentura měla s umělcem jiné plány do budoucna.

- První klapka padla v prosinci 2005 a ta poslední v červenci 2006.

- V průběhu natáčení filmu Bathory se zúčatnili počátkem července 2006 Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary v doprovodu manželů Jakubiskových i britští herci Anna Friel a Hans Matheson.
Temný rytíř (The Dark Knight)
Přidáno: 27.2.2009
Film s rozpočtem 150,000,000 dolarů, který nejrychleji vydělal 400 milionů $.
Lokace, kde se natáčely jednotlivé scény: Farma Shaw poblíž Marlborough, Wiltshire (farma Flintcomb Ash); Golden Ball Hill, Wiltshire (údolí velkých mlékáren); velké panství Chalfield, Wiltshire (staré panské sídlo D'Urbervillů a farma D'Urbervillů); Soudleyovské rybníky, jižní Gloucestershire (mlýnský rybník); St. Michael a kostel Všech andělů, Kington St. Michael, Wiltshire (Tessin místní kostel) ; kostel Owlpen, Uley, jižní Gloucestershire (místní kostel Angela Clarea); Corsham, Wiltshire (ulice Casterbridge); Marshfield, jižní Gloucestershire (ulice vesnice); dům Hamswell , jižní Gloucestershire (fara Emminster); dům Chevenage , jižní Gloucestershire (ložnice Angela a Tess); farma Upper Fernley, Ozleworth, Gloucestershire (mlékárna Talbothays, údolí Great Daires); Newark Park , Ozleworth, Gloucestershire (interiéry penzionu Sandbourne ); Stonehenge, Wiltshire (Stonehenge); panství Brampton, Gloucestershire (interiéry domu D'Urbervillů); Clifton, Bristol (ulice a domy Sandbourne ); železnice Bluebell, Sussex (železniční stanice Sandbourne); poloostrov Purbeck, Dancing Ledge, Dorset (květnová denní přehlídka); hrad Corfe, Dorset (exteriéry rodinného domu Durbeyfieldů); park Dyrham, Somerset (různé exteriéry).
Twilight sága: Stmívání (Twilight)
Přidáno: 27.2.2009
Film byl natočen na motivy (resp. hodně přesně podle) knihy Stephanie Meyer - Twilight.
Ta napsala celou sérii knih, tzv. Twilight série. Další díly se jmenují New Moon (Nový měsíc), Eclipse (Zatmění) a Breaknig Dawn (Rozbřesk).

TV Program

ČT1 - BILANCE: Vyplácí se nám EU?

22:05 - 22:34

8 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

ČT2 - Letecké katastrofy (2003) [TV ...

22:00 - 22:50

13 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

NOVA - Survivor Česko & Slovensko (20...

21:55 - 23:50

18 minut již uběhlo
97 minut zbývá do konce

Prima - Show Jana Krause (2010) [TV po...

21:40 - 22:40

33 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376596
Obsahů a biografií: 178283
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10