Duben

Komentáře uživatele surfmeda

surfmeda

surfmeda zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Michal Karfus

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 23
1. světová válka v barvě (World War 1 in Colour)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2012
Hodnocení
Je pravda, že o 1. Světové   válce je těch dokumentů   mnohem méně než o té   druhé. Navíc dobové   záběry byly až donedávna   již v archaické kvalitě.   Proto si velice cením práce   tvůrců tohoto dokumentu,   kteří si dali tu práce a   velkou část dochovaných   záběrů vyčistili a   dokolorovali na základě   dobových údajů. Dokument je   tímto spíše, než   chronologickým rozborem   historickým údalostí,   ilustrujícím médiem, které   vás seznámí s tehdejším   vedením boje a životem   účastnících se lídí, a   díky výbornému obrazu se   daleko lépe vžijete do   jejich pocitů.
Alma
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.1.2012
Hraje tam sice jeden náš   pejsek, ale ve výsledku se   jedná velmi průměrný   snímek plný bežných   zápletek, zvratů a klišé.   Naproti tomu však lidem   přiblíží svět nevidomých   a jejich čtyřnohých   pomocníků. Taktéž trochu   nastíní i jejich výcvik a   poukáže na existenci   výcvikových škol, což je   jediné dobré poselství   filmu.
Amerika hledá topmodelku (America's Next Topmodeli)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.1.2012
Občas se tam najde nějaké   hezká dívka, která není   jenom kost a kůže, ale   všechno dění okolo (   dialogy, hádky, dilema) je   opravdový humus.
Balada o Alosaurovi (The Ballad of Big A)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.1.2012
Velice oceňuji usilovnou   práci všech tvůrců těchto   dokumentů ilustrujících   život prehistorických   zvířat. Tento snímek je   opravdu takovým dodatkem k   "Putování s   dinosaury" a zaměřuje   se na rekonstrukci (na   základě poznatků velmi   dobře zachovaných fosilních   pozůstatků)   pravděpodobného života   jednoho alosaura, který se   stal jedním z   nejslavnějších   dinosauřích osobností.   Balada, jelikož jeho osud je   protkán množstvím utrpení   ( zranění nalezená na   kostech) a pravděpodobně   tragickým koncem jeho   relativně krátkého života.
Buratino (Priključenija Buratino)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.1.2012
Jedna z mých   nejoblíbenějších pohádek   z dětství. Tento film jasně   dokazuje, že i bez   zvláštních efektů a   mimořádných kulis se dá   natočit krásná věc.   Naprostou většinu všech   postav včetně zvířat   hrají lidští   představitelé a jejich   často geniální hlášky a   vystupování se v Rusku velmi   často objevují dodnes a   staly se takřka   legendárními. Ovšem na můj   vkus se ve filmu až moc   často zpívá a já bych jej   spíš zařadil pod   pohádkový muzikál. Jinak se   jedná o velice   dobrosrdečnoný snímek,   který mě jako dítě   pokaždé dokázal rozveselit   a hlavně je bez stupidního  
  "tělesného" humoru   převážně se vyskytujícím   v americké tvorbě.
Dobrý voják Švejk (The Good Soldier Shweik)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.1.2012
Film ve mě spíše evokuje   vzpomínky na kresleného   Asterixe, což se v tomto   případě stát nemělo.   Celkově zde chybí   přirozená a nenásilná   nadsázka, kterou zde   nahrazují až násilnou a   komickou absurditou   jednotlivých scének. Švejk   zde naprosto postrádá ono   svoje charakterové dilema a   celkovou atmosféru naprosto   degraduje šíleně   karikaturní animace, vhodná   spíše do dětských filmů.
Dům neřesti 2 (The Sex Substitute 2)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.1.2012
Jednou jsem viděl kus tohoto   pseudoporna, když jsem nemohl   v noci usnout. Když už to   není pornofilm tak tam mohli   dát alespoň více   erotických nebo lechtivých   scén, které by prostupovaly   celý film a ne jenom   okamžiky simulovaného sexu.   Jedním dechem nepovedený   hybrid.
Happy Tree friends 2: Druhý chod (Happy Tree Friends, Volume 2: Second Serving)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.1.2012
Další krvavý nářez,   někdy i skutečně zasmějete   povedenému černému humore,   nicméně převážná část   zábavy je tvořena cíleným   zabíjením hlavních postav,   které je někdy až příliš   morbidní, hlavně pro   slabší povahy.
Happy Tree Friends 3: Třetí Úder (Happy Tree Friends, Volume 3: Third Strike)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.1.2012
Krvavé orgie potřetí,   velice jsem si oblíbil   všechny postavy. Sice je   podle statistik   nejoblíbenější Flippy, ale   zdá se mi, že je až moc   přeceňovaný, protože když   dostane svůj záchvat, tak   už se většinou jedná jen o   pouhou bezduchou   vyvražďovačku ostatních   postav bez situačního   černého humoru.
Happy Tree Friends: Příběhy 4 (Happy tree friends season 4)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.1.2012
Oproti původním krátkým   videím se tyto víceminutové   díly vyznačují jistým   polevením v pouhé rychlé   smrti všech zvířátek a   přibývá zde více   standardnějšího černého   humoru. Avšak je pravda že   jednotlivé postavy opravdu   často dostanou na frak jako   obvykle a jen málokdy   vyváznou bez újmy na   zdraví.
Ledová apokalypsa (Ice)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.1.2012
Jak byli zmíněno ve filmu,   jediné co bylo zde pro mne   pěkné, byl pohled na   zasněženou krajinu. Jinak   tomuto snímku chybí opravdu   hodně, aby se stal kvalitním   a výpravným snímkem.   Rozhodně však poukáže na   jednu z možných budoucích   změn klimatu.
Neuvěřitelné lidské tělo (Incredible Human Machine)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.1.2012
Myslím, že čím více toho   budeme vědět o svém těle,   tím lépe. Proto mohu tento   dokument jednoznačně   doporučit, jako dodatečnou   audiovizuální pomůcku při   studiu vlastního těla, v   němž je stéle co nového   objevovat a žasnout nad jeho   téměř dokonalou   funkčností.
Planety (The Planets)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.1.2012
Dnes již sice neaktuální,   avšak stále velmi kvalitní   dokument o planetách naší   Sluneční soustavy. Snímek   vás postupně provází od   jedné planety ke druhé a   poutavým způsobem vám   přibližuje poznatky   tehdejší astronomické   vědy. Všechny informace jsou   podávány srozumitelně ve   střízlivé a objektivní   formě, která podtrhuje   vážnost díla.
Putování s dinosaury (Walking with Dinosaurs)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2012
Hodnocení dokumentu
Tento dokument mohu vřele   doporučit široké   veřejnosti. Pomocí výborné   počítačové grafiky a   úsilí mnoha paleontologů   vzniklo mimořádně poutavé   a oslňující dílo o   životě prehistorických   plazů. Celkový dojem navíc   umocňuje přípěhová linie   jednotlivých dílů. BBC   zkrátka znovu ukázala svou   vysokou kvalitu tvorby.
PS: Ne všechny informace   jsou založeny na daných   faktech a sami tvůrci   přiznávají, že si museli   dopomáhat svojí vědeckou   fantazií.
Putování s pravěkými zvířaty (Walking With Beasts - The Complete)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.1.2012
Po Putování s dinosaury se   jedná o další skvěle   zpracovaný dokument o   životě prehistorických   stvoření, která obývala   naší Zemi před několika   milióny let. Výborná   počítačová grafika a   dobrá výprava vás zajisté   znovu vtáhne do tehdejšího   nemilosrdného světa   zvířat, včetně našich   vlastních předků. BBC hold   stále drží svoji laťku   velmi vysoko.
Show Jana Krause
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.1.2012
Je pravda, že oproti   "Uvolněte se   prosím" je to mírný   krok dozadu, avšak když si   pan Kraus pozve opravdu   zajímavého hosta, kterého   se ze všech sil nesnaží   potopit, tak se jedná celkem   o příjemnou televizní   zábavu. Kraus, ale někdy   dokáže být hodně ostrý   až arogantní.
Sodoma Reykjavík (Sódóma Reykjavík)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2012
Hodnocení
Jeden z nejznámějších   islandských filmů, který se   tam stal vskutku kultovním   snímkem. Je pravda, že   zápletka je sice naprosto   banální a potrhlá, ale   celkový děj   je...............ještě   šílenější plný   absurdních situací, které   člověka doslova odrovnají a   zanechají v něm   nezapomenutelný zážitek   díky islandskému   svéraznému humoru. Opravdu   krásná oddechovka, ve které   nikdy nevíte co všechno se   může přihodit při   shánění obyčejného   dálkového ovládání.
Top Star Magazín
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.1.2012
Párkrát jsem to zahlédl,   když se na to dívala mamka.   Jedná se o takové   převedení novin jako je   Blesk a Rytmus života do   televizního provedení.   Takže opravdu neztrácejte   čas a pusťte si raději   nějaký přínosnější   pořad.
Velká vlastenecká válka (Velikaja vojna)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.1.2012
Poutavý dokument z dílny   ruských autorů. Převážná   část dokumentu je hraná,   obohacená o slušnou   počítačovou animaci, která   nahrazuje nedostatek dobových   záběrů a dolaďuje celkovou   ilustraci děje. Většinu   informací sice již člověk   může znát z předchozích   válečných dokumentů, ale i   zde se máte šanci dozvědět   hodně zajímavých okolností   války. Celkově se jedná o   velmi komplexní a   dostatečně objektivní   dílo.
Vítejte u Ch'tisů (Bienvenue chez les Ch'tis)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.1.2012
Ačkoliv je zápletka tohotu   filmu tak prosťoučká,   jedná se o velmi příjemný   a vtipný snímek. Základem   komičnosti je samozřejmě   utahování si ze   severofrancouzského dialektu,   na který jsem i já   frankofoní člověk musel   pustit titulky. Ovšem humor   není přemrštěný a   působí sympatickým dojmem,   který vás jistě dokáže   rozveselit.
Vítejte v KLDR!
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.1.2012
Myslím, že na označení   dokument to má velice daleko.   Ovšem se jedná o zajímavý   zájezd a pohled očima   turisty na tuto totalitní   zemi, od které nikdo neví,   co má čekat. Ale jak jsem   řekl, nejde o žádný   profesionální dokument, ale   spíš o zveřejněné   cestovní video, v němž   některé komentáře můžou   člověka neskutečně   iritovat.
PS: Já bych   na takový zájezd opravdu   nikdy nejezdil. To riziko mi   za to jednoznačně nestojí.
Není to natolik výpravné   jako "Putování s   dinosaury", poněvadž se   zde vědci spíš zaměřují   na fyzické vlastnosti a   schopnosti jednotlivých   druhů dinosaurů. Přesto se   jedná o velice zajímavou   podívanou, která nám může   přiblížit život   tehdejších mocných plazů.
Za kačku svlíkačku
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.1.2012
Občas se k tomu proklikám   dálkovým ovladačem pozdě v   noci, ale nikdy jsem neviděl   nic, co by stálo za   podívaní.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann