Duben

Komentáře uživatele Cinik

Cinik

Cinik zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Ignác Pospíšil

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 41
Amen
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 15.3.2009
Hořkost
Hořkost pocítí hlavně   člověk, který má nějaké   ponětí o historii. Ač   filmařsky a herecky není   film špatný, poměrně uboze   koncipovaná snaha očernit   katolickou církev a přepsat   dějiny k obrazu svému z něj   dělá podřadný   propagandistický výrobek
Australská apokalypsa (Arctic Blast)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 16.9.2012
Šílené...
Katastrofální katastrofický   film, na němž nenacházím   absolutně nic, co by si   zasloužilo nějaké kladné   ohodnocení... I tak mizerný   film, jako je "Den   poté", vedle něj   vypadá jako vydařené a   intelektuálně vyspělé   dílo. Přiznám se, že jsem   neměl sílu dodívat se na tu   pitomost až do konce.
Běda tomu skrze něhož přichází pohoršení
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.3.2009
Selhavší propaganda
Tento film měl lidem ukázat,   čo se stalo v Číhošti. V   okolí Číhoště ho v kinech   nesměli vysílat, protože se   komunisté obávali, že by se   mu lidi vysmáli, no ale fakt   byl ten, že je natolik   směšný a hloupě   vykonstruovaný, že mu   nevěřili nikde.

Pokud se snad někdo   domníval, že církev v   Číhošti zosnovala zázrak a   spiknutí, po shlédnutí   tohoto "zázraku"   už nepochyboval o tom, že   konstruoval někdo úplně   jiný.

Shrnuto: Mizerný po   všech stránkách,   zasvěcení ho ale mohou   sledovat pro pobavení jako   komedii.
Bestie Karla (Karla)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.11.2012
Dobré, ale nepoctivé
Kdybych měl hodnotit pouze   provedení, dal bych více   hvězdiček. Ale filmy podle   skutečnosti si zaslouží   jiná měřítka. Tento film   podle mne příliš fandí   Karle - fakticky přijímá   téměř veškeré její   argumenty a pouze je na konci   zrelativizuje vyjádřením   psychologického posudku, což   nestačí na znovunastolení   rovnováhy. Podle mne filmař   (možná jen nechtě)   vytvořil zdařilou a   obsahově nepoctivou obhajobu   odporné vražedkyně.
Bitva u Vídně 1683 (11 settembre 1683)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.9.2014
Velké zklamání
Bitva u Vídně je jedna z   nejvýznamnějších bitev   evropské historie a   křesťanských dějin, v   níž se zaangažovala celá   řada velkých osobností   evropských dějin. To vše si   zasloužilo rozhodně něco   mnohem lepšího, než tohle   Zklamání. Triky a válečné   scény jsou extrémně ubohé,   historická přesnost dostala   ve všech směrech na frak ve   jménu polského   utranacionalismu a snaha   přiblížit příběh   normálním lidem vymyšlenou   zápletkou ze soukromí   hlavních protagonistů je   směšná. Snad někdo v   budoucnu natočí něco   lepšího.
Darwinovy ceny (The Darwin Awards)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.3.2009
Mhm
Několik poměrně dobrých   "superkiksů" ve   stylu Darwinovy ceny   poslepovaných příšerným   příběhem. Nedoporučuje se   útlocitným povahám a lidem   hledajícím inteligentní   příběh, vysoce se   doporučuje těm, které baví   blbost druhých a nevadí   kruté následky.
Den poté (The Day After Tomorrow)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.8.2012
Zoufalství
Některé scény vám mohou   připadnout zajímavé, ale   jinak je to skutečné   Zoufalství. Z hlediska   zdravého rozumu, z hledika   vědy... Prostě   Zoufalství...
Divoký anděl (Muñeca brava)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.7.2009
Máte-li mladší sestru a   jedinou televizi, navíc   strategicky umístěnou tak,   že se nedá obejít a je   slyšet všude, dříve nebo   později zjistíte, že   nenávidíte telenovely. Jako   já. Divoký anděl byl   vyjímka, nešílel jsem z   něho a občas jsem ho i   sledoval. Mám rád humor ve   všech jeho podobách a ten v   Divokém andělu byl ještě   relativně koukatelný. I   když to jinak byla pitomá   telenovela. :-)
Freonový duch
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.7.2009
Tento film vnímám jako   unikátní a velmi povedený   pokus o zelený výchovný   film. Samozřejmě není nijak   geniální - ale to je u   filmů určených mládeži   běžné. Nádherné   písničky jej pak zvedají   mezi skutečné a   nezapomenutelné klenoty.
Hra o trůny (Game of Thrones)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.10.2013
Škoda
Mohla to být zajímavá   fantasy, kdyby a) měla   nějaký trochu   přijatelnější morální   rozměr, b) ji nezabila   pornografie, nedopracovanost a   malost bojových scén a   naopak zbytečně detailní   snímání extrémní   brutality u scén jiných.   Slušný člověk se na to   dívat nebude...
Hudson Hawk
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.7.2009
Pokleslá komedie přetažená   ve všech směrech. Až na   některé drobné scénky nic,   co by mne nadchlo. A to mám   Willise docela rád.
Jack Holborn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.7.2009
Jeden z těch opravdu dobrých   dobrodružných seriálů   určených primárně pro   mládež. Jako mladý jsem se   díval rád.
Jdi na to (Nati con la camicia)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.5.2009
V mých očích jeden z   lepších filmů s oběma   komiky. Ač film zůstává do   jisté míry groteskou,   rvačky jsou potlačeny ve   prospěch hlášek a scén   parodujících bondovky. Pro   milovníky tohoto typu zábavy   nepochybně vynikající.
Jistě, pane ministře (Yes, Minister)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.7.2009
Toto je král mezi sitcomy.   Téměř dokonalý. Některé   scénky, jako rozhovor s   ředitelem BBC, která nikdy   neustupuje nátlaku vlády,   vysvětlení co je to   modernista a teolog v   Anglikánské církvi (ne že   by to v katolické bylo   jiné), či poodkrytí závoje   z anglické zahraniční   politiky a jejího pohledu na   nepřátele ze Svobodného   trhu (tedy vlastně partnery)   jsou opravdu geniální.   Stejně jako zjištění, že   ženy jsou prostě jiné. Ať   žije inteligentní humor a   kvalitní politická satira.
Když se setmí (After the Sunset)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.11.2012
Nic moc
Film je horší, než slibuje   herecké obsazení... Na   komedii málo vtipné, na   akční film málo akční...   Rozbředlá všehochuť...
Kill Bill
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.9.2012
Život je příliš krátký...
... než abychom plýtvali   časem sledováním   takovýchto hovadin...

Film odkazuje k   béčkovým akčním filmům,   přičemž není jasné,   jde-li o jejich parodii či   zmršenou oslavu. Po   kvalitativní stránce je   nakonec ve většině   parametrů stejný či možná   ještě horší než ony.
Kopačky (Forgetting Sarah Marshall)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 9.3.2009
Nemohu si pomoci, ale skoro   celý film jsem se nudil,   pouze na konci to bylo trošku   lepší. Herečky jistě byly   sexy, ale to jsou v každém   takovém filmu. Pobíhající   a kompletně zabíraný nahý   hrdina možná není v   každém filmu, ale nevidím   důvod, proč za to dávat   nějaké hvězdičky. Pokud to   mělo být komické či   alespoň zajímavé, tak   sorry, ale nedošlo mi to.   Zcela tomu chyběla šťáva,   nebyl tam prakticky jediný   moment, který by mne   zaskočil nebo zaujal.   Upřímě se přiznám, že   nechápu, za co ten film   dostává od hodnotících   vysoká hodnocení nad 50 %,   to už by je mohl dostat   opravdu každý film. A pod   pojmem komedie si představuji   něco jiného. První půlka   filmu **, druhá ****, takže   průměr ***. A co nejrychleji   zapomenout
Král zlodějů (Der Meisterdieb)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 16.12.2012
Antipohádka
Příběh i zpracování je   otřesné, ale především:   ač je to koncipováno jako   "moderní pohádka",   je to ve skutečnosti antiteze   pohádky. Pohádky mají   pobavit děti a zároveň je   nenásilně vychovávat a   vštěpovat jim určité   hodnoty. Ovšem tohle je   antiteze výchovy - dětem   vštěpuje doslova   antihodnoty. V tomto ohledu   není ideální ani předloha   od bratří Grimmů, ovšem   zfilmovaná verze je ještě   mnohem horší... Zodpovědný   rodič tohle svým dětem   rozhodně nepustí...
Mamma Mia!
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 12.3.2009
No fuj!
Nenáročný fanoušek skupiny   ocení hudbu, náročný má   smůlu zcela. Pokud patříte   do první skupiny, kupte si   jen muziku na CD a máte to.
Mária Goretti (Maria Goretti)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.8.2010
Krásné
Sv. Maria Goretti náleží k   nejznámějším a   nejctěnějším světcům 20.   století a jsem rád, že film   o ní se povedl poměrně   důstojně. Jen mne trochu   mrzí, že jsem musel přece   jen jednu hvězdičku ubrat,   ani ne tak kvůli bouřce a   přehnané patetičnosti   (lidé jsou patetičtí), ale   především kvůli   historickým nedostatkům.   Přece jen, když točím film   o světici, mohl bych se   pokusit investovat něco   snahy, abych zjistil, jak   přesně vypadala tridentská   mše, která se v té době   sloužila. Minimálně bych se   dověděl, že při ní při   přijímání neříká amen   přijímající, ale kněz.

Jinak fim není   úplně historicky přesný   ani pokud jde o přesný   průběh Alessandrova útoku,   nicméně určité   zjednodušení je v tomto   případě pochopitelné a na   celkové věci to nic   nemění.
Meč spravedlnosti (Day of Wrath)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.3.2009
Až na několik málo   světlých okamžiků   otřesná záležitost. Mozek   i kritického ducha je třeba   zcela odložit, vkus pokud   možno také. Docela by mne   zajímalo, za co ten film   dostává body. To je téma   židovského spiknutí tak   přitažlivé?
Miss Potter
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.3.2009
Ten film není tak úplně   špatný a představitelka   hlavní role válí, přesto   ale... Byl jsem prostě   zklamán, protože velká a   košatá osobnost Beatrix   Potterové si zasloužila   lepší, větší a   podrobnější zpracování (a   taky pokud možno historicky   přesnější).

Mnoho podrobností chybí,   jsou zde zcela zbytečné   nepřesnosti. Především mi   chybí zmínka o jejích   vědeckých počinech a   marném boji s vyloučením   žen ze světa vědy.
Muž do nepohody (A Man for All Seasons)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2009
Tento nepříliš známý film   představuje filmovou verzi   stejnojmenné Boltovy   divadelní hry, mapující   osud Thomase Mora, velkého   anglické právníka,   vzdělance a politika,   kterého nechal Jindřich   VIII. popravit za to, že jako   katolík odmítl uznat krále   za hlavu anglické církve.

Film by se dal   přiřadit spíše k   zfilmovanému divadlu, než   klasickému filmu. Ti, kterým   takovéto uspořádání   nevyhovuje, jistě dají   přednost Zinnemannovu   šestioscarovému filmu z roku   1966, nicméně mně připadá   lepší toto zpracování.   Jednak jeho vyznění více   odpovídá skutečnosti,   neboť (narozdíl od Boltovy   hry i Zinnemannova filmu)   dává více vyniknout   náboženské stránce Morovy   osobnosti, ze které plynuly   nejdůležitější motivace   jeho postojů, jednak mi dílo   soustředěné do několika   klíčových dialogů   (bezpochyby mistrovsky   zrealizovaných) a   konfrontací připadá   přehlednější a   věrohodnější. Jestliže   Zinnemann stvořil možná na   pohled hezčí film, Heston   zase mnohem lépe pochopil a   představil Mora.
Noc na Švédskom vale
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.6.2013
Výborně
Cenný slovenský dokument   pojednávající o   nejbrutálnějším zločinu   proti lidskosti v historii   československé armády.   Vhodně kombinuje svědectví   přeživších a pozůstalých   s vyjádřeními odborníků   na tento temný bod naší   historie. Na stejné téma byl   natočen i (rovněž   povedený) český dokument   Masakr na Švédských   šancích.
Ostrov pokladů (Die Schatzinsel)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.5.2013
Odpad na druhou!
Tento film je   nezpochybnitelným důkazem   toho, že i tak báječný   námět, jako je Stevensonův   "Ostrov pokladů",   se dá zmrvit tak, že se na   něj střízlivý a   příčetný člověk nemůže   ani dívat. (Pokud jde o mne,   dvakrát jsem to znechuceně   vypnul a následně s velkým   přemáháním znovu zapnul).   Totálních 0 %.
Plán útěku (Escape Plan)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.3.2015
Nic moc
Velmi slabě zvládnutý   příběh zachraňují herci.   Nejlepší z nich Caviezel,   oba akční hrdinové ale   příliš nezaostávají.   Dobrý byl i ten šéf   uvězněných muslimů - a   tady sednul i jeho   "typicky muslimský"   konec......
Příběhy včelích medvídků
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.7.2009
Po zásluze kultovní   večerníček. Všechno mi na   něm připadá skvělé - od   mluveného slova, přes loutkz   a děj až po chytlavé   krátké písničky.

Chvátám,   chvátám, nemám chvíli   klid...
Pulec, králík a Duch Svatý
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.11.2012
Ne zcela vyvážené
Dokument na důležité a   bolavé téma: potraty a   protesty Libora Halíka proti   nim před porodnicí, kde se   provádějí. Volba   diskutujících i střih   nejsou vyvážené a fandí   spíše stoupencům potratů,   nicméně i tak je pozitivní,   že zde vůbec byl nějaký   prostor dán.

Podle mne dobře ukazuje   několik klíčových věcí:   a) sobeckou a často i velmi   hloupou podstatu   "argumentů"   potratářů, b) naprostou   prázdnotu,   "pružnost" a   destruktivnost anarchistické   ideologie, c) extrémní   zvrácenost faktu, že u nás   je vraždění nenarozených   nejen povoleno, ale dokonce se   provádí ve stejných   prostorách a stejnými   lékaři, jako porody. Těžko   říci, jak se cítí ženy,   které si uvědomí, že jim   rodí dítě vrah v bílém   plášti, kterých možná   ještě tentýž den ráno   jiné dítě vraždil. Ale   soudě nejen dle zdravého   rozumu, ale i dotazů, které   občas jako vydavatel   katolického časopisu a   pro-life publicista   dostávám, v nichž se mne   čtenářky ptají, zda   neznám nějaké katolické   gynekology a porodníky,   kteří respektují katolickou   morálku a lidský život, je   zřejmé, že rozhodně ne   dobře.

Jinak   jsem velmi zklamán filmovým   vystupováním vladyky   Kryštofa. Pokud jeho   prezentace není výsledkem   zlovolného sestříhání,   ale reality, tak jeho   neschopnost ohradit se proti   svinstvům hlásaným panem   Slačálkem je věc, za kterou   by se on i jeho církev měli   hluboce stydět.
Rob Roy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2012
Čest a ničemnost
Jde o povedný film, jehož   hlavním témate je boj cti   proti ničemnosti. Takových   není nikdy dost.

Jedna scéna z filmu je   často s oblibou citována   obhájci práva na život v   jejich kampaních proti   potratům a při diskusích o   "právu na potrat" v   případě znásilnění. Jde   o scénu, v níž žena   hlavního hrdiny mu říká,   že čeká dítě s některým   s nepřátel, kteří ji   znásilnili, a dodává:   "Nemohu ho zabít,   manželi!" Načež jí   Rob Roy odpovídá přesně v   duchu argumentace hnutí   pro-life: "Není to   dítě, koho je třeba   zabít!"
Rudý Baron (Der Rote Baron)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.6.2009
Smíšené pocity
Ten film jako film o letci   rozhodně není špatný,   skoro bych použil sousloví   velmi dobrý. Avšak pro ty,   kteří by jej chtěli   sledovat coby životopis   Manfreda von Richthofena,   nejlepšího stíhače první   světové války, bude   nepochybně velkým   zklamáním děravost filmu   ohledně klíčových   okamžiků jeho letecké   kariéry: létání pod   Oswaldem Boelckem,   sestřelení Lanoeho Hawkera,   těžké zranění a smrt. U   smrti to lze pochopit,   protože nevíme a asi se už   nikdy nedovíme, jak přesně   zemřel (o čest ho sundat se   pře pozemní vojsko a   letectvo), ale proč jsou tam   ty další?

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

18:00 - 18:25

6 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Velké stroje zblízka

17:20 - 18:10

46 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

36 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

11 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190568
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178286
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10