Duben

Komentáře uživatele dominno

dominno

dominno zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 7
Faunův labyrint (El laberinto del Fauno)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.3.2009
Když jsem spolu s kamarádem   po skončení filmu vycházel   z kina tak jsme oba asi deset   minut jen mlčeli a nechali v   sobě ten zážit ještě   rezonovat.Podobně silný   dojem na mě nechalo tak málo   filmů že by je nešikovný   dřevorubec na prstech jedné   ruky spočítal.Strašidelná   fantasy část se míchala se   snad ještě děsivější   realitou v opravdu   prazvláštní mix.Musel bych   hodně přemýšlet jaké   monstrum z těch dvou rovin   příběhu bylo děsivější,   jesli Oféliin otčím   kapitán Vidal nebo bledý   požírač dětí. I sám faun   pusobil dost strašidelně,   nejen zjevem ale i svým   postojem vůči Ofelii.   "Myslí svůj příběh   vážně nebo si s dívkou jen   škodolibě pohrává, až do   konce filmu nevíme"   Musím ocenit i vedlejší   postavy,jmenovitě hlavně   Mercedes a pochvala patří i   krásně udělaným maskám. A   na závěr rada všem kteří   si labyrint koupili dnes v   trafikách stejně jako   já:-). Zapomen´te na dabing   a dejte si film v původním   znění, ta španělština   přímo hladí uši.
Forrest Gump
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.3.2009
Na tomhle filmu jsem byl   poprvé v kině někdy ve   třinácti, pak jsem byl   podruhé a ještě potřetí.   Kolikrát jsem ho viděl na   vhs , dvd a v televizi jsem   přestal počítat někdy   kolem pětadvaceti.Pro mě   tohle bude už napořád jeden   ze snímků ktere ve mě tu   lásku k filmu a celému   filmovému světu okolo   pořádně nastartovali. Je   asi zbytečné komentovat   děj, všichni jsme to viděli   že :-) tak je připomenu   skvěle vybranou hudbu a   herecké mistrovství Toma   Hankse.Když občas zaslechnu   nějaké kritiky o tom že je   to zbytečně přeceńovaný   film, vzpomenu si na scénu   kde se malý forrest poprvé   rozeběhne,ta děsná   konstrukce na jeho nohou se   rozpadne a on "Už stále   jenom utíka" a musím se   jen pousmát.
Láska nebeská (Love Actually)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.3.2009
Film láska nebeská jsem   opravdu nechtěl vidět a moje   tehdejší přítelkyně mě   musela dlouho přemlouvat než   jsem to dvd vložil do   přehrávače.Asi mi vadil   přeslazený název, možná   ten Grant na přebalu filmu.   každopádně trvalo asi deset   minut a už jsem s úsměvem   na tváři sledoval sled těch   milých,vtipných někdy i   trochu smutných scén tak   šikovně propletených v   jeden film, Stačila by jedna   či dvě abych si film   zapamatoval a tady je jich   snad tucet. Překvapení na   svadbě, požádaní o ruku v   kavárně, nebo hned úvodní   nahrávání sračky z ryzího   zlata:-)a takhle bych mohl   pokračovat dlouho a   dlouho.Připočteme si   výbornou hudbu a herecké   obsazení kde snad není   slabý kus a máme tady   filmový zážitek který si   budeme chtít dávat znovu a   znovu.já to dělám každé   vánoce :-)
Requiem za sen (Requiem for a Dream)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.4.2009
Pár měsíců před   schlédnutím snímku mi o   něm vyprávěl kamarád, a   mimo jiné řekl "V   životě jsem brečel jen u   dvou filmů, když mi bylo osm   u Lassie se vrací, když mi   bylo osmnáct u Requiem za   sen." Tenkrát jsem se   tomu smál, pak jsem film   uviděl také a smích mě   přešel, velmi rychle.Tenhle   biják je prostě čistá,   krystalická deprese. Mít   špatnou náladu už před   filmem tak si po jeho   skončení snad jdu uvázat   smyčku na kabelu od dvd   přehrávače.Z výborných   herců mě dostala hlavně   Ellen Burstyn,něco podobného   se ve filmu vídá jen   párkrát za život. Ale i   jennifer Connely podává   zatím svůj životní   výkon.Ze scén ve kterých se   prodává za svou další   dávku opravdu mrazí.Velmi   příjemně mě překvapil i   Marion Wayans kterého jsem   znal zatím jen ze Scary   Mouvie komedií.Hudba která   podbarvuje neuvěřitelně   střižené obrazy je už jen   ta pomyslná třešínka na   tomto depresivním dortíku.
Strážci - Watchmen (Watchmen)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.3.2009
Do kina jsem vyrazil   natěšený hned den premiéry   a to ze dvou důvodů.   Nedávno jsem přečetl   předlohu a byl jí nadšen a   pak oba předchozí Snyderovi   filmy stojí v mém osobním   žebříčku velmi vysoko.Z   kina jsem ale odcházel se   smíšenými pocity. Myslím   že snaha o takřka doslovný   přepis látky byla v tomto   případě spíše   naškodu.Snímku by vůbec   neškodilo tak o 15 nebo 20   minut zkrátit,alespoń by byl   takříkajíc skousnutelný   pro širší okruh   diváků.ROzpočet 120   milionů dolarů už není   maličkost,producenti jistě   budou chtít své penízky do   prasátka zpátky. Někdo kdo   pod dojmem reklamy z metra   pújde na další Xmen se asi   bude hodně divit.Abych ale   jen nekritizoval, film měl   skělou hudbu a každá scéna   kde se objevil Komediant nebo   dokonce Rorschach mě velmi   bavila.Možná jsem si ale   své zklamání spůsobil sám   svým zbytečně velkým   očekáváním, nejspíše si   dám film v kině ještě   jednou, ted´už s odstupem a   uvidíme.



Takže to co jsem   si předsevzal jsem splnil a   vyrazil na strážce ještě   jednou. Tentokrát bez   jakéhokoli přehnaného   očekávání a klidnou   hlavou. Musím říci že jsem   si film napodruhé maximálně   užil a šel z něj   maximálně nadšen. Délka mi   nevadila vůbec, spíše jsem   musel ocenit jak citlivě   tvůrci z knihy vytahali vše   důležité,nechybělo   vlastně vubec nic   podstatného a lehce   pozměněný konec byl spíše   ku prospěchu věci.Jestli se   mi předtím líbili pasáže   kde je Komediant nebo   Rorschach, tak ted´ jsem   přímo uslintával blahem :-.   Scéna z rozhánění   demonstrace a hláška o   splněném americkém snu.   Fronta na jídlo, tác, olej a   hláška kdo s kým je   zavřený ve vězení, no   prostě mazec. Člověka až   mrzí že to jsou postavy   vytvořené pro jeden komix a   jeden film. Moc rád bych   viděl jejich příběhy dál   rozpracované.Podruhé si i   člověk všimne jemných   detailů, které napoprvé   nemá šanci   postřehnout.Rorschach   chodící po ulici bez masky,   s cedulí "konec světa   se blíží". Vyrytá   postava hebvábného   přízraku na Komediantově   zapalovači atd. Přihazuji   ted´ na maximální počet   hvězdiček a myslím že   časem se film zařadí po bok   všech komixových klasik.
Univerzální voják: Zpět v akci (Universal Soldier: The Return)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 6.4.2009
Celé tři hvězdičky dávám   jen proto že JCVD byl na   začátku devadesátek můj   nejoblíbenější herec,pak   jsem naštěstí dospěl :-).   Jinak hrozná ptákovina a   ztráta času. Never more
Veřejní nepřátelé (Public Enemies)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.7.2009
Vážně bych si nemyslel že   režisér úžasných filmů   Nelítostný souboj a   Poslední Mohykán může   natočit film který mě bude   nudit, bohužel se stalo.   Díky digitální kameře mi   chvilkami přišlo že snad   ani nejsem v kině, ale že   sleduji nedělní televizní   inscenaci na čt1. Fakt   nestojím o to, při   detailních záběrech   počítat svým oblíbeným   hercům pory na nose.

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

16 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Středomoří - soužití člověka a...

12:00 - 12:50

16 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:20

16 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

46 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190553
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376580
Obsahů a biografií: 178280
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10