Jeden svět

Komentáře uživatele DIAWARA

DIAWARA

DIAWARA zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 29
100 000 dolarů na slunci (Cent mille dollars au soleil)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.10.2008
Naprosto uchvacující a dech   beroucí filmeček z   prostředí vyprahlé marocké   pouště. Obsazení v čele s   Linem Venturou, J.P.Belmondem   a Bernardem Blierem nemá   chybu. Skvěle je rovněž   natočena akční scéna   automobilové honičky obou   hlavních aktérů. Klobouk   dolů, pane režisére.
Na DVD je naštěstí   zachován původní dabing z   přelomu 60. a 70.let.   Uslyšíme tedy Vítězslava   Vejražku, Jana Třísku,   Lubomíra Lipského,   Čestmíra Řandu a mnoho   dalších vynikajících   dabérů.
Ténto film   tudíž není možné hodnotit   jinak než na 100%.
100 dní v Palermu (Cento giorni a Palermo)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.8.2017
Film má jednu nevýhodu-   divák znalý historických   faktů ví, jak to dopadne. Z   druhé strany ale Italové   měli díky svým osobním   zkušenostem téma mafie v   malíčku, takže ačkoliv na   toto téma vzniklo obrovské   množství filmů, většina z   nich působí i dnes velice   syrově a realisticky.   Výjimkou není ani tento   film. Už od počátku   částečně dokumentární   formou dává neznalému   divákovi pocítit, co že je   to sicilská mafie zač.   Seznam zavražděných pěkně   stoupá, zkorumpovaní   politici v Římě pořád   jenom slibují změny, které   nepřicházejí.   Bezvýchodnost hlavního   hrdiny je naprosto zřejmá,   protože nastoupit v té době   na prefekturu v Palermu se   rovnalo podepsat si rozsudek   smrti. Ventura podává, jak   je jeho dobrým zvykem   výborný výkon, na něm v   podstatě film stojí.   Stafáž mu dělají různě   opálení taloši a také G.   de Sio, spíše známá z   Chobotnice z románku s   komisařem Cattanim. Opět   musím zdůraznit skvělý   původní dabing s Vilémem   Besserem, pro kterého to byl   poslední dabing před   předčasnou smrtí a Reginou   Rázlovou.
Afričan (L'Africain)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.10.2008
Zajímavý   romanticko-dobrodružný film   s atraktivní hereckou   dvojicí Noiret- Deneuve v   hlavních rolích. Původně   měl mužskou hlavní roli   vytvořit J.P.Belmondo, ale   Noiret to zvládl bravurně.   Občasné jiskření mezi   hlavními představiteli a k   tomu zajímavé exteriéry   africké přírody   vyrovnávají menší   nedostatky ve scénáři.   Celkově se jedná o lehčí   nadprůměr mezi filmy tohoto   žánru. Nesmím rovněž   zapomenout na výborný dabing   dvojice Milan Mach-Gabriela   Vránová.
Buď zdráv, umělče! (Salut l'artiste!)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.7.2017
Příběh ne právě   úspěšného epizodního   herce v podání Marcella   Mastroianniho, který nejen,   že je nucen přijímat   podřadné úkoly ve filmu i v   televizi, ale samými prohrami   trpí i jeho soukromý život.   Film se táhne hořkosladká   linka, nejedná se ani o   komedii, ani o drama.   Mastroianni odvádí poctivý   výkon, výborně mu sekunduje   jeho parťák Rochefort, za   zmímku určitě stojí   scénka z dabingu animovaného   filmu. Skvělý je i původní   dabing s dvojicí Václav   Voska a Karel Vlček.
Černý talár pro vraha (Une robe noire pour un tueur)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.7.2017
Opravdu nechápu, proč jsou   filmy s A.G. u nás tolik   opomíjené. Zásluhou   neustálého omílání   jejích dvou komediálně   laděných filmů Něžné   kuře a Ukradli torzo Jupitera   je nám totiž neustále   vnucována představa o A.G   jako komediální hvězdě.   Přitom hlavní podstatou   jejího herectví byla   naprostá civilnost a také   schopnost vcítit se do řady   dramatických postav. Stejně   tomu tak je i v tomto filmu,   kdy jako advokátka k smrti   odsouzeného muže bojuje   proti zkorumpované policii.   Kromě ní se ve filmu   vyskytuje řada dalších   známých francouzských   herců, přičemž zdatně jí   sekundují zejména Claude   Brasseur a Bruno Cremer.   Celým filmem se vine   nepříjemný dojem   nenapravitelnosti celého   společenského řádu.   Doporučuji vydržet až do   konce, ale žádný happyend   se konaat nebude.
Četník a mimozemšťané (Le gendarme et les extraterrestres)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.10.2008
Je to možná trochu   paradoxní, ale pro mě   znamená tento díl spolu s   filmem Četník se žení to   nejlepší z celé série.   Obzvláště scény v   klášteře, inzultace   šroubovákem či zmizení   restaurace jsou výborné.   Film má narozdíl od   většiny četníkovských   komedií větší spád a pak,   člověk neví, co si má   myslet o tom zpracování toho   talíře. Osobně si myslím,   že tvůrci zde pracovali s   velkou tvůrčí nadsázkou, a   proto jsou ty sekvence s   létajícím talířem tak   přitažené za vlasy. Ale   protože to byl zjevný   úmysl, tak to člověk bere.   Pokud jde o neúčast   některých herců, tak k tomu   lze říci asi toto. J.   Lefebvre se nepohodl při   projekci třetího dílu   četníků s režisérem i de   Funésem kvůli údajným   vystřiženým scénám, proto   natočil už jenom jeden díl   a skončil. C.Gensac byla   zaneprázdněna prací v   divadle, G.Grad nikdy   nezískala takovou oblibu mezi   diváky, a proto byla odejita,   stejně jako Ch.Marin. Jejich   nástupci ale nebyli zase tak   špatní. Třeba takový   M.Risch hrál hned v několika   funésovkách a i zde odvedl   solidní výkon. Celkově   hodnotím za 9.
Dotěrný chlap (L´ Emmerdeur)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.8.2017
Potrhlé komedie s dvojicí   Depardieu, Richard měly   teprve přijít, takže zde   máme netypickou dvojici Brel,   Ventura v komedii, kdy se   divák sice za břicho   nepopadá, ale o kvalitní   gagy není nouze a film   rozhodně nenudí. Pignon v   podání Brela je tak   otravný, že člověk je   nucen fandit nájemnému   zabijákovi v podání   Ventury. Ten filmem prochází   s kamennou tváří, přesto i   on dokáže občas u diváka   vyloudit úsměv na rtech,   třeba při scéně, kdy si je   doktor splete s neurotickým   sebevrahem Pignonem a podá mu   uklidňující léky.   Barrandovský dabing opět   nemá chybu, Venturu dabuje ne   zcela obvyklý Martin Růžek   a Brela Eduard Cupák.
Dva muži ve městě (Deux hommes dans la ville)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.10.2008
Mimořádně působivý   snímek, při jehož   sledování se do mé mysli   vkrádalo mnoho   nepříjemných myšlenek.   Nakonec jsem si řekl, že je   to jenom film, ale zkrátka ta   atmosféra mě pohltila. Na   tom má asi zásluhu jednak   výborný scénář a režie   J.Giovanniho, který moc   dobře věděl , o čem   píše, protože se sám ocitl   v životě několikrát na   scestí a jednak velmi   civilní herectví J.Gabina,   A.Delona a také velmi   nechutná postava komisaře   M.Bouqueta. Existují dvě   verze dabingu. Ta původní   vznikla v Brně s dvojicí   A.Navrátil, ta nová byla   vytvořena pro letos vydané   DVD a nalézá se na ní   dabing Švehlík-Trávníček.
Hořčice mi stoupá do nosu (La Moutarde me monte au nez)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.10.2008
Tento film je klasická   richardovina. P.Richard v roli   potrhlého učitele matematiky   a Jane Birkin jako poněkud   méně talentovaná herečka   spolu tvoří zajímavou   kombinaci. Oba se spolu   objevili ještě v komedii   Náhradník. Co je nutné   vyzdvihnout, ač se to třeba   odpůrcům dabingu nebude   líbit, to je skvělý dabing   v čele s Petrem Olivou či   Iljou Prachařem. Film, který   se v našich bedýnkách   příliš nevyskytuje, lze   směle zařadit mezi   nejlepší komedie 70.let.
PS: Vittorio Caprioli   hraje režiséra filmového,   nikoliv divadelního, jak je   zde chybně uvedeno.
Hračka (Le jouet)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.10.2008
P.Richard měl v roce 1976   zcela zjevně dobrý rok.   Kromě komedie Všechno   uvidíme natočil ještě s   Francisem Veberem tuto   tragikomedii se   sociálně-kritickým   podtextem. Jenom chci   podotknout, že P.Richard měl   původně místo tohoto filmu   hrát s L.de Funésem v   Křidýlko nebo stehýnko?.   Nakonec se rozhodl zopakovat   si spolupráci s jedním z   tvůrců Velkého blondýna,   což lze kvitovat s povděkem.   Kdo film neviděl, tak jen   připomenu, že hlavní hrdina   se stane obětí rozmazleného   synáčka svého šéfa,   ředitele velkého   vydavatelství. Synáček si   nechá nebohého Pierra   zabalit jako dárek do   krabice... No a zbytek už   uvidíte ve filmu. Není to   rozhodně typická komedie   P.Richarda, ale všímavého   diváka určitě dovede k   zamyšlení nad tím, co   všechno v tomto světě   znamenají peníze a obrovská   moc ovládat lidi. Ve filmu se   také blýskl v tradičně   negativní roli M.Bouquet v   roli ředitele vydavatelství.   Byl skutečně odporný...
Krásná země (Il Belpaese)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.10.2008
Jeden z prvních a zároveň   nejlepších Villaggiových   filmů. Příběh dělníka   navracejícího se z montáže   na ropné plošině, který   zatouží si za ušetřené   peníze v Miláně otevřít   hodinářský krámek.   Netuší ovšem, že poměry   se radikálně změnily.   Místo výdělku ho tak čeká   spíše boj o život. Jinak se   jedná o černou komedii   dovedenou zcela ad absurdum,   která zároveň odráží   neklidnou situaci v Itálii v   70. letech.
Film   vydala společnost Vapet s   původním barrandovským   dabingem v hlavní roli s   Václavem Postráneckým. DVD   postrádá originální zvuk i   české titulky. Škoda. Jinak   totiž nelze hodnotit než   plným počtem. A   nezapomeňte: "Zápalnou   láhev je třeba naplnit až   po okraj..."
Maléry pana účetního (Fantozzi contro tutti)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.10.2008
Jedná se v pořadí o třetí   film s nešťastným   účetním Ugem Fantozzim,   jeho sexy manželkou a ještě   krásnější dceruškou   "Opičkou". Trošku   zavádějící je, že tento   film byl u nás uveden ještě   za minulého režimu, zatímco   díly předchozí až po   revoluci. A je to asi dobře,   protože pokud člověk vidí   předchozí části série, s   údivem zjišťuje, že se   některé scény neustále   opakují. Ať již jde o   neustálé povinné podnikové   závodění (Cobramův pohár)   či pobyt Fantozziho na   odtučňovací klinice a   požírání karbanátků.   Každopádně tento třetí   díl mám zafixovaný jako   nejlepší i díky skvělému   dabingu Stanislava Fišera.   Výborný výkon odvedl v   dabingu i Jiří Bruder jako   účetní Fillini. V   porevolučních dílech dabuje   Villaggia Václav   Postránecký a není to   úplně špatné, ale na   S.Fišera to nemá. Jinak film   si na nic nehraje, jde   zkrátka o to, aby se člověk   nenudil a pěkně od srdce se   zasmál. Nic víc a nic míň   než lidová zábava, to   není. I to ale stačí na   nadprůměrné hodnocení.
Miliónový brouk (Piedone d'Egitto)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.10.2008
Nezbývá než souhlasit s   předchozím komentářem.   Tento film zakončuje celou   čtyřdílnou sérii filmů s   Budem Spencerem jako   neapolským policistou Rizzem.   A podle mě je tento film z   celé série nejlepší.   Kouzlo tomu doddává   černoušek Bodo,popletený   komisař Caputo i zatraceně   vykutálený lilipután.   Český dabing je rovněž   super, R.Hrušínský neměl   chybu. Jinak malého Boda   namluvil jeho vnuk   R.Hrušínský nejml.,známý   třeba z Diskopříběhu.
Muž, který se mi líbí (Un homme qui me plaît)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.7.2017
Film není vůbec špatný,   ale zbytečně jej natahuje   cesta obou milenců Amerikou.   Snad to bylo nutné pro to,   aby se film dal prodat i do   USA, ale pro Evropany mohli   natočit snesitelnější   verzi.
Osudový kruh (Le cercle rouge)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.10.2008
Rozhodně se jedná o   zajímavý film, který   vyniká spíše svoji dusnou   atmosférou než počtem   akčních scén. J.P.Melville   zvolil pro své filmy   tradiční pomalé tempo, což   nemusí každému fandovi   kriminálního filmu zrovna   sedět, ale až zhlédnete   loupež v klenotnictví,   která proběhne bez jediného   zvuku, tak budete muset uznat,   že to má něco do sebe.   Obsazení herců se také   povedlo. Nezvykle se možná   jeví role Bourvila, který   byl vždy zaškatulkovaný do   rolí ňoumů, ale tady   předvedl naprosto   přesvědčivý výkon jako   chladný a vypočítavý   policejní komisař. Byla to   zároveň jedna z posledních   jeho filmových rolí na tomto   světě. I proto hodnotím   silně nadprůměrně.
Paša (Le Pacha)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.10.2008
Kriminální film s   charismatickým J.Gabinem v   roli komisaři Josse, který   pátrá po vrahovi svého   kamaráda-policisty,   zapleteného do loupežného   přepadení vozu se   šperky.
Není to   špatný film, výborný je   např. André Pousse v roli   hlavního zabijáka. Dojem ale   výrazně kazí nekvalitní   porevoluční dabing.   Nesnáším totiž, když   jeden herec dabuje policisty,   zločince i zavražděné.   Prostě hrůza. DVD od   společnosti MIDO je navíc   prosto originálního zvuku i   titulků. Hodnocení: 6
Piti Piti Pa (L´Homme Orchestre)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.10.2008
Jedná se především o   film,kde mohl Louis naplno   rozvinout svůj všestranný   pohybový talent. Pohybové   kreace mistra Evanse spolu s   vynikající hudbou Francoise   de Roubaixe jsou totiž   hlavními devízami tohoto   filmu. Jinak pochopitelně   samotný příběh není nijak   úchvatný, ale Mistr drží   film nad vodou. Jinak   doporučuji si poslechnout   píseň, kterou zpívá Louis   se svým synem Olivierem. Je   to snad jediný film, ve   kterém Mistra slyšíme   zpívat. Jinak český   překlad písně Les Poupons   není vůbec špatný a zpěv   dvojice Filipovský-Zíma   také ujde. Jinak musím   podotknout, že F.Filipovský   byl de Funésovi podobný   nejen fyzicky, ale měli i   velmi podobné zabarvení   hlasu. Při této písni to   jde velice dobře slyšet. I   díky výkonu obou mistrů   zábavy lze film hodnotit   mírně nadprůměrně.
Poslední adresa (Dernier domicile connu)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.8.2017
Hodně smutná francouzská   detektivka, tolik typická pro   70. léta i pro tvorbu José   Giovanniho. Provinční   policista dostává od   nadřízených zdánlivě   nesmyslný úkol- má najít   korunního svědka případu,   po kterém se slehla zem. Ten   má svědčit při soudním   procesu s místním mafiánem.   Celým filmem se táhne   jakási bezvýchodnost celého   bytí, kdy spolu musí   spolupracovat policista,   který už dávno ztratil   šanci na kariérní postup a   mladá naivní a   začínající policistka   Marléne Jobert, která   ideály ještě má, ale   postupně je ztrácí. Oba   toho nachodí napříč   Paříží, že se člověk   diví, že jim prefektura   nezaplatila taxi. Za zmínku   stojí i představitel   hlavního záporáka M.   Constantin a především   neuvěřitelná hudba F. de   Roubaixe, která film často   vytáhne z hluchých míst.   Jenom dodám, že film byl   kdysi uváděn s brněnským   dabingem ČsT, který byl ale   později nahrazen v ČT   dabingem s dvojicí Rímský,   Švehlová a na Nově o něco   později dvojicí Vlasák,   Horká. Za mě mohu doporučit   dabing Novy, protože Vlasák   je prostě lepší pro tuto   roli lepší volba a i málo   dabující E. Horká se s   rolí poprala lépe než   zkušená J. Švehlová.
Pošetilost mocných (La folie des grandeurs)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.10.2008
Tato komedie patří mezi TOP   5 nejen mezi funésovkami, ale   mezi francouzskými komediemi   vůbec. Myslím, že děj   filmu je notoricky známý,   zvláště pro milovníky   Louise de Funése, a tak   přidám pár zajímavostí z   natáčení.
Roli   sluhy Blase měl původně   hrát Bourvil, ale dříve   než se začalo natáčet, jej   v září 1970 skolila   Kahlerova nemoc. De Funés   následkem toho chtěl od   natáčení odstoupit,   protože s Bourvilem byl   perfektně sehraný ze   Smolaře a Velkého flámu,   ale nakonec k natáčení   svolil, když Oury vybral   Y.Montanda.
Další   komplikace nastala, když   levicově orientovaný Montand   odmítl odjet točit do   Španělska, kde byli právě   na popud diktátora Franca   zatčeni režimu odporující   španělští novináři. Až   po mnohých diplomatických   jednáních byli novináři   propuštěni a mohlo se   natáčet.Naštěstí.
Povídka o policajtovi (Flic Story)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.10.2008
Naprosto klasická kriminálka   let 70.. Alain Delon pátrá   uprchlém zločinci   Buissonovi, který mu dlouhou   dobu úspěšně uniká a   nechává za sebou zástupy   mrtvých. Film nemá nějaké   úchvatné tempo, ovšem při   jeho sledování na vás   dýchne atmosféra   poválečné Francie.   Původní dabing se rovněž   povedl, Delona namluvil   J.Abrhám a J.L.Trintignanta   J.Vinklář. V nové verzi od   HCE už ale slyšíme opět   P.Trávníčka. To nic   nemění na tom, že nelze   hodnotit než 10.
Sedmý terč (La 7éme Cible)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.10.2010
Závěr kariéry Lina Ventury   se nesl v poněkud monotóním   duchu. Převažovaly filmy, ve   kterých představoval typy   mužů, kteří se většinou   nešťastnou shodou okolností   dostali do nesnází, které   je ohrožovaly na životě.   Výčet takových filmů je   dlouhý: Mlčenlivý,   Ctihodné mrtvoly, Motýl na   rameni, 100 dní v Palermu. A   do této kategorie patří i   thriller Sedmý terč. I zde   se bývalý dopisovatel   tiskové agentury dostane do   hledáčku neznámých   zločinců a neví, jak z toho   ven. Stejně jako většina   ostatních Venturových   filmů 70. let je i tento   plně postaven na jeho   hereckém umění, či spíše   na jeho hereckém minimalismu.   Minimum gest, žádný křik,   jenom sem a tam pořádná   nakládačka. A především   úžasná mimika. Ten jeho   obličej řekne všechno.   Doporučuji shlédnout už   jenom kvůli možnosti   sledovat hereckou dokonalost.   Jenom škoda toho dabingu z   počátku 90. let. Jediný,   kdo mluví jednu roli, je   Jaromír Meduna jako Ventura.   Ostatní mužské role   namluvili už jenom tři herci   a ženské zase jenom tři   herečky. Takře tu máme   "pěkný"   sedmihlasý dabing.
Smolař (Le Corniaud)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.10.2008
Film, který je z nějakých   důvodů našimi televizemi   opomíjen. Přitom příběh,   který je založen na tom, jak   bohatý mafián využije   prosťáčka k převozu   diamantů a heroinu z Itálie   do Francie, rozhodně stojí   za pozornost.
  Zvláštností je, že oba   hlavní hrdinové se během   natáčení setkali v minimu   společných scén a také to,   že ambiciózní de Funés zde   na doposud slavnějšího   Bourvila žárlil a vydupal si   na režisérovi větší   počet vtipných scén (např.   scéna s kulturistou ve   sprše, mimochodem jedna z   nejlepších v celém filmu).   Filmu dominuje vedle   hereckých výkonů i   kouzelná hudba G.Delerua a   rovněž výborná kamera.
Strach nad městem (Peur Sur La Ville)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.10.2008
Film drží nad vodou   především kaskadérské   kousky Bébelovy, ale ani   odporný Kyklóp Merli není k   zahození. K tomu několik   lehce oděných žen... .   Jinak Belmondo, který   všechny kaskadérské kousky   prováděl sám, přišel   málem o život, když   uklouznul na střeše Galerie   La Fayette a jen dobře   připevněný okap jej udržel   na tomto světě. Při této   scéně mě vždycky zamrazí,   zdá se mi to až   neuvěřitelné, jak tohle   mohli natočit. Tohle totiž   bylo totiž tak riskantní,   že to nemohla pokrýt   žádná pojistka. A že tyto   hvězdy se nechávaly už   tenkrát pojistit na pěkné   sumy peněz! Stále   podezírám Bébela, že tam   někde z pod kalhot mu čouhá   provaz.
Jinak film   díky Bébelovi lze hodnotit   mírně nadprůměrně.
1.4.2009: Musím souhlasit   s RT, že některé scény   Verneuil s Veberem a Belmondem   nedomysleli. Opravdu je   divné, že takový bourák   jako Letelier není schopen   rychle identifikovat vraha,   který se mu přitom zrovna   nabízí. Tohle by snad   zvládnul i český policajt.   Tvůrci asi počítali s tím,   že diváci budou tak unešeni   z Belmondova skákání po   střechách, že si   viditelných děr ve   scénáři nevšimnou. No asi   si toho nevšimli, protože   film zaznamenal obrovský   komerční úspěch. No ale   Belmondovi to přeju, už   jenom pro ty v reálu   natáčené scény v metru a   na střechách pařížských   domů.
Svědek (Garde à vue)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.8.2017
Herecký koncert dvou mužů.   Ventura v roli sebevědomého   policisty se snaží donutit k   přiznání z vraždy dvou   dětí navenek sebejistého   notáře v podání Serraulta.   V první části filmu jim   zdatně sekunduje i Guy   Marchand v podání tupého   policisty Belmonta. A nakonec   se zjeví i femme fatale v   podání Romy Schneider.   Povedl se i původní český   dabing s Vilémem Besserem,   Stanislavem Fišerem, Janem   Schánilcem a Jarmilou   Švehlovou
Šťastný nový rok (La Bonne année)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.7.2017
Herecký koncert pro dva herce   či také dokonale fungující   chemie mezi Linem Venturou a   Francoise Fabian.   Retrospektivně vyprávěný   příběh o jedné dokonale   připravené loupeži šperků   na Azurovém pobřeží.   Souběžně s přípravou   loupeže ale do příběhu   vstupuje zvláštní milostná   linka mezi zločincem Venturou   a majitelkou starožitnictví   Francoise Fabian. Dále už   nebudu prozrazovat, jenom   dodám, že tento film je   povinný pro obdivovatele   minimalistického herectví   Lina Ventury i nenuceného   šarmu Francoise Fabian.
Uspěchaný muž (L´homme pressé)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.10.2009
Netradiční role A. Delona
Snad jediná filmová   spolupráce Molinara a Delona   sice nepřinesla kdovíjaký   komerční úspěch, což   ovšem nic nemění na tom,   že se i z pohledu dnešního   diváka jedná o kvalitní a   zamyšleníhodný snímek.   Delon se do role uspěchaného   obchodníka se starožitnostmi   vžil s nebývalou vervou,   takže mu člověk jeho roli   opravdu věřil. Zároveň   ovšem bylo předem jasné,   že tenhle uspěchaný muž   nemůže skončit dobře.   Plusem filmu je i příjemně   podmanivá hudba C.   Rustichelliho.
Film   vyšel nedávno na DVD u HCE v   solidním obrazovém formátu   16: 9 a obsahuje dabing   televize NOVA s tradičním   Pavlem Trávníčkem v hlavní   roli.
Uvidíme všechno (On Aura Tout Vu)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.10.2008
Tento film je typická ukázka   toho, jak se i zdánlivě   vulgární tématika může   převést na plátno v podobě   vkusné a úsměvné komedie.   Ve filmu jde totiž o to, že   plachý režisér reklam v   podání P. Richarda zatouží   natočit velký film. K tomu   mu má postačit poetický   scénář jeho přítele   (H.Guybet).Producent filmů je   sice ochoten film zaplatit,   jenomže místo poetiky tam   chce mít trochu více tvrdé   erotiky. Dál už nebudu více   prozrazovat. Snad jen řeknu,   že konec je úplně   nejlepší. Jedna z   nejlepších komedií   P.Richarda je dílem poněkud   nerichardovského režiséra   G.Lautnera, známého spíše   příznivcům kriminálního   žánru.
Vdova (La veuve Couderc)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.10.2008
Velmi zajímavý film z   předválečné Francie. Alain   Delon jako uprchlý vězeň se   ubytuje na statku vdovy   Coudercové (S.Signoret) a   naváže s ní hlubší vztah.   Jejich lásce ale nepřejí   příbuzní Coudercové a   navíc Delon nezůstane jen u   jedné sukně.
Film   není nějakým akčním   trhákem, ale ani se nejedná   o romantickou slaďárnu.   Spíše jde o jakousi   psychologickou sondu do   života dvou osamělých   lidí, kteří by snad spolu   mohli i žít, ale osud tomu   chtěl jinak. Výborné   výkony S.Signoret i A.Delona   jsou pilíři tohoto filmu.
Věci života (Les choses de la vie)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.10.2009
Věci života
Nádherná hudba Philippa   Sarda spolu s výtečně   zazpívanou titulní písní v   podání Romy Schneider   dělají z tohoto filmu   nezapomenutelný zážitek.   Škoda, že české televize i   vydavatelé DVD se k němu   chovají tak macešsky.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10