Duben

Komentáře uživatele nitranska9

nitranska9

nitranska9 zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 3
Červnové dny
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.9.2008
Moje vzpomínka na učňovská léta
Tento film je pro mne velice   hezkou vzpomínkou na má   učňovská léta v r.1961,   viděl jsem ho tehdy v   nejrůznějších pražských   kinech nejméně dvacetkrát.   A to, že byl tehdy podle   Václava Březiny (Lexikon   českého filmu 1996) přijat   s "rozpačitým   nezájmem" jsem   nezaznamenal, naopak na ten   film bylo v kinech vyprodáno   a to byl v tehdejší době   stachanovských filmů přímo   průlom. Tenkrát byl   promítán jen dva měsíce a   to jen v okrajových kinech a   vidělo jej 733 096   diváků!!! V učňáku v   Tatrovce jsme měli takovou   hudební skupinu z učňů, a   ta si zařadila do repertoáru   ústřední filmovou melodii   Ivana Řezáče s textem   Josefa Kainara!!
Jazzová revue (It's Trad, Dad!)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.9.2008
Škoda, přeškoda, že tak   hudebně krásný film s   půvabnou Helen Shapiro   nevydal někdo na DVD, rád   bych si oživil vzpomínky!   Pamatuji, jak na revui se   jezdilo do pražských   periferních kin - v centru se   v tehdejší době rušení   radia "laxmberk"   tento film neohřál, a bylo   na něj vždycky   vyprodáno.Jsou v něm totiž   melodie, které do teď stále   slýcháváme, jak z rozhlasu,   tak z televize a i po téměř   padesáti letech jsou   svěží.
Metropolis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.10.2008
Věřím tomu, že pro naše   předky ten film znamenal   totéž co romány Julese   Verna. Neskutečnou představu   budoucnosti, která je sice v   našem reálu trochu jiná,   ale i tak inspirovaly   režiséra Lucase některé   sekvence Metropolisu při   natáčení Hvězdných   válek.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178200
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10