Jeden svět

Komentáře uživatele ajlik

ajlik

ajlik zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 18
Cesta domů (Wo de fu qin mu qin)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.4.2009
Musím nesouhlasit s   předchozím hodnocením. Film   i hudba byly velmi citlivě   natočeny. Síla v tomto filmu   spočívá v jednoduchosti   příběhu, který   ozvláštňuje, že realita je   černobílá a vzpomínky jsou   barevné. Jak nepochopitelné   se nám na začátku zdá   přání staré ženy, když   však vidíme, jakou lásku k   svému muži cítila, je jí   vše dovoleno. Tento film ode   mě dostává 9/10 a pro mě   je to jeden z   nejzdařilejších filmů za   poslední tři roky...
Den pro mou lásku
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.7.2008
Film, který zasáhne.   Nádherná hudba Petra Hapky i   skvělé herecké obsazení.  
Tento film se dotýká   velmi citlivého tématu a   donutí Vás vše prožít.   Když jsem tento film viděla,   naprosto mě uchvátil a   působil tak na mě ještě   několik dní pote. Je to   film, který získal mé   srdce.
Vřele   doporučuji k shlédnutí,   protože patří mezi skvosty   naší kinematografie.
Dívka s perlou (Girl with a Pearl Earring)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.8.2008
Girl with a pearl earring   (dívka s perlou). Můj   neoblíbenější obraz od   slavného holandského   malíře Johannese Vermeera.   Obraz o kterém se nic neví a   přesto patří k   nejobdivovanějším obrazům.  
Film je natočen podle   knižní předlohy, která   vypráví smyšlený příběh   o tom, jak byl obraz   namalován.
Musím   říct, že velkým   překvapením pro mě byla   Scarlett Johansson, která v   tomto filmu skoro nepromluví,   hraje především výrazem a   hraje si s emocemi. Věřila   jsem jí naprosto všechno a   tímto snímkem si ode mě   vysloužila můj obdiv. Colin   Firth zde podal také dobrý   herecký výkon a po   shlédnutí tohoto snímku   bych si jen stěží dokázala   představit jiné herecké   obsazení.
Nemám k   tomu co dodat, snad jen to,   že jsem ráda, že   nepošpinili tak nádherný   film o obrazu, který si   získal srdce tolika   milovníků umění včetně   mého.
Jak přicházejí sny (What Dreams May Come)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.4.2009
Nádherný film. Jen stěží   hledám slova, jak bych tento   film mohla popsat. Myšlenka,   že "smrt je nový   začátek" ve mně   probudila nové otázky...   Krásné prostředí a ještě   neatypičtější, že nebe je   jako obraz jeho ženy.   Krásná hudba, strhující   příběh a skvělé herecké   výkony Robina Williamse mi   nedává jinou možnost, než   hodnotit film plným počtem   bodů. Dojmený příběh o   lásce, která dokáže   přesáhnout i hranice   samotné smrti...
Jana Eyrová (Jane Eyre)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.3.2008
Jane Eyre jsem viděla snad ve   všech verzích a musím se   přiznat, že žádný herec   nenaplnil mé očekávání co   se týče postavy pana   Rochestera. Jak mnozí z Vás   zde píší, že Timothy   Dalton naplnil vaše   očekávání, moje úplně   ne.
Je pravda, že   byl asi ze všech Rochesterů   nejlepší, ale i přesto jsem   něco postrádala. Timothy   Dalton je sám o sobě velmi   hezký a velmi charismatický   - to je první problém,   představovala jsem si spíše   někoho obyčejnějšího, ale   s velkým temperamentem a   silnou povahou...Když jsem   četla knihu, představovala   jsem si Rochestra jako někoho   podobného Alanu Rickmanovi,   který si myslím, že by tuto   roli zvládl snad nejlépe,   ale nemohu to s jistotou   říci, protože ho zatím   nikdo neobsadil do této   role.
Co se týče   Jany, byla jsem spokojená   podáním Charlotte   Gainsbourg, která svůj   výkon podala nenuceným   dojmem.
Všechno jsem   jí věřila a v tomto směru   naplnila mé očekávání.  
Tohoto příběhu si   velmí vážím a doufám, že   až vyjde další filmová či   jiná verze, bude to už   splňovat všechno co má, tak   doufám, že se toho   "správného" pana   Rochestra jednou dočkám.
Jih proti Severu (Gone with the Wind)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.3.2008
Film Gone With The Wind (Jih   proti Severu) je jedním z   nejlepších filmů v historii   Hollywoodu. Victor Fleming   odvedl vynikající práci a   ani se mu nedivím, že zprvu   vůbec tuto výzvu nechtěl   přijmout.
Když v   létě roku 1936 četla evropa   knihu, byla jí úplně   pohlcena a připadala si jak v   krásném snu. Nejen knihou,   ale hlavní hrdinkou Scarlett   O´Harovou. Každá dívka se   v ní viděla a tak to bylo i   u její filmové   představitelky Vivien Leigh,   která tuto roli získala   díky své odvaze. A musím   přiznat, že jen ztěží   bych si v této roli dokázala   představit někoho jiného.   Dala jí úplně všechno, co   měla mít a myslím, že i   mnohem ,mnohem víc.
Tak to ovšem bylo i u   Clarka Gabela, který   propůjčil sám sebe v   postavě Rhetta Butlera a jeho   herecký výkon nezůstal bez   povšimnutí - právem si tedy   zaslouží titul Král   Hollywoodu. Jeho obavy se   zdály být zbytečné a   Rhetta stvárníl velmi   osobitě a přitom zůstal   věrnou kopií   "knižního" Rhetta   Butlera.
Nádherné   scény plantáží a do toho   nás provází nádherná   hudba, ketrá dodá filmu   ještě větší emoce a   trochu jiný rozměr...   Nesmím však zapomenout   ještě na dva dosti   důležité herecké výkony,   které byly velmi   profesionální a velmi dobře   ztvárněny. Jak jinak mluvím   o Leslie Howardovi (Ashley   Wilkes) a Olivii de Havilland   (Melanie Hamilton-Wilkes).   Ztvárnili velkou hloubku obou   postav a dostali do nich něco   víc, než je v knize. A za   to, jim patří můj velký   obdiv a vůbec všem, kteří   se na tomto filmu podíleli,   protože vytvořilï tak   krásné dílo a já doufám,   že nebude nikdy zapomenuto.
Kristián
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.3.2008
Nezapomenutelná věta   "Zavřete oči,   odcházím..." na kterou   nikdy nezapomenu. Zvlášť,   když pochází z úst z   jednoho nejlepších českých   herců Oldřicha Nového,   který si zahrál dvojroli   stejných, ale úplně   odlišných lidí. Podal zde   vynikající výkon a díky   němu dosáhl tento film   velké oblibě...
Madisonské mosty (The Bridges of Madison County)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.3.2008
Pouhé čtyři dny, které   přinesly do osudu dvou   obyčejných lidí něco, na   co v životě nezapomenou a   staly se smyslem jejich   života. Jejich společné   chvíle trvaly jen krátce,ale   milovali se až do konce   svého života, který   toužili strávit spolu, ale   nebylo jim to dopřáno a   museli se rozejít. Nikdy se   již nespatřili, ale přesto   si zůstávají věrní a   myslí na sebe až do   poslední chvíle.

Snímek Clint Eastwooda   ani za ta léta nepostrádá   kouzlo, které v sobě   skrývá a stále v něm   přetrvává něco, co diváka   nutí k opětovnému   shlédnutí. Je plný lásky,   vášně, naděje,   zoufalství...můžete v něm   nalézt vše, co hledáte -   já jsem to našla!
Mary Poppins
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.7.2008
...okouzlující příběh...
Krásný příběh o kouzelné   vychovatelce. I přesto, že   uběhla řada let, kdy byl   tento film natočen, se nic   nezměnilo na jeho   působivosti. Skvělé   herecké pojetí Julie   Andrews, která si tím   získala mé srdce - a ne jen   tím. Jsem velmi ráda, že se   ještě v dnešní době   najdou jeho příznivci,   myslím, že si to opravdu   zaslouží a doufám, že   jednoho dne neupadne v   zapomnění.
Muži nestárnou
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.3.2008
Tento film znám již od   svého dětství, kdy babička   tento film mi poprvé   pouštěla... Jako malá jsem   čekala vždy na chvíli, kdy   Stáňa Jánský (Jan Pivec)   zazpívá první slova:
"Madono má...".   Tato skladba je určena zralé   ženě, která v něm vyvolala   velký cit... Muži nestárnou   bych zařadila mezi nejlepší   české filmy vůbec. Skvělé   herecké provedení Jana Pivce   a Zity Kabátové. Uplynulo   tolik let, co byl tento film   natočen, ale i tak neztrácí   na své působivosti a musím   přiznat, že čím jsem   starší, tím se mi líbí   více. Všem vřele   doporučuji!
Neslušný návrh (Indecent Proposal)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.5.2008
Láska, osud, peníze
Zamilovaný pár, který spolu   prožil hodně těžkých i   dobrých časů se dostal do   finanční tísně. Jediné z   čeho žijí je jejich láska,   která se hroutí ve ztrátě   domu o který tak těžce   bojovali a nakonec přijdou.   Na vyprahlém dně svých   citů potkávají Johna Gage   (Robert Redford), který si   nikdy nemusí dělat starosti   o své peníze. Je to   miliardář a když poznává   pár, rozhodne se, že   vyzkouší jejich lásku a   jajich tvrzení, že lidi si   za peníze nekoupí...
Ačkoliv se tento snímek   zdá být poněkud kýčovitý   - a má i k tomu jisté   předpoklady, mé hodnocení   je vysoké.
Dokázal   mě totiž zaujmout a   dokázala jsem se na něj   dívat od začátku do konce.   Přesvědčující herecké   výkony Roberta Redforda, Demi   Moore, Woodyho Harrelsona a   krásná hudba Johna Barryho,   která od začátku do konce   ve vás vyvolává silné   pocity.
I přesto, že   nejsem příznivkyní   Hollywoodských   sentimentálních melodramat,   tomuto snímku promíjím,   protože má něco navíc a   získal si mě.
Proto   mu dávám s čistým   svědomím nejvyšší   známku, kterou mohu dát,   protože on mi dal   neuvěřitelný zážitek.
Trojlístek, který   člověka donutí, aby si   uvědomil, jak moc dokáže   člověk milovat a může být   milován...
Pokání (Atonement)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.7.2008
Kdybych měla vypsat vše, co   se mi na filmu líbilo,   strávila bych nad tím dosti   času a i tak bych na něco   určitě zapomněla. Napíšu   tedy, co mě upoutalo na   první dojem. Už zpočátku   jsem byla vtáhnutá do děje   hudbou, která si podle mě   zaslouží velkou pozornost,   protože podkresluje všechny   i ty "tajemné"   části filmu. Zaujalo mě,   jak jsme vše viděli nejdřiv   očima Briony a pak samotnou   skutečnou scénu, jak opravdu   probíhala. Nadchlo mě   herecké obsazení i samotné   herecké výkonny.
Celý film jsem   prožívala pod jemným tlakem   a každou vteřinu jsem   čekala s napětím a   očekáváním všeho, co se   stane. Celý film jsem byla   udržována v napětí a i   samotný konec mi přišel   naprosto neočekávaný.
Konečně přišel   výborný film, na který   náš filmový průmysl tak   dlouho čekal. Jsem ráda, že   jsem se ho dočkala...
Romeo a Julie na konci listopadu
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.7.2008
Na lásku není nikdy pozdě
Melancholický film, který   poukazuje na to, že láska   může přijít v každém   věku a i ve stáří se dá   maximálně prožít. Ukazuje   nám, že někde na zemi je   ten náš "Romeo",   ale chce to vyčkávat a ve   chvíli, kdy přijde ho   nepromarnit...
Film ve   kterém vynikají herecké   výkony Karla Högra a Dany   Medřické - která podle mě   patřila k nejlepším   herečkám a na každý film   ve kterém hrála se vždy   ráda podívám, protože je   to jedna z hereček, která   nikdy nezklame!
Nesmím   opomenout na vynikající   hudbu Karla Mareše, která   nás provází celým filmem a   dává mu tak ještě více   vyniknout.
Silný   příběh na který se nadá   dívat každý den, ale vždy,   když se na něj podíváte   Vám něco dá. Po shlédnutí   už nebude stejní a tento   film Vám pomůže zabívat se   otázkamy nad kterými jste   ještě neuvažovali nebo   nebyl čas nad nimi uvažovat.   Tento film proto ode mě   dostává nejvyšší známku,   jakou mohu dát, protože   tento film mi dal mnohem   mnohem víc.
Sabrina
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.8.2008
Tento film se musím přiznat   moc nenadchl. Jediné na co se   v tomoto filmu dalo dívat   byla Audrey Hepburn a i od ní   jsem již viděla lepší   herecký výkon.
Bylo   to pro mě trochu zklamáním   a i proto mu dávám nízké   hodnocení. Snad mi odpustí   všichni fanoušci tohoto   snímku.
Valčík na rozloučenou (Waterloo Bridge)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.3.2008
Nemohla žít s ním, nemohla žít bez něho
Film valčík na rozloučenou   je velmi silný příběh,   který se odehrává ve   vpomínkách kapitána Roye   Cronina (Robert Taylor),   který vzpomíná na rok 1917,   kdy se seznámil s   oslňující dívkou Myrou,   která pracuje jako baletka   (Vivien Leigh)a do které se   zamiluje a chce si ji vzít.   Jeho plány však překazí   válka a Roy musí odjet zpět   na francouzskou frontu...
Myra musela skončit s   povoláním baletky a nemá   jak se živit. Navíc si   ještě myslí, že Roy je   mrtev. Živí se tedy jako   společnice mužů. Když   však jednoho dne prochází   vlakovým nádražím spatří   tvář, která patří Royi   Croninovi. Oba jsou šťastní   ze svého shledání, ale Myra   se trápí výčitkami. Podle   ni zranila jejich lásku a už   neni jako dřív. Roy něco   tuší, ale nechce na Myru   naléhat. Ta mu však na   vyprahlém dně svých citů   zanechává dopis a utíká   pryč ode všeho. Nakonec se   rozhodne spáchat sebevraždu   - skočí pod auto.
  ...Nemohla žít s ním,   nemohla žít bez něho...

Tento film má   opravdu silnou myšlenku a   herecké obsazení bylo velmi   pečlivě a dobře vybráno.   Může Vás nadchnout, může   Vás oslnit, ale také   nikoliv. Mě však nadchl, pro   svou jednoduchost, jemnost a   díky strhujícímu   příběhu, který Vás   nenechá chladnými.
Vzpomínky na Afriku (Out of Africa)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2008
Film Vzpomínky na Afriku v   podání dvou skvělých   herců (Meryl Streep a Robert   Redford) vás naprosto   pohltí. Oba herci dali do   svých rolí vše, co tam má   být. Vše k tomu je   nádherně doplněno hudbou,   která nenechá vaše emoce v   klidu.Člověk má pocit, že   v Africe již ne jednou byl.   Je to nádherný film a   opravdu stojí za shlédnutí.   Dokonce se Vám možná   zalíbí natolik, že jednou   shlédnutí Vám nebude   stačit...
Zaříkávač koní (The Horse Whisperer)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.3.2008
jak moc nás dokáže ovlivnit film
Tento film je poněkud   zvláštní tím, že má dva   hlavní příběhy. Příběh   dívky a koně a příběh   zralé ženy, která najde   štěstí, když už ho   nečeká.
I přesto,   že vím, že tento film má i   jisté nedostatky, rozhodla   jsem se mu dát vysokou   známku. Není to jen tím,   že Robert Redford je můj   oblíbený herec a získal si   mě na svou stranu i   částečně díky tomuto   filmu,protože když jsem ho   sledovala,jak přesvědčivě   hraje svou roli a jak je z   něho i přes televizní   obrazovku cítit vnitřní   sebejistota,řekla jsem si,   že takhle nějak to má   všecno vypadat. Nejsem   naivní a vím, jak si film s   námi dokáže pohrávat, ale   u tohoto filmu mně to   nevadilo.
Byly tam   místa, která jsem   prožívala se zatajeným   dechem a místa u kterých   jsem se těšila až budou za   mnou. Ale žádný film není   dokonalý. Jde o to, že se   snažili zaujmout hodně   diváků a proto tam museli   dát prvky, které mně tam   vadily. Ale každému se   líbí něco jiného a   především nešlo o to,   zaujmout jednoho diváka, ale   široké obecenstvo.
Proto jsem se rozhodla   dát mu vysokou známku za   kterou si stojím, protože i   herci tak seběvědomě stáli   za svými rolemi.
Život je krásný (La vita é bella)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.9.2008
Tento film, jak už mnozí   nepsali je těžké   hodnotit...
Je to   opravdu nádherný film s   vynikajícím hereckým   výkonem Roberta Benigniho,   který filmu propůjčil svůj   šarm, vtip a noblesu se   kterou si tak nenápadně   hraje a právem získal za   svou roli Oscara.
Jak   někdo psal přede mnou, že   ve filmu se objevují   kýčovité momenty, můžu   napsat jen jedno:"V   jakém filmu ne?". A   popravdě u tohoto filmu mně   to nevadilo, protože to tam   prostě patřilo. Chtěli   ukázat, že Život je   krásný s konečným   kontrastem lidské zrůdnosti.   Film o nelidskosti a zároveň   o muži, který chtěl   chránit svého syna před   zrůdnostmi koncentračního   tábora a uchovat mu ideu, že   Život je opravdu krásný.   Velmi emotivní příběh s   nešťasným i šťastným   koncem neponechá diváka bez   slz.
Všem tento film   vřele doporučuji, protože   něco takového už asi nikdy   nebude natočeno.
Film   tedy ode mě dastává   nejvyšší hodnocení,   protože na mě nepopsatelně   zapůsobil!

TV Program

ČT1 - Léta s Jaromírem Hanzlíkem

10:05 - 11:25

79 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Rytíři

11:05 - 12:00

19 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

29 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:35 - 11:30

49 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190273
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10