Duben

Komentáře uživatele kri-tik

kri-tik

kri-tik zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 20
A co si o tom myslí bůh?
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.8.2019
Zajímavý nápad a skvělá   kamera. Trochu jiný styl   filmu než je na Ambroziádě   běžný. K vyzdvižení je   samotné nemluvení v celém   snímku a hudba. Dramaturgicky   konec působí celkem smutně,   ale to byl v tomto případě   záměr.
A jak to vidíš ty?
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 2.8.2019
"A jak to vydíš ty?   aneb sedmnáct a půl minuty   filmařské bolesti a   utrpení". Doteď jsme   netušili, že může   existovat něco horšího než   "Betl". Špatná   dramaturgie, kamera   (kompozice, švenk,   přepaly,..), střih, bohužel   i hraní, zvuk a občasné   zvukově mrtvé pasáže.
Film se nedá hodnotit už   minimálně kvůli tvrzení,   že ho vytvořili sami   účastníci.
Ambroziádní film
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.8.2019
U tohoto snímku se nedá moc   posuzovat co je chyba a co je   úmyslná chyba. Nápadem je   film opravdu skvělým s   povedeným humorem. Trefně   vystihuje klasické situace na   Ambroziádě. Zle ale vytknout   pár věcí po technické   stránce:
0:56, 3:55,   7:01 - Špatný zvuk.
1:48, 2:02, 2:10 - V této   scéně je příliš mnoho   otřesů a   přeostřování.
2:28   - Proč je zde postprodukční   stabilizace a v jiných   záběrech ne?
2:45,   2:54 - Přepálené pozadí.
Běhny
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.8.2019
Tradiční in-filmové trapné   vtipy, monotónní herectví a   přehrávající postavy.   Celý příběh je   pochopitelně hrozné klišé.   Jediné, co tento film   zachraňuje je kamera.
8:56 - Neustále mi vrtá   hlavou, proč jsou chlapci   částečně průhlední.
Druhá tvář
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.8.2019
Že je celý příběh trochu   klišé je zřejmé, ovšem,   jsme na Ambroziádě. Ohraná   klišé fráze: "Vidíš   tamto? Přines mi to a budem   kamarádi". Jinak ale   povedená kamera i grading.   Občas mírné přepaly.   Celkově povedený snímek.
Je život z pohádky jako z pohádky?
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.8.2019
Je pravdou že už na   Ambroziádě podobné   parodické filmy o pohádkách   byly, ale tento je jeden   lepší z nich.
0:15 -   Místo "ZBIROŽSKÝ FILM   2" je lepší napsat   "FILMOVÝ ATELIÉR JANA   KOZÁKA", protože   původní titulek člověku co   film vidí poprvé a ve   Zbiroze nebyl nic   neříká.
0:19 -   Příliš velké titulky.   Lidé v kině nedokáží   číst na plátně takto   velké titulky.
0:47 -   Mnohem lepší kompozice   ankety než všechny anketní   záběry filmů tohoto   léta.
3:28 -   Přepálené pozadí. (U   filmů točených z interiéru   je obecně obtížné točit   proti oknům)
4:12 -   Chápu, že je to často   namáhavé, ale je lepší   dřepnout si a netočit děti   z nadhledu. (Působí to jako   pohled z první osoby)
Kdybyste ve svém životě mohli změnit jednu věc
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.8.2019
Film jsem si musel pustit   několikrát než jsem   pochopil pointu a všechny   vazby. Špatný mastering   zvuku. Postavy mluví oproti   hudbě velmi potichu.   Střihově je to velký   chaos.
0:18 - Podivně   nakloněný záběr.
0:20 - Nezaostřený   autofokus.
1:15 -   Mikrofon v obraze.
1:20   - Čistě bílý text zaniká   na světlém pozadí
1:45 - Skok přes osu.
2:31 - Zde by bylo lepší   udělat švenk při   vstávání, nebo prodloužit   předchozí záběr.
4:34 - Matoucí rychlý   střih a skok přes osu. Tato   scéna je navíc dost   uspěchaná a v kombinaci s   němým hraním je těžké   rozluštit co se vůbec   děje.
5:35 - Zoom out   se do filmů moc nehodí.   Lepší jsou pevné   záběry.
5:46 -   Nepoužívejte bezzáměrně   takovouhle kompozici.
6:35 - Slečny s   kompletně černým   oblečením vypadají na   černém pozadí jak vodiči   Jů a Hele.
Movie Scary
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.8.2019
Jedná se sice o klasické   Ambroziádní klišé, ale   svým nápadem a vtipnými   prvky je originální.   Bohužel tento film ztratil co   mohl po technické stránce.   Člověk co stál u kamery   nezakopl o stativ ani z okna   jedoucího vlaku. Film se asi   natočil sám, jelikož v   titulcích nikdo uveden není.   Kompozice jsou špatné, obraz   šumí, řezání postav,   rozostřená kamera,   přepálené scény, strike za   porušení autorských práv   za hudbu, zvukově mrtvé   pasáže, špatné střihy a   přechody scén.
6:23 -   "Slyšela jsem, že Sofie   ten porod nepřežila,   že?"
"Já   vim." - Odpověď na   otázku by měla být   přibližně "Ano, máš   pravdu", ale určitě ne,   že mu OZNAMUJE, že jeho   přítelkyně umřela.
12:48 - Titulky mají   bezmála minutu.
13:27   - Jak se do titulků může   dostat nežádoucí záběr?   Film na YouTube by měl být   výsledkem finálních úprav   a kontrol.
13:52 -   Chybí loga ve filmu.
Nechceš mi něco říct?
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.8.2019
Po kamerové stránce je film   celkem obstojný. Dobře   nastavený poměr stran 2,35:1   (pokud chceme vložit   cinemascopes, neboli   "přidat pruhy aby byl   film širokoúhlý",   musíme ho tak vyrenderovat,   ale nepřidávat pruhy do   následně 16:9   vyrenderovaného videa) .   Některé postavy nevystupují   a nehrají příliš   věrohodně.
6:04 -   Tato scéna šla vytvořit   mnohem lépe. Zvuk srážky   navíc zní jako výstřel z   pistole a autenticitě chybí   více zvuků. Rozmazaná   poznávací značka příliš   strhne pohled a člověk   začne uvažovat nad tím,   proč je vůbec zamaskovaná.   Titulková scéna je velmi   pěkná.
Někdo to nerad teple (Nekdo to nerad teple)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.8.2019
Ještě lepší než nápad je   v tomto filmu dobré   zpracování, dobře vybraná   hudba a pěkné barevné   korekce s dobrou kamerou.   Vytkneme pouze dvě věci. 1)   Špatně vyrenderováno do   16:9 (s použitím přidaných   cinemascopes) místo do 2,35:1   2) Špatná srozumitelnost   postav v bílé místnosti, ve   které se film odehrává.
7:05 - Povedený přidaný   efekt výstřelu a krve.
Nenech si to pro sebe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.8.2019
Je těžké něco vytýkat u   takhle skvělého filmu.   Vážně. Hloubka tématu je   neuvěřitelná. Příběh,   kamera, její kompozice,   střih, grafika, herecký   výstup, to vše je dokonalé.   Podle nás zatím nejlepší   film léta 2018.
2:55 -   Pozor na osu.
Oko za oko
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.8.2019
Ceníme využití nových   venkovních lokací. Spousta   postav hraje nepřesvědčivě   a reagují na podněty   přiliš rychle.
0:12 -   Jako vždy pěkný úvod.
3:54 - Proč se   záporačka zastavuje u   stojícího kluka a ptá se ho   kde jsou ostatní, když před   několika okamžiky běželi   okolo něj?
4:44 -   Náhodné nalezení předmětu   a následné okamžité   nalezení klíčového videa -   klišé
5:57 - Pěkná   grafika.
6:18 -   "Nechceš nám něco   říct?" - skrz filmy   opakující se hláška.
6:25 - Dobrá hudba a   úprava hlasu.
Osudové setkání
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.8.2019
Film provází hezký motiv a   inspirace z reality. Bohužel   kameraman nastavil autofokus a   automatické zesvětlování,   takže se v průběhu filmu   obraz pořád přeostřuje,   zesvětluje a ztmavuje. Strike   za hudbu je výsledkem výberu   hudby na úrovni "Dám   tam to první co mě   napadne". Je důležité   dát si pozor na autorská   práva.
Přiznání
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.8.2019
Po dlouhé době první   správně vyrenderovaný   2,35:1 film. Velká spousta   záběrů není doostřená. V   některých venkovních   scénách je pozadí příliš   přepálené.
4:00 -   Proč se kluk po odstrčení   na gauč usmívá?
Pasáž od 5:45 je velmi   pěkně natočená a   střižená s dobrým   dabingem.
Relationship
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.8.2019
Uvěřili bysme, že jediné   oko nezůstalo v kině suché.   Jako celek má tento film   velmi vysokou emoční sílu a   hodnotu. Je zde správně   využitý styl filmu pouze s   hudebním podkladem.   Nádherné je doplnění   reality abstraktními emocemi   v černém prostoru. Matoucí   je náhlý šťastný konec.   Velmi pěkná kamera i střih   a jako vždy krásné titulky.
The Glass
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.8.2019
Začíná jako běžný   Ambroziádní film a   zezačátku působí celkem   nudně. Vše nabere spád až   po 1/3 filmu, což diváka   jednodušše odradí a začne   nudit. Film je ale   originální svým nápadem.   Zajímavé je zpracování   GDPR a zakomponování skel.   Dobře zvolená hudba, která   na konci dobře vygraduje.
Tik Tak
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.8.2019
Ambroziádní herectví, mezi   postavami není napětí,   protože věci o kterých   mluví nedávají pořádně   smysl, neuvěřitelé   eventuality. O filmovém   zpracování ani nemluvě.   Zvuk je buď posunutý, nebo   se nepovedly postsynchrony.   Kamera skáče přes osu, na   postavy není často přes   rameno vidět, přepaly a   neostrosti.

5:55 - Nejhorší možné   zpracování facky co   existuje
8:22 - Pokud   vím, že herec nedokáže   říct svojí repliku v kuse,   natočím si víc detailů,   které si prostřihnu.   Nevznikne tak tento výsledek.
V.N.N.N.? (Vymyslel někdo nějaký název?)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 2.8.2019
Tento film je taková melta   mezi filmem, Ambroziádními   minutami a filmovým   herectvím. Postavy příliš   přehrávají.
1:40 - ?   2:04 - Zvuk na pozadí?
2:19 - V dnešní době je   velké množství hudebních   banek s obrovským množstvím   bezplatných skladeb. Co být   trochu víc kreativní a   vybrat nějakou hudbu, co tak   moc ohraná?
3:05 -   Pohled do kamery.
3:12   - Záběr by vůbec nebyl   špatný, kdyby byl   zaostřený.
4:22 -   Odraz kamery v brýlých.
4:24 - Zamrznutí postav   nám přijde nevhodné a   nepovedené. Navíc natočené   takto z ruky. (A celkově   použití tohoto efektu se   nám ve filmech tohoto rázu   nelíbí)
4:40 - Jména   se píší s velkými   písmeny.
5:15 -   Špatně rozvržená loga na   konci filmu není na   Ambroziádě ojedinělý   problém.
Záhada thereminu
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.8.2019
Z našeho pohledu je to   kategoricky je to   Ambroziádní film. Theremin   vypadá na první pohled velmi   věrohodně. Zvuk je v mnoha   místech posunutý. Je   potřeba zkontrolovat hotový   a vyrenderovaný film před   vložením na YouTube. Na   začátku jsou hezké efekty,   film má spoustu humorných   prvků, ale herecky je v mnoha   pasážích vážně špatný   a některými prvky trochu   nevhodný.
1:32, 3:55   učitelka vždy začne z   ničeho nic hrát až po   střihu, atd. (Je potřeba   hrát s přesahem a navíc   nehrát do prázdna).
Život nemá smysl
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 2.8.2019
Jedná se sice o klasické   Ambroziádní klišé, ale   svým nápadem a vtipnými   prvky je originální.   Bohužel tento film ztratil co   mohl po technické stránce.   Člověk co stál u kamery   nezakopl o stativ ani z okna   jedoucího vlaku. Film se asi   natočil sám, jelikož v   titulcích nikdo uveden není.   Kompozice jsou špatné, obraz   šumí, řezání postav,   rozostřená kamera,   přepálené scény, strike za   porušení autorských práv   za hudbu, zvukově mrtvé   pasáže, špatné střihy a   přechody scén.
6:23 -   "Slyšela jsem, že Sofie   ten porod nepřežila,   že?"
"Já   vim." - Odpověď na   otázku by měla být   přibližně "Ano, máš   pravdu", ale určitě ne,   že mu OZNAMUJE, že jeho   přítelkyně umřela.
12:48 - Titulky mají   bezmála minutu.
13:27   - Jak se do titulků může   dostat nežádoucí záběr?   Film na YouTube by měl být   výsledkem finálních úprav   a kontrol.
13:52 -   Chybí loga ve filmu.

TV Program

ČT1 - Černí baroni (1992)

20:10 - 21:50

71 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

ČT2 - Plavba za ledem

21:00 - 21:55

21 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina

20:20 - 21:40

61 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

20:15 - 21:40

66 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190546
Osobností: 697838
Fotografií: 763966
Plakátů: 376543
Obsahů a biografií: 178276
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10