Duben

Komentáře uživatele Ladyhawke1983

Ladyhawke1983

Ladyhawke1983 zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 5
Final Fantasy VII.: Adventní děti (Final Fantasy VII.: Advent Children)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.5.2007
Film FF:Advent Children   neprovázela taková reklama   jako pro Esenci života (i   když i u ní nebyla příliš   velká), podařilo se mi film   sehnat a vidět a to teprve   nedávno.
Film   odehrávající se pár let po   skončení počítačové hry   FF7, toho svým příběhem   moc neřekne lidem, kteří   tuhle hru neznají a nikdy   nehráli, o hlavních hrdinech   nemají ani tušení. Mě   tento film nabídl jak   skvělou podívanou, kdy jsem   jen obdivovala, jak si tvůrci   vyhráli s celou grafikou, s   pohyby postav a podobně. Hru   naštěstí znám, takže jsem   si mohla i vychutnat děj,   který je rychlý, má spád,   ale je i bohužel místy   poněkud plytký. Ale to se   dá tomuto filmu odpustit -   byl myšlený jako oddychový   film, ne hollywoodský trhák   a tento záměr se mu   podařilo dokonale   zvládnout.
Za zmínku   také stojí skvělá hudba,   doporučuju sehnat si   soundtrack - jen při něm   nesmíte usnout:)
Mamma Mia!
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.8.2008
Velmi milé překvapení
Na tento film jsem původně   vzala mamču, která jakožto   starší generace na ABBĚ   vyrůstala (potažmo ještě i   já, vzhledem k tomu, že mi   už není 17) a Meryl Streep   má dosti ráda.
Já   osobně jsem čekala, že se   budu víceméně nudit, ale   řekla jsem si, co neudělat   pro své drahé rodičovstvo.   Tudíž jsem z filmu nic moc   neočekávala - a byla jsem   dosti mile překvapena.
Film je to příjemný,   pohodový - prezentovaný jako   letní oddechový komediální   muzikál, což splňuje na   120% (řecká krajina,   barvičky, plavky, lodě   apod.)
Námět je   relativně mírně   klišoidní, ale propracovaný   dokonale - písničky sedí do   scénáře tak jako by to byl   samotný text psaný   scénáristou. Tady bych filmu   vytknula jednu maličkost -   kterou ovšem tvůrci ovlivnit   nemohli - vzhledem k tomu, že   jsem posedlá angličtinou   jsem hodně trpěla při   českých překladech textu   písní, kdy se snažili   zachovat kontext, ale nikoliv   již překlad (místy jsem ve   filmu mámě šeptala do   ouška správný překlad),   tudíž některé narážky ve   filmu zůstali českému   divákovi skryty.
K   výběru písní nemám   sebemenší výhrady - ovšem   bezkonkurenční ztvárnění   měla Mamma mia a při Winner   takes it all běhal mráz po   zádech.
Herecký   výběr byl až na jedinou   vyjímku skvělý - Meryl   Streep si roli vyloženě   vychutnávala, její   doprovodné duo také na svůj   věk předvádělo naprosto   strhující výkon. Sophia   byla vybraná spíš pro zpěv   než pro herecký výkon, ale   v tomhle to vůbec nevadilo   (osobně lepší menší   dívčina s ženskýma tvarama   než vysoký vychrtlina).
Tatínkové - výkon   Pierce Brosnanna se mi vůbec   nelíbil, na roli se příliš   nehodil, byl lehce prkenný a   se zpěvem nic moc   ohromujícího, naproti tomu   Firth a Skarsgård se ve   svých rolích víceméně   vyžívali, takže tady byl   výběr provedený na   jedničku.
Celkově   jsem z kina odcházela velice   spokojena, spíš jsem si   připadala jako na koncertě a   málem jsem na konci začala   tleskat.
Vřele   doporučuji hlavně starší   generaci a dámám, pánové   se spíš pobaví při   několika vtipných scénách,   ale jako žádný úžasný   film to brát nebudou (cituju   názor chlapa, kterej film   také viděl).
Piráti z Karibiku: Na konci světa (Pirates of the Caribbean: At World´s End)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.6.2007
Hned na začátku musím   říct, že film nestačí   vidět jen jedenkrát, aby   člověk pochopil, o co   vlastně tvůrcům šlo.
Můj osobní názor je,   že film je na výborné   úrovni. Po na děj   zaměřené jedničce a akcí   nabité dvojce přichází   kompromis děje a akce. Na   konci světa mi přišel   méně natřískaný dějem   než díl druhý, přesto toho   bylo dost.
K efektům   a digitální stránce filmu   to se ani zmiňovat nemusím,   protože je na kvalitní   úrovni, zvláště když za   vším tím stojí Industrial   Light and Magic.
Scénář je malinko   slabší, přesto klobouk   dolů když tvořili scénář   na koleni (Keira si často   stěžovala, že dva dny před   natáčením té dané scény   neměla text). Na scénář   samozřejmě navazují i   herecký výkony -   samozřejmě nejlepší byli   asi Johnny Depp a Geoffrey   Rush - na ty si nemůžu   stěžovat. Depp přestal   svůj výkon dovádět do   extrémů a působí víc   přirozeněji než ve dvojce.   Orlando Bloom ten se o   malinký kousíček zase   posunul nahoru a je vidět,   že už se Deppa nebojí, jako   tomu bylo v prvním díle.   Velkým zklamáním byla   Keira, která během filmu   měnila asi 5 grimas (pro   srovnání - používá je ve   všech filmech) a její výkon   je i mizerný - její   plamenná řeč by mě   rozhodně nevyburcovala spíš   připomínalo pištění   puberťačky. Singaporský   pirát v podání Yun-Fat   Chowa byl dobrý - i když   tento vynikající herec mě   moc v roli zlouna (byť   malinkého) nepřesvědčil,   protože má příliš   dobrácký obličej. Bill   Nighty báječně doplňoval   sestavu hlavních hrdinů (ať   už kladných či záporných)   a kdo si vzpomene na jeho   rockového děcka z Love   Actually dá mi za pravdu, že   v krátký scéně, kdy nemá   na tváři chapadla vypadá   docela hezky. Zbytek   hereckého osazenstva   dotváří příjemné pozadí   pro film.
Některý   zápletky můžou působit   nepochopitelně, ale postupem   času (nejpozději na konci   filmu), člověku dojde, že   všechno bylo už od začátku   jasné.
Konec byl   malinko překvapivý, i když   scéna s Tiou Dalmou alias   Calipso a Daveym Jonesem ve   vězení, kdy jí naznačoval,   že protože se po deseti   letech neobjevila a odsoudila   ho k doživotnímu brázdění   moří a po titulková   bonusová scéna s Willovým   "návratem" po   deseti letech naznačovaly,   že když se Elizabeth po   deseti letech objevila a   Willovi zůstala věrná - je   tady možnost jeho záchrany.   Což už jsou spolu s Jackovou   plavbou pro Aqua de vida jen   pověstná zadní vrátka pro   možný 4. díl (i když Keira   pokračování Odmítá a   Bloom taky není   pokračování nakloněn).
Hudba je stejně jako v   předchozích dvou dílech   úchvatná a místy mi běhal   mráz po zádech - i když   nejlepší píseň z celého   O.S.T. je Up is Down.
Film bych teda ohodnotila   na 8 bodů z 10. Byla jsem už   na něj v kině 4x (což by se   u předchozích dvou dílů   ani nestalo) a střípky   mozaiky příběhu mi   konečně zapadly dohromady.  
Film proto   doporučuji, je totiž   výborně skvělý.
Na   čtvrtý díl si určitě   počkám (doufám, že bude   tak dobrý jako jeden z   předchozích), i když spíš   bude jen bohužel zoufalou   napodobeninou dílů   předchozích
Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.5.2007
Po několika propadácích   filmů s pirátskou tematikou   se člověk moc do kina   netešil. Přesto jsem toho   nakonec nelitovala. Film byl   velice solidně zpracován, v   hereckých výkonech   víceméně exeluje Johnny   Depp alias kapitán Jack   Sparrow. S Orlandem Bloomem a   Keirou Knightley už je to   malinko horší. Bloom je   malinko prkený a je vidět,   že se ještě   "bojí" hrát po   boku někoho takového jako je   Depp. Keira pro změnu   většinu filmu proběhá s   vyděšeným výrazem ve   tváři, který ovšem o   jejích hereckých kvalitách   nepřesvědčí. Přesto   spojením těchto tří   hlavních herců (spolu s   hlavním záporákem v   podání Geoffeyho Rushe - na   toho nesmím zapomenout), pod   taktovkou Gora Verbinskiho   vznikl příjemně oddychový   film s napínavou zápletkou,   který se příliš netáhne.   Nechybí ani humorné scény,   které nepůsobí příliš   lacině. Velkým plusem pro   tento film je i hudba, která   film perfektně podtrhuje.
Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže (Pirates of Caribbean 2: Dead Man's Chest)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.5.2007
Captain Jack is Back....tak   napínaly všechny trailery   Pirátů své fanoušky, před   druhým dílem Pirátů. Ano,   je pravda, objevovaly se   negativní ohlasy ohledně   druhých dílů a komerčnímu   těžení z úspěchů   prvního dílu. Něco pravdy   na tom bude (převážně u   toho těžení), ale i tak   zůstává Truhla mrtvého   muže nadprůměrným filmem.   V tomto díle již linie   příběhu ustupuje do pozadí   (narozdíl od prvního dílu)   a zaměření přichází   spíš na herecké umění   Johnnyho Deppa a akční   sekvence. Nutno podotknout,   že i výkony Blooma a   Knightley se od prvního dílu   výrazně zlepšili, i když   na Deppa ještě stále   nemají. Hlavní záporát v   překvapivém podání komika   Billa Nightyho je také   výborně zahraný a taky   dobře dotvořený na   počítači.
Byly i   negativní kritiky na   přílišně natahovanou   stopáž filmu a   přeplácanost děje... ano   mohlo by to být o kousíček   kratší, ale já osobně jsem   se při filmu nenudila, ani   jsem pořád nepokukovala na   hodinky, kdy že už to   skončí.
Hudba je   víceméně trošičku   doplněná z prvního dílu,   ale takových kvalit již   nedosahuje.
Samozřejmě, že se ve   filmu najde i pár nudných   či nestravitelných scén,   ale převažují ty plusová   hodnocení. Doporučuji všem,   kteří by se chtěli pobavit   a zažít i nějakou akci.

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

1 minut již uběhlo
89 minut zbývá do konce

ČT2 - Hrdinové legend

12:05 - 13:00

26 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

11 minut již uběhlo
64 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

12:30 - 13:25

1 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani