TV Paprika
|
Spektrum Home
|
TV Noe
|
Doma
|
16:00
Lucinda Scala Quinnová: Vánoční menu
Lucinda Scala Quinn by ráda viděla opět co nejvíce rodin u pravidelné společné večeře. V zájmu ožive... Lucinda Scala Quinn by ráda viděla opět co nejvíce rodin u pravidelné společné večeře. V zájmu oživení tohoto zvyku nabízí tato zkušená účastnice rozhlasových relací, autorka kuchařských knih a jedna z klíčových postav Living Omnivision Marthy Stewartové hromadu tipů, triků a receptů, s jejichž využitím může doma každý z nás navařit s maximální chutí a minimální námahou tak vynikající jídla, že se k nim ochotně sesedne celá rodina. 16:55
Sweet Boy II (1)
Tímto seriálem povází diváky mladý pražský kuchař Michal Nikodém, na jehož pracovním stole vznikají ... Tímto seriálem povází diváky mladý pražský kuchař Michal Nikodém, na jehož pracovním stole vznikají tradiční druhy cukroví českého i mezinárodního původu, dobroty, až se sliny v ústech sbíhají. Do televize ho přivedla myšlenka, že mnozí lidé nedělají sladkosti doma z nedostatku odvahy. Na první pohled jim to totiž připadá příliš složité. Pan Nikodém hodlá všem dokázat, že to vůbec není pravda. U většiny cukroví se snadno obejdeme bez vysokoškolského vzdělání, stačí si jen osvojit několik šikovných triků. V jednotlivých dílech seriálu budeme jednak sledovat výrobu sladkostí, jednak uvidíme matičku Prahu z té strany, která turistům zůstává obvykle skryta. Při pátrání po tradičním českém cukroví se navíc dostaneme do vesnic a městeček v různých koutech republiky. A všechno to bude zasazeno do rámce tvořeného nabitým všedním pracovním dnem úspěšného mladého pražského odborníka na gastronomické speciality. Nepřátelům sladkého nepřístupno! 17:10
Anthony Bourdain: Neznámé končiny IV (2)
Ale když nějaké místo není vhodné pro mistra kuchaře, co tam ten kuchař dělá, proč se točí kolem pro... Ale když nějaké místo není vhodné pro mistra kuchaře, co tam ten kuchař dělá, proč se točí kolem prostřených stolů (nebo jindy kolem koberců rozvinutých ve stanech)? Anthony Bourdain Jezdí po velice zajímavých - a navzájem diametrálně odlišných - krajích a cestou jí. Co myslíte, bude i vařit? V Kolumbii, v Maroku, v Kanadě nebo v Peru, případně v Kongu, se na něho jen hrnou exotické zážitky a mnoho toho vyzkouší. A myslíte si, že tyto kouty světa pro něho opravdu nejsou? Uvidíte sami, budete-li sledovat náš seriál. 18:00
Pekařství Paprika (9)
Proč by náš chléb vezdejší nemohl být trochu rozmanitější? Vždyť jeho základní ingrediencí může být ... Proč by náš chléb vezdejší nemohl být trochu rozmanitější? Vždyť jeho základní ingrediencí může být třeba pšenice špalda, mohou se v něm skrývat ořechy nebo rozmarýn, případně můžeme jíst chléb kváskový. A mohlo by se nám něco stát, kdybychom ve vývoji nezaostali u obyčejného chleba se salámem? Kdybychom si místo chipsů udělali něco ke chroupání sami doma?! Kdybychom si ke svačině zabalili bagel, který je naším vlastním dílem?! Tamás Dános hostí v domácí pekárně kanálu TV Paprika čtyři vynikající pekaře a všichni společně nám předvedou, že po upečení všelijakých druhů domácího chleba nebo pečiva se ještě směle můžeme pustit i do přípravy nějaké té mlsoty na doplnění našeho pekařského sortimentu. Jestliže už i vy máte dost různých napodobenin domácího pečiva a nemáte chuť vydávat horentní sumy za takzvané gourmetské sendviče, radíme vám: Učte se a přebírejte nápady od našich hostů. Můžete si být jisti, že co se peče u nás, to je vždycky moc dobré! 18:15
Pekařství Paprika (16)
Proč by náš chléb vezdejší nemohl být trochu rozmanitější? Vždyť jeho základní ingrediencí může být ... Proč by náš chléb vezdejší nemohl být trochu rozmanitější? Vždyť jeho základní ingrediencí může být třeba pšenice špalda, mohou se v něm skrývat ořechy nebo rozmarýn, případně můžeme jíst chléb kváskový. A mohlo by se nám něco stát, kdybychom ve vývoji nezaostali u obyčejného chleba se salámem? Kdybychom si místo chipsů udělali něco ke chroupání sami doma?! Kdybychom si ke svačině zabalili bagel, který je naším vlastním dílem?! Tamás Dános hostí v domácí pekárně kanálu TV Paprika čtyři vynikající pekaře a všichni společně nám předvedou, že po upečení všelijakých druhů domácího chleba nebo pečiva se ještě směle můžeme pustit i do přípravy nějaké té mlsoty na doplnění našeho pekařského sortimentu. Jestliže už i vy máte dost různých napodobenin domácího pečiva a nemáte chuť vydávat horentní sumy za takzvané gourmetské sendviče, radíme vám: Učte se a přebírejte nápady od našich hostů. Můžete si být jisti, že co se peče u nás, to je vždycky moc dobré! 19:00
Oni spolu pečou! II (4)
Cukrář Eric Lanlard je jedním z největších anglických expertů na moučníky. Do své kuchyně zve nadšen... Cukrář Eric Lanlard je jedním z největších anglických expertů na moučníky. Do své kuchyně zve nadšené amatéry, s kterými tráví příjemné odpoledne, ale během této doby upečou i vynikající dorty, řezy a mnoho jiných skvělých cukrářských kreací. Prostřednictvím svých geniálních receptů odhaluje mistr cukrář divákům krok za krokem širý a kouzelný svět sladkostí. 19:30
Italská města, italské chutě II (6)
Mistr kuchař Gino D’Acampo cestuje po své rodné zemi, po Itálii. Zatímco projíždí jednotlivými kraji... Mistr kuchař Gino D’Acampo cestuje po své rodné zemi, po Itálii. Zatímco projíždí jednotlivými kraji Apeninského poloostrova, poví nám, čím je pro něho dané místo zvláštní a pamětihodné, seznámí nás se zajímavostmi, které stojí za to znát, a vyzkouší množství receptů. K jejich přípravě samozřejmě používá vždy pouze suroviny, které se nacházejí v místě. |
17:00
Pokoj k přestavbě (1)
Dermot Bannon nás ve svém seriálu seznamuje s nevšedními a výrazně inovativními architektonickými pr... Dermot Bannon nás ve svém seriálu seznamuje s nevšedními a výrazně inovativními architektonickými projekty. Uvidíme práce všeho druhu -- rekonstrukce, záchrany ohrožených objektů, ale i budování novostaveb. Jde o velice pestrou činnost, takže můžeme být mimo jiné svědky třeba toho, jak Dermot ve svém pořadu vykouzlí z prostor zrušené prodejny obytný dům se všemi náležitostmi, které z něho dělají důstojnou součást středu města, nebo jak zanedbaný venkovský dům ze čtyřicátých let 20. století zachrání před spadnutím. Kromě toho také vytváří například bezbariérové vstupy v malé vilce a není pro něho neřešitelným problémem ani rozšíření obrovského domu postaveného na míru podle individuálních plánů! Každou stavbu provázejí lidská a finanční dramata, neboť rozpočet je vypočítán nadoraz, zákazníci se často v posledním okamžiku rozhodují jinak, než bylo domluveno, ale realizaci projektu může velice znepříjemnit i nečekaná katastrofa nebo nevyzpytatelnost počasí, zatímco výstřední architekt se za všech okolností zoufale snaží (někdy bohužel bezvýsledně) přesvědčit své klienty o tom, že opravdu ví, jaké řešení je pro ně nejlepší. 18:00
12 pokojů - kolem světa (9)
Veleúspěšný seriál televize deko, 12 pokojů, se tentokrát vydává na cestu kolem světa. Podstata je s... Veleúspěšný seriál televize deko, 12 pokojů, se tentokrát vydává na cestu kolem světa. Podstata je stále stejná: ukážeme vám, jak si můžete zařídit byt s pomocí snadno dostupných materiálů a bez větší finanční zátěže – a přitom podle nejmodernějších trendů bytové kultury. Jednotlivé interiéry se tentokrát budou inspirovat atmosférou světových velkoměst. 18:30
Naše malé městečko (6)
Opět nový seriál na programu televizní stanice deko! Osmidílný pořad Naše malé městečko je televizní... Opět nový seriál na programu televizní stanice deko! Osmidílný pořad Naše malé městečko je televizní variantou urbanistické hry, ve které mezi sebou soutěží dvě družstva: jedno „laické“ složené z „civilních“ místních obyvatel a jedno „profesionální“, jehož členové z valné většiny pocházejí z hlavního města. Jde o to, které družstvo přijde s lepšími nápady, jak zkvalitnit a zpříjemnit život v určitém městě. V pořadu nám oba týmy předestřou své plány a představy a dozvíme se, kdo by jak zlepšil nebo znovu navrhl směr územního rozvoje dané lokality. Stanovený hrací čas je 48 hodin, tedy dva dny jsoucí po sobě, a každému družstvu je určena jedna městská část, ve které se snaží co nejlépe vyřešit soutěžní úkol. Soutěžící nejprve zmapují „místo činu“, sbírají informace a ptají se náhodných kolemjdoucích na jejich názor ohledně zadaného území nebo budovy, plánují, kreslí projekty a debatují o nich. Na konci druhého dne každý tým vypracuje funkční plán, který pak musí veřejně obhájit na radnici. O vítězném týmu rozhoduje pětičlenná porota složená z členů, kteří danou lokalitu dobře znají – ze starosty města, z ředitelů místních institucí, z jedné místní celebrity a ze statutárního zástupce nějaké místní občanské iniciativy. Místní obyvatelé, které pojí silné citové pouto k místu jejich bydliště, se snaží v této soutěži kreativně vyřešit budoucnost určité městské části. Hra má dvojí účel: jednak dostanou členové městského zastupitelstva přímo od obyvatel neotřelé nápady, a to v rámci dialogu, jehož prospěšnost tak mohou všichni zúčastnění zažít na vlastní kůži. A jednak přiměje samotné obyvatele, aby se zamysleli nad možnostmi, výhodami a problémy svého města, přičemž se jim potvrdí, že i oni mohou přispět k jeho rozvoji a mohou být aktivními účastníky územního plánování v místě, které je jejich domovem. 19:00
Sarah Beenyová prodává domy (6)
Jsou dáni tři prodejci a jeden kupující. A hostitelka, zkušená makléřka obchodující s realitami, Sar... Jsou dáni tři prodejci a jeden kupující. A hostitelka, zkušená makléřka obchodující s realitami, Sarah. Před příchodem potenciálního kupce si tři majitelé bytů smějí navzájem prohlédnout příbytky soupeřů, aby tak mohli přesněji odhadnout své šance v soutěži a získali reálnou představu o konkurenční nabídce. Po vzájemných návštěvách ještě není nic ztraceno; každý prodejce dostane určitou částku, týdenní termín a hodně dobrých rad a názorů, aby mohl dát před příchodem kupce do pořádku ty nejnápadnější nedostatky. |
|
Indická nevesta
Další díl/opakování: Romant. seriál India (2013). Pestúnka Fran
Další díl/opakování: Komed. seriál USA (1998-1999). Priatelia
Další díl/opakování: Komed. seriál USA (1994-1995). Monk
Další díl/opakování: Detektívny seriál USA (2006-2007). |
TV Paprika
20:00
Italská kuchyně podle Antonia Passarelli... (13)
Antonio nás seznamuje s tradičními kulinářskými zázraky své původní vlasti, tedy Itálie. Prozradí ná... Antonio nás seznamuje s tradičními kulinářskými zázraky své původní vlasti, tedy Itálie. Prozradí nám, které jsou jeho oblíbené recepty a jak se mají opravdu správně vařit italská jídla, která jsou všeobecně známá a oblíbená. Dozvíme se, jak vypadají dokonalé spagetti carbonara, jak dosáhneme oné příslovečné krémové jemnosti u rizota, a osvojíme si samozřejmě i přípravu klasických italských antipast a dezertů. Protože Antonio zná celou Itálii jako své boty, seznámíme se i s nejoblíbenějšími potravinami, kořením, recepty a gastronomickými zvyklostmi jednotlivých regionů. 20:30
James Martin: Vánoce v kuchyni (1)
James Martin se s námi už nyní, s velkým časovým předstihem, podělí o řadu šikovných triků a nápadů,... James Martin se s námi už nyní, s velkým časovým předstihem, podělí o řadu šikovných triků a nápadů, které nám zaručí, že si při svátečních přípravách uspoříme dost času a nervozity, aniž bychom slevili z kvality kuchařského umu, abychom fantastické dobroty na vánoční stůl nosili v klidu a pohodě. 21:30
Labužníkem každý den IV (10)
Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce divák... Ať už půjde o ty nejjednodušší pokrmy, nebo o sofistikovanější recepty a techniky, Justin chce diváky celou svou činností přesvědčit, že stojí za to, aby ze svých kuchyňských možností doma vytěžili maximum. Oblíbená soutěžící první řady australské kuchařské soutěže, Justine Schofield, nám ve své samostatné televizní show nabízí snadno uskutečnitelné nápady, tipy, triky a užitečné rady, abychom získali patřičné kuchařské sebevědomí a otáčeli se v kuchyni s profesionální zdatností. Justine razí zásadu, že když jde o vaření, každá dávka samozřejmosti a sebejistoty má ohromný význam, a proto - kromě prezentace receptů a samotného vaření - věnuje většinu času tomu, aby posílila naše sebevědomí a ukázala nám, že do kuchyně není třeba vstupovat se strachem. O totéž se snaží její stálí i speciální hosté, mezi kterými najdeme mistry kuchaře, gastronomické experty i účastníky kuchařských soutěží! 22:00
I Gordon Ramsay se nechá poučit (2)
Gordonovy znalosti týkající se indické kuchyně se dlouho omezovaly na bezmeznou lásku ke karí. Ale p... Gordonovy znalosti týkající se indické kuchyně se dlouho omezovaly na bezmeznou lásku ke karí. Ale protože víme, jaký je Ramsay maximalista a jak rád vstřebává nové gastronomické poznatky, neudiví nás, že se za obdivuhodně pestrou a zajímavou indickou kuchyní vydal osobně. Daleko od světa luxusních restaurantů, na který byl zvyklý, a jemu notoricky známých forem kulinářského umění teď mezi prostými lidmi objevuje tajemství indických jídel, děděná z generace na generaci. Během této cesty si Gordon osvojil přípravu mnoha specialit, od těch známějších až po velmi exotické pokrmy, které jsou vlastní jen tomu či onomu indickému státu. Ale to není jediný překvapivý rys tohoto pořadu; ohnivě temperamentní a dominantní Gordon se nám v něm totiž představí jako pozorný, chápavý a uctivý žáček. Aspoň tedy do té chvíle, dokud ho něco nenamíchne... 23:00
Nejlepší recepty od Mary Berry (4)
Mary Berry vybírá ze svých oblíbených receptů a jako mávnutím kouzelného proutku nás překvapuje nejl... Mary Berry vybírá ze svých oblíbených receptů a jako mávnutím kouzelného proutku nás překvapuje nejlepšími z nejlepších pokrmů. 23:30
Lyndeyin tajný svět sušenek (5)
Tento seriál uvádí oblíbená televizní kuchařka australských diváků, Lyndey Milan, která se rozhodla,... Tento seriál uvádí oblíbená televizní kuchařka australských diváků, Lyndey Milan, která se rozhodla, že zmapuje všechny trendy, které jsou v oblasti pečení v současné době aktuální. Lyndey je osobnost strhující a energická a k pečení přistupuje navýsost prakticky, díky čemuž milovníci pekařských výrobků a moučníků po určité době pocítí nutkání, aby vyskočili z pohodlných křesel a sami si také ve své domácí kuchyni trochu zapekli... V šesti epizodách se Lyndey, vyzbrojená zkušenostmi získanými třicetiletou praxí v potravinářském průmyslu, podělí s diváky o užitečné tipy, jak ušetřit čas, o nejrůznější techniky zkracující dobu potřebnou k pečení a další zajímavá tajemství, díky kterým i u vás doma sklidí vše, co upečete, nebývalý úspěch. Každý díl je doslova přecpán jednak klasickými recepty, jednak lákavými pochoutkami zrozenými naší moderní dobou. K Lyndey také budou chodit výjimečně talentovaní hosté z cukrářského světa, mimo jiné i moučníkový král Éric Lanlard, kterého mohou z některých dřívějších pořadů znát už i diváci naší televizní stanice. |
Spektrum Home
20:00
Dům snů V (8)
Jsou to dvojčata, velmi šaramantní a sympatická, se smyslem pro humor. Ale také vynikající profesion... Jsou to dvojčata, velmi šaramantní a sympatická, se smyslem pro humor. Ale také vynikající profesionálové! Pokud hledáte dům snů, je s pomocí jejich znalostí úspěch zaručen, lhostejno, zdali jde o rekonstrukci nemovitosti, kterou už máme, nebo se právě rozhodujeme ke koupi nové. 21:00
Malinkaté domky (1)
Představivost a kreativita nezná hranice! Tento výrok zaznívá obyčejně v okamžiku, kdy stojíme před ... Představivost a kreativita nezná hranice! Tento výrok zaznívá obyčejně v okamžiku, kdy stojíme před nějakým závratně velkým úkolem. Ovšem nyní se děje něco úplně opačného. V tomto televizním seriálu našim divákům poskytnou rady a povzbuzení ke zútulnění naprosto malinkatých prostorů největší mistři promyšleného plánování a důsledné a nápadité realizace! 21:50
Daleko od mlžného Albionu II (1)
Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počas... Co může dělat Angličan, pakliže se chce jednou provždy zbavit útrap vyvolaných mlhami a vlhkým počasím? V seriálu se ukáže, že za cenu, kterou dostane za svůj dům v Anglii, si může pohodlně vybrat z nejrůznějších nemovitostí situovaných v doslova nejkrásnějších koutech Evopy. Od Francie po Chorvatsko, od Německa po Itálii, respektive až po Španělsko, uvidíme celou plejádu krásných domů, usedlostí, ba dokonce i zámků, a zároveň prožijeme s anglickými dobrodruhy toužícími po slunečních paprscích vzrušující chvíle vyplněné hledáním vhodného obydlí. 23:00
Výklad (21)
Pořad nesoucí název "Výklad" obsahuje měsíční tematickou nabídku televize Spektrum Home. Podává přeh... Pořad nesoucí název "Výklad" obsahuje měsíční tematickou nabídku televize Spektrum Home. Podává přehled událostí a výstav z oblasti bytové kultury, zahradnictví, architektury a designu uplynulého měsíce a seznamuje diváky s novinkami na trhu. 23:30
Výklad (30)
Pořad nesoucí název "Výklad" obsahuje měsíční tematickou nabídku televize Spektrum Home. Podává přeh... Pořad nesoucí název "Výklad" obsahuje měsíční tematickou nabídku televize Spektrum Home. Podává přehled událostí a výstav z oblasti bytové kultury, zahradnictví, architektury a designu uplynulého měsíce a seznamuje diváky s novinkami na trhu. |
TV Noe
|
Doma
Varte s nami
Další díl/opakování: Recepty šéfkuchára Marcela Ihnačáka a známej moderátorky a skúsenej pekárky Adriany Polákovej Vymenené životy
Další díl/opakování: Romant. seriál Tur. (2014-2015). Celebrita pod stromček
Další díl/opakování: Romant. film USA (2012). |
TV Paprika
00:00
Kuchyně na safari (3)
Nejzajímavější a nejlákavější africké pokrmy tu poznáme s pomocí Sarah Grahamové, kuchařky a spisova... Nejzajímavější a nejlákavější africké pokrmy tu poznáme s pomocí Sarah Grahamové, kuchařky a spisovatelky. Sarah se narodila v malé rezervaci v Zimbabwe a od dětství jí dělali společnost lvi a sloni. Dnes už slavná bloggerka zaměřená na gastronomii i nadále ráda koření své příběhy líčením vlastních zážitků, zajímavých míst v Africe a jejich obyvatel. 00:30
Martinovy oblíbené recepty s rybami (5)
Slavný irský kuchař Martin Shanahan se po rybách může přímo utlouct. Jako majitel vyznamenané restau... Slavný irský kuchař Martin Shanahan se po rybách může přímo utlouct. Jako majitel vyznamenané restaurace působící v Kinsale v kraji Cork a známé pod názvem Fishy Fishy má Martin dlouholeté zkušenosti s přípravou jídel z masa mořských živočichů. Má však pocit, že mnoho lidí ještě pořád pohlíží na ryby s nedůvěrou. Martin si usmyslel, že nyní již definitivně rozptýlí veškeré obavy, které ryby v některých lidech vyvolávají, a přesvědčí diváky, že jednoduché a chutné pokrmy z rybího masa dokáže doma připravit opravdu každý. Martinovy rybí recepty jsou skutečně až dojemně prosté, i když jsou samozřejmě podloženy bohatou inspirací pramenící ze zkušeností, které Martin za dlouhá léta nasbíral jako kuchař a obchodník s rybami. 01:00
Italská města, italské chutě II (6)
Mistr kuchař Gino D’Acampo cestuje po své rodné zemi, po Itálii. Zatímco projíždí jednotlivými kraji... Mistr kuchař Gino D’Acampo cestuje po své rodné zemi, po Itálii. Zatímco projíždí jednotlivými kraji Apeninského poloostrova, poví nám, čím je pro něho dané místo zvláštní a pamětihodné, seznámí nás se zajímavostmi, které stojí za to znát, a vyzkouší množství receptů. K jejich přípravě samozřejmě používá vždy pouze suroviny, které se nacházejí v místě. 01:30
Oni spolu pečou! II (4)
Cukrář Eric Lanlard je jedním z největších anglických expertů na moučníky. Do své kuchyně zve nadšen... Cukrář Eric Lanlard je jedním z největších anglických expertů na moučníky. Do své kuchyně zve nadšené amatéry, s kterými tráví příjemné odpoledne, ale během této doby upečou i vynikající dorty, řezy a mnoho jiných skvělých cukrářských kreací. Prostřednictvím svých geniálních receptů odhaluje mistr cukrář divákům krok za krokem širý a kouzelný svět sladkostí. 02:00
Lorraine Pascalová: Jak se stát lepší ku... (5)
S pomocí spousty zrádně jednoduchých receptů a fantastických tipů nám Lorraine Pascale ukáže, jak mo... S pomocí spousty zrádně jednoduchých receptů a fantastických tipů nám Lorraine Pascale ukáže, jak mohou pro rodinu a přátele uvařit něco mimořádného i ti, co mají pocit, že jim je kuchyňská půda poněkud cizí. 02:30
James Martin - doma v kuchyni II (1)
James Martin se ve vlastní kuchyni podělí s diváky o své recepty, vysloveně domácího charakteru, a o... James Martin se ve vlastní kuchyni podělí s diváky o své recepty, vysloveně domácího charakteru, a o všelijaké tajné metody a praktiky, kterými žádná správná hospodyňka nikdy nepohrdne. Pokrmy domácí kuchyně se obvykle nevyznačují elegantním vzhledem, bylo by zpozdilé čekat od nich nějakou pastvu pro oči, ale jednou věcí si buďme jisti: dokud má vařečku v ruce James, najíme se velice chutně. 03:16
Recepty z Mléčné dráhy (1)
Rovněž 15 dílů má navazující cyklus vysílaný pod názvem Recepty z Mléčné dráhy – ten už jsme natáčel... Rovněž 15 dílů má navazující cyklus vysílaný pod názvem Recepty z Mléčné dráhy – ten už jsme natáčeli ve studiu – dále rozvádějící aktuální téma předchozího seriálu a předvádějící divákům přípravu o něco náročnějšího pokrmu na základě složitějšího receptu, ovšem pořád z jednoho a téhož mléčného produktu. Mléčná dráha zábavným způsobem informuje, zdůrazňuje důležitost zdravého stravování a používání čerstvých surovin a v souvislosti s tím poukazuje na přednosti menších podniků a domácí výroby. 03:30
Schuhbeck: Náplně a moučníky VI (4)
Setkání mistryně cukrářského oboru a kuchyňského mága... Angelika Schwalber a Alfons Schuhbeck jsou ... Setkání mistryně cukrářského oboru a kuchyňského mága... Angelika Schwalber a Alfons Schuhbeck jsou dva experti, kteří se výborně doplňují. Dáma je specialistkou na čokoládu a skvěle si rozumí se vším, čemu se říká dobré cukroví, zatímco pán, proslavený nestor bavorské kuchyně, je spíše na slané a preferuje chuťové spektrum domácích receptů. Jejich pestrá kulinářská nabídka je částečně pikantní, částečně sladká, částečně klasická, částečně nepříliš známá – zkrátka a dobře dvojice tvořená hvězdným kuchařem a královnou čokoládových pochoutek nám názorně předvede, jak skvěle se navzájem doplňují sytý obsah se sladkou chutí. 04:00
Sweet Boy II (15)
Tímto seriálem povází diváky mladý pražský kuchař Michal Nikodém, na jehož pracovním stole vznikají ... Tímto seriálem povází diváky mladý pražský kuchař Michal Nikodém, na jehož pracovním stole vznikají tradiční druhy cukroví českého i mezinárodního původu, dobroty, až se sliny v ústech sbíhají. Do televize ho přivedla myšlenka, že mnozí lidé nedělají sladkosti doma z nedostatku odvahy. Na první pohled jim to totiž připadá příliš složité. Pan Nikodém hodlá všem dokázat, že to vůbec není pravda. U většiny cukroví se snadno obejdeme bez vysokoškolského vzdělání, stačí si jen osvojit několik šikovných triků. V jednotlivých dílech seriálu budeme jednak sledovat výrobu sladkostí, jednak uvidíme matičku Prahu z té strany, která turistům zůstává obvykle skryta. Při pátrání po tradičním českém cukroví se navíc dostaneme do vesnic a městeček v různých koutech republiky. A všechno to bude zasazeno do rámce tvořeného nabitým všedním pracovním dnem úspěšného mladého pražského odborníka na gastronomické speciality. Nepřátelům sladkého nepřístupno! 04:13
Recepty pro radost s Markétou a Honzou (3)
Program Recepty pro radost se vrací s novým seriálem. Populární moderátorka kanálu TV Paprika, Marké... Program Recepty pro radost se vrací s novým seriálem. Populární moderátorka kanálu TV Paprika, Markéta Hrubešová, Vám tentokrát vaří po boku pražského hvězdného šéfkuchaře Jana Kvasničky. Předvádějí ve veselé atmosféře chutná, příjemnými rozhovory kořeněná jídla, která dokáže každý snadno zhotovit. Nenechte si ujít Markétiny toskánské crostini nebo Honzovu zeleninovou tempuru! Pokud máte chuť na nějakou sladkost, podívejte se na přípravu moučníku bombalasca, nebo osvěžujícího dezertu ovocná šarlota. Markéta a Jan uvítají v kuchyni i hvězdné hosty, protože vařit je výborné, ale vařit společně je ta největší radost! 04:28
Mistr kuchař a jeho žáci (5)
Na programu TV Paprika opět škola vaření! V roli mistra se vám představí naše česká kuchařská hvězda... Na programu TV Paprika opět škola vaření! V roli mistra se vám představí naše česká kuchařská hvězda, Michal Nikodém, zatímco jeho dvanáct věrných následovníků a učedníků budou představovat adepti kuchařského řemesla, kteří velice chtějí, ale zatím ještě málo umějí. Učebna bude zařízena v Michalově vlastním gastronomickém studiu, kde se z žáků v rámci intenzivního „kurzu” stanou postupně sebevědomí kuchyňští borci! V první polovině pořadu Michal vždy předvede a vysvětlí, jak se které komponenty právě probíraného jídla připravují k vaření, jak se pokrm správně ochutnává a zdobí, a pak už pod mistrovým vedením začne práce naostro. Budeme moci sledovat nejen vznik jednotlivých kulinářských kreací, ale i odborný růst dobrovolníků, kteří se do kurzu přihlásili! Když se mistr a učedníci společně zaberou do zkoumání tajů polévek, hlavních jídel a dezertů, mohou se zároveň navzájem také lépe poznat. A žáci – podobně jako podle našeho přesvědčení i diváci – si z tohoto setkání odnesou cenné poznatky, které brzy s úspěchem využijí při vlastních, už samostatně prováděných kuchyňských experimentech. Učte se vařit s Michalem a od Michala na programu TV Paprika! 04:53
Těstovinová vášeň (18)
Centrální rekvizitou pořadu Pasta Mania je mobilní těstovinový bar, který projíždí celým územím maďa... Centrální rekvizitou pořadu Pasta Mania je mobilní těstovinový bar, který projíždí celým územím maďarského státu, aby na nejrůznějších, někdy i dosti neobvyklých místech nabízel stravu vynikající kvality, jak se na správné vozítko street food sluší a patří. Úlohy moderátorky se zhostila Fruzsina Marenec, která má k ruce dva pomocníky. Jedním je mistr kuchař Gábor Proksa a druhým Jani Jancsa, blogger píšící o gastronomii. Oba divákům střídavě doporučují jídla z těstovin, jedno lepší než druhé. Proto dostal seriál název Pasta Mánia. Vše, co se tu nabízí, má v sobě něco neobvyklého, ale základem každého receptu jsou domácí těstoviny nejrůznějších forem. Uvedená “neobvyklost” se může popřípadě projevit i v přiostřených nebo naopak dietních variantách jednotlivých pokrmů. |
Spektrum Home
|
Doma
Priatelia
Další díl/opakování: Komed. seriál USA (1994-1995). Pestúnka Fran
Další díl/opakování: Komed. seriál USA (1998-1999). Adela show
Další díl/opakování: Talkshow Adely Banášovej Na streche
Další díl/opakování: Oľga Záblacká odkrýva súkromie známych osobností Keď budeš moja
Další díl/opakování: Telenovela Šp./Mex. (2001-2002). |