Duben

TV Program - Neděle 15. ledna

      
Vyberte datum:
Filtr:  
Zobrazit vybrané
TV Paprika TV Paprika
Spektrum Home Spektrum Home
TV Noe TV Noe
Doma Doma
00:00
Luke Nguyen: Asijské pouliční občerstven... (2)
Ve svém novém seriálu se Luke vydává na objevitelskou cestu za kulinářskými poklady asijských ulic, ...

Ve svém novém seriálu se Luke vydává na objevitelskou cestu za kulinářskými poklady asijských ulic, od vietnamského Saigonu přes thajský Bangkok a malajský Kuala Lumpur až po Jakartu, hlavní město Indonézie. Street food je v mnoha zemích prvořadým způsobem stravování a rodiny provozující pouliční vyvařovny či stánky s jídlem už po několik generací vaří tatáž jídla a ve stejné podobě jako jejich předkové. Luke se vmísí mezi pouliční prodavače a sleduje, jakými metodami shánějí ingredience, vaří podle osvědčených receptů a staví v ulicích svoje stánky.

00:30
Putování za jídlem (4)
Lyndey Milan, královna domácího kulinářství, a Ian Hemphill, slyšící na domácké jméno Herbie, který ...

Lyndey Milan, královna domácího kulinářství, a Ian Hemphill, slyšící na domácké jméno Herbie, který je na slovo vzatý odborník na koření a bylinky, se vydávají na neobvyklý výlet za dobrou kuchyní. Procestují nejhezčí a nejoblíbenější australské gastronomické destinace a vinařské oblasti. Seznámí se v nich se svéráznými lidmi, osobnostmi, které vedou v Austrálii moderní kulinářské podniky, a klasické recepty ozvláštní vlastními fantastickými triky.

01:00
Raymond Blanc: Jak dobře vařit (1)
Je nabíledni, že všichni velcí šéfkuchaři musí nejprve mistrovsky zvládnout základy kulinářského umě...

Je nabíledni, že všichni velcí šéfkuchaři musí nejprve mistrovsky zvládnout základy kulinářského umění, aby měli později co rozvíjet. Nyní si vás vezme do učení proslulý Raymond Blanc, v jehož televizní škole vaření se můžete cítit jako posluchači posledního ročníku vysoké kuchařské. V tomto seriálu nám totiž kuchařský mistr Blanc předvádí, jak si lze osvojit esenciální kuchařskou techniku – a v každé epizodě touto metodou vytvoří pět mimořádně chutných jídel. Budeme-li pozorně naslouchat jeho radám a návodům, můžeme si být jisti, že si podstatně rozšíříme dosavadní kuchařský repertoár a přejdou nám do krve základy potřebné k tomu, abychom vařili lépe než kdykoli v minulosti.

01:30
Lyndeyin tajný svět sušenek (3)
Tento seriál uvádí oblíbená televizní kuchařka australských diváků, Lyndey Milan, která se rozhodla,...

Tento seriál uvádí oblíbená televizní kuchařka australských diváků, Lyndey Milan, která se rozhodla, že zmapuje všechny trendy, které jsou v oblasti pečení v současné době aktuální. Lyndey je osobnost strhující a energická a k pečení přistupuje navýsost prakticky, díky čemuž milovníci pekařských výrobků a moučníků po určité době pocítí nutkání, aby vyskočili z pohodlných křesel a sami si také ve své domácí kuchyni trochu zapekli... V šesti epizodách se Lyndey, vyzbrojená zkušenostmi získanými třicetiletou praxí v potravinářském průmyslu, podělí s diváky o užitečné tipy, jak ušetřit čas, o nejrůznější techniky zkracující dobu potřebnou k pečení a další zajímavá tajemství, díky kterým i u vás doma sklidí vše, co upečete, nebývalý úspěch. Každý díl je doslova přecpán jednak klasickými recepty, jednak lákavými pochoutkami zrozenými naší moderní dobou. K Lyndey také budou chodit výjimečně talentovaní hosté z cukrářského světa, mimo jiné i moučníkový král Éric Lanlard, kterého mohou z některých dřívějších pořadů znát už i diváci naší televizní stanice.

02:00
Bratři pekaři: Ochutnávka Británie (4)
Pekař Tom Herbert se svým bratrem Henrym, který je řezník a zároveň kuchař, vyvíjí veškeré úsilí, ab...

Pekař Tom Herbert se svým bratrem Henrym, který je řezník a zároveň kuchař, vyvíjí veškeré úsilí, aby dokázal, že také britská jídla právem patří k nejlepším na světě. Bratři provozující rodinný podnik tvrdí, že malá oblíbenost britské kuchyně je naprosto neopodstatněná. Nyní pátrají po původu tohoto omylu a po důkazech, které blud uvádějí na pravou míru. Cestují po své vlasti od úžasné říše jezer v severozápadní Anglii přes bujně zelený Wales, méně známé mořské pobřeží v Kentu až po kouzelnou hornatou krajinu Derbyshiru. Navštíví šest různých míst, na kterých se setkávají s nadšenými příznivci britské kuchyně. Tom a Henry si vyhrnou rukávy a vrhají se na zemědělskou činnost, pouštějí se do rybaření a krmení dobytka, aby potom všechny tyto úkony korunovali vařením unikátních pokrmů inspirovaných fantastickými ingrediencemi typickými pro jednotlivé navštívené regiony. Recpty zhotovují pod širým nebem na grilu, na ohništi nebo na plynovém vařiči, podle možností, načež finální výsledek podávají místním nadšencům, s nimiž se cestou seznámili, ve formě pravé a nefalšované venkovské hostiny. Když nakonec hladoví strávníci -- a zároveň porotci -- zasednou k talíři s Tomovým nebo Henryho jídlem, můžeme být svědky tradiční zdravé soutěže mezi sourozenci; oba bratři totiž vaří samostatně a na porotě je, aby rozhodla, který z obou pokrmů je chutnější.

02:45
Kuchyně na safari (4)
Nejzajímavější a nejlákavější africké pokrmy tu poznáme s pomocí Sarah Grahamové, kuchařky a spisova...

Nejzajímavější a nejlákavější africké pokrmy tu poznáme s pomocí Sarah Grahamové, kuchařky a spisovatelky. Sarah se narodila v malé rezervaci v Zimbabwe a od dětství jí dělali společnost lvi a sloni. Dnes už slavná bloggerka zaměřená na gastronomii i nadále ráda koření své příběhy líčením vlastních zážitků, zajímavých míst v Africe a jejich obyvatel.

03:12
Heston Blumental - to nejlepší z britské... (7)
Sledujte i vy na vlastní oči, jak gastronomický génius Heston Blumenthal přetváří podle vlastního vk...

Sledujte i vy na vlastní oči, jak gastronomický génius Heston Blumenthal přetváří podle vlastního vkusu nejikoničtější britské pokrmy. Seznamte se s novým hávem, do něhož bude oděn fish and chips nebo hovězí pečeně a obdivujte Blumenthalovy koláče a pudinky. Mezi řečí se náš mistr kuchař podělí s diváky o vzrušující poznatky spojené s připravovanými pochoutkami, a tak dostaneme mimo jiné odpověď i na tyto otázky: Kdo, kdy a kde uvedl na scénu první tabulku čokolády? Co má společného fish and chips s udržováním pozitivních nálad mezi obyvatelstvem za války? Z čeho byla dosud nejpodivnější koláčová náplň? Ve svém sedmidílném seriálu hledá Heston inspiraci v různých koutech Velké Británie, cestuje, objevuje lokální speciality a během přípravy je koření vlastními specifickými nápady. Pokrm, který mu z toho vyjde, je pokaždé mírně řečeno úžasný. Heston s pomocí chutných plodů moře skrývajících se pod pobřežními skalisky a mezi nimi, sladkých hot dogů, obrovských indických papadamů, placek o metrovém průměru, a čajových konvic vyrobených z čokolády snaží televizní diváky upoutat překvapivými, ba přímo šokujícími výstupy, aby tak upozornil na všechno, co proslavilo britskou kuchyni ve světě.

04:00
Shane Delia: Maurská pikantní cesta (9)
Pojedeme do Maroka a do Andalúzie, abychom se podívali, jak a kde všude hledá Shane nejlepší a nejch...

Pojedeme do Maroka a do Andalúzie, abychom se podívali, jak a kde všude hledá Shane nejlepší a nejchutnější maurské pokrmy, a tak ho doprovodíme do restaurace, k pouličnímu stánku v zastrčené křivolaké uličce, eventuálně do rodinného bufetu. Maurská nadvláda ve Španělsku trvala téměř 800 let a zanechala na Pyrenejském poloostrově neobyčejně pestrou a rafinovanou kuchyni, která se nepodobala ničemu, co do té doby evropská gastronomie znala. Staré stezky asijských obchodníků s kořením se pak na tomto místě mohly setkat s novosvětskými objevy a novinkami, kteréžto setkání stálo u kolébky moderní kuchyně.

04:25
Babiččino cukroví II (6)
Mistr kuchař stanice TV Paprika navštěvuje babičky a venkovské tetičky, které se proslavily výborným...

Mistr kuchař stanice TV Paprika navštěvuje babičky a venkovské tetičky, které se proslavily výbornými moučníky a cukrovím a které se s námi rády podělí i o své tajné recepty. Společné pečení vynikajícího domácího cukroví reprezentujícího nejkrásnější kraje tří zemí.

04:51
Dolce Vita podle Davida Rocca V (13)
Člověk nemusí být kuchařem z povolání, aby dokázal uvařit fantastická italská jídla. Podstatou itals...

Člověk nemusí být kuchařem z povolání, aby dokázal uvařit fantastická italská jídla. Podstatou italské kuchyně je jednoduchost. Hýří však zároveň nápady a triky, jak se dají tyto jednoduché postupy a recepty kombinovat, aby vznikla neobyčejně lákavá soustava chutí. A proto máme, když vidíme talíř italského jídla konečně před sebou na stole, hned větší chuť i do života. Ach, dolce vita... Italská kuchyně svolává k jednomu stolu přátele a příbuzné, kteří mají z družného posezení přinejmenším stejně velkou radost, jako z podávaných pokrmů.

00:05
Zpravodajský souhrn uplynulého týdne
Zpravodajské Noeviny a Terra Santa News
00:45
Vezmi a čti
Prosinec 2016
01:00
Noční repríza dopoledních pořadů
Noční repríza dopoledních pořadů z minulého dne
01:35
film
minih89593minih89593
Moja dcéra nie je vrah
Triler USA (2009).
 
TV program: Podezřelá (Accused at 17)
03:05
film
minih50103minih50103
Zradná myseľ
Triler Kan. (2006).
 
TV program: Zrádná mysl (Mind Games)
04:35
seriál
minih85877minih85877
Bolesti slávnych

Další díl/opakování:
30.06.2019 v 08:30 (Doma)
06.07.2019 v 08:45 (Doma)
07.07.2019 v 08:45 (Doma)
13.07.2019 v 08:40 (Doma)

V (7/13)
Seriál USA (2013).
 
TV program: Milionový lékař (Royal Pains)