Jeden svět
ohodnotit

Ztraceni [TV seriál]

Lost

Další název:
Nezvestní (SK)
Rok:
2004
Délka:
45 minut, 121 dílů, 2004-2010

Obsah filmu Ztraceni

 
Ztraceni (Lost) je zbrusu nový seriál, jehož vysílání zahajuje AXN již 22. ledna 2005 v hlavním vysílacím čase

Příběhy o trosečnících, kteří hříčkou osudu ztroskotali a zůstali uvězněni na opuštěných ostrovech uprostřed oceánu, fascinují člověka již odedávna.
Jistě, v dnešní době satelitů, kdy je možné zjistit, jak je někdo oblečený na jiném kontinentě, a kdy stačí zmáčknout pár tlačítek na telefonu a dovoláte se na druhý konec světa, se zdá něco takového téměř nemožné. Novodobým trosečníkům stačí jen naleznout úkryt a počkat tam na nejmoderněji vybavené záchranáře, kteří jim během několika málo hodiny poskytnou veškerou lékařskou...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Jack BenderJack Bender (36 dílů) 
Stephen WilliamsStephen Williams (26 dílů) 
Paul A. EdwardsPaul A. Edwards (10 dílů) 
Tucker GatesTucker Gates (7 dílů) 
Eric LaneuvilleEric Laneuville (5 dílů) 
Greg YaitanesGreg Yaitanes (3 díly) 
hraje:
Matthew FoxMatthew Fox.....Jack Shephard   (103 dílů)  
Jorge GarciaJorge Garcia.....Hugo 'Hurley' Reyes   (100 dílů)  
Evangeline LillyEvangeline Lilly.....Kate Austenová   (100 dílů)  
Josh HollowayJosh Holloway.....James 'Sawyer' Ford   (96 dílů)  
Terry O'QuinnTerry O'Quinn.....John Locke   (92 dílů)  
Naveen AndrewsNaveen Andrews.....Sayid Jarrah   (89 dílů)  
Daniel Dae KimDaniel Dae Kim.....Jin Kwon   (82 dílů)  
Yoon-jin KimKim Yoon-jin.....Sun Kwonová   (80 dílů)  
Emilie de RavinEmilie de Ravin.....Claire Littletonová   (66 dílů)  
Dominic MonaghanDominic Monaghan.....Charlie Pace   (61 dílů)  
Michael EmersonMichael Emerson.....Benjamin Linus   (55 dílů)  
Harold PerrineauHarold Perrineau.....Michael Dawson   (45 dílů)  
Elizabeth MitchellElizabeth Mitchell.....Juliet Burkeová   (44 dílů)  
Henry Ian CusickHenry Ian Cusick.....Desmond Hume   (42 dílů)  
Ken LeungKen Leung.....Miles Straume   (32 dílů)  
Maggie GraceMaggie Grace.....Shannon Rutherfordová   (30 dílů)  
scénář:
Damon LindelofDamon Lindelof (38 dílů) 
Carlton CuseCarlton Cuse (32 dílů) 
Edward KitsisEdward Kitsis (20 dílů) 
Adam HorowitzAdam Horowitz (20 dílů) 
Elizabeth SarnoffElizabeth Sarnoff (19 dílů) 
Drew GoddardDrew Goddard (9 dílů) 
námět:
J.J. AbramsJ.J. Abrams (114 dílů) 
Jeffrey LieberJeffrey Lieber (114 dílů) 
Damon LindelofDamon Lindelof (113 dílů) 
hudba:
Michael GiacchinoMichael Giacchino (114 dílů) 
kamera:
John S. BartleyJohn S. Bartley (51 dílů) 
Michael BonvillainMichael Bonvillain (25 dílů) 
Cort FeyCort Fey (18 dílů) 
Larry FongLarry Fong (8 dílů) 
Stephen St. JohnStephen St. John (7 dílů) 
Edward J. PeiEdward J. Pei (5 dílů) 
střih:
Stephen SemelStephen Semel (40 dílů) 
Mark GoldmanMark Goldman (40 dílů) 
Christopher NelsonChristopher Nelson (23 dílů) 
Mary Jo MarkeyMary Jo Markey (12 dílů) 
Sarah BoydSarah Boyd (8 dílů) 
Henk Van EeghenHenk Van Eeghen (8 dílů) 
trailer
Typ:
[TV seriál]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
stereo
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Ztraceni >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Izzy8635
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.5.2019
Rozhodně skvělý seriál. Skvělý děj a   postavy. Skvělý nápad. První série byla   zhlédnuta za chvilku, podobně druhá. Pak už   mě to trochu přestávalo bavit. Konec byl   zvláštní, úplně se s ním neshodnu. Mnohem   lépe by to dopadlo, kdyby se nepouštěli do   příliš velkého mysteriózna. Prostě spadnout,   přežít, zápasit s divočinou, možná   domorodci, spřátelit se, najít, dostat se   domů. Tak bych to asi uvítala nejvíc.
PROCESOR
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.9.2017
PROCESOR!
Seriál mě chytil hned od začátku. Postupem   času mi ale přišli některý pasáže   překombinovaný a jiný zase nedotažený. A   závěrečná série a hlavně konec je to ,proč   musím vzít hvězdičku. Vlastně nevím jaký   geniální vysvětlení toho všeho jsem čekal.   Třeba to byl záměr pro další spekulace. Jen   tak mezi námi kdo z Vás sází ty čísla....   Jestli se dožiju důchodu a budu duševně fit   tak to budu smažit možná znova. Třeba mi ten   konec nakonec docvakne.
Barney94
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.1.2017
Sice, jak se zdá, jsem jeden z mála, který děj   Ztracených nakonec pochopil, ale musím říct,   že to bylo až moc zmatený. chvílemi jsem se   ztrácel, co je realita, co alternativní realita   nebo co halucinace. Těch záhad tam nemuselo být   tolik, ale i tak je to jeden z mála seriálů, u   kterých jsem nevynechal ani jeden díl. Ono   možná kdybych vynechal, tak to nejspíš   nepochopím tak, jak jsem to pochopil.
RwlBem
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 8.5.2016
Zprvu zajímavý
seriál se s bezuzdně přibývajícími dalšími   a dalšími sériemi postupně mění na chaos   nesouvisejících a leckdy se vylučujících   záhad, přičemž tvůrci místo aby se starali o   nějaké řešení, raději přihodí navrch   dalších pár nejasností, aby divák nepoznal,   že v celkovém obrazu nemá chaos jen on, ale   zcela bezradně chaotický je i scénář. Když   se teď ohlédnu na všechny ty série, zůstává   mi v hlavě jen změť nezodpovězených, a   patrně nezodpověditelných otázek, poslepovaná   nějakou tou sociálně povrchně napínavou, leč   přesto bezvýchodnou vatou.
bobo336
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.5.2016
LOST
Ztratení boli a aj budú pre mňa tým TOP   seriálom a to už asi ani nič nezmení... poďme   si to ale zhrnúť od začiatku.

1. Séria -   9/10

Prvá sezóna LOST-ou priniesla niečo   nové a inovatívne, niečo čo sme v žiadnom   seriáli alebo filme nemohli predtým nikdy   vidieť. Priniesla nám zaujímavé a v názoroch   rozdielne postavy, rozhodli sa ich umiestniť na   pustý ostrov (Na ktorom je už v 4. sezóne viac   ľudí než v nejakom malom mestečku) a povedali   si, že postavy budú musieť postupom času spolu   vychádzať a budú sa musieť spolu naučiť   Prežívať. No a do toho sem pridali kvalitné   množstvo záhad a otázok na ktoré dostaneme   odpoveď v budúcich sériách (Alebo aj   NIE).

2. Séria - 8/10

4 8 15 16 23 42 -   Diabolské čísla o ktorých sa pravdepodobne   nikdy ani nič nedozvieme a len to, že sú   prekliate a keďže minulá séria bola o tom ako   veľmi chcel pán Locke otvoriť bunker tak tu sa   mu venujeme z vnútra a každých 108 minút   stláčame tie prekliate čísla. Touto sériou   upozorňujem, že sa pomaly ale iste vytráca   koncept "Prežívania" a prebieha sa na   koncept "Záhada a Fantasy" . Samozrejme   ostrov sa nám už začína rozrastať a tak tu   máme nové charaktery v podobe "Tých   Druhých" (Ktoré pribúdajúcimi sériami   sú vlastne tí 20) a samozrejme nesmiem   zabudnúť na sympaťáka Desmonda, ktorý má pre   príbeh väčšiu hodnotu ako by sa mohlo   zdať.

3. Séria - 8/10

Keď som v minulej   sérii hovoril o tom, že sa vytráca pocit   Prežívania tak tu to sa z toho definitívne   odbočilo a zostalo nám miesto len na nové   záhady, zaujímavé charaktery a navyše finále   má donútilo naozaj plakať a už teraz viem, že   bez Charlieho tu už nebude ako pred tým. Celkovo   sa mi ale páčil koncept s tým, že Desmond   videl budúcnosť a snažil sa Charlieho   zachrániť no ako sám povedal "Nech urobím   čokoľvek, ty Zomrieš" ,

4. Séria -   9/10

Prelomová séria kde to už všetko   začalo byť akési zvláštne. Nakoľko ja ale   patrím medzi ľudí ktorí milujú prelínanie   časom a všetky hrátky s časom aké len   existujú tak za túto sériu ďakoval bohu.   Tvorcovia taktiež šikovne nahradili Flash-backy   za Flash-forwardy a len pozorný divák bude   rozoznávať kedy je ktorá doba (Sú docela   príjemne pomiešané, takže veľa šťastia). Za   samotný vrchol tejto série považujem epizódy   "The Constant" a "There is no Place   like Home I-III" . PS : Postava Faradaya mi   skutočne prirástla k srdcu.

5. Séria -   10/10

5. sezóna sa dá považovať za taký   vrchol seriálu a aj keď veľa ľudí cestujúci   ostrov v čase a priestore neprekúsne aj tak sa   dá táto séria považovať za tú naj. Veľmi   príjemen tvorcovia zvládali kľbiť akčné   scénky s Flash-Forwardami, plus tam pridali   nejaký Wau momenty o tom, že všetko čo sa   stalo sa už stalo a nedá sa to zmeniť. Potom   ale nastúpi na scénu Faraday a povie, že má   plán ako by mohol všetko zmeniť a keby seriál   skončil tak ako to po tejto sérii vyzeralo, že   skonči nikto by sa neurazil a fanúšici by boli   spokojní... a len jediná vec je istá Finálny   "The End" sa blíži.

6. Séria (Bez   finálneho dielu) - 8/10

Jedna veľká   rozlúčka zo seriálom a z postavy a tu mi hlavne   vadilo to dobro vs. zlo no na druhej strane som   dostal aspoň aké také odpovede na otázky ako   kto je čierna hmla (Po 6 rokoch som sa to   konečne dozvedel) alebo prečo Richard nestarne.   Pri posledných dieloch začínam tušiť ako to   celé skončí a bohužiaľ mal som aj pravdu.
 
The End? Tak a máme tu poslednú epizódku a   hodnotenie k nej píšem hlavne kvôli ľuďom,   ktorí nevedia čo si majú o finále našich   milovaných Ztratených myslieť. Takže je to asi   takto. Všetky udalosti, úmrtia a mágia,   ľuďia, ktorí sa spoznali na ostrove aj mimo   neho boli skutoční a všetko sa to na ostrove   odohralo. Bokovka, ktorú vidíme počas celej 6   série je len na umocnenie akéhosi Happy Endu. Je   to hlavne preto, že v pozemskom živote nebolo   nikdy dopriané Jackovi aby bol s Kate. Sawyer s   Juleit alebo Claire s Charliem. Ten posmrtný   život slúži ako očistec aby sa všetci našli   a následne mohli spolu odísť so večného   svetla. Tento koniec nie je nejako prepísknutý   ale chcelo by to viacej zo života tých čo   utiekli z ostrova alebo by som rád vedel ako Hugo   s Benom potom viedli ostrov. PS : Odmietam celú   teóriu o tom, že celý ostrov bol len očistec   a, že všetko čo sa tam stalo bolo iba pre to   aby postavy mohli ísť do neba.

DVD Epilóg   "New Man in Charge" . Ak raz ABC vydá   novú sériu budem ju určite pozerať.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.9.2015
1. série 70%. Některý díly zajímavý,   napínavý i děsivý. Co mě vyloženě nebaví   jsou ty flashbacky, obzvlášť některý který   jsou úplně nic neříkající a zbytečný. 2.   série : Byla teda o něco lepší, střet s těmi   druhými, kteří vlastně byli těmi třetími   byl dobrý. Nějaké ty zvraty a intriky. V první   sérii jsem měl nejradši Johna Locka, postupně   se mi víc a víc začínal líbit Sayid a přidal   se v této sérii Pan EKO. 3. série : Teď už   jedu třetí sérii, kde teda ta ZOO nebo co to je   už je hodně ujetá, ale tak člověk to musí   brát tak. Díly jsou napínavý akorát se   rozplynul uplně ten původní pocit o   ztroskotání na pustém ostrově. Ale Sayid je   teď můj největší oblíbenec. 4.-5. série už   stojí skoro za odpad, zajímavý scény a děj   už by vydal tak na dva díly dokopy, ne na dvě   série. Jedu tu poslední, cestování v čase, a   otravný flashbacky se zvrtly v to co by bylo   kdyby nebylo a to už je i na mě moc. Nakonec   poslední série lepší než ty dvě předchozí,   teda od 10. dílu který byl celý o Richardovi a   tam to začalo být o hodně zajímavější. Ale   tak nějak nemám odpověď na všechno : Co teda   ty prokletý čísla? Měli s tím něco   společnýho nebo co?? Co tam vlastně teda   dělala ta Dharmská iniciativa?? Byli ti všichni   mrtví už od začátku a všechno to bylo jen   ukázky z pekla?? Nebo umřeli až na nebo po   odjetí z ostrova?? Co tam teda dělali Linus a ta   jeho skupina?? A že mu tam přistál dr. Jack aby   ho odoperoval byla náhoda nebo co?? Tvůrci si   ukousli větší sousto než mohli spořádat.   Všehovšudy 65%
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.3.2015
Seriál, kde x sezón jen chodí po lesích a   hledaj houby. Ošálení diváka je fajn, ale   opakované křížení reality, snu a halucinace,   zprzněno o prvky scifi = žáden fantasy   dobrodružný seriál na motivy Sira Arthura   Conana Doylea, nýbrž zhmotněná schizofrénní   porucha scénáristů s odklepnutou ústavní   léčbou. Neskutečná krávovina - nechápu   zdejší umístění.
zeus12xy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.3.2014
pro mě nejvymakanější seriál
Škoda,že ho tenkrát Nova neprezentovala jako   mystický a akční seriál s prvky sci-fi a   horroru. Robinzonské upoutávky o ztroskotancích   na ostrově, kteří čekají na záchranu mě   nenadchly a tím pádem jsem to nesledovala.   Naopak diváci co čekali něco reálného a   pravdivého museli být zklamaní, postupně   ztráceli zájem a Nova pak seriál posunovala v   čase hlouběji a hlouběji, že vydrželi jen   skalní fanoušci. No nic, všechno jsem dohnala,   a to maratonem dvd rychlostí pět dílů denně.   Je úžasné, že jsem nemusela půl roku,nebo i   rok čekat na další řadu, či týden na další   díl. A tak shledávám,že do sebe všechno   zapadá,dialogy jsou skvělé,charaktery postav   taky, děj originální a celkově jsou   "Losti" vyjímeční. Mám za sebou 5   řad, jdu na šestou a trochu se bojím, jestli to   v ní tvůrci nezabili. No...uvidím;-)   Dokoukáno: Tak 6. řada je opravdu kravina. Když   přiznám, že už pátá řada trochu kulhala,   tak ta šestá měla přímo obrnu. Nemá cenu   vyjmenovávat všechny nelogičnosti a záhady,   které zůstaly nevysvětlené, byl by jich celý   seznam,ztráta času. Ke konci už jsem se musela   smát těmto větám: "dobrý, to bude   dobrý" "Musíme se pro něj (pro ni)   vrátit". "Musíme ho (je, ji)   zastavit". Myslím,že tyto věty zazněly   snad v každém díle, minimálně jednou, někdy   i třikrát;-) Ale hodnocení nechám na desítce.   Těch pět řad mě vážně bavilo moc.
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.1.2014
Seriál se stal fenoménem. Pilotní film byl   ohromným překvapením svou výpravou. Každého   zajímalo, jak si přeživší pasažéři   spadlého letadla budou počínat. Bylo tady do   té doby něco nevídaného. Ostrov plný   tajemství a nástrah, a to takových, jakých by   nikdo ani ve snu nečekal. Každým dílem jsem   hltal veškerá dobrodružství a nemohl se   dočkat dalšího dílu. Jenomže záhy došlo k   vystřízlivění. Již ve třetí sérii je   nezpochybnitelný fakt umělého natahování a   zašmodrchání příběhu tak, že se tvůrci na   konci předposlední série rozhodli divákům   zrekapitulovat veškeré dění a vše náležitě   vysvětlit. Málo kdo tomu všemu totiž   porozuměl. Kupříkladu vzpomeňme, kolik   nekonečných dílů se mluvilo jenom o 'Těch   druzích'. A nikdo pořádně nevěděl kdo to   vlastně je. Ano, bylo to jisté tajemno. Ale   proč tolik dílů? Zakončení seriálu je   rozhodně nečekané a značně kýčovité.   Jednodušší to asi už být nemohlo. A tak tu je   seriál, který začal megalomanský, ale skončil   velice stupidně. A je to velká škoda.
beneva
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.1.2014
Makačka na bednu
Tento seriál není pro ty, kdo neradi   přemýšlejí. A je třeba mít velkou dávku   představivosti a menší povědomí o teorii   paralelních světů. Kdo je trpělivý, nakonec   všechny záhady rozmotá a může si pak ještě   dlouho pohrávat s představou, co s ním může   být po smrti. A zpytovat svědomí... Za sebe   tento seriál hodnotím velmi pozitivně.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih36727minih36727Ultraviolet (2006) 
Ultraviolet n
minih42944minih42944Temnota dětské duše (2006) 
In a Dark Place n
minih53591minih53591Neuvěřitelné příběhy (1985) [TV seriál] 
Amazing Stories n
minih58160minih58160Fame – cesta za slávou (2009) 
Fame n
minih60453minih60453Tajný deník call girl (2007) [TV seriál] 
Secret Diary of a Call Girl n
minih34306minih34306Muž v ohni (2004) 
Man on Fire n
minih48592minih48592Nenarození (2008) 
The Unborn n
minih27328minih27328Drákula (1992) 
Dracula n
minih47909minih47909Comeback (2008) [TV seriál] 
Comeback n
minih37254minih37254Bankrotáři (2003) [TV film] 
Bankrotáři n


Hodnocení:n12345678910
Ztraceni (2004) [TV seriál]Ztraceni (2004) [TV seriál]Ztraceni (2004) [TV seriál]Ztraceni (2004) [TV seriál]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190272
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10