Zari
ohodnotit

Živí mrtví [TV seriál]

The Walking Dead

Další název:
Walking Dead
Žánr:
Rok:
2010
Délka:
45 minut, 177 dílů
„Bojuj s mrtvými, obávej se živých.“

Komentáře k filmu Živí mrtví

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 29
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.9.2015
Slyšela jsem samé   superlativy a oslavná   hodnocení.. a zatím své   pověsti seriál nedostál.   Naprosto nepopírám jeho   kvalitu, dobré herecké   výkony, propracovanost,   napětí... ale tak nějak do   mě drápy nezatnul, že bych   nedočkavě očekávala   každou další epizodu..
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.4.2015
Dexter je u konce a pro   Leftyho byla povinnost najít   si další seriál protože   díly na pokračování žeru,   když to teda není Ulice s   5284 díly, nebo Venezuelská   telenovela kde nevidíte 230   dílů a nic se tam nestalo.   Já zombíky nemiluju a nebýt   herní série Resident evil   ani bych o ně nezavadil. Byl   mi doporučený tenhle seriál   a právě kvůli nějakým   Zombie se mi do toho zrovna   nechtělo a ejhle, první   série je rozjezdovka a pak   už je to nálož. Rick Grimes   v podání Andrewa Lincolna   protáhne svou postavu   parádním vývojem, z   uhlazeného slušného poldy   se stane vůdce, masakrátor   rozhodnutý pro přežití   vlastní skupiny udělat   cokoli. Právem patří do   mých TOP 10 na čtvrté   místo. 100% LUXUS
superfilmar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.8.2012
Super! Na podobný seriál   jsem už dlouho čekal a   můžu říct, že úvod   splnil všechna má   očekávání. Naprosto   úžasně nabušený pilot   plný zvratů tady už dlouho   nebyl, super atmosféra i   napětí, skvěle obsazení   herci a báječné masky mi z   pilotu udělali zážitek na   hodně dlouho. Druhý díl o   něco málo slabší, ale   pořád majstrštyk. Pro mě   jako fanouška hororů   výborné dílo, doufám, že   mě nějakou dobu bude ještě   bavit. Hodnoceno po   včerejším úvodním večeru   a doufám, že ty další   večery nebudou jiné. Opravdu   skvěle nadupaná   postapokalyptická série,   která mě nenechala   chladným. Ať žijí zombíci   a ať válí. Zatím naprosto   bez debat jasných 100%, Ať   jde op říběhy, masky,   herce, hudbu, napětí. Pro   mě jako fandu hororů jsou   tihle seriáloví mrtváci   naprostý ráj.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.7.2018
Po prvom diely zatiaľ   spokojnosť, má to dobrú   atmosféru a nádych drámy, 2   a 3časť sa dobre   dopĺňajú, zombíci zatiaľ   robia len krovie pri   stupňujúcom sa dramate   skupinky ľudí skrývajúcej   sa v lese __pozrel komplet 1 a   2 sériu a celkom dobre sa to   rozbehlo __na konci 6.séria   to začne haprovať   prílišnou banálnosťou__   /80%/
roox
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.4.2015
Na hraně...
U tohohle seroše vždycky   nevím, jestli se dívat či   ne. Osobně nemám rád   příliš krvavé scény a   násilí ve filmech... a tak   mi "headshoty" na   mrtvácích přijdou dost moc.   Ale bohužel tohle je   "realita" dané   situace, zab nebo budeš   zabit. Ano, je to pouhá   fikce, ale když nad tím   člověk více přemýšlí,   je to na pováženou, co by   byl schopen v dané situaci   udělat a jak daleko by   zašel, aby uchránil život   svůj a život osob, na   kterých mu záleží. Sám   nevím a doufám, že tu   situaci nikdy nezažiju.
Přesto, a nebo právě   proro, si aspoň připravím   "zavazadlo pro soudný   den".
goranchorvat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.8.2014
Umírající mrtví
Jak jsem zahlédl cokoli, na   čem spočinula ruka   F.Darabonta, těšil jsem se   jak malé dítě. Tak předně   žánr je mi velice blízký,   apokalypsa to je moje. První   cca 4 díly, jsou jako   nerozbalená bonboniéra,   dostanete pamlsek (skvělou   scénu), ale stále čekáte   že dostanete ještě více.   Ono to ale bohužel u těch   ochutnávek zůstane, s   přibívajícím časem, jsou   dialogy delší, akce kratší   a méně zábavná. Hodnotit   to po úsekách, tak úvodní   díly za 95%, zbytek postupně   až na 60%. Na seriál přesto   výrazně nadstandartní, a   hlavně zvrat nastává cca od   4.série, kde už každý   díl, hltán plnými   doušky.Po určitém   přešlapování na počátku,   etalon zombie seriálů.
Omnibus
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.7.2013
Dialogy se táhnou jako smrad.
Jo jo. Postapokalyptickou   depresi Darabont umí.   Včetně rány z milosti pro   někoho z rodiny. Ostatně, to   už si vyzkoušel v tom   šíleném finále Mlhy z   r.2007.

Ale   tyhle chodící mrtvoly vzal   za špatnej konec. Už po pár   dílech to byla jen   ubíjející rutina. Tuny   vyrvaných vnitřností,   tisíce cvakajících   čelistí a stovky nudných   existenciálních rozhovorů   na téma „To be, or not to   be, that's the question,“   asi aby motivaci postav k   jejich jednání pochopil i   průměrně blbý zombík.   Telenovela hadr. Někde   uprostřed druhé série už   jsem se i já jen mátožil   dějem, nehezky jsem chrčel a   vyhlížel jsem některého ze   scénáristů k zakousnutí.  

Přesto se zde   najde pár působivých scén   a silných momentů.   Namátkou: pokec s půlkou   plazící se mrtvoly "Je   mi líto, co se ti   stalo," vysloveným   přáním malého kluka   „Zabij ho!“ zrušená   poprava zajatce ve stodole,   pragmatická rána z milosti   po porodu a hlavně otcovo   vysvětlování Carlovi, že i   v normálním světě před   apokalypsou by mu máma a   táta určitě jednou umřeli,   že to je přirozený koloběh   života - takže nemá cenu   chytat bůhvíjakou depku z   toho, že mámu či tátu   může něco zakousnout (tomu   říkám zdravý přístup ke   strachu z budoucnosti v   postapo světě). Bohužel   větší část dialogů je   pitomá jak televizní debata   s politikem. Jsou nudné, s   předvídatelnou pointou, a   navíc se fakt hnusně   vlečou, jak střeva tahaná z   břicha při svačince   mrtváků. Přežít 3 série   takhle rozcajdaného seriálu   bylo ještě náročnější,   než pro hrdiny seriálu   přežít v   postapokalyptickém světě   plném nenažraných   chodících mrtvol.

Co mě nejvíc   vystrašilo? Jejich plány s   pozemkem ve vězení: něco   tam pěstovat! Úplně jsem to   viděl: scéna rytí záhonu   – 10 minut, hlasování, co   zasadí – půlka jednoho   dílu, sklizeň mrkve – 15   minut. Debata o smyslu mrkve   (a života) - 20 minut! Ale   aspoň by pak tu mrkev mohli   použít jako zbraň a   vrážet ji zombíkům do   očí :-)
radegaster
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.5.2015
Kam to spěje?
Za první tři série   absolutorim.Poté děj i akce   začínají vadnout ale   zřejmě si tam každý něco   najde. To co nám však   servírují v sedmé řadě   ...Vem to hovno, rožvýkej to   hovno , polkni to   hovno.Žádná akce, žadné   naháněčky o přestřelkách   se ani nezmiňuji jen pseudo   psychologické žvásty   především týpka s   bejzbolkou u kterého   producent zřejmě podepsal   dlouhodobou smlouvu a tak ho   budeme vidět s jeho   "Cecille" i dále.   Občas ji bude mít sám ,   jindy mu ji podrží někdo   jiný..Malou naději jsem   vkládal do mladé generace   ale i Kárl zklamal a tak   místo kulky do palice zase   psychožvatlanice.Po   zkušenostech se zombíky asi   nikdo nepochopil , že když   padne hlava padne celé   tělo...včetně toho   psychotlachala. Uffff , lidé   kteří si prošli takovým   martýriem se nemohou chovat   jako dobytek z chlíva který   jde na porážku. Tady AMC   přestřelila , respektive   usnadnila si velice práci a   do boje šel scénář   žvanění,nudy a nelogického   chování postav . V   příštím díle zase   určitě napřeskáčku   navštívíme krále ze ZOO a   ujistíme se , že černý   chlapík s holí cvičí   svého svěřence zdatně.   Prasata žerou zombíky a ty   pak Neganovi boys.Jistě,   odplata Ricka a jeho ekipy je   možná v plánu,někde na   konci posledního dílu jen   nevím jestli to až tam   dokoukám...
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 31.10.2016
Když pominu stříkající   krev a vyhřezlé vnitřnosti   na každém rohu, tak   bezbřehá nuda. Nelogické   momenty, podivné lokace   (apokalypsa a doma naklizeno,   baráky bílé a   vyglancované), prostě   nedodělek. Atmosféra   nulová.
Sanchez
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.12.2011
[I.II.III. série] Jak jen to   nazvat, aby to neznělo   příliš sprostě... 'Až   neuvěřitelně sračkoidní   převrat od perfektně   zmáknuté zombie sekanice v   I. sérii po naprosto   nezvádnutou a stupidní II.   sérii'. Prvních 6. dílů   úvodní série mě naprosto   rozsekalo, ta atmfosféra,   pojetí, děj .. každý díl   byl svým originálem,   pokaždé se mi dostalo   dalšího rozlousknutí v   podobě vypilovaného   příběhu ( který vlastně   neříkal nic konktrétního a   to byla jeho silná stránka   ). Přesně tento styl žánru   mi sedí, Darabont byl znát   na každém kroku a to   napětí neznalo konce. Po I.   sérii bych hodnotil 90% a po   několikaterém zhlédnutí   jsem očekával sérii druhou.   Ta začla v rozjetém   stylu, tak kde první končí.   Ale to bylo vše, v podstatě   vrchol pokračovaní... Poté   je vše naprosto špatně, 90%   napětí se mění v 90%   sraček a umělého   natahovaní, které nemá s   hlavním dějem pranic   společného. Nechápu, jak   tohle vůbec mohli vypustit ..   ze 6. dílů by se dal lehce   poskládat jeden kvalitní. Je   to velká škoda a obrovský   propad směrem dolů. 3/4   druhé série kazí vše, co   první nastavila .. až   poslední díly lehce   napravují reputaci a spíš   nechávájí trochu toho   diváckého napětí, co se   bude dít v následující   řadě. Doslova bych řekl,   že se vrátil Darabont,   poněvadž třetí sérka   ukazuje velmi silné drama a   konečně zábavávný děj,   který mě nejen ohromil, ale   i překvapil. Zvyšuji   hodnocení, čekám na další   díly a budu doufat, že   laťka zůstane nastaveno   vysoko. Prostřední část   celého seriálu bych   jednoduše vypustil ....
ras84
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.10.2012
Walking Dead (2010)
hned z kraja - komixovou   predlohou som nedotknuty a   vdaka tomuto serialu este aj   dlho nebudem.
prva   seria sa rozbehla skvostne,   dokonca snad az na tesne pod   plne hodnotenie, no s   pribudajucimi minutami sa   serial prepadol od klise k   zufalstvu a druhu seriu   uzatvara priam ukazkova vata   ako z telenovely.
+   spociatku atmosfera a   napatie
+ masky
+ par momentov ako tank,   pochod chodcov dialnicou,   lucenie so sestrou, prepad   tabora v kamenolome
-   dej podavany telenovelovym   stylom. to, co sa da povedat   za 30 sekund rozmaznu na pol   dielu
- debilne (inak   sa to neda) spravanie postav,   ktore nema logiku ani v tej   najvyhranenejsej situacii   (jacia, hadaju sa, no   prakticky sa nic neriesi a len   vyrabaju nelogicke problemy -   a to su tam tri vodcovske   osobnosti v skupine)
-   psychologia postav je hotova   katastrofa, plytka, povrchna,   nevyrovnana, protichodna
- klise, ked sa zo zleho   chlapca stane dobrak a   najlepsi kamos je vysinuty   posuk
prva seria   uchadzajuca najma v prvych   dieloch, potom katastrofa   galaktickych rozmerov. skoda,   na komix som sa tesil, ale po   tomto... nemam zajem
Clockwork
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.12.2010
U me tenhle serialek patri do   top 10.Darabont proste umi   tahat za ty spravny   nitky.Takze sups sem s druhou   serii,na kterou si bohuzel   budemem muset pockat na podzim   2011.Sice je to dlouha   doba,ale muzem bejt radi ze se   druha serie vubec   zrodi.Puvodne mela byt pouze 1   serie a pak se to melo   odpiskat.Jenze hned po   odvisilani prvniho dilu trhal   Walking Dead statistiky ve   sledovanosti,takze tvurci   spravne usoudili,ze pohrbit   tak nadejnej serial by bylo   dost prodelecny.Takze buh   zehnej Darabontoj.
matej69
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.9.2012
Skvělej seriál o zombících   a přežití.
Zajímavý vývoje   jednotlivejch charakterů,   zajímavý zvraty. Dost mě   naštvalo, že zabili Shana,   ten měl větší koule než   Rick.
A fakt je to   lepší v originále, ten   dabing je děsnej :D
hlavně mi leze na nervy   ten výraz   "mrtváci"
movie-freak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.5.2011
Rozhodně výborný seriál se   zombie tématikou, který   doporučuji všem fandům   tohoto žánru. Určitě   nebudete zklamáni.
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.9.2014
Nepředpokládál jsem, že   bych někdy mohl vidět na   tisíckrát omýlaný zombie   virus rozpracovaný do   několika sérií. Nevěděl   jsem, co od toho čekat,   takže jsem se na to podíval   s tím, že buď mě to chytí   nebo ne. Po shlédnutí   prvních pár dílů jsem   začal zjišťovat, že musím   vidět další a další,   musím vědět, co se stane   dál. Zombie chválím,   kreativitě se meze nekladly.   Taktéž kladně hodnotím   hlavní postavy (nutno říci,   že i já jsem podlehl   postavě Daryla). Na své si   přijde každý zombie   fanoušek, ale dočkáte se tu   i něčeho navíc,   nepříjemné intriky   odehrávající se mezi   zbylými přeživšími. Co   ale opravdu vyzdvihuji, je   atmosféra, která vás   vtáhne a udržuje v   nejistotě, že máte na   chvíli pocit, jestli Vám   zombíci nelezou po zahradě.   Pro mě je tenhle seriál   zážitek a velké díky za   něj.
Nymeria
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.4.2012
seriál som začala pozerať   kvôli zombie, to je asi   jasné :) prvá séria celkom   priemer, dalo sa
druhá   séria - zvrtlo sa to v   nejakú divnú telenovelu,kde   sa nikto nechoval normálne na   danú situáciu...behá tam   okolo nich plno Walking dead a   oni si až na konci spomenú,   že ejhla asi sme to   podcenili, nie sme v bezpečí   a potrebujeme nejaké   zásoby...ale medzi tým sa   tam prechádzali, dlhé   rozpravy o somarinách, no   niektoré diely fakt hrôza!   postavy Lori a Carl sa pre   mňa zaradujú medzi tie   najiritujúcejšie postavy v   dejinách seriálov, hlavne   Lori..to snáď ani nieje   možné, že Rick o ňu stále   bojoval, na jeho mieste by som   ju poslala kade lahšie nech   sa stará sama, aspoň by bol   kľud...
dúfam, že   tretia séria bude o niečo   akčnejšia :)
ani   neviem ako hodnotiť tento   seriál, mám zmiešané   pocity, niektoré diely fajn,   niektoré som ledva   pretrpela...takže dávam   priemer, aj za občasné   objavenie sa zombieka v druhej   sérii a za jedinú moju   obľúbenú postavu Daryla :)
SSandra
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2015
Seriál má výborně   zpracovaný postapokalyptický   svět, kdy všechno funguje,   tak jak má (tedy, jak my se   domníváme, že by to v   postapo světě fungovalo :-)   ). Zombie jsou dokonale   zpracované, pohyb mají   zvládnutý skvěle. Kulisy   aut na dálnici, mrtvé město   a vůbec svět okolo mi silně   připomíná Fallout a je to   opravdu moc povedené včetně   osvětlení, které je   správně...depresivní?   Prostě dokonalé postapo :-)   Příběhy jednotlivých lidí   mají tu správnou hloubku a   velmi dobře tvůrci zvládli   priority odlišné od našeho   světa. Zatím jsem viděla   pár dílů, takže na   absolutní hodnocení to   zatím není, ale jestli se   udrží kvalita, tu desítku   dám.
brizaa
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 15.3.2012
Non zombie fanoušci si   odečtou 3 hvězdy.Prvních   pár dílů ocilovalo kolem   zombie podprůměru,ale od té   doby se kvalitativně   postupně blíží k   fekálii.Nuda a šeď,navíc   podkreslená texaskou redneck   ingliš.Hnus velebnosti.
geojezek
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.4.2015
Nuda pruda
Par dilu celkem jde, ale uz   bylo tech zivych mrtvych dost.   Je videt, ze scenaristum chybi   napad. Porad se toci to same a   filmu o zombicich je jako   sra#ek. Lepsi filmy na tohle   tema je treba: Shaun of the   dead, nebo Zombieland. Tam   jsou zombici i postavy   vykreslene mnohem   realisticteji. V tomhle   serialu se v klidu prochazi po   krajine, deti nechaji doma a   najednou se divi, ze maji   mrtvaka v obyvaku. Ach jo :-)
saridan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.4.2013
Nejlepší seriál, nic mě   ještě tak nebavilo jako   tohle i přesto že v   některých dílech jsou   hluchá místa stejně má ode   mě plný počet bodů, Teď   si jen počkat na sérii 4
victorio
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.7.2011
Takový neslaný , nemastný.   Opuštěná Atlanta , ke   které přijíždí Rick na   koni, má dost zvláštní   atmosféru, ale je tam spousta   hluchých míst, kdy postavy v   okamžicích nebezpečí vedou   motivační řeči, vylévají   si navzájem srdíčka, perou   se mezi sebou a vůbec si   počínají tak, jak by se   žádný normální člověk   nechoval. Ke kladům patří   dokonalé masky zombíků.   Darabonte, vylepši scénář   (taky by to chtělo víc   dramatických situací) a moje   hodnocení určitě stoupne   :-)
JakeSmith
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.12.2012
Dabing
Skvělý seriál, ale když se   na něho dívám, tak musím   jen s českými titulky.   Český dabing je největší   utrpení, jaké jsem kdy   zažil. Například: Walker -   Mrvák! Strašné! Televizi   AMC gratuluju a děkuji za   zážitek, ale FTV PRIMA tento   seriál strašně zkazila.
lenka70
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.11.2013
úžasný seriál,nejlepší   na tom jsou Darylovy   narážky,seriál se vážně   povedl už se těším na   další díly
VojtusCZ
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2019
The Walking Dead
Tento seriál je skvělý.   Brutální příběh o Ricku   Grimesovy a jeho skupině   lidí přežívající v   zombie apokalypse. Najde se   zde úplně vše, jako třeba   souboje, přežívání,   láska, nebo hodně povedené   emotivní scény. Seriál   obsahuje úžasné charaktery   a záporáky. Jen je škoda,   že seriál ubírá na   sledovanosti, a že v   posledních dvou sériích je   několik dílů nudných...
Jinak seriál velice   doporučuji.
Wolf72
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.12.2012
Nejlepší pilot všech dob!
To si dovoluji prohlásit s   odstupem několika dní po   shlédnutí,tedy bez emocí a   jediné kapky alkoholu v krvi.   Bohužel slabší 2.řada mě   nutí ubrat z konečného   hodnocení pár bodíků.
nefertari
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.10.2013
nefertari
po dlouhe dobe dobry horor   serial.masky a efekty fakt   super.same napeti a   zvrat....nekdo tu napsal ze   vsichni bezchybne   strili....ale clovek by se to   musel asi naucit ne?rana vedle   a je po nem.....tesim se na   kazdy novy dil....bavi mne to
sulda666
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.10.2012
Nesmrtelný hoch
Dnešní díl mě dostává,   chlapec postřelený loveckou   puškou, zřejmě o velké   ráži, když projektil   dokázal projít jelenem, po   několika dnech je opět v   pohodě. Souhlasím s názory,   že je tento seriál jen   další telenovela. Škoda.   Nevím, proč ho v USA   zakázali na veřejných   kanálech. :-(
habydan
Hodnocení:
Přidáno: 24.8.2014
super
videl jsem vsechny dily tesim   se na dalsi radu ale klidne si   to zopakuju,a co vy jak se   tesite na dalsi radu kdyz   bude?
PepeKubina
Hodnocení:
Přidáno: 21.4.2015
nejlepši
nejlepši serial rad na to   koukam ale mrzi mě že ted   skončila 4 řada a 5 je jen z   titulkama tak musim počkat na   prima cool kdy to da to   češtini

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih44733minih44733Vetřelci vs Predátor 2 (2007) 
AVPR: Aliens vs Predator - Requiem n
minih71248minih71248Bitevní loď (2012) 
Battleship n
minih17274minih17274Přepadení v Pacifiku (1992) 
Under Siege n
minih40896minih4089613. okrsek (2004) 
B13 - Banlieue 13 n
minih37411minih374113 muži a 3 nemluvňata (2004) 
My Baby´s Daddy n
minih19343minih19343Sopka (1997) 
Volcano n
minih7834minih7834Gangsteři (1991) 
Mobsters n
minih10897minih10897Krycí jméno Donnie Brasco (1997) 
Donnie Brasco n
minih29462minih29462Ten nejlepší (2000) 
Men of Honor n
minih42190minih42190Roming (2007) 
Roming n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Fear the Walking Dead: Passage (2016) [TV seriál]

 Fear the Walking Dead: Passage (2016) [TV seriál]
Fear the Walking Dead: Passage n
 
Žánr: horor / sci-fi
Režie: Andrew Bernstein

(pokračování)

Živí mrtví: Počátek konce (2015) [TV seriál]

 Živí mrtví: Počátek konce (2015) [TV seriál]
Živí mrtví: Počátek konce n
Fear the Walking Dead
Žánr: horor / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Adam Davidson, Kari Skogland, Stefan Schwartz

(pokračování)

TV Program

ČT1 - O korálových vílách (1983) [TV...

06:35 - 07:05

13 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - Nové objevy v Pompejích

06:00 - 06:50

48 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Chuggington - Veselé vláčky (2...

06:40 - 07:30

8 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:30 - 06:50

18 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Reklama