Duben
ohodnotit

Záhady starověkého Říma [TV seriál]

The Roman Mysteries

Další název:
Záhady Říma
Rok:
2007
Délka:
29 minut, 20 dílů, 2 řady
„Britský dobrodružný seriál natočený podle série historických románů pro děti.“

Obsah filmu Záhady starověkého Říma

 
Seriál byl natočen na motivy bestsellerů Caroline Lawrenceové.
Dcera římského námořního kapitána Flavia Gemina společně se svými kamarády, synem židovského lékaře Jonathanem, který s otcem a sestrou uprchl z Jeruzaléma, africkou dívkou Nubiou, jež je zpočátku Flaviinou otrokyní, a němým řeckým chlapcem Lupem, v něm prožívají četná dobrodružství. V poutavém rodinném seriálu z Římské říše z roku 79 našeho letopočtu objasňují záhady a odhalují mnohá tajemství z dávné minulosti.

Prostřednictvím četných srovnání se životem dnešní mládeže seriál ukazuje, jak se potýkají s problémy pramenícími z předsudků, násilí a prostředí protknutého...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Oficiální stránka:
www.bbc.co.uk/cbbc/rom...
 
 
Distributor v ČR:
Česká televize
 
 
Typ:
[TV seriál]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Záhady starověkého Říma >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.3.2013
Zajímavý dobrodružný seriál o čtveřici   teenagerů z antických dob. Pár historických   "přešlapů" by se sice určitě   našlo, ale důležitá je atmosféra - a ta tady   funguje téměř dokonale. Záhady a nebezpečí   tu na hlavní hrdiny číhají za každým rohem a   oni mají kolikrát co dělat, aby vyvázli se   zdravou kůží. Dílko má příjemně zábavný   formát, svižný děj a přiměřenou stopáž.   Je sice primárně určené dětem a mládeži,   ale vyloženě neznudí ani dospěláky.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.2.2011
Moc pěkný seriál, na němž oceňuji, že se   odehrává v době starověku, která nabízí moc   zajímavé prostředí a náměty, ale dnešní   tvůrci se jí poněkud bojí. Je třeba   zdůraznit, že u příběhu z dávnější   historie nemusí být kladen důraz na historickou   věrnost, byť bychom se měli držet alespoň   nějakých nejzákladnějších faktů, kvůli   nimž sem děj vůbec umisťujeme; cheme-li se   vyhnout oprávněné kritice historické   nepravdivosti, měli bychom použít jen naprosto   základní dějinná fakta, nebo tyto okolnosti   zcela úmyslně změnit. V tomto smyslu mohu   Záhady starověkého Říma   pochválit.
Příběh byl postaven velmi pěkně   na čtyřech mladých lidech, kteří se v prvním   dílu náhodou setkávají a postupně se z nich   stane opravdu zajímavě složená parta: Jonathan   ben Mordecai - syn židovského lékaře; Flavia   Gemina - emancipovaná dcera váženého občana;   Nubia - Flaviina propuštěná otrokyně; no a   Lupus - divoký a svérázný řecký chlapec,   který z nám neprozrazeného důvodu nemluví.
V   průběhu děje tato skupina přichází na kloub   několika záhadným problémům, jejichž   řešení je mnohdy nebezpečné.
Herecké   obsazení je přesvědčivé a dobré za   předpokladu, že postavy jsou o něco málo   starší, než se dočteme v oficiálních   materiálech. Herecký projev původních herců,   přijde mi, trochu korigují dabéři, v   případě Štěpána Krtičky dokonce ve věku   přiměřeném postavě, ovšem Suchánková a   Votočková věkový rozdíl zvládly asi o něco   lépe než britské herečky. Představitel Lupa   Harry Stott byl podle mě z původních hlavních   herců nejlepší.
Lupus je moje oblíbená   postava tohoto seriálu (nečekaně, že ano), ale   vadí mi na něm dvě věci, které nevycházejí   z jeho povahy. Za prvé špatné skloňování   jeho jména (jedině správně Lupus - bez Lupa,   nikoliv bez Lupuse), za druhé jsem celou dobu   čekal, že nakonec promluví a že třeba   pronikneme i do hlubiny jeho minulosti, což by se   třeba hodilo i na pěkné zakončení příběhu.   Bohužel ani nevím, k čemu tam pana Suchardu   potřebovali, když jsme od Lupa neslyšeli ani   slovo.
Ještě dodám jednu výtku, a sice k   závěru. Zatímco celý seriál je pojat poutavě   a napínavě, závěr je řekněme nic moc   neříkající; děj je zaveden nesmyslně do   ztracena, přitom by se k příběhu hodil závěr   spíše akčnější. Řekl bych, že jej autoři   vyloženě nezvládli.
S hodnocením jsem to měl   v tomto případě těžké. Opravdu jsem chtěl   dát 10/10 za to, že se autoři bez obav pustili   do starověkého prostředí a zvládli to   výborně, na čemž nic nezmění ani mé výše   uvedené 4 výtky. Avšak nakonec jsem se   přiklonil k 9/10. Prostě to bylo velice dobré,   ale ještě jste opravdu měli co přidat.


Hodnocení:n12345678910
Záhady starověkého Říma (2007) [TV seriál]Záhady starověkého Říma (2007) [TV seriál]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10