Vypůjčené životy (2000) [TV seriál]

Vypůjčené životy (Vidas prestadas)
64 %
 
 

Vidas prestadas

    Žánr: telenovela
    Země: Venezuela
    Délka: 60 min., 120 dílů
Chema Rivero žije v Paraquayi. Po rozpadu své firmy pracuje jako taxikář. Prožívá bouřlivý vztah s Elisou. Její otec Federico je problémový člověk, nesouhlasí s volbou své dcery, ve chvíli, kdy v opilosti řídí auto a srazí chlapce, svalí podezření na Chemu. Pomoc Chemovi nabídne jeho přítel Marcos. Ten spolu se svou matkou Gracielou se chystá odletět do Peru ke Edgarovi Valente, který chce Marcose zaměstnat ve svém hudebním vydavatelství. Chema se rozhodne odletět s nimi. Dochází však k letecké katastrofě, při níž Marcos a jeho matka zahynou. Protože má ve chvíli neštěstí u sebe Chema Marcosův pas, v nemocnici ho považují za Marcose Quirogu. Strýc Edgar prožívá štěstí ze shledání se svým synovcem a nabídne mu pobyt ve svém domě. Chema trpí výčitkami svědomí, že využil Edgarovy dobroty. Ve snu se mu však zjevuje Marcos a sám ho žádá, aby vystupoval pod jeho identitou a uchránil se tak před nespravedlivým obviněním z Paraquaye.

Chema se pomalu zotavuje a zapojuje se do práce v Edgarově firmě. Musí čelit nepřátelství arogantní Joanny, Edgarovy manželky, pro níž jsou peníze a prestiž na prvním místě. Rodinu Valentových dále tvoří zhýčkaný a nezodpovědný Renato a dále sympatická právnička Fernanda, která prožívá velké zklamání. Opustil ji její snoubenec Fabián. Fernanda netuší, že prsty v rozpadu vztahu má její matka.

Mezi Chemou neboli Marcosem a Fernandou se rodí cit. Lásce překvapivě nepřeje Edgar. Fernanda je zaskočena, neboť příbuzenství mezi ní a Marcosem je velmi vzdálené. Edgar odhaluje pravdu – ve skutečnosti je Marcosovým otcem, proto vztah Marcose a Fernandy není možný. Chema již nevydrží skrývat pravdu a prozradí Edgarovi pravý stav věci. Edgar prožívá dvojnásobnou bolest – je šokován Chemovou lží a současně tvrdou pravdou, že jeho biologický syn je mrtev. Chema odchází od Valentových. Do jeho života vstupuje znovu Elisa. Poté, co jeho bývalá přítelkyně zjistila z televize, že Chema nezemřel, vydala se do Peru. Zde pracuje jako prodavačka v obchodě s oděvy. Její láska k Chemovi je sice upřímná, avšak hraničí takřka s posedlostí. Nicméně je to právě ona, která naléhá na otce, aby řekl pravdu o nehodě. Federicovi je diagnostikována rakovina. Ví, že brzy zemře a rozhodne se uvést věci na pravou míru. Chema je po právní stránce osvobozen, trápí ho však ztracená důvěra Edgara Valente a láska Fernandy.

Na matčino přání uzavře Fernanda sňatek s mladým podnikatelem Tonym. Navenek okouzlující muž je ve skutečnosti podvodník, který se oženil s Fernandou jen z vypočítavosti. Manželství nemá dlouhého trvání a Fernanda se opět sbližuje s Chemou. Rozpadá se také manželství Edgara a Joanny. Navenek vyjde skutečnost, že Joanna před mnoha lety nafingovala podvod a donutila k sebevraždě Edgarova společníka. Vinu není ochoten Edgar Joanně odpustit, prozrazuje se její pravá krutá tvář. Odchází od ní a sbližuje se s Elisou.

Současně je také sledován příběh Rennieho Valente. Zhýčkaný synek se zamiluje do Diany, prosté dívky bez rodičů. Má pouze bratra Maurizia, v jehož autosalonu pracuje Diana jako recepční. Pro Joannu je Diana je vypočítavou nemajetnou holkou, která chce získat majetek Valentových. Nevyzrálý a nezodpovědný Rennie balancuje mezi láskou k Dianě a matčinou autoritativností. Nakonec se mladí lidé rozcházejí, Renato se spolčí se ženou, která ho zatáhne do obrovského finančního podvodu. Rennie dostává lekci. Uvědomuje si hodnotu peněz a práce. Edgar dává synovi šanci. Zaplatí jeho dluh a Rennie začne pracovat v rodinné firmě. Jen cesta k Dianě se zdá již navždy uzavřena. Diana chodí s Germánem, hodným mladíkem, jehož však nedokáže milovat jako Rennieho.

Poslední fáze příběhu je skutečným dramatem. Edgar umírá na infarkt. Bezcitná Joanna prahne po ovládnutí rodinné firmy. Elisa po Edgarově smrti opět vyhledá Chemu. Vyvíjí na něho nátlak, aby se s ní oženil. Argumentuje svým těhotenstvím. Chema nevěří, že dítě je jeho. Nežli je však odhalena pravda, Elisa umírá. Její smrt má na svědomí Joanna. Netuší však, že Elisa předvídala Joanninu mstu a zanechala dopis, v němž Joannu ze své smrti předem obvinila. Joanna je obviněna z vraždy Elisy a z křivého nařčení bývalého Edgarova společníka, jehož dohnala k smrti. Pomoct se jí snaží Rennie, který již dávno není nezodpovědným mladíčkem, ale rozumným mužem vedoucím otcův podnik. Podaří se mu zpět získat Dianu, která se po čestné promluvě rozchází s Germánem, jehož si velmi vážila, ale lásku stále cítila k Renniemu. Renato je zdrcen matčinou vinou, avšak matku miluje i přes její zlou povahu. Chce jí pomoct a nějakou dobu ukrývá Joannu v opuštěném domě. Joanna je posléze objevena policií a uvržena do vězení. Je natolik ovládnuta zlobou, že projeví agresivní chování i vůči svým dětem, které za ní do vězení přicházejí. Fernanda a Renato tak ztratili nejen otce, ale i matku, která musí pykat za svou vinu. Před nimi se však otevírá nová, šťastnější budoucnost, kterou Fernanda stráví po boku Chemy a Renato v manželství s Dianou.  Autor: Hortensie

režie:
Luis Barrios, Aldo Salvini
 
 
hraje:
Grecia Colmenares (Fernanda Valente Lópezová), Luis José Santander (José María 'Chema' Rivero), Sonia Oquendo (Joanna López de Valenteová), Carlos Tuccio (Édgar Valente), Jesús Delaveaux (Federico Galindo), Toño Vega (Ramón 'Moncho' Vidales Gringas), María Pía Ureta (Diana Virgilová), Vanessa Terkes (Katy Vigasová), Karina Calmet (Elisa Galindo), Bernie Paz (Renato 'Reni' Valente López), Ernesto González (Antonio 'Tony' Ortega), Cécica Bernasconi (Becky Liptonová), María José Zaldívar (Felicia Sánchez Viscerová), Carlos Carlín (Mauricio Virgil), Baldomero Cáceres, Mónica Sáenz (Ángela Ruizová), Janet Murazzi (Irma, sekretářka ve firmě Valente), Silvestre Ramos (Néstor Gardenia), Javier Echevarría (Marcos Quiroga), Patricia Frayssinet (Graciela Quirogaová), Elsa Olivero (Raquel Iturbe, lékařka), Paul Vega (Fabián Montero), Gabriel Calvo (Germán Viterio), Marcelo Oxenford (Óscar Salinas), Júlio Andrade (Adrián González Chávez), Antonio Dulzaides (Michael Gouber), Diego La Hoz (Carlos), Maryloly López (sestra)
 
 
scénář:
Luis Felipe Alvarado, Augusto Cabada, Bernardo Cáceres, Elsa Echeverría, Alfonso Pareja
 
 
kamera:
Fernando Vega
 
 
výprava-architekt:
Javier Durán
 
 
střih:
Carlos Naranjo, Segundo Rivera
 
 
zvuk:
John Figueroa, José Hualcaya, Peter Lara, Daniel Padilla
 
 
vedoucí produkce:
Rocío Ibérico
 
 
dabing:
Jitka Ježková (Fernanda Valente López), Zbyšek Pantůček (José María 'Chema' Rivero), Milena Steinmasslová (Joanna López de Valente), Petr Pospíchal (Édgar Valente), Petr Štěpánek (Federico Galindo), Kateřina Petrová (Diana Virgil), Helena Brabcová (Katy Vigas), Tereza Duchková (Elisa Galindo), Lumír Olšovský (Renato 'Reni' Valente López), Michal Jagelka (Antonio 'Tony' Ortega), Stanislava Jachnická (Becky Lipton), Petr Svoboda (Mauricio Virgil), Regina Řandová (Irma, sekretářka ve firmě Valente), Marie Drahokoupilová (Graciela Quiroga), Jarmila Švehlová (Felicia), Ivana Milbachová, Lucie Juřičková
 
 
výkonný producent:
Margarita Morales Macedo
 
 
producent:
Luis Llosa
 
 
asistent produkce:
Milagros Daly
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.