Duben
ohodnotit

Vyprávěj [TV seriál]

Rok:
2009
Délka:
53 minut, 115 dílů
Premiéra v ČR:
31.8.2009
„Původní seriál České televize o tom, že v každé době toužíme po štěstí.“

Diskuze k filmu Vyprávěj

 Počet příspěvků v diskusi: 4
 Přidat příspěvek do diskuze

ladislava.blazkova.7
ladislava.blazkova.7 zprava

Napsat uživateli zprávu

1.6.2018
Neskutečně tendence nahraný serial..o životě v   socialismu nepouzitelny obsah..melke,protisocialisticky   zaměřené ,prostě použitelné jedině na vymyvani   mozkoven mládeži =asi také důvod jeho realizace v   pravicové CT..
tyzik.cejka
tyzik.cejka zprava

Napsat uživateli zprávu

8.6.2013
spoustu skvělých dílů ale nejlepší jsou ty nové   které se odehrávají 1990 -2005 za týden bude ít seriál   poslední díl ŠKODA ŠKODA ŠKODA   BÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ
jmenuji.se.libor
jmenuji.se.libor zprava

Napsat uživateli zprávu

26.9.2010
navazující text z mého komentáře, který se již   nevešel do kolonky :
Nazpět k seriálu –   kladně hodnotím rekvizity a také důsledné dodržování   toho v jakých interiérech se tehdy žilo.
Toto je   můj pohled na seriál i na dobu ve které se odehrával.

/Pojal jsem svůj komentář apoliticky,   protože pokud bych porovnával tu dobu tehdejší a tu dobu   současnou z hlediska politiky a vývoje společnosti ,   patrně bych se připojil k Jardovi Frt, a jen bych k němu   dodal – kdyby lidé tehdy v 89 věděli co se udá po r.   89 s Československem, co se bude v naší republice dít,   tak by na náměstích nechrastili klíčema, ale ty   klíče by místo chrastění použili na to, aby je   naházeli na ty, co tam na tribunách žvanili cosi o   svobodě, svobodě ze které se pak vyklubalo utahování   opasků pro obyčejné lidi a zbohatnutí pro vyvolené (a   tím nemyslím ten stupidní seriál na Primě).
  Pro odlehčení -svoboda končí pro muže a ženy tím,   když se ožení a vdají, to je obecně známá doslovná   pravda :-)
Osobně nejsem členem žádné   politické strany – politika je fuj, já chodím jen na   ''malou a velkou stranu'', a u té druhé je přeci jedno   kterou rukou si utřu zadnici, jestli pravicí, nebo levicí   :-)) - za tuto vulgární, nicméně zde pasující,   poslední poznámku se omlouvám, ale vystihuje můj názor   na politiku.
Když už bych se politikou zabýval,   tak bych měl podobný názor jako Jack London.
  – TEČKA k politice.
Ještě jedna krátká   poznámka – nic proti paní Hortenzii nemám, naopak   velice si ji vážím, jen máme zkrátka každý trochu   jiné názory na určité věci, to ale neznamená že bych   jí něco vytýkal – každý člověk má názor takový   jakou zkušenost udělal – a já v té době o které   pojednává seriál Vyprávěj prožíval kouzelné   dětství i ranou dospělost, moje mamka těžce pracovala,   žili jsme skromně bez otce a přesto si nestěžuji, měl   jsem svojí kouzelnou zahradu, tam jsem prožíval dětské   hry, pak jsem měl kino ,ve kterém jsem vyrůstal. Bylo to   jak bylo, teď je teď. :-)
Pokud mohu doporučit   – výborné seriály: Byli jednou dva písaři,   Chalupáři , Návštěvníci , Jižní vítr   (Šurdilovič s tlakem na nule :-)) ), ale tenhle seriál   vysílala Československá televize jen jednou, tuším to   bylo v r. 1982, což je škoda, protože to byl seriál u   kterého se člověk hodně zasmál. Ze současné produkce   - seriály Toulavá kamera a Ranč u zelené sedmy. Jsou   pohodové a bez zbytečných politických narážek. Kdo   chce, ať se dívá i na Vyprávěj – interiéry,   rekvizity, účesy, šaty, vše mu připomene tu dobu a   případnou narážku na politiku ať prostě přehlédne.   TEČKA za mým hodnocením seriálu.

Děkuji   všem za přečtení mého komentáře :-), snad vás   přiměje k zamyšlení nad stavem českého filmařství i   nad stavem naší současné společnosti.
villa
villa zprava

Napsat uživateli zprávu

3.12.2009
DVD
Super seriál!!!
PRO FANOUŠKY: před Vánoci by   mělo vyjít DVD s první sérií Vyprávěj.
  Přidat příspěvek do diskuze


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10