Vraždy na severu: Car a tesař (2013) [TV epizoda]

Vraždy na severu: Car a tesař (Morden im Norden: Zahr und Zimmermann)

Morden im Norden: Zahr und Zimmermann

    Žánr: krimi / komedie / mysteriózní
    Země: Spolková republika Německo
    Délka: 48 min.
„Zločin nikdy nespí, ani v malebném přístavním městě Lübeck.“
Stavitel Peter Zahr navštíví svou stavbu. Rozčiluje se, nikde se nepracuje a beton tuhne. Jeho křik je slyšet docela široko. Vezme smrkovou lať, dojde na kraj lešení v druhém patře, kdosi mu pomůže - pak je vidět ležet na zemi mrtvý.

Finn a Elke jsou na procházce podél pobřeží. Elke přítele zve na návštěvu ke svým rodičům. Vtom zazvoní telefon od slečny Schwartenbeckové, která mu oznamuje novou vraždu na stavbě. Zajímavostí je vyhlášení soutěže na stavbu domu. Stavební odbor vybral k realizaci dům, který skončil v soutěži až druhý. Mezi podezřelými je i Alexander König se svou ženou Merle Jansenovou, která je dcerou Herberta Priebeho. Herbert vinou Zahra před 20 lety zkrachoval a situace se dnes opakuje. Všichni vyšetřovatelé jsou přesvědčeni, že vrahem je Priebe. Nikoho tedy ani nepřekvapí, že se přijde na policii udat. Podstatnou roli má v seriálu stříbrná česká škodovka...  Autor: jarda53

režie:
Till Franzen
 
 
hraje:
Sven Martinek (Finn Kiesewetter), Marie-Luise Schramm (Sandra Schwartenbecková), Tessa Mittelstaedt (Elke Rasmussenová), Ingo Naujoks (Lars Englen), Veit Stübner (Ernst Schroeter), Ulrike Bliefert (Ria Kiesewetterová), Petra Kelling (Toni Kiesewetterová), Christoph Tomanek (dr. Strahl), Jürgen Uter (domovník), Klaus Peeck (Herbert Priebe), Julia Dietze (Merle Jensenová), Alexander Khuon (Alexander König), Jan Georg Schütte (Norbert Sackberg), Irmgard Riessen (Sackbergova sekretářka), Monika Barth (Priebeho sousedka), Ketel Weber (Martens), Bernd-Uwe Reppenhagen (Peter Zahr)
 
 
scénář:
Claus-Michael Rohne
 
 
kamera:
Michael Boxrucker
 
 
hudba:
Jens Langbein, Robert Schulte-Hemming
 
 
výprava-architekt:
Uwe Berthold
 
 
kostýmy:
Gurli Thermann
 
 
střih:
Angelika Sengbusch
 
 
výkonný producent:
Bernhard Gleim
 
 
producent:
Hans-Hinrich Koch, Matthias Walther
 
 
vedoucí výroby:
Thomas Bretschneider
 
 
casting:
Stephen Sikder
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.