Duben
ohodnotit

Taková normální rodinka [TV minisérie]

Další název:
Taká normálna rodinka (SK)
Žánr:
Rok:
1971
Délka:
55 minut, 8 dílů
„Legendární televizní seriál o soužití tří generací.“

Komentáře k filmu Taková normální rodinka

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 36
Máša13
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.3.2022
I po letech vážně pobavilo.   Některé scénky jsou   nesmrtelné a výtečně   zahrané. Na to, že paní   Medřickou moc nemusím, tak   tady byla asi nejlepší a to   už je co říci v tom   skvělém hereckém obsazení.
green-tea
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.5.2021
arzén nebo cyankáli?
Úžasná rodinná komedie   spisovatelky Fan Vavřincové   a režiséra Jaroslava Dudka,   kterou můžu sledovat pořád   dokola, protože něco tak   geniálního neomrzí snad   nikdy. Jedinečná bábinka   úžasné Meričky   Rosůlkové, milovnice   operních árií Dana   Medřická, věčně hladový   a klímající Eduard Cupák   nebo Zdeněk Řehoř se svými   oblíbenými Poldinkami … a   vlastně celá tahle   bláznivá rodinka je tak ryze   česká a okouzlující, že   mi nezbývá než jim tu   pohodu a laskavou toleranci z   plného srdce přát.
RwlBem
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.10.2020
Lituji.
Takový dávný předchůdce   nekonečných filmových   sitcomových   "lahůdek", které   do se nás urputně snaží   valit soudobé televizní   kanály. Paroduje všechno a   všechny, a s neuvadajícím   nadšením předvádí erupce   trapnosti a nízkosti. Diváci   se tomu srdečně smějí,   aniž je napadne že se   autorka vysmívá nastavením   bizarního zrcadla právě   jim.
jarda53
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.4.2017
Bezva zábava na počátku 70   let, točily se desítky   skvělých komediálních   filmů, které se stále   vrací na obrazovky v   reprýzách. Tento seriál o   normální - nenormální   rodince, vyčnívá nad šedí   tv. obrazovky v době vzniku,   když bylo možno vybírat z   jednoho kanálu. V seriálu se   sešla skvělá skladba herců   a my se k němu vždy po   nějakém čase rádi   vracíme. A líbilo se mi to   když jsem byl kluk i když   mám o nějaký rok více.   Přece, kdo by zapoměl na   kouzelnou babičku, která   " trávila" rodinu   cyankalem, maminka, která se   při špatné konstalaci   hvězd nedostala do   Národního divadla nebo   tatínek, kterému nikdo   nesměl šáhnout na želvy   Poldinky. Mladí herci,   Štěpánková, Hanzlík,   Kolářová, Cupák a   dvojčata Hybšovi. V seriálu   se objevily i all stars:   Oldřich Nový, Jiřina   Bohdalová, Jiřina   Šejbalová a buď Pavel   Landovský nebo Jaroslav   Moučka co by malíře   pokojů. Jenom je škoda, že   těch epizod nebylo   natočených povícero...
Misantrop
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.10.2015
Seriál neobyčejně oživil   svým herectvím Oldřich   Nový. Navíc mu byl zřejmě   dán prostor i pro vlastní   improvizaci, takže opět   použil svůj oblíbený žert   s telefonem ("Prosím? Na   co? Na co?! Aha, na   shledanou..."), známý i   z jiných filmů (např. Když   Burian prášil, Nechte to na   mně, Paklíč), a opět   zírá z očí do očí na   nějaké to zvíře (zde na   želvičky, ve Valentinu   Dobrotivém na rybu v   akváriu).
cerfik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.12.2014
Původnímu filmu a zároveň   prvnímu dílu posléze   vzniklého seriálu bych dal   plné hodnocení bez   rozmýšlení, v dalších   dílech už ta bláznivina   trochu ztrácí dech, ale pro   mě je to i jako celek   rozhodně dílko, co patří   do zlatého fondu   československé seriálové   tvorby, vždyť se jedná o   první sitcom aniž by se o   tom tehdá vědělo. Už to   sice jako celek poněkud   omšelo a je to přespříliš   bláznivé, ale díky paní   Rosůlkové a její babičce   nezapomenutelné.
kovboj365
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.2.2012
Seriál z roku 1971 je   výborný ovšem film který   byl natočen někdy v roce   2008 s tímto serialem má   společné jen málo   ..............................   ..............................   ............
payo1555
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.1.2012
Tak na tento   "náhodný" seriál   nedám dopustit. Celé to má   vtip a švih, herci jsou ve   vzájemné harmonii, prostě   je to baví, nemá to chybu.   Vždy se budu bavit,protože   ty postavy jsou živé,   žádné plošiny. Mají své   chyby, zlozvyky a další, ale   mají se rádi, jsou jedna   velká rodina. Hodně nebo   málo?
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.5.2011
Je to sice lepší než   filmová verze, ale že by to   byla nějaká sláva, to bych   neřekl. Má to svou typickou   atmosféru, ano. Ale krom   malování, a tím myslím   opravdu jen scény s   malířem, ne první půlku   dílu, to je takově nijaké.   Body jsou hlavně pro J.   Moučku (verzi s P.   Landovským jsem neviděl).
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.4.2011
Taková normální rodinka
Já považuji tenhle seriál   za jeden z nejlepších   českých vůbec. Mnoho   členů rodiny, každý má   svou vlastní zvláštní   úlohu. Mnoho úžasných   herců, kterým jejich role   musíte sežrat i s   navijákem. Já mám   nejraději babičku a mamiku v   podání Dany Medřické, ona   byla skutečná herečka,   která opravu uměla zahrát   cokoliv.
antoninsestak
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.12.2010
Už před 40 léty mi tento   seriál připadal poněkud   zvláštní. Každému se   líbil, ale mě moc ne. Asi   jako později Troškovo   "Slunce a sena".   Jedinou výjimkou byla role a   výkon pana Oldřicha Nového.
bušt
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2010
Jeden z nejlepších   seriálů.Výborné   obsazení,humor prostě   super.Dana Medřická byla   skvělá.Naprosto   nesrovnatelné s filmem který   byl nedávno natočen děs a   hrůza.Oproti filmu si tenhle   seriál zaslouží více než   deset hvězdiček :)
DejnaDee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.11.2010
Nezapomenutelná Dana Medřická
Nezapomenutelná role Dany   Medřické, která tu   skutečně exceluje, s   radostí kouknu pokaždé kdy   se seriál vysílá.
Lucelka
Hodnocení:
Přidáno: 8.8.2010
Tento serial se mi moc líbí   hodně sem se u toho nasmála.   Velice dobré herecké   obsazení. Vtipné dialogy.   Dobře promyšlený scenář.   Tento vtipný až   ztřeštěný serial má i po   letech své diváky a opravdu   nikdy nezestárne pořád bude   mít v sobě své   nezaměnitelné kouzlo
rankinfitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2010
Jeden z nejluxusnějších   českých seriálových   klenotů. Co se tady tvůtcům   a především hercům povedlo   přenést na plátno, to se   hned tak nevidí. Kouzelná a   hlavně vtipná podívaná,   která snad nikdy nezestárne.   VYNIKAJÍCÍ!!!!! :-))
MARi0
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.10.2009
Taková normální rodinka
Bohužel musím snížit   hodnocení pro všechny tak   dobrého seriálu. Mě   přišel strašný. A to je   slabé slovo. Až trapný.   Celé je to o ječících,   uřvaných, ubrečených   ženských (občas i   chlapech). Omlouvám se, ale   mě tento "legendární   seriál o soužití tří   generací" prostě vůbec   neoslovil a dva body dávám   spíš z milosti, protože tu   na něj čtu opravdu   vychvalovací ódy (jinak bych   dal asi jen 1/10)...
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.7.2009
VELMI PĚKNÉ A VELICE   SLUŠNÉ SIC UŽ DOSTI STARÉ  
A POŘÁD   DOST DOBRÉ DOBRÉ OBSAZENÍ   TO MU HODNĚ POMOHLO
Hortensie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.7.2009
Legenda mezi českými seriály
Stále více oceňuji   existenci této   neuvěřitelné komediální   klasiky, jakou Taková   normální rodinka bezesporu   je. Je to fantastické   spojení báječného   scénáře, výborných herců   a skvělé situační komiky.   V předchozích komentářích   zde padly některé   nesmrtelné hlášky z tohoto   seriálu. Plně vyvažující   obrazové scény je také   knižní podoba, která byla   napsána až podle   seriálového scénáře.   Zaručuji, že u obojího se   upřímně a od srdce   pobavíte. Rodina Hanákových   nemá chybu, ale snad ještě   o malý stupínek výše   stojí přísná a   konzervativní tetička v   podání Jiřiny Šejbalové,   jíž sekunduje nesmělý   účetní Koníček   "Kobylka neboli   Horymír" (řečeno slovy   babičky), jehož zahrál s   přirozeností a šarmem sobě   vlastním Oldřich Nový.   Opravdu výborná   záležitost.
salsaverde
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.7.2009
vemte mu nekdo ty noviny!
Podarena rodinka, vsetci   svorne ziju v jednom dome,   kazdy svojim zivotom. Péťa,   pasívny ignorant, ktory sa   neda zatiahnut do vecnych   diskusii. Rozmaznaná Káča,   docela praktický Zdeněk...   Najkrajsi diel bol, ked bola   Škola chlapov a dvaja otrlí   mazáci učili trochu naivneho   Zdeňka, ako sa vyhnut domacim   pracam :-)) Alebo ked   planovali, co bude robit   Agája, ked vyrastie a bude   dierkovana inzinierka, stretne   Opajšlíka atd...
Brikca
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.6.2009
Jeden z nejlepších seriálů   české tvorby. Dokonalé   herecké výkony, perfektní   obsazení a nezapomenutelné   hlášky. Osobně mám   nejraději Dudínka :)
Jakub_M
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.2.2009
1*
Kdo by neznal tenhle   legendární seriál? Další   z trojce skvělých seriálů   natočených v minulém   století ( Vlak dětství a   naděje, Dva písaři ).   Myslím si, že je to naše   rodinné stříbro.
fred.appl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.1.2009
To jsme ještě nevěděli, že je to sitcom.
Ano, Taková normální   rodinka byl první český   sitcom už v době, kdy jsme   to slovo skoro ani neznali.   Báječné obsazení, skvělé   zpracování, koncert   hereckých virtuózů.   Původně jsem tento seriál   hodnotil devítkou (ani nevím   proč, nejspíš jako pomstu   za to, že bolševici donutili   tvůrce znovu přetočit díl   původně s "odpůrcem   režimu" Landovským),   ale po shlédnutí   stejnojmenného filmu jsem to   opravil na zaslouženou   desítku.
Petra.Barbie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.6.2008
Podruhé: "Oni dělali malé komorní trio.":-))
S úsměvem jsem zjistila, že   již kolega Devilian použil v   nadpise svého příspěvku i   mou nejoblíbenější   hlášku z tohoto seriálu.   Ale samozřejmě se nezlobí,   naopak. S chutí ji potvrzuji,   neboť je z dílu, který mám   nejraději. Za slabší naopak   považuji onen díl s   "Ďudínkem", to je   takové nic o ničem, takže   proto bodíček dolů. Jinak   je to bomba...arzén,   Raubíři, Poldinky, rajská -   tedy hudba,   "Péťo...Péťo...co   jsem si to vzala, proč jste   mi to někdo   nerozmluvil.", a v   neposlední řadě taky   časopis s pařížským   striptýzem. Zkrátka -   skvělí herci, parádní   hlášky a dobrá zábava. Á   propos: "Aspoň ten strop   bílý!!"
Devilian
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2008
,,Oni dělali malé komorní trio!!!"
Tenhle seriál u nás doma   běží puštěný snad   pořád! Ještě společně s   Chalupáři to je nejlepší   český seriál. Hlášky jsou   nezapomenutelné, vzaždíci   babička taky ne. Blýskli se   tam skvělí herci, jejich   výkonům nemohu nic vytknout.
Lienocka22
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.2.2008
Niekolkohodinový herecký   koncert pani Medřickej a   spol. odohrávajuci sa v   jedinej izbe - jednym slovom   seriálová KLASIKA !   Ferďásku do tohooo :-D
martas_v
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.2.2008
Seriál, který předběhl   dobu a i dnes je stále   častým návštěvníkem   televizních obrazovek. Někdy   jsem si tam připadal jako   doma :). A co je tam   nejlepší: "Holky,   povedla se mě srnka" :)
argenson
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.11.2007
Tak nám v televizi zase   začali dávat   "rodinku". A já -   pokolikáté už? - opět   nevycházím z úžasu.   Každý výraz tváře,   každá věta by se daly tesat   do kamene. Skrovný interiér   narvaný nadstandardníma   hereckýma výkonama. Je   obdivuhodné, že něco   takového vzniklo jako   nenápadný televizní formát   se skromnou ambicí prostě   jen pobavit malou českou   kotlinu.
padde
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.11.2007
U tohoto seriálu je naprosto   patrné, že dobrý humor   nestárne. myslím si, že   každá rodina si zde najde   svoji "potrhlost". A   jak už jeden komentář   trefně uvedl - až se budu   chtít přeladit z těch   všech hrůzyplných zpráv na   pohodovou, veselou notu,   pustím si Poldinky.
beruna
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.11.2007
tento seríál mohu vidět   stále a dokola nikdy nenudí   a vždy mi pozvedne náladu a   dobře se u něj žehlí   člověk se zasměje i   věcem,které zná nazpaměnt   a viděl je už 100x
pet007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.10.2007
Opravdu skvělý tv   seriál,hlavně výborné   herecké obsazení.I po čase   se člověk na to rád znovu   podívá.skvělé
pekabo.j
Hodnocení:
Přidáno: 9.10.2007
Super!
Seriál, který nezestárne,   osloví vlastně každou   generaci. Vždycky jsem se u   něj nasmála..takže až zase   v TV poteče z obrazovky krev,   budu koukat na   "Poldinky" :-))
AlbertPeta
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.12.2005
Jeden z nejlepších seriálů   naší televize. Výborně   napsáno, velmi dobře   natočeno. Stojí za vidění,   já se na to podívám při   každém televizním   opakování.
Serpentina
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.11.2005
Jeden s nejlepších českých   komediálních seriálů, u   kterého se pobaví spousta   diváků a vůbec se   neokouká.
soptik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.7.2005
Pro mě jednoznačně skvělý   seriál o jedné rodince, s   jejich denními starostmi,   rodinnými problémy, ale i   radostmi podáváné ve   skvěle humorném duchu.
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.1.2005
Zdařile natočený situační   komediální seriál. Čas od   času se dá k jeho   sledování vrátit.
Petík
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.1.2005
Takovej hodnej člověk ten   Vopajšlík je, chce se ženit   a ona bude bránit Agláje ve   štěstí!!!A co si to tam   huhláš Zdeněčku!!!Že von   Vopajšlík neni??Jaktože   není??No tak co se   hádáme???

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih6554minih6554Dobrodružství kriminalistiky (1989) [TV seriál] 
Dobrodružství kriminalistiky n
minih12281minih12281Žoldnéř (1968) 
Il mercenario n
minih83307minih83307Vrásky z lásky (2012) 
Vrásky z lásky n
minih48686minih48686Případ číslo 39 (2009) 
Case 39 n
minih149014minih149014Koruna (2016) [TV seriál] 
The Crown n
minih22531minih22531Vinnetou - Rudý gentleman (1964) 
Winnetou II n
minih5299minih5299Copak je to za vojáka... (1987) 
Copak je to za vojáka... n
minih11819minih11819Májové hvězdy (1959) 
Majskije zvjozdy n
minih87767minih87767Martin a Venuše (2013) 
Martin a Venuše n
minih17691minih17691Rákosníček a hvězdy (1975) [TV seriál] 
Rákosníček a hvězdy n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Rodinka (2010) [TV seriál]

 Rodinka (2010) [TV seriál]
Rodinka n
 
Žánr: komedie / rodinný
Země: Česká republika
Režie: Dušan Klein

(pokračování)

Rodinka (2010/1)

 Rodinka (2010/1)
Rodinka n
 
Žánr: komedie / rodinný
Země: Česká republika
Režie: Dušan Klein

(pokračování)

Taková normální rodinka (2008)

 Taková normální rodinka (2008)
Taková normální rodinka n
 
Žánr: komedie
Země: Česká republika
Režie: Patrik Hartl

(remake)

TV Program

ČT1 - Všechnopárty (2006) [TV pořad]

10:30 - 11:25

46 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Rozluštěné poklady (2012) [TV ...

11:05 - 11:55

11 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles: Vraždy na pit...

10:55 - 11:45

21 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

46 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190541
Osobností: 697816
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178268

Poslední komentáře

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10