Star Wars: Klonové války (2008/1) [TV seriál]

Star Wars: Klonové války (The Clone Wars)
84 %
 
 

The Clone Wars

    Žánr: animovaný / akční / fantasy / dobrodružný / sci-fi
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 22 min.
Nový animovaný seriál ze světa Star Wars, který se v USA se začal vysílat ihned po uvedení filmu Clone Wars. George Lucas k tomuto tahu měl jasný důvod, hned první epizoda vás vrhne do velmi napínavého děje a vůbe se nezaobírá vysvětlováním, kdo je např. nová padawanka Ahsoka. K vysvětlovní slouží film, který možná i díky tomu nemůže být brán za plnohodnotnou epizodu.

Seriál vyplňuje období mezi 2. a 3. epizodou Hvězdných válek. NOvinkou seriálu je, že děj se neodehrává jen kolem Anakina Skywalkera. Oproti jiným epizodám se mnohem více zaměřuje na jiné významné členy řádu jediů a také na republikové klony, s kterými se s postupem času více a více seznamujete. Anakin dostává svého prvního padawan - padawanku Ahsoku, se kterou postupem času vytváří silnější a silnější přátelské pouto. To zapřičiňuje nové a nové otázky ohledně dalších pokračování, jelikož ve třetí epizodě se samozřejmě žádná Ahsoka neobjevuje. Je tedy velmi zajímavé seldovat, co se s ní a tím pádem i s Anakinovou temnou myslí stane.

Každý díl má okolo 20 minut, na začátku kažého dílu se objevuzje vždy nová zajímavá poučka související s následujícím děním. Animace má samozřejmě svá pro i proti. Má svůj osobitý ráz, který se ke Star Wars hodí, nicméně pohyb postav a hlavně světelného meče je dosti prkenný. Mnohem více než na akci se seriál zaměřuje na vývoj lidských vztahů a na řešení různých situací, např. hned v prvních epizodách se ukazuje Anakinova tvrdohlavost.

Nový seriál se tedy nedá hodnotit jinak než kladně, dostanete od něj přesně to, co od Star Wars očekáváte, tedy pořádnou dávku napětí, proplítání vztáhů a samozřejmě i tu akci. Já osobně se nemůžu dočkat nových dílů (vysílají se na satnici Cartoon Networks každý týden).  Autor: FDbJakub

režie:
Rob Coleman, Brian O'Connell, Steward Lee
 
 
hraje:
Al Rodrigo (Quinlan Vos), Daniel Logan (Boba Fet)
 
 
scénář:
George Lucas (charakter), Henry Gilroy, Scott Murphy, Kevin Campbell, Charles Murray
 
 
střih:
R. Orlando Duenas, Jason Tucker
 
 
zvuk:
R. Orlando Duenas
 
 
výtvarník:
Le Tang
 
 
mluví:
Matt Lanter (Anakin Skywalker), Ian Abercrombie (Chancellor Palpatine), Matthew Wood (generál Grevious), Anthony Daniels (C-3PO), Catherine Taber (Padme Amidala), Jonny Rees (Turk), Jaime King (Aurra Sing / Cassie Cryar)
 
 
animace:
Ryan Heuett, Seyed Alireza Meraji, Le Tang
 
 
vizuální efekty:
Ryan Heuett, Justin Leach, Roberto Calvo, Joanne Thiel, Joel Aron
 
 
výkonný producent:
George Lucas, Catherine Winder
 
 
překlad:
Vojtěch Kostiha
 
 
casting:
Susan Blu (hlasová režie)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.