Duben
ohodnotit

Spartacus: Krev a písek [TV seriál]

Spartacus: Blood and Sand

Další název:
Spartacus; Spartakus: Krev a písek - Rudý had; Spartakus: Pomsta; Spartacus: Vengeance; Spartakus: Válka zatracených; Spartacus: War of the Dammed; Spartakus: Krv a piesok (SK) / Spartakus: Vojna zatratených (SK)
Žánr:
Rok:
2010
Délka:
60 minut, 33 dílů

Komentáře k filmu Spartacus: Krev a písek

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
superfilmar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.2.2012
Vynikající série
Vizuálně úchvatný seriál   s dechberoucí komiksovou   stylizací a se skvělým   obsazením výborného Andyho   Whitfielda, Johna Hannaha a   Lucy Lawless. Seriál plný   nahoty, efektních   zpomalených záběrů a krve   mě prostě dostal hned po   prvním dílu.
Efekty   jsou v tomto seriálu fakt   neuvěřitelné, hlavně co se   týče těch krvavých   záběrů, které jsou   rozhodně nejlepší. Vlastně   i celá práce kamery je   suprová.
Naprosto   geniální a inteligentní je   i scénář a tak dostává   seriál s pomocí skvělého   příběhu nový rozměr.   Jedním slovem úchvatné.   A... R.I.P., Andy Whitfield.   100%.
bobo336
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.5.2014
SPARTACUS
Spartacus:Krv a Piesok...Prvá   séria mi nedala vydýchnuť   asi od 6 časti.Tých prvých   5 bolo vlastne   úvodných.Súboje naozaj   drsné a vzbura v poslednej   časti bola naozaj   Epická(Velmi mi prirástli k   srdcu postavy Crixus,Spartacus   a Batiátus).   Spartacus:Vengeance...Súboje   hned od začiatku   1.epizody.Príbeh sa posunul o   velký kus dalej.Velmi ma   potešilo že sa vrátila   postava Ganicusa.Posledná   čast zasa epická ale aj   smutná(Nakolko zomrela jedna   z hlavných   postáv).Spartacus:War of   Damned...Bohužial posledná   séria a asi všetci vieme ako   to dopadne.Vela postáv   umrie(Nie všetky).Plusom   tejto série ale je vela   súbojov a zakončenie.
Izzy8635
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2019
Musím říci, že jsem už   dlouho neviděla, nebo dokonce   nikdy, špatný seriál od HBO   a STARTZ. Jsem ráda, že se   nesnaží překroutit historii   a nechat hlavní hrdiny   naživu, i když to tak ve   skutečnosti nebylo, jako   jinde. Spartacus se jim   opravdu hodně povedl.   Nejdřív jsem si sice musela   trochu zvyknout na způsob,   jakým je natočen, ale pak   už jsem nic nevnímala.   První dvě série byly   spíše krev, nahota a sex a   ta třetí už jen krev. Ale   tady mi to ani nijak nevadilo.   Nejlepší byla první série,   začátek druhé a konec   třetí. Pak to byla jen   výplň.


Je škoda Andyho   Whitfielda r.i.p.
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.10.2012
Krev a písek,Bohové arény,   Pomsta a nakonec Válka   zatracených - jsem   nadšený,jsem fascinovaný a   jsem naprosto,naprosto   uchvácený.První dvě série   válely,našel jsem tam   vše,co jsem od pořádného   seriálu čekal.Nářez   krvavé řežby minutu po   minutě, příběhy   gladiátorů a samotné   arény,ale i chamtivost a   intriky. První série mě   samozřejmě dostala hlavně   díky Andymu a byť jsem ho v   druhé sérii postrádal,   nový Spartacus odvedl své   také. Druhá série a honba   za Glaberem mě bavila,   taková krvavá hra kočka a   myš. A třetí série mi bere   ještě do teď slova a dech,u   posledního dílu jsem seděl   doslova s otevřenými ústy.   Nechybělo perfektní napětí   ( obzvláště poslední díly   to vážně gradovalo),akce a   potoky krve.K hercům nemám   co dodat,všichni   excelentní,jejich touha po   svobodě sálala z obrazovky   ven,všechno jsem s nimi   prožíval a můžu vám   zaručit,že kápne i   slza,když zjistíte,že   všichni nejlepší stejně   nakonec padnou (O Spartacovi   jsem to věděl,ale věřil   jsem,že třeba Gannikus   přežije).Gannikus,ač   ukřižován,nakonci vidí   to,co vidět chtěl a to je   úsměv doktora a svoji   arénu.Agrona mi bylo   líto,ale jsem rád,že   alespoň on a jeho polovička   to dotáhla do konce.Spartacus   s posledním výdechem   přináší déšť a já   říkám,že toto byl   výborný seriál a jen   těžko bude lepší.
Helled
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.9.2013
Skvělý serial jen škoda že   to ukončily tak brzo sice se   říká že dopadne na 4 serii   ale i tak to bude na tak   skvělý serial málo
viana
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2010
Spartakus
Krvelačný,násilnický,sexis   tický seriál,který je   přesným obrazem své   doby...život otroka či   jakéhokoliv nepřítele,nemá   vůbec žádnou   cenu.Věřím,že to tak   opravdu bylo.Andy je v roli   Spartaka úžasný,líbí se   mi i zpomalené scény,prostě   DOPORUČUJI!
zeus12xy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.2.2013
nej seriál
nejlepší seriál-udržel   moji pozornost na 100% ba co   víc, stahla jsem si všechny   díly a nabušila jsem si je   do hlavy za čtyři dny.   Vztahy,intriky,chytrý   scénář. Na akci a krev   nejsem, ale tady to být   prostě muselo. Ráda jsem   odpustila viditelně levné   televizní pozadí kolem   Batiátova domu, nebylo   podstatné. Nevadily ani   poněkud současné účesy   některých gladiátorů a   jejich manekýnsky
  zářivě bílý chrup-a to i   po krvavé bitvě,kdy měl   gladiátor rozbitý ksicht k   nepoznání. Prostě skvělý   seriál. Krev a písek bomba,   Bohové arény-super. Tím   spíš nechápu,jak mohla mít   třetí série Pomsta tak   debilní dialogy a nudný a   předvídatelný děj. Ale to   sem nepatří.
Marign
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.4.2010
Skvělý seriál!! Plný akce,   krve a erotiky:) Kamera jak u   300. Doufám, že se dočkám   druhé série i s Andym, ktery   onemocněl...Opravdu   doporučuji všem, kterým se   nedělá špatně při pohledu   na krev!!!:)
urthred
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.7.2011
Neskutečný seriál, není co   vytknout, snad jen to, že   jsou ty díly tak   "krátké", všechny   propriety tam padnou jako   pr*el na hrnec, prostě radost   pohledět, vím zní to, jako   bych byl úchyl a užíval si   to kvantum usekaných   končetin a hlav a také to   může znít, jako že jsem   nějakej nymfoman a ujíždím   na pornu, jenže ti tvůrci to   umí tak nádherně podat...   Snad se Andy uzdraví a co   nevidět se vrátí do role   Spartaca
Alistair
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.5.2010
Opravdu neskutečně násilný   seriál plný krve se   zajímavým příběhem a   skvělou stilizací s   výtečnýmy herci. Není co   řešit, dávám sto.
payo1555
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.3.2012
Hodně dobrá série!Mám rád   tyto pohádky, směs akce a   mystery. Člověk nepátrá,   zda to byla pravda nebo   nebyla, ale dívá se!
Dost mě to baví, má to   spád.
karlosphonic
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.3.2011
Na tento seriál se můžete   dívat z různých   pohledů.Ti,kteří mají   rádi historická fakta,budou   jistě zklamaní.Ti,kteří   nemají rádi brutalitu a   živočišný sex ve   filmech,taktéž.Ale pokuď se   chcete u seriálu o   gladiátorech   odpočinout,bavit se,vypustit   si z hlavy denní starosti,pak   Spartacus je pravá   volba.Když připočtu intriky   a dobré dialogy (i někteří   kulturisté hrají opravdu   jako herci) a občasný   černočerný humor,seriál se   povedl.
Potoky umělé   krve,rockovou hudbu a krajinu   s věčně hnědým   podmračeným filtrem beru   jako rukopis seriálu.Já s   tím nemám problém a vše je   jasně uděláno přehnaně   záměrně.Velké plus je,že   série nemá vyloženě   otevřený konec.To mě na   jiných seriálech vadí.
Moc se mi ale   nelíbí,když hlavní hrdina   je obrovský klaďas a je   škoda,že Spartacus takový   je.Dále ta rocková hudba,   zrychlené-zpomalené záběry   a potoky krve působily občas   spíše rušivě díky otrocky   kopírování 300.Postupně si   ale vše   "sedá".Právě až   druhá série   Spartacus:Bohové arény tyto   nedokonalosti maže.Není zde   "nadklaďas",rockov?   ? a ethno hudba se výborně   doplňuje a kamera se   uklidnila.To je ale již jiný   příběh:))
Krev a   písek je celkově výborný   seriál.
POZOR!Někoho   rádoby mravokárného tento   seriál urazí,ale seriál je   podle skutečných událostí   a v té době v Římě   morální úpadek plný sexu a   násilností byl na denním   pořádku.
matej69
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.3.2011
Krvavý řežby ve stylu 300   prokládaný lehčíma   pornoscénkama...
  Povedenej seriál se skvělym   obsazenim (nejimpozantnější   mi připadá Crixus) a   zajímavou choreografií.
movie-freak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.8.2014
Musím říci, že jsem   opravdu mile překvapen po   shlédnutí první série s   podtitulem Krev a písek.   Výborný příběh, dobové   prostředí. Ukázka   tehdejšího způsobu života   římanů ať už výše   postavených nebo obyčejných   občanů repuliky, otroků,   gladiátorů. Naturalistické   ztvárnění soubojů v   aréně pro pobavení   obyvatel. Pro někoho až moc   surové, ale tak to nejspíš   tehdy bylo. Nejvíce mě však   zaujaly intriky, jejich   promyšlené naplánování a   provedení. Proto jsem s   velkým očekáváním   shlédnul i Pomstu a Válku   Zatracených. Můj závěr -   velkolepé. Jsem rád, že se   tvůrci drželi historicky   dostupných informací.   Skvělý zážitek.
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.2.2012
Skvělý seriálový počin z   produkce STARZ uváděného na   HBO. To v poslední době sype   samá seriálová esa, aspon   dle mého názoru. Výborná   atmosféra a děj, vizuální   pohled a charismatické   postavy. Neustále je na co   koukat jak pro pány (souboje   a nahé děvy )tak pro dámy   (urostlí a nahatí   gladiatoři).Seriál plný   všeho co současný divák   chce-souboje, krev, lsti a   velmi odvážný sex....Škoda   že představitel hlavní role   podlehl tak brzo rakovině:(   za mě 8s*.
1 sezóna   80%, 2S 80%, 3S 80%.
legenda
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.9.2011
Moje predstavy o tomto 13   dielnom príbehu sa veľmi   nelíšili od reality. Hrdina,   ktorý bojuje v aréne za   česť, pomstu a   spravodlivosť. Tvorcovia   neboli vôbec originálni a   ani sa o to nesnažili.   Príbeh síce zaujme a   pobaví, ale ničím   nenadchne. Surové   vykresľovanie boja s   nadmernou dávkou červeného   farbiva (krvi) pozvoľna   prechádza k „soft“   erotickému seriálu s   milostnými vzťahmi medzi   gladiátormi a ľahkými   ženami a milostnými aférami   medzi otrokmi s ich pánmi. Na   záver príbehu sa opäť   vráti túžba po slobode a   pomste, ktorou príbeh začal.   Vyzdvihnúť môžem krásne   prostredie, milostné intrigy   a vykreslenie bojov v aréne.   Vadila mi však dynamika   príbehu, ktorá vzhľadom na   dĺžku seriálu upadala a   brutálne zábery odsekávania   hláv, rúbania rúk a rezania   kože z tváre.
Prema19
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.2.2011
7/10
Co si o tom myslet?? Surovost,   efektivnost, akčnost.To vše   tu je. Ale použité tak   špatně, že to až   rozčiluje!! Sex, umělá   krev, litry krve, sex, sex,   umělá krev.Zpomalené   záběry co luxusně fungovaly   u 300, jsou tu použité vždy   před nebo po akci, tudíž   bez požitku. To je asi tak   vše co Vám seriál nabídne.   Herecké výkony jsou tak   průhledné, stejně jako   kulisy kolem... až bijí do   očí. Tak jsem se na to   těšil a tak velké   zklamání, že víc jak 4/10   tomu nedám! Srovnávat to s   300, Gladiátorem, nebo   něčím mezi, je (nechci   použít slovo   urážka)hloupost!Možná tu   budu jediný, ale: zklamání.  
oprava!!! Od třetího   dílu vzal seriál úplně   jiný směr. Vše co mě tak   strašně vadilo na začátku   se rázem usměrnilo do   přijatelné a nakonec i   příjemné podívané!!   stále si stojím za svým,   že na 300 to nemá, ale jako   seriál je to příjemná   zábava!! Všem se tu   upřímně omlouvám!!
Hodnotím poslední   část: Seriál zde nabral   otáčky a směřoval do   velice krvavého finále. Až   na pár kýčovitých   zápletek, byl seriál nakonec   uzavřen v krvavé lázni kam   směřoval celou dobu! Velice   pěkná podívaná až na ty   příšerné první dva díly!
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.7.2018
Tak je na čase zhodnotit tuto   sérii prvoplánového   seriálu. Sex a násilí. Plno   sprosté mluvy a hrdinové,   kteří snad celou dobu   chodili v jedněch   zaprděných slipech. Krev   při zpomalených záběrech   stříkala na všechny strany.   A adepti zápasů v dalších   záběrech nebyli ani   poškození. Žádná jizva,   žádný šrám. Skriptka   nebyla zaměstnána. Seriál   je v podstatě natáčen v   ateliérech a příběh   rozvláčněn do třinácti   epizod. Nesedila mi tam ani ta   přehnaná sprostá mluva   hodící se spíše do   současnosti.
ras84
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.3.2013
Spartakus: Krv a piesok (2010)
najhoršia miniséria, na   ktorú si spomínam. krv,   násilie a sex osadené do   rádoby príbehu... pár   svetlých momentov sa nájde,   no na lepšie hodnotenie u   mňa nestačí. videl som a   viac ani spomienkou nechcem   zakopnúť.
afer
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.3.2012
Bezmyšlenkovitá honba za potoky krve
Pokud zde někdo mluví o   skvělých zkulisních   intrlikách pak asi nečetl   nic od Waltariho nebo Gravese.   V podstatě už dlouhou dobu   pozoruju, že se nám z   umění vytrácí myšlenka a   davy jsou bezmyšlenkovitě   nadšené podobně jak v   hliněných domech kdysi   žijící Římani jen z   potoků krve a hekotu   poronhvězd.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih51394minih51394Slečna Marplová: Zapomenutá vražda (2006) [TV film] 
Marple: Sleeping Murder n
minih105459minih105459Interstellar (2014) [2k digital] 
Interstellar n
minih47266minih47266Akta X: Chci uvěřit (2008) 
The X-Files: I Want to Believe n
minih56211minih56211Rebelde (2004) [TV seriál] 
Rebelde n
minih57450minih57450Alexandr - Něvská bitva (2008) 
Aleksandr. Nevskaja bitva n
minih40760minih40760Mission: Impossible III (2006) 
Mission: Impossible III n
minih100050minih100050Transformers: Zánik (2014) [2k digital] 
Transformers: Age of Extinction n
minih48709minih48709Sherlock Holmes: Znamení čtyř (1987) [TV film] 
The Sign of Four n
minih108598minih108598Kameňák 4 (2013) 
Kameňák 4 n
minih132741minih132741Deň a noc (2013) [TV pořad] 
Deň a noc n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Spartakus: Bohové arény (2011) [TV seriál]

 Spartakus: Bohové arény (2011) [TV seriál]
Spartakus: Bohové arény n
Spartacus: Gods of the Arena
Žánr: akční / dobrodružný / drama / historický
Země: Spojené státy americké
Režie: Rick Jacobson

(spin-off)

TV Program

ČT1 - Silvestrovský koktejl

10:35 - 11:30

39 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Svatá kněžna Ludmila

11:10 - 12:05

4 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

19 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

44 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10