Ranč U Zelené sedmy II (2000) [TV seriál]

Ranč U Zelené sedmy II
75.4 %
 
 
    Žánr: rodinný / komedie
    Země: Česká republika
    Délka: 25 min., 14 dílů
„Další osudy rodiny Kudrnových“
V minulé řadě jsme poznali rodinu Kudrnových, která se z města přestěhovala na zděděný statek.
Maminka optička Eliška si zde založila optiku, tatínek programátor Vojtěch se snažil pokračovat ve svém informatickém životě, jejich tři děti - Elis, Štěpán a Matěj - se sžívaly s vesnickým prostředím a školou a babička Eliška našla zalíbení v sousedovi Aloisi Jeřábkovi.
V závěru první série se Kudrnovi rozhodli statek prodat, a tak babička zcela automaticky v zájmu zabránění tomuto nevhodnému kroku namluvila zájemcům o koupi, že vedle ranče se bude stavět dálnice, a dokonce ústit tunel, netušíc, že takový plán skutečně existuje.
Aby mohli zůstat stranou městského ruchu, přestěhovali se Kudrnovi do hájovny a k jejich zvířatům přibyla další včetně vysoké a černé zvěře.
Další řada tak dostala prostor pro neméně vtipné události proti té první. Babička již vztala z invalidního vozíku a nyní se dokonce rozhodla oženit se svým vyvoleným Jeřábkem, což jí povahově nijak nezměnilo, beztak byla její údajnou hlavní motivací úspora peněz za benzín do mopedu.
Nejmladší syn Matěj se zamiloval do své spolužačky Studničkové a jejich učitelka Peštová z něj dostala málem smrt, nakonec se z ní a prostřední Elišky Kudrnové postupně stanou dobré kamarádky.
Zatímco Elis nejmladší se souží vzpomínkami na svého daleko žijícího přítele Mika, Štěpán v sobě objevuje filmařské sklony a díky zachycení babiččina pádu ze svatebního vozu vyhraje vlastní videokameru. Babička je naštěstí bytelná a pád bez úhony přežije.
S izolací a předpotopním vybavením hájovny, z níž je daleko nejen k Jeřábkovi, ale i k signálu mobilního operátora, pro nějž se musí stoupat za komín se Kudrnovi zprvu snaží vyrovnat, postaví si krásnou koupelnu, až jednoho dne je napadne, že by se svým primitivním životem mohli obchodovat.

Také ve druhé sérii vystupují postavy té první v podání stejných herců - Milena Steinmasslová (maminka), Miro Noga (tatínek, dabing Petr Rychlý), Jana Štěpánková (babička), Lubomír Kostelka (Jeřábek), Marián Beník (Štěpán, češtěji Tomáš Pavlíček (+ komentář k seriálu)), Pavel Zedníček úplně jiný (v původním znění, jako Matěj), Ivana Škarková (Elis, počeštění Klára Šumanová). Z nových postav druhé série stojí za zmínku alespoň učitelka Matěje Kudrny Peštová (Simona Stašová), či jeho spolužačka a přítelkyně Anička Studničková (Patricie Solaříková).

Vrcholnou scénou celé druhé řady je asi ta, kdy příteli Elis Mikovi přijevšímu z Ameriky, spícímu ve stanu na zahradě kdosi ukradne drahý spací pytel. Mezinárodní ostuda má být vyřešena vykoupením kradené věci nazpět, pročež jsou po celé vsi vylepeny plakáty upozorňující na odměnu a je smluveno, že patřičný dolarový obnos bude umístěn na kapličku v polích, kam únosce navrátí svůj lup; pro jistotu je na dotyčného nastražena past v podobě kvalitně nalíčeného fotoaparátu, jenž ovšem pořídí přímo umělecký snímek srny, namísto fotografie padoucha. Spacák se nakonec objeví úplně někde jinde a Kudrnovi si stále lámou hlavu, kdo za rafinovanou krádeží stál... Tatínek tvrdí, že to vše bylo dílem babičky, ale ta si stále stojí za svým, že všechno narafičila srna.  Autor: Ondrej_pribehar

režie:
Miroslav Balajka
 
 
hraje:
Pavel Zedníček (Matěj), Patricie Pagáčová, Claudia Vašeková (policistka), Olga Lounová (Recepční), Rostislav Novák (Majitel bazaru), Marián Beník (Štěpán), Ivana Škarková (Elis)
 
 
kamera:
Roman Pavlíček
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.