Duben
ohodnotit

Pohádky z lesa [TV seriál]

Žánr:
Rok:
2001
Délka:
13 minut, 13 x 7 dílů
„Příběhy hajného Filipa, víly Duběnky a obyvatel Skalní říše.“
Popis / Obsah / Info k filmu Pohádky z lesa
Pohádky z lesa
aneb Jak víla Duběnka našla správného ženicha

Sedmidílný seriál pohádkových příběhů z hájovny, kde žijí společně s babičkou a tatínkem Anička a Martin. Lesy jsou plné zvěře a na pasece u jezera každé ráno tančí krásná víla Duběnka. Všichni by spokojeně žili v klidu a míru nebýt neustálých nástrah, které všem obyvatelům lesa chystá vládce skal Hromberon se svým poťouchlým sluhou Plesnivcem.

1. Jak v lese uzrály modré jahody
Seznámíme se s hajným Filipem a jeho rodinou, ale také s lesní vílou Duběnkou, vládcem Skalní říše Hromberonem a jeho pomocníkem Šutrýsem Plesnivcem. Právě Hromberon má na Duběnku zálusk a snaží se ji lstivě získat tím, že nechá na její pasece uzrát kouzelné modré jahody. Duběnka jahody ochutná a upadne do hlubokého spánku?

2. Jak se zvířátka z lesa málem odstěhovala
Vládce Skalní říše, který touží získat vílu Duběnku za ženu, vymyslí novou lest. Se sluhou Šutrýsem způsobí v lese tak nesnesitelný rámus, že všechna zvířata utečou pryč. Naštěstí všechno zachrání bystrý lesník Filip se svými dětmi Martinem a Aničkou.

3. Jak to Hromberonovi zase nevyšlo
Ošklivo je v lese tehdy, když se tu povalují odpadky a vůbec je tu nepořádek. To všechno opět způsobí vládce Skalní říše Hromberon a ještě navíc tak, aby podezření padlo na vílu Duběnku. I hajný Filip tentokrát zapochybuje, jeho moudrá maminka Marie Kroupová lest včas prohlédne a tak všechno i tentokrát dobře dopadne.

4. Jak Duběnka čistila ve Skalní říši pramen
Čistá voda je v lese nesmírně důležitá. V našem lese je ale voda z ničeho nic zkalená. Samozřejmě to způsobil Hromberon a to proto, aby nalákal Duběnku do svojí Skalní říše. Naštěstí je tu ale Filip, který chrání nejen les, ale svoji milou Duběnku.

5. Jak Duběnka učila Hromberona vílí taneček
Hromberonův pomocník Šutrýs Plesnivec přijde tentokrát na ďábelský nápad. Když nejde Duběnka za nimi, půjdou oni za ní. Vydají se do hájovny v přestrojení za indického mahárádžu a jeho dvorního fakíra. Filip s ostatními jeho lest samozřejmě prohlédnou a Duběnka s chutí Hromberona po vílím způsobu utancuje.

6. Jak bylo nejhůř a studánka pomohla
Tentokrát je ohrožení lesa nejvážnější. Hromberon společně se Šutrýsem rozpoutává lesní požár. Duběnka se nechává odvést do Skalní říše, aby les i zvířátka zachránila. Hromberon připravuje svatební hostinu, ale ani hajný Filip nespí?

7. Jak se přece jenom svatba konala
Zdá se, že Hromberon definitivně prohrál. Filip s Duběnkou se budou brát. Hromberon to ale nechce připustit a pošle na les prudkou vichřici. Ta zastihne i svatebčany. Ale jejich lásku už odvát nedokáže...


Autor: efCZa

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Branky, body, vteřiny (1956) [...

19:56 - 20:10

13 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

20:00 - 20:55

9 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

39 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Prima - Showtime (2020) [TV pořad]

19:55 - 20:15

14 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376372
Obsahů a biografií: 178208

Poslední komentáře

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10