Panoptikum Města pražského (1987) [TV seriál]

Panoptikum Města pražského
84.5 %
 
 
 
 
    Žánr: detektivní
    Země: Československo
    Délka: 60 min., 10 dílů
„Seriál kriminálních příběhů s oblíbenými pány detektivy z pražské "čtyřky" volně navazuje na Hříšné lidi Města pražského“
Detektivové z pražské „čtyřky“ zajisté získají pochvalu za vyřešení případů nejen od svých policejních nadřízených, ale určitě i od diváků!

S vrchním radou Vacátkem se jeho podřízení bohužel museli definitivně rozloučit. Protože pražská „detektývna“ v Bartolomějské ale nemůže zůstat bez šéfa, nastupuje nový policejní rada Korejs (Jiří Adamíra).
Pánové Bouše a Brůžek (Josef Vinklář a Josef Bláha) pod vedením vrchního rady Korejse za pomoci již penzionovaného detektiva Mrázka (František Filipovský) a snaživého policejního koncipisty dr. Součka (Ondřej Havelka) opět začnou řešit kriminální případy, které přinesl přelom dvacátých a třicátých let minulého
století.
Opět se s humorem a lidskou shovívavostí podíváme na příběhy hříšných a nehříšných pražských občanů. Nahlédneme s nimi do prostředí, která bychom v naší metropoli už těžko hledali.
Připomeňme, že cyklus detektivních příběhů napsal spisovatel Jiří Marek a režie se v roce 1986 ujal dnes už bohužel také nežijící Antonín Moskalyk.
Česká televize

režie:
Antonín Moskalyk
 
 
hraje:
Jiří Adamíra (policejní rada Korejs), Josef Vinklář (inspektor Josef Bouše), Josef Bláha (inspektor Josef Brůžek), Ondřej Havelka (policejní koncipista Souček), Dalimil Klapka (policejní lékař), Bedřich Prokoš (policejní prezident), František Filipovský (penzionovaný detektiv Mrázek), Antonín Brtoun (tajemník policejního prezidenta), Oldřich Velen (hospodský Evžen), Ota Sklenčka (šéf party vorařů Kahovec), Pavel Trávníček (Dr. Havlík, pracovník muzea japonského umění), Pavel Zedníček (bývalý lupič Vendelín Kuba), Lubor Tokoš (hokynář Dusil), Jana Hlaváčová (paní radová Korejsová), Eduard Cupák (Němec Poltz), Jiří Krampol (vorař Alois "Lojza" Vávra), Martin Růžek (ministerský předseda), Viktor Preiss (pokladník spořitelny Hnízdo), Rudolf Hrušínský (Toman), Jaroslava Obermaierová (učitelka hudby Kadlička Nová, Vendelínova nevěsta), Jan Víšek (role neuvedena), Vladimír Pospíšil (role neuvedena)
 
 
námět:
Jiří Marek
 
 
kostýmy:
Iveta Trmalová
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.