Pan Tau se vrací (1975/1) [TV seriál]

Pan Tau se vrací
77.4 %
 
 
    Žánr: dětský
    Země: Československo
    Délka: 30 min., 13 dílů
V roce 1975 vznikl další televizní seriál Pan Tau 13 dílů, pojednává o panu Tau a rodině Urbanově. Seriál začíná příletem pana Tau, který nezvládne svůj létací stroj a přistane na střeše domu Urbanových. Jeho stroj spadne do komína /pan Tau přilétá jako panáček/ a způsobí pohromu v podobě vypadlé trubky od kamen a přívalu sazí do pokoje, kde se otec Urban právě chystá k jídlu. Pan Tau se dostane do pokoje zmizelého Alfonse Urbana a s pomocí balónu, který vyčaruje odlétá na ostrov, kde žije strýc Alfons Urban. Ten společně se svojí kozou Cleo a žabkou Julinkou nasedne do balónu a odlétá, aniž tuší, že balón ve skutečnosti řídí pan Tau.

Alfons přistane na zahradě u domku Urbanových, pak již nastávají různé záměny mezi Alfonsem a panem Tau, kteří si jsou k nerozeznáni podobní. Alfons hledá místo a několikrát ztroskotá, když chce nastoupit jako umývač oken výškových budov odváží ho rodina k příbuznému psychiatrovi doktoru Azorovi. Alfons s pomocí pana Tau Azora přelstí a uniká. Adoptuje dva chlapce a vrací se domů. Nachází místo v meteorologickém ústavu, protože díky žabce Julince naprosto přesně předpovídá počasí. Když se žabka při pokusu o krádež ztratí, Alfons přichází o místo, dědeček zásluhou pana Tau výhodně prodá staré, nepotřebné věci z domu a rodina odjíždí na výlet. Tedy mimo strýce Alfonse a jeho kluků.

Pan Tau se promění v panáčka a skryje ve skříni, tam ho objeví Rudla a bere ho sebou na výlet, Alfons je nešťastný. Nakonec dobře skončí výlet, ikdyž pan Tau na chvíli příjde o buřinku i přestavba domku. Obojí samozřejmě díky panu Tau. Rodina se vrací do Prahy právě včas, aby stihla Alfonsovu svatbu s učitelkou jeho adoptivních synů. Za Alfonse se ožení pan Tau. Všichni jsou spokojeni a pan Tau odlétá.

Autor: Jan Novák

režie:
Jindřich Polák
 
 
hraje:
Otto Šimánek (pan Tau / strýc Alfons Urban), Vladimír Menšík (otec Urban bratr Alfonse), Jiřina Bohdalová (matka Urbanová), František Filipovský (dědeček Urban), Gustav Bubník (Rudla syn Urbanů), Magdalena Šebestová (Káťa, dcera Urbanů), Jiří Vondráček (Martin, chlapec Káti), Jiří Kúkol (Pavel, adopt. syn Alfonse), Jan Krafka (Jirka, adopt. syn Alfonse), Jana Hlaváčová (učitelka pak žena Alfonse), František Peterka (soused), Bohumil Šmída (špión Alberto), Jiří Vala (špión Charlie), Jiří Hrzán (špión - myč oken), Jaroslav Štercl (hlídač kulturáku), František Kovářík (cestovatel z Lululaj), Josef Bek (ředitel mlékárny), Josef Bláha (hlavní špión), Josef Kemr (meteorolog), Jindřich Narenta (meteorolg), Josef Somr (psychiatr), Václav Štekl (meteorolog), Karel Augusta, Miloš Nesvadba, Josef Šebek
 
 
námět:
Ota Hofman, Jindřich Polák
 
 
scénář:
Ota Hofman, Jindřich Polák
 
 
kamera:
Josef Vaniš, Jaroslav Tuzar
 
 
hudba:
Jiří Malásek, Jiří Bažant, Vlastimil Hála, Jaromír Vomáčka
 
 
kostýmy:
Theodor Pištěk, Jan Kropáček
 
 
animace:
Stanislav Látal
 
 
nahrál:
Filmový symfonický orchestr
 
 
dirigent:
František Belfín
 
 
producent:
Gert K. Müntefering, František Karoch
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.