Odpočívej v pokoji (2001) [TV seriál]

Odpočívej v pokoji (Six Feet Under)
80.4 %
 
 

Six Feet Under

    Žánr: komedie
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 55 min., 63 dílů x 55 min.
„Všichni tam jednou musíme“
Odpočívej v pokoji, dramatický seriál z produkce HBO, je černě humorný pohled na život a smrt z perspektivy lehce dysfunkční rodiny, která vlastní a provozuje nezávislou pohřební službu v Kalifornii. V Los Angeles o vánočních svátcích při dopravní nehodě zemřel Nathaniel Samuel Fisher, majitel pohřební služby Fisher & synové. Na pozůstalou rodinu dopadl smutek a do této situace přijel na svátky nejstarší syn Nate. Ten se nyní bude muset vyrovnávat nejen s tragickou smrtí svého otce, ale také s křehkou, leč sobeckou duší své matky, která má tajný poměr s kadeřníkem. Se svým homosexuálním bratrem Davidem. A s rebelantskou sestrou, středoškolskou studentkou Claire. Potýkat se bude také s mladým zaměstnancem Fredricem a s konkurencí, která chce podnik Fisherových koupit. Jediná dobrá věc, která Natea potkala, je seznámení s vášnivou Brendou. Smrt patriarchy odhalí mnohá skrytá tajemství a rodinné emoce... Nathaniel možná odpočívá v pokoji, ale stále své rodině vstupuje do života. Epizoda 1: Los Angeles. Štědrý večer. Nathaniel Samuel Fisher, majitel pohřebního ústavu Fisher & synové, umírá při kolizi autobusu s jeho novým pohřebním vozem. Na rodinu tak dopadá smutek a do této atmosféry přijíždí na svátky syn Nate, který se musí vyrovnat nejen s tragickou smrtí svého otce, ale také s křehkou, leč sobeckou duší své matky, která má tajný poměr s kadeřníkem, se svým homosexuálním bratrem Davidem a s rebelantskou sestrou Claire, středoškolskou studentkou, k níž dorazily špatné zprávy krátce poté, co se nafetovala se svým novým přítelem. Jediná dobrá věc, která Natea potkala, je seznámení s vášnivou Brendou, s níž se setkal v letadle těsně předtím, než se dozvěděl o otcově úmrtí. Doma se mladý zaměstnanec pohřebního úřadu Fredrico snaží zakrýt pustošivé stopy nehody, která Nathaniela postihla. Pohřeb však odhalí mnohá tichá tajemství a nejhlubší rodinné emoce. Starý Nathaniel možná odpočívá v pokoji, ale stále má své rodině co odhalit.

Zdroj: HBO Europe

režie:
Daniel Attias, Kathy Bates, Alan Ball
 
 
hraje:
Peter Krause (Nate Fisher), Michael C. Hall (David Fisher), Frances Conroy (Ruth Fisherová), Lauren Ambrose (Claire Fisherová), Freddy Rodriguez (Federico Diaz), Mathew St. Patrick (Keith Charles), Jeremy Sisto (Billy Chenowith (2001)), Justina Machado (Vanessa Diaz), James Cromwell (George Sibley (2004-2005)), Rachel Griffiths (Brenda Chenowithová), Evan Handler (Scott Philip Smith (1 epizoda, 2003)), Josh Radnor (Will Jaffe (1 epizoda, 2003)), James Morrison (Swinger Husband), Ed Begley (Hiram Gunderson), Veronica Cartwright (Peg Kimmelová), Michael Bofshever (ministr (2. řada, 2002)), Robert Pine (Basil), Rachel Zeskind (Nateova bývalka (5. řada, 2005)), Kellie Waymire (Melissa), Lili Taylor (Lisa Kimmelová), Silas Weir Mitchell (Dion Corelli), Wade Williams (Paul Kovitch), Sarah Lancaster (alternativní dcera), Kimberlin Brown (herečka), Tuc Watkins (Trevor), Colton James (Josh Feldman), Maura Soden (pani Stolteová), Mark L. Taylor (pan Stolte), Arthur Taxier (Marcus Foster), Beverly Todd (Lucille Charlesová / Keithova matka), Veronica Lauren (Paula Cooperová), Dee Freeman (Susan Langmeadová), Wendy Schaal (Vickie Dimasová), Jonathan Tucker (Bruno), Dina Spybey-Waters (Tracy Montrose Blair / Chatty Mournerová), Tara Nicole Hughes (tanečnice), Harriet Sansom Harris (Catherine Collinsová), Leo Marks, Brent Sexton (Lou Thornton), Jeff Yagher (Hoyt), Bill Cobbs (Jones), Dean Norris (detektiv Shea), Terence Knox (Larry Wadd), Todd Merrill (Kevinův přítel (3. řada, 2003)), James McDonnell (Dr. Frank), Rod McCary (Mitchell Stein), Tim Ryan (otec s ptákem), George Cheung (pan Su), Gail Borges (Tully)
 
 
scénář:
Alan Ball, Laurence Andries, Rick Cleveland
 
 
hudba:
Thomas Newman, Richard Marvin
 
 
výtvarník:
Ron Ashmore
 
 
dabing:
Sylva Turbová (Sarah O'Connorová (CZ dabing))
 
 
zpěv:
Shakira ("Suerte"), N.E.R.D. (soundtrack: "She Wants to Move"), Lauren Ambrose ("You Ride Up My Thighs You Light Up My Life")
 
 
zvláštní efekty:
David Dupuis
 
 
masky:
Mike Smithson
 
 
nahrál:
Lynyrd Skynyrd (skladby "Free Bird", "Sweet Home Alabama")
 
 
kaskadér:
Boni Yanagisawa (double: Momo Yahima), Kevin Derr, Leigh Hennessy, Pee Wee Piemonte, Eddie Matthews
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.