Jeden svět
ohodnotit

Komentáře k filmu Nemocnice na kraji města - nové osudy

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 12
argenson
Hodnocení:
Přidáno: 18.10.2008
Drobný postřeh, i když mě   leckdo pošle někam, že   řeším blbosti. Lékař a   sestra nejsou ve vztahu   nadřízený-podřízený.   Lékař pouze z hlediska   vyšší odborné   způsobilosti určuje, co má   sestra dělat, ale   organizačně a personálně   se vztahy nadřízenosti a   podřízenosti odehrávají v   jiných liniích. A jestliže   scénář ignoruje tenhle   základní princip, na kterém   funguje každá nemocnice v   téhle zemi, pak mě nikdo   nepřesvědčí, že je to ze   života.
jarda53
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.6.2010
Jestli někdo v nemocnici byl   a nyní nebyl, tak to bude asi   tím, že seriál se natáčí   s přestávkami třicet let a   některé osoby už neměly co   říci. Nejlepším řešením   bylo vzít čistý papír a   začít s jinnými lidmi a   natočit seriál Nemocnice   2007 bez návaznosti, než   když někdo se z děje   vytratí a druhý se zase po   30. letech objeví.
V   prvních dílech postavy   Jiřího Korna a Zory Jandové   jsou opravdu odporné...
veverka-zrzka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.9.2008
Vyděla jsem díl, kdy umíral   primář Sova. Teda on se tam   neukázal, pouze volal, ať   pro něj nejezdí, že mu   není dobře a pak oznamovali,   že zemřel. Krajčo mi do   tohohle seriálu moc nesedí.   Doufám, že ho nakonec   nevezmou jako doktora.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.12.2008
Je načase zhodnotit další   pokračování legendárního   seriálu. Po trapnosti, která   vznikla po dvaceti letech po   původním seriálu přišlo   něco, co mne mile   překvapilo. Rovněž   nesouhlasím s některými   přispěvateli předemnou.   Tento třináctidílný   seriál považuji za   zdařilý. Vzniklo něco, co   se mělo udělat už v   předešlé sérii. Chtělo to   jen volně navázat a vymyslet   zcela nové příběhy. Fakt   jsem se každým dílem   těšil na další   pokračování a byl jsem   zvědav, jak bude pokračovat.   To fakt se mi dlouho u   českého seriálu nestalo.
Petra.Barbie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.10.2008
Změněno 19. 12. 2008
Ke svému komentáři dávám   aktuální doušku, kdy jsem   připojila dnes i bodování   seriálu. I tak nevím, zda   budu úplně objektivní, ale   zejména poslední čtyři   díly mi přišly naprosto   skvělé. Já neviděla první   díly, tudíž ani nevím, jak   seriál začal. Jako první   jsem tuším viděla asi až   pátý díl a ten - jak patrno   z původních řádek - mne   nenadchl. Ale nevzdávala jsem   to a zkoušela sledovat dál.   Ejhle, ono to docela   zafungovalo a já se   přistiha, že se docela na   každý díl i těším. Sice   s výhradami, ale   těším...rozhodně v tom   nebyl takový ten pocit odporu   a znechucení, jako u série   po dvaceti letech. Mohu   nadávat jen sama sobě, že   jsem tuto novou sérii   nesledovala hned od samého   začátku. Problém tedy...jak   bodovat? Vycházím z   nadpoloviční většiny   dílů, co jsem viděla.   Zhruba dva byly slabé, ty   poslední naopak velice   dobré. Dávám 7. Snad to   není ani moc, ani málo.   Velmi slušný nadprůměr. I   tak mě ale mrzí, že v nové   sérii nevystupovala sestra   Huňková - Pěnkavová,   ovšem uznávám, že její   příběh byl asi opravdu v   minulé sérii doveden do   konce. Naopak sympatie si   narozdíl od minulého   pokračování získali   Blažejovi synové, Alžběta   byla stále stejně famózní.   Za výborný tah považuju   obsazení výborné Lucky   Vondráčkové. Dále Richard   Krajčo. Je lepší herec než   zpěvák. Ve svém výkonu   překvapil více než mile.   Danica Jurčová se sice   naproti němu v posledních   dílech více   "rozehrála", ale   bohužel...její výkon mne   ani tak moc nepřesvědčil.   Naopak velmi sympatickou roli   podala Vilma Cibulková v roli   Bloody.
Poslední díl   byl plný nostalgie a hodně   svým nábojem podobný staré   dobré Nemocnici od Dietla.   Milý a dojemný konec mi v   tomto případě vůbec   nepřišel patetický,   rozhodně měl blíže k duchu   původní Nemocnice. Nic   takového u předchozí série   nebylo.

Původní komentář:
Hodně rozpačitý pocit   mám z této   "nastavované   kaše". Přiznám se, že   nehodnotím objektivně,   protože až dnešního dne   jsem viděla díl této nové   série, takže vlastně   vytržený děj z kontextu. Co   k tomu říct? Abych řekla   pravdu, vlastně ani   nevím...řekněme, že oproti   druhé sérii po dvaceti   letech by tato byla lehce   přirozenější, ale opravdu   jen o chloupek, jelikož   samozřejmě dietlovská   klasika je nepřekonatelná. V   dnešním díle figurovala   zejména dr. Čeňková, paní   Balzerová je stále   šarmantní a úroveň si   držící dáma, její   herecký projev nemá chybu.   Kupodivu mne překvapil i   Richard Krajčo, čekala bych   slabší herecký výkon.   Citelně ale chybí sestra   Huňková - Pěnkavová,   prostě paní Janžurovou   nemůže nikdo jako vrchní   sestru nahradit, M.   Šplechtová je sice výborná   herečka, ale v tomhle   seriálu mi nesedí. Taktéž   D. Jurčová jako Fany, to je   vyloženě jen bezbarvé   odříkání textu, bez   výrazu, bez emocí,   prožitku, totální slabota,   nějak nechápu, jak tuhle   "herečku" mohou v   poslední době pořád tak   protežovat. Stejně jako v   sérii po dvaceti letech, ani   tady nějak nemůžu zkousnout   postavy manželů   Machovcových, které se do   seriálu absolutně nehodí.   Zejména Bára Hrzánová je   naprostou katastrofou a nijak   se netajím s tím, že této   představitelce naší   herecké obce nějak nemůžu   přijít na chuť. Pan Abrhám   a paní Štěpánková jsou   stejně jako paní Balzerová   připomínkou nostalgie staré   dietlovské doby, je dobře,   že tam jsou, ale chybí   zkrátka a dobře paní   Janžurová. I kdyby její   role byla menšího rozsahu,   nebylo správné od L.   Konášové, že ji zcela   vyřadila ze hry.
Zatím seriál nebudu   bodovat, zkusím shlédnout   ještě nějaký díl, abych   byla objektivnější,   případně doplním   komentář o další názor na   nové herce a postavy.
Serpentina
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.12.2008
Byla jsem mile překvapena už   po prvním díle této série.   Nemocnice po dvaceti letech ta   mě velmi zklamala, ale v   této se mi líbil jak děj i   herecké obsazení. Původní   nemocnici se nic nevyrovná,   ale s touto Nemocnicí jsem   spokojena.
Jarda.ftr
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.1.2010
ODVÁŽNÝ ZDAŘILÝ POKUS
Co přidat? Jak už je   zmíněno níže, po   příšerné druhé sérii jen   málo kdo čekal, že třetí   bude lepší. Filmaře čekal   velmi náročný úkol vrátit   seriálu ztracenou reputaci.A   povedlo se! Nemocnici se   prakticky vrátil její duch,   samozřejmě né zcela, na to   tam chybí doktor Štrosmajer   a další svérázné postavy   a navíc...je už jiná doba.   Třetí série je podstatně   více propojena s první,   věnuje se přímo dalšímu   životu postav a nesnaží se   trapně zahrnovat jiná   témata, dobře působí i   občasné vzpomínky(záběry   z první série) doktorky   Čeňkové. A je velmi dobře,   že se nikde moc nevrací k   sérii druhé. Za velkou   odvahu navázat na totální   propadák a vrátit tvář   dávám co dávám.
agatha
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.12.2008
Se zdejšími komentáři teda   zásadně nesouhlasím. Kdo   viděl celý seriál od   prvního do posledního, tak   absolutně nemůže hodnotit   1. Dost mě mrzí, že   Nemocnice skončila, protože   nevim na co se budu v pátek   těšit. Jediný současný   český seriál, který se dá   sledovat, aniž byste se   smáli jeho trapnosti, končí   a jemu alespoň částěčně   podobný projekt je v   nedohlednu. Myslím, že pan   Dietl může spokojeně   odpočít, protože jsem si   jistý, že vzhledem k době a   s prominutím   "sračkám", které   běží v televizi, by jistě   proti 3. seríii nic   nenamítal. Konášová   dokázala vmíchat do postav   jejich bývalou energii a   ambice. Stará herecká garda   se nemusí obávat mladé   konkurence, žádnou totiž   nemá. Díky ČT a tvůtrcům   seriálu. Vždycky rád   zaplatím poplatek za TV,   když vím, že občas mi   nabídne kvalitní český   výrobek, ze kterého si   druhý den po shlédnutí   něco zapamatujete!
DonSalusto
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.4.2009
Serial plny komplikovanych   vztahu,postrada jakoukoliv   spetku humoru,souhlasim z   nazorem ze chybi sestra   Hunkova,citelne chybi takove   osobnosti jako pani herci   Kopecky a Janzurova!!!dokonce   i v prvnim dile nedustojne   rozlouceni s hlavnim hrdinou   primarem Sovou,co dodat   ZKLAMANI!!!
Hellish_Satanica
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.10.2008
Proč??
Opravdu nechápu, proč se   neustále někdo snaží za   každou cenu těžit ze slávy   a úspěchu děl, která už   tu byla a která lze jen   těžko napodobit. Původní   seriál, na který většina z   nás vzpomíná s nostalgií a   který je dodnes velmi   oblíbený a právem, je   kvalitním dílem, děj   působí přirozeně a   realisticky, samozřejmě do   jisté míry. Tak si asi   někdo řekl, když to šlo   tehdy a dodnes to má takový   úspěch, proč v tom   nepokračovat a nevydělat na   tom další milióny a   milióny.. Háček je v tom,   že je na první pohled   vidět, že jde o uměle   nastavované a vyumělkované   "dílo", ve kterém   se setkáte se situacemi,   které normální člověk   nezažije a proto to celé   působí nepřirozeně.   Nemocnici po 20 letech jsem   shlédla celou, když byla   premiéra, ale už jsem se k   ní nikdy nevrátila. Z této   série jsem shlédla necelý   jeden díl a dospěla jsem k   názoru, že je to úplně   stejná ztráta času jako   série minulá a že můj čas   je natolik drahocenný, než   abych jím plýtvala ještě   jednou na něco podobného..
jezurka42
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.10.2011
druhá řada mě moc   nenadchla, ale ta T5etí mi   všechno vynahradila.   Famózní paní Balzerová,   kterou nokddo nepřekoná.   Dále se mi velmi líbila   paní Šplechtová, kerá si s   nikým nedělala servítky.   Vilma Cibulková zase   ukázala, že když se chce,   tak dokáže svou roli zahrát   na výbornou. Samozřejmě že   se mi líbilo více rolí, ale   kdybych je tady musela   všechny vyjmenovávat, tam to   bude na dlouho. Prostě a   jasně: velmi pěkné   pokračování, i když na   první sérii to nemá...
Obycejny_chlap
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 18.10.2008
Fond
Měl bych návrh. Což takhle   založit fond který by   vyplácel panu Polesnému   pravidelnou a dostatečnou   apanáž za to,že slíbí,že   už nikdy nezničí žádné   další téma. Sám jsem   ochotný do toho fondu   přispět částkou 1000   Kč.
Už nikdo nebude   investovat peníze,úsilí a   čas do věci po které se   prošel tento   neumětel,zářným   příkladem je jeho   "zpracování"   Milence lady   Chatterleyové,tento román je   minimálně na 20 let v naší   republice zničen. Stejně tak   se mu to podařilo i u tohoto   serialu,každý si prostě   bude pamatovat,že Nemocnice   na kraji města je ta zoufale   nudná a patlavá věc ktará   šla v roce 2008 v televizi a   pro kterou je škoda   spotřebovaného času a   el.proudu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih5096minih5096Cesty mužů (1972) 
Cesty mužů n
minih16891minih16891Prázdniny pro psa (1980) 
Prázdniny pro psa n
minih14370minih14370Noc na Karlštejně (1973) 
Noc na Karlštejně n
minih17467minih17467Případný sňatek možný (1976) 
Cours après moi que je t'attrape n
minih47475minih47475Cesta na Měsíc 3D (2007) 
Fly Me to the Moon n
minih24496minih24496Zatoulané dělo (1958) 
Zatoulané dělo n
minih15500minih15500Past (1950) 
Past n
minih2333minih2333101 dalmatinů (1996) 
101 Dalmatians n
minih28496minih28496Můj soused zabiják (2000) 
The Whole Nine Yards n
minih19737minih19737Strach nad městem (1975) 
Peur Sur La Ville n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech (2003) [TV seriál]

 Nemocnice na kraji města po dvaceti letech (2003) [TV seriál]
Nemocnice na kraji města po dvaceti letech n
 
Žánr: drama
Země: Česká republika
Režie: Hynek Bočan

(pokračování)

Zpěváci na kraji nemocnice (1982) [TV film]

 Zpěváci na kraji nemocnice (1982) [TV film]
Zpěváci na kraji nemocnice n
 
Žánr: hudební / komedie / crazy / muzikál / satira / taneční
Země: Československo
Režie: Jaromír Vašta

(pokračování)

Nemocnice na kraji města (1977) [TV seriál]

 Nemocnice na kraji města (1977) [TV seriál]
Nemocnice na kraji města n
 
Žánr: drama
Země: Československo


(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190378
Osobností: 697528
Fotografií: 763185
Plakátů: 375846
Obsahů a biografií: 178001

Poslední komentáře

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10