Navarro VII. (2002) [TV seriál]

Obrázek není k dispozici.
75.4 %
 
 
    Žánr: krimi
    Země: Francie
    Délka: 1171 min., jeden díl cca 90 minut
„Kriminální seriál z pařížského prostředí“
1. Zlodějské sémě / Graine de macadam (100 minut)

Epizodou Zlodějské sémě se otvírá třináctidílná řada oblíbeného francouzského seriálu Navarro. Setkáme se v něm opět se sympatickým komisařem Navarrem, Rogerem Haninem, a všemi jeho podřízenými, kterým tak jemně říká - "Mezci".
Zlodějské sémě je příběh o tom, že žádné jablko nepadá daleko od stromu. Banku přepadne muž v podivné masce. Má výrazný červený baret a přes nos náplast. Chce někoho parodovat, nebo je to jen podivný image? Jako rukojmí si vezme těhotnou ženu. Ale dotyčná není vůbec těhotná a natož žena. Lupič si nechá v bance otevřít pouhých šest schránek. Jde tedy najisto.
A náhoda svede k sobě dva zloděje, toho z banky, který neváhá zabíjet, a malého chlapce, který si v opuštěné hale schovává svůj lup z ukradených kabelek. Nechtěný svědek, který musí být umlčen.

2. Kmotr / Le Parrain (90 minut)

Vrah přišel do domu policisty večer, kdy se rodina chystala k večeři. Svou práci provedl profesionálně a rychle, ale přesto udělal chybu. Malé Cécile se podařilo uprchnout a skrýt se. Její úkryt nenašla ani policie, která prohledávala místo činu. O malé skrýši v zahradní budce věděl Navarro, protože se s rodinou dobře znal a byl Cécile za kmotra. Teď jí drží v náručí a snaží se vyrovnat s tím, že její matka, kterou znal od dětství a která byla dcerou policisty, jeho kolegy, je mrtvá. Stejně jako její manžel důstojník z protidrogového. Navarro ví, že má před sebou profesionála, který ještě nedokončil svou práci.


3. Příliš mnoho podezřelých / Délocalisation (92 minut)

Až příliš mnoho podezřelých je kolem vraždy majitele továrny. Večer, kdy došlo ke zločinu, navštívilo neoblíbeného šéfa hned několik lidí. Všichni měli motiv k vraždě, ať už zcela soukromý nebo existenční, který se týkal celé řady zaměstnanců - v továrně se chystalo drastické propouštění. Když před komisařem Navarrem vyvstává skutečný obraz zavražděného jako bezskrupulózního člověka, který využíval své podřízené, tyranizoval manželku, začíná svým způsobem chápat motivy, které mohly vést člověka k takovémuto osudovému činu. Ovšem vražda je jeden z nejtěžších zločinů...



4. Kůže mezka / Dans la peau d´un mulet (87 minut)

Tři muži posílení alkoholem a jízda noční ulicí za dobrodružstvím. Nejdříve to bylo jen pokřikování po krásné mladé ženě, dodávání sebevědomí... a pak zločin. Komisaři Navarrovi stěžuje vyšetřování hned několik okolností. Mladá žena je kamarádka jeho dcery Jolandy a ta případ prožívá příliš intenzivně stejně jako nováček týmu Boldec, který se v případu až příliš citově angažuje...

5. Pětka s vykřičníkem / Zéro pointé (86 minut)

Marně se pokouší Alex, syn inspektora Bain-Marieho, říct svému otci o svých problémech. Dokonce ho navštíví na komisařství. Ale Bain-Marie je plně zaangažován na případu únosu, při jehož vyšetřování je postřelen jeho kolega Boldec. Ani u své plně zaměstnané matky nenalézá Alex porozumění, které by potřeboval v tak těžké chvíli svého života. Alexe tyranizují jeho spolužáci kvůli jeho tloušťce a tento stres se samozřejmě odráží v jeho výsledcích ve škole. Když je přímo na chodbě školy zabit jeho spolužák, Alex nedokáže svým problémům sám čelit.

6. Vyděrač / Police racket (93 minut)

Komisaře Navarra navštíví jeho bývalý kolega. S Navarrem si byli kdysi dost blízcí a on okamžitě vytuší, že není něco v pořádku. Dřív, než se stačí sejít, je policista v parkingu zastřelen. Jeho nadřízený se okamžitě dostaví na místo a s nesmlouvavou arogancí prohlásí mrtvého za sebevraha. Snaha vyloučit Navarra z vyšetřování, neposkytnout mu jediný důkaz, jedinou informaci je až příliš zjevná. Komisař Navarro sice uzná jeho kompetence a příkaz nadřízených, ale dokázal snad někdy někdo Navarrovi cokoliv zakázat?


7. Pád anděla / Chute d´un ange (90 minut)

Komisař Navarro šetří případ mladé gymnastky, která zemřela na předávkování podpůrnými léky. Dívka se tvrdě připravovala na mistrovství, stála na prahu své kariéry, život před sebou. Nebyla to její chyba, že důvěřovala svému trenérovi a lékaři. Navarro ví, že ve hře není jen ambiciózní trenér, nebo vedení klubu, ale především ti, kdo s nezákonnými anaboliky obchodují. Ten, který by mohl ukázat na další stopu, je však záhy zavražděn. Řetěz se přetrhl...

8. Obchodník s lidmi / Marchands d´hommes (85 minut)

Všední večer, kdy se po práci vrací muž se ženou domů. V parkingu žena nastartuje auto, protože muž si potřebuje cosi vyřídit. Bomba nastražená v autě zabila ženu a smrtelně zranila muže. Komu byla vlastně určena? Komisaře Navarra a jeho tým přivedou stopy až ke spediční službě, která rozhodně nevozí jen řádně označené a proclené zboží. Zatímco Navarro honí zločince, jeho dcera Jolanda se stará o albánské běžence. Snad až příliš se zakoukala do jejich mluvčího, který se rozhodl nebezpečně riskovat, aby zachránil svou sestru, kterou zadržuje a využívá zločinecký gang.

9. Poldové a kšefty (94 minut)

Muž, původem z bývalé Jugoslávie, odchází z hotelu, kde nechává svou ženu. Má se sejít s nebezpečnými lidmi, ale oběma manželům jde o všechno. Muž je na místě zavražděn a žena je také příliš nebezpečným svědkem. Zdánlivě běžný případ, ale Navarrovi tu něco nehraje. Musí najít bezpečné místo pro ženu a musí se dozvědět motiv, co vlastně manželé v Paříži hledají. Někdo nechce, aby případ vyšetřoval jeho tým, ale všechny zákazy jdou přímo od policie. Komisaři Navarrovi nezbývá, než "zapomenout" na obvyklé postupy a nařízení.

10. Návštěva z minulosti / La Revenante (88 minut)

Obchod se zbraněmi odehrávající se v skrytu opuštěné tovární haly. Ten, kdo se rozhodne střílet, ví, že nesmí zůstat jediný svědek. Na místě činu lze najít několik mrtvých ale ani jednu stopu. Jen balistická analýza potvrdila, že na ochozu haly musel být ještě střelec, který celou "akci" jistil. Komisaře Navarra navštíví jeho dávná přítelkyně. Bojí se o svou dceru, která beze stopy zmizela. Navarro dobře ví, co je to starost o děti a své přítelkyni přislíbí pomoc. A přece, cosi ho zaráží a mate. Snad je to tvrdost v očích jeho přítelkyně, snad pár drobných nesrovnalostí v jejím vyprávění nebo zájem tajných služeb o tento případ. Navarro nedá nic najevo a své pátrání zaměřuje několika směry.

11. Propuštění povoleno / Sortie autorisée (87 minut)

Jolanda, která vystudovala práva, si svému otci stěžuje na to, že se utápí ve spisech. "Samé spisy, spisy, spisy..." Komisař Navarro má pro svou dceru jednoduchou odpověď - "Chtěla jsi dělat zákony a zákony jsou spisy..." Jemu se to lehce řekne, protože on sám se u svého stolu příliš nezdržuje, vlastně téměř jen když vyslýchá. On je na rozdíl od Jolandy neustále mezi lidmi a občas dokonce honí zločince. Ale všechno má své a Navarro musí čelit situaci, kdy jeho kolegyně Carole nešťastnou náhodou postřelí rukojmí.

12. Bezbranní zloději / Voleur sans défense (88 minut)

Na předměstí Paříže operují malí zlodějíčci. Svou kořist však odevzdávají svým šéfům, dospělým gangsterům, kteří své malé komplice doslova tyranizují. Když chtějí "utužit" morálku, neváhají jít až do krajnosti. Chlapci zazvoní u dveří rodinného domku a nabízejí jakýsi charitativní prodej. Přemlouvají, snaží se zabavit a mezitím jiný chlapec vejde zadním vchodem, kde ukradne co nejvíce cenností. Při jedné takovéto akci však zemře majitel, který spadne ze schodů. Manželka vypovídá, že do něj chlapec strčil. Tentokrát je to Carole, která nechce uvěřit, že je v tom jeho o tolik mladší manželka oběti nevinně. Navarrovi však jde v této chvíli především o chlapce, kteří jsou v neustálém ohrožení životě. Kde jsou vůbec jejich rodiče?

13. Choulostivá záležitost / Affaire brulante, Une (91 minut)

Po mnoha letech vyhledá komisaře Navarra bývalá přítelkyně jeho ženy a požádá ho, jak jinak, o pomoc. Svého manžela pohřešuje již nějakou dobu a nyní jí přišly fotografie, na kterých je vidět poprava jejího muže. Na fotkách je sice posloupný časový údaj, ale Navarro si všimne některých detailů, které hodnověrnost fotografií přinejmenším zpochybňují. Jak je to vlastně s firmou bohatého podnikatele a jak je to vlastně s jeho manželstvím? Žena je zdrcena, ale syn se umí dokonale ovládat.

režie:
José Pinheiro, Patrick Jamain
 
 
hraje:
Roger Hanin (komisař Navarro), Emmanuelle Boidron (Yolande Navarrová), Marie Fugain (Carole Maudiardová), Jacques Martial (inspektor Bain-Marie), Christian Rauth (inspektor René Auquelin), Daniel Rialet (inspektor Joseph Blomet), Jean-Claude Caron (Borelli), Maurice Vaudaux (divizní komisař Waltz), Bernard Larmande (Carlo, felčar), Catherine Allégret (Ginou, majitelka hospody), Filip Nikolic (Boldec), Jean-Marie Mistral (Martin), Laura Granier (Cécile Astanasian), Anne-Charlotte Pontabry (Maître Delmas), Eve Peyrieux (Coralie Alboreová)
 
 
scénář:
Catherine Monroy
 
 
hudba:
Serge Perathoner
 
 
střih:
Dan Facundo
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.