Muži na křídlech (1978) [TV seriál]

Muži na křídlech (Le Temps des as)
78.8 %
 
 

Le Temps des as

    Žánr: dobrodružný
    Země: Francie / NSR / Švýcarsko / Belgie / Maroko
    Délka: 55 min., 6 epizod
„Seriál o průkopnících v letectví“
Bruno Pradal v hlavní roli Edwarda Dabertyho v letecké sáze, která sleduje počátky letecké historie. Vrátíme se do doby života vynálezce a letce Otty Lilienthala a jsme účastníky prvního přeletu Louise Blériota v letadle přes kanál La Manche.

Příběh mapuje období od první světové války a jde až do doby začátku druhé světové války.Lete c Edward Daberty přichází o ženu, která zahyne v letadle před očima svého syna, který vinu na smrti matky dává svému otci. Mezi nimi v dalších letech vzájemný vztah ochladl, ale otec k synovi stále hledá cestu. Také syn se stane letcem, cestu k sobě si najdou v době, kdy vznik druhé světové války je za dveřmi...  Autor: jarda53

režie:
Claude Boissol
 
 
hraje:
Bruno Pradal (Edouard Dabert), Jean-Claude Dauphin (Etienne Leroux), Georges Caudron, Christine Laurent (Joséphine Leroux), Gernot Endemann (Hans Meister), Franz Rudnick (Sohlke), Clément Michu (Jules Joly), Félix Marten (Deperdussin), Bernard Tiphaine (Vernon), Gérard Hernandez (Berchereau), Philippe Brigaud (M. Brissot), Fred Personne (Mathieu), Jean-Marc Thérin (Julien), Alexandre Rignault (Jérôme), Jean-Michel Farcy (Davos), Vincent Grass (Sagoud)
 
 
scénář:
Jean-Louis Lignerat, Pierre Pelegri, Béatrice Rubinstein
 
 
kamera:
Guy Suzuki
 
 
hudba:
Jack Arel
 
 
výprava-architekt:
Jean Mandaroux
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.