Muž na radnici (1976) [TV seriál]

Muž na radnici
56.1 %
 
 
    Žánr: drama / agitka / politický
    Země: Československo
    Délka: 60 min., 11 dílů
„Osudy Františka Bavora, který se rozhodl přestavět a zmodernizovat město Starý Kunštát.“
Předseda MNV v Kunštátě František Bavor (Zdeněk Buchvaldek) žije normální rodinný život po boku své ženy a dospívajících dětí - syna Přemka (Jan Hartl) a dcery Bohunky (Milena Steinmasslová). Kunštát je starší město, nejsou parcely na stavbu nových domů, proto se na městském úřadě "upeče" bourání domů, v plánech je stavba nových domů a bytů. Jednoho slunečného dne dochází v uličce u náměstí k tragické nehodě, kdy Bavorová žena umírá.

K tomu všemu se mezi tátou a Přemkem objevují konflikty, které Přemek, řeší odchodem z domova. Bohunce se zapalují lýtka, miluje Víta Bártu (Jiří Štěpnička), a když není nikdo doma, má s ním rande. Když mu oznámí, že je těhotná, Bárta Bohunku opouští a ona se sama připravuje na porod.

Do rodiny přichází Jitka (Jiřina Bohdalová), která se stává druhou Bavorovou ženou. Město je plné stavebníků, všude se bourá, támhle se začíná stavět a do města přichází Jan Mikuláš (František Němec), který přestavbu části města dostává na starost, Jan žije sám, Bohunka má sama dcerku, je proto přirozené, že se dají dohromady a začnou plánovat společný život. Mezi Františkem Bavorem a jeho Jitkou dochází k roztržkám, objevují se spory a ona odchází od muže a najde si náhradního přítele.

Syn Přemek se vrací zpátky do rodného města, jako pracovník firmy, která se podílí na přestavbě. Stal se mezitím manželem a tatínkem a s touto zprávou se přišel k tátovi pochlubit. Ten z toho má radost, a v té dobré náladě odpouští Jitce a jede si pro ni. Ale je nemile překvapen a zaskočen, tím co viděl, dochází již k definitivnímu rozchodu.

Bohunka s Janem si chtějí postavit svůj dům a v plánech se s tátou již nepočítá. Byty se kolaudují, noví nájemníci se stěhují a on neví, co bude zítra, Bohunka mu navrhuje, že by mohl jít navštívit paní učitelku (Eva Jakoubková), s kterou měl dříve vážné spory, která mu ale vždy byla sympatická, pomohl by jí zabydlovat nový byt. Jak tohle skončí? Dveře se otevřou, je pozván do bytu a z této návštěvy možná vznikne nová kronika Bavorových....  Autor: jarda53

hraje:
Vladimír Bičík (role neuvedena), Monika Hálová (role neuvedena)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.