Krupp und Krause (1969) [TV seriál]

Krupp und Krause
55 %
 
 

Další název: Krause und Krupp

    Země: NDR
    Délka: 458 min., 5 epizod
V roce 1969 Tv v NDR natočila pětidílný seriál, ve kterém sledujeme osudy Freda Krauseho, který pracuje v ocelárnách fabrikanta Kruppa a jeho rodiny. Příběh začíná již rokem 1923, těžká prace všech zaměstnanců, kdy Krupp každý den ráno přijíždí svým luxusním automobilem do své továrny a každý se mu klaní. Krause se u Kruppa vyučí a pracuje. Je znám tím, že se neplete do politiky, je nestranný, ale postupem času se z něj stává uvědomělý komunista a příběh končí v době, kdy se Německo dělí na východní a západní.

Procházíme dobou světové krize, II. světovou válkou a soudy nad válečnými zločinci a jeho přisluhovači. Hlavní roli Freda Krause hraje Günter Simon. V dalších rolích hrají: Helga Göring, Jaecki Schwarz, Gerd Schers, Harry Hindemith, Angelica Domröse, Jutta Machowiat, Doris Chalmer, Jürgen Frohriep, Rudolf Ulrich, Jürgen Hentsch, Uve Baumgart..

Jednotlivé části:
1. Warum ist es am Rhein so schön?
2. Maskenball
3. Bis die Haie torkeln
4. Zerbrochen sind die Ringe
5. Die Zeit der Fundamente  Autor: jarda53

režie:
Horst E. Brandt, Heinz Thiel
 
 
hraje:
Günther Simon (Fred Krause), Uwe Baumgart (Fred Krause jako dítě), Helga Göring (Frieda Krauseová), Gerd Ehlers (Fritz Krause), Arno Wyzniewski (Erich Krause), Hans-Joachim Hanisch (Gustav Krause), Günter Junghans (Hans Krause), Angelica Domröse (Guste Keuben-Krauseová), Lissy Tempelhof (Hanna Jordan-Krauseová), Harry Hindemith (strýc Jüll), Walter Richter-Reinick (strýc Jupp), Doris Thalmer (Krauseová, babička), Jürgen Frohriep (Jochen Kirchhoff), Marylu Poolman (Erna Kirchhoffová), Herbert Köfer (mistr Paul Barbarino), Rudolf Ulrich (Anton Wrege), Fred Delmare (Wilhelm Kaiser), Alfred Struwe (Alfried Krupp von Bohlen und Halbach), Wilhelm Koch-Hooge (Gustav Krupp von Bohlen und Halbach), Gerry Wolff (prof. Blumenthal), Jutta Wachowiak (Else Kethmannová), Hannjo Hasse (dr. Mengert), Peter Herden (hlavní inženýr Hensfeld), Herwart Grosse (Lösinger), Harald Halgardt (Rentsch), Wolfgang Greese (Konopatow), Jaecki Schwarz (Fred Krause jako mladý muž), Harry Pietzsch, Ingeborg Naß, Peter Sturm, Christine Laszar, Hans-Dieter Schlegel, Erich Brauer, Fred Mahr, Berti Deutsch, Andreas Bengsch, Peter Marx, Jürgen Hentsch, Traute Sense, Lothar Schellhorn (námořník), Jo-Hans Teska (lékař), Hans-Joachim Gläser
 
 
scénář:
Gerhard Bengsch
 
 
kamera:
Horst E. Brandt, Peter Süring
 
 
hudba:
Helmut Nier
 
 
výprava-architekt:
Paul Lehmann
 
 
kostýmy:
Joachim Dittrich
 
 
masky:
Liane Wilk
 
 
asistent režie:
Erich Böbel, Bernd Braun
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.