Králové písku (1995) [TV epizoda]

Králové písku (Sandkings)
73.3 %
 
 

Sandkings

    Žánr: sci-fi
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 93 min.
"Závada není na Vašem přijímači. Nesnažte se srovnat obraz. Vysílání teď řídíme my. Nastavujeme obraz horizontálně i vertikálně. Můžeme Vás zaplavit tisícem různých vysílacích kanálů, nebo rozvinout jen jeden obraz do křišťálového jasu. A co víc, můžeme Vám vytvořit vizi čehokoliv, co je schopna pojmout naše představivost. Příští hodinu budeme řídit všechno co uvidíte a uslyšíte. Poznáte fázi a mystérium dosahujících z nejzašších hlubin vědomí až po KRAJNÍ MEZE."

Doktor Simon Kress (Beau Bridges - Million Dollar Babies, Max Payne, Hvězdná brána: Návrat) se zabývá výzkumem půdy přivezené z Marsu. Je dokonce natolik úspěšný, že se mu podaří z obsažených mimozemských vajíček stvořit život. Americké vládě se však projekt vymyká z rukou a rozhodne se ho na nějakou dobu pozastavit. To si ale Simon nenechá líbit a tajně pokračuje dál v projektu doma ve staré stodole. Brzy mu však jeho božský komplex zastíní zdravý rozum a věci se mu začnou velmi rychle ztrácet z kontroly...

Režisér Stuart Gillard (Želví nindžové III, Útěk, Netvor) se chopil prvního dílu legendárních Krajních mezí velmi zdařile a ukázal nám, jaké to je, když věda zasahuje do míst, kde se ani Bůh neodvažuje nic dělat.

Osobní hodnocení 6/10

MARi0  Autor: MARi0

režie:
Stuart Gillard
 
 
hraje:
Beau Bridges (doktor Simon Kress), Lloyd Bridges (plukovník Kress, Simonův otec), Helen Shaver (Cathy Kressová), Dylan Bridges (Josh Kress), Kim Coates (Dave Stockley), Patricia Harras (Debbie), Nathaniel DeVeaux, Mark Saunders (policista), J. B. Bivens (stěhovák)
 
 
námět:
George R. R. Martin (novela)
 
 
scénář:
Melinda M. Snodgrass
 
 
kamera:
Philip Linzey
 
 
hudba:
Mark Mancina, John Van Tongeren
 
 
střih:
Michael Robison
 
 
mluví:
Kevin Conway (vypravěč)
 
 
zvláštní efekty:
Gregory Nicotero
 
 
výkonný producent:
Pen Densham, John Watson, Richard Barton Lewis
 
 
producent:
Justis Greene
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.