Duben
ohodnotit

Génius [TV seriál]

Genius

Další název:
Génius - Einstein; Génius - Picasso; Génius - Mary Shelley
Rok:
2017
Délka:
43 minut

Obsah filmu Génius

 
Na motivy jedné z nejprodávanějších knih Waltera Isaacsona Einstein: jeho život a vesmír vznikl seriál Génius, který vypráví o tom, jak vynalézavý a nepoddajný patentový úředník, který zápolil s komplikovaným manželstvím, a který měl problém získat učitelské místo i doktorát, odhalil svou teorií relativity tajemství atomu a vesmíru. Vedle mimořádných vědeckých výsledků zachycuje snímek jeho buřičskou povahu, politický aktivismus, rodinný život a nestálé a složité osobní vztahy.

Zdroj: National Geographic

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Manučao
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.2.2019
Bohužiaľ, nenaplnený potenciál o jednom z   najväčších géniov novodobých, nielen   vedeckých dejín. Dá sa síce na neho pozerať,   ale na hodnovernejšie životopisné dielo o   Einsteinovi si ešte budeme musieť počkať.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.5.2018
Životopisný televizní seriál pojednávající   nejdůležitější odvětví života Alberta   Einsteina od počátků studia až po jeho   ‘podzim’, je napsán a natočen jako   dramatické vyprávění opírající se o   skutečná historická fakta dané doby   nevynechávající ani další významné   osobnosti. Nejedná se tedy o věrný dokument a   tak je potřeba k tomu přistupovat, což mnozí   diváci u historických témat stále nedělají.   Jestli se nějaká scéna skutečně stala, či je   to v rámci dramatizace jen vize jak autora   scénáře, tak Waltera Isaacsona, coby autora   knihy, podle které byl scénář napsán,   ponechme historikům. Seriál je natočen   skvostně a tématicky zcela vyrovnaně jak z   oblasti vědy a Einsteinovi práce, která může   být pro některé diváky hodně nepochopitelná,   tak i z jeho soukromého života. Jasná dějová   linie dokáže zaujmout. Jedná se o portrét   židovského muže, manžela, otce a vědce,   který žil v první světové válce jako   přesvědčený pacifista. Stal se vedoucím   vědcem, kterého uznávali i jeho vrstevníci.   Jeho ´Teorie relativity´ budí ve světě vědy   zájem do dnešních dnů. Na sklonku svého   života coby hrdý americký občan odsoudil   nacistické zacházení s Židy a americký postoj   k černošskému americkému obyvatelstvu. Nic   naplat, tento seriál bude dlouho   nepřekonatelný, neboť byl natočen s ohromnou   úctou.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10