Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Esmeralda

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 18
jarda53
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 22.10.2010
K seriálu jen to, já jsem   viděl jenom jeden nebo dva   díly, ale mám na něj   zážitek z roku 1999, kdy se   vysílal a já byl v   Chorvatsku a zelená   ještěrka se skloňovala ve   všech pádech. Ženy byly   nešťastné o kolik přijdou   dílů. Je to ůsměvné a   vidíte dnes po 10. letech kdo   si na to vzpomene...
green-tea
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.7.2009
"Je to zelený a do všeho to vráží...co to je???
No přece ESMERALDA!"   Náklonnost k této telenovele   si moje maminka přivezla z   pobytu v nemocnici, kde byla   její sledovanost snad 150%.   Sestřičky si prý zoufaly,   že když si mají pacientky   dojít na nějaké   vyšetření, tak   naříkaly,jak jim to nejde a   co všechno je bolí,ale na   Esmeraldu se v jídelně   sešly všechny,i kdyby se tam   připlazit měly. :-)) Tak   aspoň ty dva bodíky za   ukrácení jejich dlouhého   času a chvilkové odpoutání   od bolestí a trablíků si   tahle nebetyčná pitominka   snad zaslouží...
veverka-zrzka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Na můj vkus to bylo až moc   přeslazené. Lásko jako   trám, výměna dětí. Ona je   slepa, pak se vyléčí, pak   oslepne on. No prostě   slaďák, který mi moc   nesedl.
gabikazavacka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.1.2010
človek si myslel, že pozerá   historický film. ako sa z   jednoduchého horského   dievčaťa stalo mestské   dievča.
M.A.G.
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.3.2010
Nikdy jsem nepochopil,co na   této asi u nás   nejznámější telenovele ty   lidi vůbec vidí.Já jsem byl   chvílemi v šoku a to jsem   tenkrát viděl jen pár   dílů.Na celé bych se dívat   nedokázal :-)
Petra.Barbie
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.10.2008
Jedna z prvních, ale slabých telenovel...
...když se řekne telenovela,   hodně lidiček se ošklíbne,   jako kdyby se jednalo   minimálně o mrtvou myš   (tedy, pokud se jí štítí,   samozřejmě). Netajím se s   tím, že tímto žánrem   neopovrhuji, i když   uznávám, že jsou někeré   telenovely, které opravdu   mají bezbřehý kýčovitý   ráz a jsou - jak já říkám   - neskutečně ubrečené.   Tento problém se týká   zejména seriálů   natočených podle předlohy   Delii Fiallo. Esmeralda byla   její první telenovela na   našich obrazovkách. Vypuklo   davové šílenství a je   pravda, že i u mne v práci   většina "posádky"   řešila denně pomalu div ne   Esmeraldy prohlídku na   očním:-) Upřímně   řečeno, spíš ze   zvědavosti jsem se začala   taky dívat. Nejprve mi to   přišlo hrozně protivný.   Zejména ten blázen Melesio,   který do zblbnutí opakoval:   "Moje královnička, moje   královnička," byl   naprosto nestravitelný.   Esmeralda později   přesídlila do města a byla   operovaná. Děj se relativně   posunul do stravitelnější   roviny, také ten protiva   Melésio se už tolik   neobjevoval, ději vládly   poněkud civilizovanější   postavy, z nichž paradoxně   mi nejvíce sedla záporná   teta Fátima a Esmeraldin otec   Rodolfo, zatímco Esmeralda   sama o sobě byla spíše   taková naivka o ničem. A   José Armando? Přišlo mi,   že na to, že je to doktor a   vysoce postavený, má rozum   menší než pubertální   jedinec. Sympatie si však   získal dr. Alvaro, zatímco   ulízaný Adrián byla   postava, která mne vytáčela   do nepříčetnosti i s jeho   ubečenou   "nápadnicí"   Aurorou. Ale odsledovala jsem   to, neříkám, že ne...Sem   tam nějaký díl utekl, ale   to v případě dlouhých   seriálů vůbec nevadí,   protože o zas tolik   zásadních věcí   nepřijdete. Esmeraldu bych si   již nezopakovala, ani z   nostalgie. Z dalších   telenovel podle D. Fialo se   relativně vymykala Kassandra   (byla natočená dřív než   Esmeralda, ale český divák   ji viděl až jako druhou v   pořadí), která díky   cirkusovému prostředí měla   nádech zvláštnosti.   Naprosto tragická byla pro   mne telenovela Právo na   lásku s až přílišným   výskytem náboženských   prvků. O fantasmagorických   scénách přeměny šamana v   orla (či jiného dravce, to   už přesně nevím) v   Marianně, královně noci,   raději pomlčím:-)
Z   dosavadních telenovel, které   běžely na našich   obrazovkách, a které jsem   měla možnost tak nějak   globálně sledovat, mi jako   jedna z nejlepších přijde   brazilská historická Terra   Nostra. Spádová a s   dramatickými prvky byla   telenovela Navzdory osudu,   kolumbijské Plameny vášně   pak zcela potlačily   ubrečený mýtus telenovel a   posunuly tento žánr do   hladiny kovbojské,   kriminální a psychologické.   Tento seriál bych skoro ani   jako telenovelu neoznačila.   Bylo to spíše drama, byť s   dobrým koncem.
Od   Esmeraldy jsem se dostala   poněkud dál, ale snad to   nevadí. Znovu opakuji, že   komu se tento žánr líbí,   ať si ho sleduje, a rozhodně   ať se za to nestydí.   Uznávám ale, že tzv.   telenovely v českém   prostředí se nám nevedou   (Pojišťovna štěstí,   Rodinná pouta, tragédií je   Ošklivka Katka), kdo je však   sleduje, vůbec nic proti   tomu. Co člověk, to   samostatný vkus.
Agostino
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 15.6.2009
Vidno, že vysielanie týchto   telenoviel na televíznych   obrazovkách je jeden   nekonečný príbeh, len   najhoršie je na tom že   bežia skoro na všetkých   televíznych kanáloch.
BinLADIN
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 17.7.2009
také první telenovela   kterou jsem semtam viděl  
nic moc jsou i   horší
New
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.3.2019
"Neměl se se mnou tolik   vášnivě milovat, i když   mě ale miloval opravdu   vášnivě a vroucně, ale   musím říct, že ani já   jsem se s ním neměla tak   vroucně a vášnivě milovat,   ohhh ..." copak takhle   může mluvit někdo s IQ   vyšším jak 60? A v tomhle   hrozným pokusu o film se   jiný věty ani nepoužívaj.   Jak vůbec může tohle někdo   natočit? Jak to může někdo   koupit? Jak vůbec může   někoho napadnout takhle   pitomý věty předabovat?
Krikri
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.1.2018
Neskutečná hovadina a   vymývárna mozků o jedné   mexické krávě, co neustále   chodila v jedněch zelených   hadrech a kolem ní kroužil   zjizvený felčar a cvok v   ponču pobláznila celou   generaci důchodců a bohužel   i mnoho mladších diváků.   Já se tomu davovému   šílenství naštěstí   ubránil. Co se mi ale líbilo   byla parodie na tento seriál   od Kaisera a Lábuse v   podání 418. dílu   Tlučhořovic rodinky, to   nemělo chybu. "Aurora   onemocněla!" "Co   chytla?" "Někdo si   z ní vystřelil!":-D
Rocky4
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Ta naivita byla nehorázná.   Ale přesto tvrdím že jde o   jednu z těch lepších   telenovel, i když vidět   všechny díly taky není to   pravé. ale ke konci to mělo   docela dobrý grády. Dneska   bych už na to ale nekoukal.
MaKy92z
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.2.2010
V spomínam si na to, že   ešte niekedy koncom 90-rokov   vysielali túto tele-novelu na   jednom z našich kanálov, na   ktorom to bolo, to si už   nepamätám. Úvodné časti   som začal zo začiatku trocha   sledovať, nevyzerali byť   najhoršie. Ale niekoho asi   napadlo rozťahať tento   seriál do veľa dielov, a   pomaličky začínal strácať   na svojej kvalite. Dej   začínal byť príliš   zdĺhavý aj dosť nudný.   Jednotlivé scény boli dosť   rozťahané, a neustále sa   opakovalo to isté dookola.   Konečné som si vydýchol,   keď jej vysielanie skončilo.   Ale nasledovalo veľké   sklamanie, začali vysielať   ďalšiu ešte nudnejšiu   tele-novelu. Potom sa z toho   stal jeden nekonečný   príbeh, že tele-novely   bežia v televízii dodnes. Je   to niečo príšerné a   hrozné!!!
Alix
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 16.5.2010
Poctivě jsem se snažila   dodívat se aspoň na jeden   díl, když to je prý takový   fenomén, ale nešlo to. Tohle   prostě už nikdy ne.
Katka.H.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.6.2009
První telenovela kterou jsem   viděla. Myslím si, že   patří mezi ty povedené,   protože ještě neměla tolik   dílů jak ty další.
sirenita
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.5.2009
Taková startovací telenovela   ve velkém. Jako mladší jsem   jí hltala a vždy se těšila   na další díl. Teď už bych   si jí sama od sebe nepustila   :-) Přesto dávám 8, je to   vzpomínka na mládí :o)
Ell3
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.4.2010
Skoro každá věková   kategorii má vyhrazaný svůj   žánr.Telenovely?Proč   ne?Nemůžu to porovnávat s   nějakým dnešním sci-fi   seriálem,protože je to něco   úplně jiného.A mezi   telenovelama tato není   hrozná.Osobně zamotané   děje,a miluji Tě   Armando,nesnášim Tě   Armando,zase jsem si   rozmyselala Armando,my spolu   vlastně nemůžeme být   Armando,miluji Tě Armando,my   jsme sourozenci Armando a   konec je prostě vždy   stejný(honosná svatba a   všichni jsou štastní).Ale   proč to upírat těm   starším damám,co to mají   rádi.
lucy125
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.7.2015
Esmeralda
Když tento seriál u nás   běžel poprvé, nenechala   jsem si ujít ani jediný   díl. Přiznávám, že mě to   bavilo. V té době se jednalo   o úplně nový žánr, tak   není divu, že seriál   přitáhl k obrazovkám tolik   lidí.
Před nějakým   časem se náhodou seriál ke   mně dostal, když jsem ho   pomáhala kamarádce   upravovat. Při té   příležitosti jsem se na   něj opět podívala a sama   nechápu, že mě to mohlo tak   bavit. Příběh je hloupý a   v mnoha místech nelogický a   nesmyslný. Dialogy jsou   většinou o ničem a jen se   snaží prodlužovat už tak   dlouhý seriál.
Oceňuji však občas   příjemnou hudbu a poměrně   kvalitní český dabing.   Oproti jiným telenovelám se   na to nějakým způsobem   dívat dá, ale znovu bych to   asi vidět nechtěla.
SuperZdenka1
Hodnocení:
Přidáno: 5.2.2011
Esmeralda
Já mužu říct, viděla jsem   dost telenovel ale na   esmeraldu nikdy nezapomenu.   Když jí začali vysílat tak   jsem koukala na všechny díly   a ještě k tomu i když jí   dá vali na jiném kanalu.   Vždycky se mně líbila a   bude škoda že už jí asi   opakovat nebudou, aspon se na   ní dívám někdy na DvD a   mám i knížku.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih40500minih40500Kletba bratří Grimmů (2005) 
The Brothers Grimm n
minih163080minih163080Strážmistr Topinka (2019) [TV seriál] 
Strážmistr Topinka n
minih28571minih28571Gappa (1967) 
Daikjodžu Gappa n
minih3305minih3305Ať žije nebožtík (1935) 
Ať žije nebožtík n
minih57228minih57228Správci osudu (2011) 
The Adjustment Bureau n
minih181702minih181702Boží mlýny (2020) [TV seriál] 
Boží mlýny n
minih15371minih15371Panelstory aneb Jak se rodí sídliště (1979) 
Panelstory aneb Jak se rodí sídliště n
minih19439minih19439Spalovač mrtvol (1968) 
Spalovač mrtvol n
minih32833minih32833Profesionálové (1977) [TV seriál] 
The Profesionals n
minih16120minih16120Pohádka máje (1940) 
Pohádka máje n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Velký případ (1999) [TV inscen...

21:25 - 23:04

61 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky lidského génia

21:55 - 22:45

31 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

NOVA - Survivor Česko & Slovensko (20...

21:40 - 23:40

46 minut již uběhlo
74 minut zbývá do konce

Prima - 7 pádů Honzy Dědka (2012) [TV ...

21:40 - 22:50

46 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190494
Osobností: 697736
Fotografií: 763715
Plakátů: 376310
Obsahů a biografií: 178189

Poslední komentáře

Jít za svým snem! (2015) [TV cyk...

Jít za svým snem!
Hana Pinkavová podle mého   názoru patří mezi naše   nejlepší dokumentaristy a   tenhle cyklus o našich   mimořádných talentech z   různých více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10