Doktor z vejminku (1982) [TV seriál]

Doktor z vejminku
71.1 %
 
 
    Žánr: komedie
    Země: Československo
    Délka: 40 min.
„Martin Růžek v cyklu komedií Jaroslava Dietla.“
Když se dr. Karel Kostrhun (Martin Růžek) přistěhuje k rodině dcery (Daniela Kolářová, Jaromír Hanzlík) na vejminek, je rozhodnutý, že bude jenom odpočívat a jeho bývalá advokátní činnost bude tabu. Ale dostává se k různým případům, které mu nedají spát, proto sousedům, kteří se na něj obracují se žádostmi o právní pomoc, nemůže jinak, nežli jim pomoci. V případě nařčení a podání trestního oznámení za znásilnění (Miroslav Středa), pomůže a podaří se dokázat, že o znásilnění nejde a jako svědek jsou boty a účetní (Dagmar Veškrnová), která si vše vymyslela, odejde od soudu s ostudou.

V dalším případě poradí pošťačce (Lenka Ternerová), která zadržuje peníze, aby dluhy vrátila a šla na policii se udat.

Když se mají dva rádi a rodičům jejich vztah nejde pod nos, není normální, ale stane se, že se oba rozhodnou pro sebevraždu, naštěstí na nedokonanou. Vše srovnává svojí radou dr. Kostrhun. V případě, když již nejsou rodiče, zůstává po nich domek a pozůstalí jsou tři sourozenci, pomůže jednomu z nich, když on je na vojně, a sestra (Jana Preissová) jej chce vyšachovat ze hry o dům. V sedmém případě jsme svědky účasti dr. Kostrhuna na výlovu ryb, ale to mu nebrání v tom, aby i tady v předvánočním shonu pomohl k penězům, které byly dány jako půjčka, ale nejsou spláceny.

Příběhy natočil režisér Zdeněk Podskalský.
1. Boty
2. Důchod
3. Láska a úklady
4. Veřejné osvětlení
5. Býk na žír
6. Nemovitost
7. Půjčka  Autor: jarda53

hraje:
Blanka Bohdanová (Marie Loucká), Vlasta Žehrová (Anička Loucká), Ivan Richter (David Kolovrat), Luba Skořepová (Kolovratová), Josef Vinklář (Václav Zaoral), Vladimír Brabec (Loucký), Gustav Bubník (Víťa Paroulek), Ladislav Frej (JUDr. Verner), Jana Preissová (Vernerová - Paroulková), Martin Kolár (Jarda Paroulek), Bohumil Švarc (notář)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.