Duben
ohodnotit

Digimon [TV seriál]

Digimon: Digital Monsters

Další název:
Digimon Adventure, Digimon 02, Digimon 03, Digimon zero two...
Rok:
1999
Délka:
30 minut

Komentáře k filmu Digimon

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
Yontalcar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.6.2012
Další nostalgický výlet...
...a tentokrát do světa   Digimonů. Ačkoliv jsem v   dětství tomuto seriálu   nepropadl natolik jako v   případě Pokémonů, tak   přeci jen taky šlo o jistou   mánii. Proto mi to nedalo a   znovu jsem se podíval na   první řadu, abych si vše   připomněl. A konečné dojmy   jsou o poznání lepší než   u Pokémonů, poněvadž zde   už není žádný   jednotvárný příběh, ale   děj se zvraty, zápletkami a   vším co k tomu patří.   Další příznivý faktor   jsou samotní Digimoni,   kteří na rozdíl od   nesmyslně mumlajících   “konkurentů“ umí mluvit.   Hlavní hrdinové působí   jako docela sympatická banda.   Dozvídáme se o každém z   nich nějaký osobitý   příběh. A hlavně! Je zde o   poznání větší dávka   temnoty, která vše   prohlubuje a dává tomu   lehký nádech atraktivní   zlověstnosti (mně osobně ze   záporáků se nejvíce   zalíbili Páni temnoty) –   vše, co jsem uvedl výše je   samozřejmě míněno jenom v   rámci dětské anime!   Rozhodně nečekejte nic   extra. Stále je to seriál   určený především dětem a   mládeži, což jej hodně   sráží k zemi. Jednoduché   dialogy doplňuje velice   prosté lákadlo v podobě   tzv. Digi-změny, která má   diváka ze všeho upoutat   nejvíce, ale s postupem děje   se vytoužený efekt mění   spíše v Digi-stereotyp.   Pokud ale hledáte seriál,   kde hraje největší part   fantazie, tak tenhle by vás   neměl zklamat.

P.S.: Jedna zajímavost na   okraj! Mnozí lidé si mylně   myslí, že seriál Pokémon   byl první, kde se objevily   bojující příšerky. Není   tomu pravda! Prvotní idea   vznikla u tvůrců Digimonů.   Ti ji ale nemohli zrealizovat   kvůli jistým problémům,   takže byl projekt odložen a   této šance jen sprostě   využila konkurence.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.2.2009
U tohoto seriálu se nabízí   srovnání s pokémony,   vlastně díky němu jsem jim   zvednul známku na 4/10,   protože o dva body míň než   on dostat nemohli; seriál   Digimon totiž nezapře s   pokémony podobnost, avšak   jaksi mu chybí myšlenka   pokémonů, neboť ti vznikli   jako idea pro hru, která je   ještě dnes jednou z   nejoblíbenějších GameBoy   her vůbec a k níž se sám   rád vracím.
Když se   však odpoutáme od   základních myšlenek,   musíme říct, že Digímon   je kvalitnější seriál.   Animace podobně působivá   jako v případě pokémonů,   jenom tady dostala větší   prostor pro efektnost a ten je   náležitě využíván.   Dabing jsem na Pokémonech   také pochválil a u Digimonů   musím udělat totéž -   musím, protože Radka Škvora   zde uslyšíme také, k němu   Vojtu Kotka nebo Vojtu   Rohlíčka, zkrátka pokud   máte chuť poslechnout si   dabérskou elitu mé generace   v mládí na jednom místě,   zde máte tu možnost.
Co jsem pro změnu snad   nejvíc kritizoval na   Pokémonech byl   nejhroznější překlad,   jaký jsem snad kdy slyšel, v   tomto ohledu je Digimon   úlevou.
První řada   Digimonů má moc pěkný a   poutavý příběh, využívá   celého promyšleného   prostoru, který není   špatný, finální souboj se   dokonale povedl; no, klidně   bych to zhlédnul znova.
O třetí řadě jsem nic   neslyšel, možná se u nás   ani nedávala, navázání   druhé řady se povedlo,   zajímavě byly začleněny   zestárší postavy, jejichž   schopnosti byly zásadně   omezeny, ale nakonec byly   také velmi významné a   musím uznat, že ani jako   konzervativec si nemůžu   stěžovat. I druhá řada   nabídla spoustu   zajímavostí, tvůrci si s   Digimony náležitě vyhráli   a je to znát.
Ale   přes to, jak se povedla   druhá řada, myslím, že bez   třetí se celkem obejdu   stejně jako bez stále   nových stovek pokémonů.   Tvůrcům Digimonů bych i   věřil, že se jim povede   něco dobrého, ale netoužím   je zkoumat.

Nicméně všechno, v čem   je seriál Digimon lepší   než Pokémon se obrací,   přejdeme-li na základní   podstatu, o GameBoy hrách   Pokémon, jež seriálu   předcházely, jsem se již   zmínil, sběratelská   karetní hra (když pominu   primární podstatu těchto   propíračů peněženek) se   také povedla; z digimonů si   lze vzít nějaký nápad,   seriál se - na rozdíl od   pokémonů - povedl, ale   cokoliv dalšího už nestojí   za moc.
Ve sporu   pokémon vs. digimon jsem   zkrátka na straně   pokémonů.
Vlnik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.8.2018
I když mi dnes všechno   říká, že tohle hodnocení   nedává moc smysl.   Upřímně, pokud se na to   začnete dívat jako dospělý   člověk, bude vám to asi   připadat jako hrozná blbost   po všech stránkách.   Příběh se víceméně   drží jednotné šablony pro   každý díl, kde se jen   mění prostředí a postavy a   mezitím pár momentů někam   posunuje hlavní děj. Animace   není špatná, ale ani nijak   ohromující, ani jinak   úžasný Japonský dabing   není nic moc (Český je o   něco lepší). Celkově to   působí dost odfláknutým   dojmem, jenže faktem   zůstává, že jako dítě   asi po celou dobu základní   školy jsem tenhle seriál   miloval, díval se na něj   furt dokola, i když jsem ho   už snad uměl i z paměti.   Takže jakkoliv je tenhle   seriál objektivně špatný,   ve své kategorii nemá pro   mě konkurenci.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Vinorodé břehy Rýna

10:05 - 10:35

1 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

ČT2 - Bílí lvi - zrozeni v divočině

09:45 - 10:40

21 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:55

36 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

09:10 - 10:30

56 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178210

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10