Dabing Street (2017) [TV seriál]

Dabing Street
76.7 %
 
 
    Žánr: komedie
    Země: Česká republika
    Délka: 30 min., 12 dílů
Komediální seriál Petra Zelenky vychází ze stejnojmenné divadelní hry, kterou režisér a scenárista napsal pro Dejvické divadlo. V komediálním seriálu začíná příběh o malém dabingovém studiu ZERO smrtí jeho majitele, režiséra Archa, Evina manžela. Zneuznaná herečka Eva (Klára Melíšková) studio po svém muži zdědí. Její ambicí je přetvořit jej v úspěšný a respektovaný podnik, což je pro ni zároveň způsob, jak si tak trochu vyrovnat účty s osudem.

Studioví technici Pavel (Václav Neužil) i Karel (Hynek Čermák) jí v tom nezištně pomáhají, motivováni tajnou láskou jak k ní, tak k profesi samotné. Aby dostali bankovní úvěr na modernizaci studia, rozhodne se Eva přijmout syna bankovního ředitele Davida (Marek Adamczyk) a také Karlovu promiskuitní sestru Ladu (Tereza Voříšková).

Studio ZERO ale především potřebuje sehnat nového kmenového režiséra. Angažují sice schopného, ale neurotického a agresivního Jandu (Miroslav Krobot). Herci začínají díky Jandovým metodám práci ve studiu odmítat a dabování se z nouze ujmou samotní technici. Firma jde ke dnu. Eva se cpe koktejlem „fejkových“ prášků, které jí dodává její přítelkyně Lenka (Pavla Beretová), a vrhá se do ponižujících vztahů. Nakonec, když mají být studio a pozemek, na kterém stojí, prodány developerům, se Pavel s Karlem rozhodnou, že se nevzdají jen tak snadno…

V seriálu je celá řada cameo rolí, v nichž se objeví Jiří Bartoška, Viktor Preiss, Vilma Cibulková nebo Ivan Trojan. „V Dabing Street je mnoho zábavných postav. Myslím, že překvapením pro diváky bude Miroslav Krobot, který hraje neurotického režiséra Jandu. Ten je znám tím, že bije herce a nikdy dabing nedělal. Je tedy zřejmé, že to nemůže dopadnout jinak než skandálem. Tento má dokonce i policejní dohru,“ prozrazuje Kateřina Ondřejková, v jejíž tvůrčí producentské skupině seriál vznikl.

Divadelní hra Dabing Street získala titul Nejlepší komedie roku 2013 na čtrnáctém ročníku Grand Festivalu v Pardubicích. „Poetika seriálu a hry je stejná, prostředky jsou jiné. Petrovým látkám svědčí kamera a postavám prospěl větší prostor. Před natáčením jsme měli čtené zkoušky a spoustu scén jsme s kolegy dotvořili. Postavy se ještě víc projasnily a prohloubily, což se projevilo i při následném hraní v divadle. Dabing Street je ryzí, autorská věc, kde nám Česká televize nechala volnou ruku,“ říká Václav Neužil.
Česká televize

režie:
Petr Zelenka
 
 
hraje:
Hynek Čermák (Karel), Klára Melíšková (Eva), Václav Neužil (Pavel), Tereza Ramba (Lada), Marek Adamczyk (David), Pavla Beretová (Lenka), Miroslav Krobot (Janda), Martin Myšička (Michal Kros), Viktor Preiss, Norbert Lichý, Réka Derzsi, Peter Havasi, Barbora Lukešová, Zora Valchařová-Poulová, Jan Vondráček, David Bowles, Barbora Kroužková, Daniel Brown, Daniel Bradford, Jamie Marshall, Jan Slach, Nicole J. Adelman, Hissing Fauna, Daniel Pečenka, Filip Švarc, Magdalena Zimová, Marie Ludvíková, Eliška Nezvalová, Jiří Prager, Helena Dytrtová, Pavel Nečas, Vladimír Škultéty, Jim High, Rebecca Rose Riisness, Blanka Popková, Jiří Bartoška, Jaroslav Pížl, Petr Jeništa, Filip Šebšajevič, Ivo Sedláček, Antonín Týmal, Hana Frejková, Berenika Kohoutová, Lenka Krobotová, Marika Šoposká, Anita Ešpandrová, Eva Alner Jízdná, Magdalena Krupičková, Michaela Imramovská, Lucie Lipenská
 
 
scénář:
Petr Zelenka
 
 
kamera:
Alexander Šurkala
 
 
výprava-architekt:
Jan Pjena Novotný
 
 
kostýmy:
Vladimíra Fomínová
 
 
střih:
Vladimír Barák
 
 
zvuk:
Petr Neubauer
 
 
dabing:
Jamie Marshall (dabovaná role v seriálu Ragbisti)
 
 
masky:
Jana Bílková
 
 
dramaturgie:
Klára Lidová, Tomáš Baldýnský
 
 
výkonný producent:
Jarmila Hoznauerová
 
 
kreativní producent:
Kateřina Ondřejková
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.