Dvojitý šok (1973) [TV epizoda]

Dvojitý šok (Double Shock)
73.9 %
 
 

Double Shock

    Žánr: krimi
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 70 min.
„Peter Falk ve zmačkaném baloňáku, s věčně nedokouřeným doutníkem, ve své nejslavnější roli samotářského a svérázného detektiva.“
POZOR SPOILER

Dexter upravuje přívodní šňůru k ručnímu elektrickému hnětači, ten pak hází do vody. Reakce je očekávaná.

Dexter je synovec hodně bohatého Clifforda Parise, který chystá svatbu s mladou Lisou Chamberovou. Nedočká se jí, neb mu Dexter hodí do vany právě onen upravený hnětač.

Clifford je nalezen na „elektrickém kole“ v tělocvičně. Infarkt, myslí si všichni. Ne tak Columbo. Ten najde v koupelně vlhký ručník, což zdejší služebná Pecková považuje za nemožné. Je zde třicet let a nikdy by to nedopustila.

Na místo přijíždí Dexterovo identické dvojče Norman. Dlouho se však nezdrží.

Columbo odlétá s Dexterem do San Francisca. Dexter chce Columbovi předvést bratrův motiv k vraždě. Je to hráčská vášeň a obrovský dluh v herně.

Začíná se čachrovat se závětí, a když jde advokát navštívit slečnu Chambersovou, ta je již dole na chodníku rozplácnutá na dlažbě a mrtvá.

Columbo díky televizi a paní Peckové přijde na něco, co mu pomůže…  Autor: Pitryx

režie:
Robert Butler
 
 
hraje:
Peter Falk (Poručík Columbo), Martin Landau (Dexter and Norman Paris), Jeanette Nolan (Paní Pecková), Tim O'Connor (Michael Hatheway), Julie Newmar (Lisa Chambersová), Dabney Coleman (Detektiv Murray), Robert Rothwell (druhý detektiv), Gregory Morton (starší právník), Paul Stewart (Clifford Paris), Joseph La Cava (krupiér), Kate Hawley (Paní Johnsonová), Michael Richardson (mladý právník), Tony Cristino (Stickman)
 
 
námět:
Jackson Gillis
 
 
scénář:
Steven Bochco, William Link
 
 
kamera:
Harry L. Wolf
 
 
hudba:
Dick DeBenedictis
 
 
výprava-architekt:
John McCarthy
 
 
kostýmy:
Grady Hunt
 
 
střih:
Larry Lester
 
 
dabing:
Petr Haničinec (poručík Columbo (1. dabing)), František Němec (Dexter Paris (1. dabing)), Jiří Klem (Norman Paris (1. dabing)), Eva Jiroušková (pani Pecková (1. dabing)), Stanislav Fišer (Michael Hatheway (1. dabing)), Consuela Morávková (Lisa Chambersová (1. dabing)), Karel Houska (Clifford Paris (1. dabing)), Dalimil Klapka (poručík Columbo (2. dabing)), Ladislav Županič (Dexter Paris / Norman Paris (2. dabing)), Libuše Švormová (pani Pecková (2. dabing)), Vladimír Brabec (Michael Hatheway (2. dabing)), Miluše Šplechtová (Lisa Chambersová (2. dabing)), Bedřich Šetena (Clifford Paris (2. dabing)), Pavla Rychlá (pani Johnsonová (2. dabing)), Bohuslav Kalva ((2. dabing))
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.