Džungle ve skleníku (1972) [TV epizoda]

Džungle ve skleníku (The Greenhouse Jungle)
74.7 %
 
 

The Greenhouse Jungle

Další název: Columbo - Blumen des Bösen

    Žánr: krimi
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 73 min.
„Peter Falk ve zmačkaném baloňáku, s věčně nedokouřeným doutníkem, ve své nejslavnější roli samotářského a svérázného detektiva.“
POZOR SPOILER

Mladé Ketty Goodlandové volá někdo cizí ohledně jejího manžela Tonyho. Ta se vyleká a shání jej nejprve u jeho domnělé milenky a pak u jeho strýce Jarvise. Tony zde je, ale strýc s ním má jistý záměr.

Oba vyjedou ven, kde strýc prostřelí sklo Tonyho vozu, který pak svrhnou ze skály.

Následně přichází dopis s žádostí o výkupné. Peníze se seženou a Columbovi je okatě dáváno najevo, že by měl táhnout ke všem čertům.

Strýc Goodland jako předává peníze únoscům. Ty přebírá Tony a mají si je rozdělit. Jenže tady Goodland Tonyho zastřelí.

Columbo Goodlanda navštěvuje v jeho skleníku s orchidejemi. Předkládá mu drobnosti, které v případu nesedí. A také mu sděluje, že již byla nalezeno tělo jeho synovce.

Goodlanda navštíví i dívka, se kterou se Tony hodně často stýkal, a tato dívenka vypráví jeho strýci věci, které mají jisté souvislosti. Jde jí totiž o odměnu třicet tisíc za pomoc při pátrání. Goodland odevzdává svou zbraň k přezkoumání policii. Samozřejmě jinou, protože tu pravou, která zabíjela naleznou policisté u Tonyho manželky. Tím padá veškerá vina na ni. Jenže je tu ještě Columbo.  Autor: Pitryx

režie:
Boris Sagal
 
 
hraje:
Peter Falk (poručík Columbo), Ray Milland (Jarvis Goodland), Bradford Dillman (Tony Goodland), Bob Dishy (seržant Frederic Wilson), William Smith (Nichols), Arlene Martel (Gloria Westová), Robert Karnes (Grover), Joseph La Cava, Sandra Smith (Cathy Goodlandová)
 
 
scénář:
Jonathan Latimer, Richard Levinson, William Link
 
 
kamera:
Harry L. Wolf
 
 
dabing:
Petr Haničinec (poručík Columbo), Josef Vinklář (Jarvis Goodland), Milena Steinmasslová (Cathy Goodlandová), Ilona Svobodová (Gloria Westová), Ivan Trojan (Frederic Wilson), Lukáš Hlavica (Tony Goodland), Martin Sobotka (Dan Nichols)
 
 
asistent režie:
Foster H. Phinney
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.