Bídníci (2000) [TV minisérie]

Bídníci (Les Misérables)
77.8 %
 
 

Les Misérables

Další název: Bídníci 1; Bídníci 2; Bídníci 3; Les Misérables - Gefangene des Schicksals; Miserables / Bedári (SK)

    Žánr: drama
    Země: Francie / Španělsko / Itálie / Spolková republika Německo
    Délka: 90 min., 90x 4 díly
Další 4-dílná francouzská minisérie, tentokrát podle románu V. Huga. Děj je rozložen do 4 dílů a detailně přenáší román na filmové plátno. Seznamujeme se s Valjeanem (G. Depardieu), který je na odsouzen na galeje kvůli krádeži chleba a s jeho protějškem, inspektorem Javerem (J. Malkovich), s Cosettou a dalšími postavami. Silný příběh o tom, že i zločinec se může napravit a odčinit svou vinu řadou ušlechtilých činů. Přestože je Valjean propoštěn, je neustále pronásledován Javerem, který je ztělesněním fízlovských manýr v tom nejširším slova smyslu. Zlo je ve filmu nakonec potrestáno a dobro nakonec vítězí, ale jakým způsobem a za jakou cenu, to se dozvíte, jen pokud si tuto sérii nenecháte ujít.
Po filmu Hrabě de Monte Christo další herecký koncert řady vynikajících francouzských herců...  Autor: AcidBurn

režie:
Josée Dayan
 
 
hraje:
Gérard Depardieu (Jean Valjean), Christian Clavier (Thénardier), John Malkovich (Javert), Virginie Ledoyen (Cosette), Enrico Lo Verso (Marius), Charlotte Gainsbourg (Fantine), Asia Argento (Éponine Thénardier), Veronica Ferres (Madame Thénardier), Giovanna Mezzogiorno (sestra Simplice), Vadim Glowna (zraněný Fauchelevent), Steffen Wink (Enjolras), Léopoldine Serre (Cosetta - dítě), Jérôme Hardelay (Gavroche), Michel Duchaussoy (Gillenormand), David Suchařípa (policista), Guillaume Depardieu (mladý Jean Valjean), Jeanne Moreau (Matka představená Innocente), Jean-Louis Richard (Scarponi), Dominique Zardi (Cochepaille), Elisabeth Wiener (paní Victurnierová), Christopher Thompson (Courfeyrac), Ivan Vyskočil (policista), Václav Knop, Jakub Zindulka (kněz Montreuil), Andrea Elsnerová (obsluha z kavárny), Jan Kostroun (policista Gorbeau), Václav Kotva (zraněný lékař), François Hadji-Lazaro (Toussaint)
 
 
námět:
Victor Hugo
 
 
scénář:
Didier Decoin
 
 
kamera:
Willy Stassen
 
 
hudba:
Jean-Claude Petit
 
 
kostýmy:
Jean-Philippe Abril, Dagmar Pomajbikova
 
 
střih:
Marie-Josèphe Yoyotte
 
 
zvuk:
Michel Crivellaro, Michel Kharat, Jean-Paul Loublier
 
 
produkce:
Gérard Depardieu, Jean-Pierre Guerin
 
 
dabing:
Miroslav Donutil (Jean Valjean), Marek Vašut (Javert), Karel Heřmánek (Thénardier), Michal Jagelka (Mariues), Kateřina Peřinová (Cosseta), Jan Cina (Gavroche), Kristina Jelínková (Fantine), Jitka Moučková (Éponine), Simona Postlerová (Thénardierová), Růžena Merunková (Matka představená), Petr Kostka (monsignieur Bienvenu), Oldřich Vlach (Fauchelevent), Filip Blažek (Enjolras), Zdeněk Dušek (Cochepaille), František Němec (Mariusův dědeček), Patricie Soukupová (Azelma)
 
 
zvláštní efekty:
Georges Demétrau, Alain Couty
 
 
výprava:
Richard Cunin
 
 
kaskadér:
Roman Spáčil
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.