Duben
ohodnotit

Mezi supy

Unter Geiern

Další název:
Medzi supmi; Frontier Hellcat
Rok:
1964
Délka:
94 minut
„Jako supové se vrhají na kolony přistěhovalců nelítostní bandité. Ještě že je tu statečný Vinnetou a jeho přítel Old Surehand.“

Obsah filmu Mezi supy

 
Cesta přistěhovalců, kteří se chtějí usadit v Arizoně, vede přes nebezpečnou pustinu nazývanou Llano Estacado. Tady však řádí bezohlední bandité nazývaní Supové. Ti také zavraždí manželku a dceru farmáře Baumana a pak jeden z nich v převleku za misionáře svalí vinu na indiány z kmene Šošonů. Bandité vedení bezohledným Prestonem připravují velkou akci, chtějí se vmísit mezi nové kolonisty a místo k cíli jejich cesty je zavést do pasti, tam je pobít a zmocnit se jejich majetku. Naštěstí je tu odvážný náčelník Apačů Vinnetou a jeho přítel, statečný bílý lovec Old Surehand, kteří se o plánu dozví a rozhodnou se nové osadníky varovat dřív než...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Alfred VohrerAlfred Vohrer  
hraje:
Stewart GrangerStewart Granger.....Old Surehand [50]   
Pierre BricePierre Brice.....Vinnetou [35]   
Elke SommerElke Sommer.....Annie Helmersová [23]   
Renato BaldiniRenato Baldini.....Leader [42]   
Walter BarnesWalter Barnes.....Baumann sen. [46]   
Götz GeorgeGötz George.....Martin Baumann [25]   
Terence HillTerence Hill.....Baker jr. [26]   
Gojko MitićGojko Mitić.....Wokadeh [23]   
Miha BalohMiha Baloh.....Weller [35]   
Sieghardt RuppSieghardt Rupp.....Preston [32]   
Louis VelleLouis Velle.....Gordon [37]   
Voja MirićVoja Mirić.....Stewart [31]   
Stole ArandjelovićStole Arandjelović.....Milton [33]   
Ilija IvezićIlija Ivezić.....Jackie [37]   
Dunja RajterDunja Rajter.....Betsy [24]   
Vladimir MedarVladimir Medar.....Baker Sr. [40]   
scénář:
Eberhard KeindorffEberhard Keindorff  
Johanna SibeliusJohanna Sibelius  
námět:
Karl MayKarl May.....román   
hudba:
Martin BöttcherMartin Böttcher  
kamera:
Karl LöbKarl Löb  
střih:
Hermann HallerHermann Haller  
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
německá
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Mezi supy >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.8.2020
Hodně volné zpracování románů Karla Maye   "Syn lovce medvědů" a "Duch Llana   Estacada". Technicky je to dobré (na dobu   vzniku), herecky také a exteriéry jsou opravdu   kouzelné. Jako asi každý "kluk" mé   generace mám mayovky v malíčku ale volné   zpracování bych režisérovi odpustil. Ale   zpodobnění Old Surehanda ne! May popisuje tuto   postavu jako dvoumetrovou horu svalů s dlouhými   černými vlasy (je to poloviční indián) a   Stewart Granger nejen že se tomu ani neblíží   ale dá se říct, že je toho zcela přímým   protikladem. Možná jsem detailista ale mně to   dost kazí dojem.
shadowdark
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.2.2016
Knižní předlohu jsem miloval. Syna lovce   medvědů i Ducha Llana Estacada jsem přečetl   několikrát. Jako film je to lehký nadprůměr.
w.o.l.f.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.7.2015
Mladí krasavci Gojko Mitič, Goetz George a   Terence Hill. Slušná podívaná a návrat do   klukovských let.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.8.2014
Mezi supy je už spíš taková   komedie-limonáda,alespoň já to tak   vidím,,,není to úplně špatný film,ale asi   nechtěné komediální vsuvky a naivní dialogy a   zápletka,která zde více bije do očí to   sráží k nižšímu hodnocení.Nemohu za víc   než za 5/10.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.7.2014
Dva týdny po poslední klapce druhého dílu   'Vinnetouovské' trilogie se spustilo natáčení   dalšího příběhu, který je obohacen   zásadními změnami. Kromě Sama Hawkense, což   je pro něj již druhá 'Vinnetouovka', tu   bohužel schází i samotný Old Shatterhand. A co   si budeme nalhávat, bez něj to už prostě   nějak není ono. Na druhou stranu tu máme nové   postavy a to Old Surehanda a jeho poskoka Old   Wabblea. Jak se s ním Vinnetou zná a proč i   jeho považuje za svého bílého bratra, je tak   trochu záhadou. Dějově patří někam ke konci   celé série. Jinak se tento snímek tradičně   nijak nevymyká od předchozích mayovek.   Tentokrát je vypálen a vyvražděn ranč a kdo   jiný než Vinnetou s pomocí Old Firehanda bude   pátrat po vrazích. I když to už netočil   Reinl, kvalitou nijak nezaostává. Opět tu sice   chybí ony kouzelné scenérie, ale ve výsledku   to nijak nevadí. Atmosféra je opět honosná. V   obsazení tu poznáme spoustu známých tváří,   což po natáčení onoho druhého dílu trilogie   snad ani nepřekvapí. Gojko Mitič se stal už   standardem. Opět tu uvidíme i Terence Hilla, i   když coby komparzistu. Překvapením však je   Götz George, který zazářil už v 'Pokladu na   stříbrném jezeře.' I tento snímek se dá   ještě považovat za zdařilý, byť mu chybí   určité kouzlo těch předcházejících.
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.1.2013
U tohoto filmu mě nostalgie kupodivu nechytá.   Možná proto, že já měl vždy nejradši   mayovky ve kterých se vyskytuje kompletní   dvojice ve složení Vinnetou - Old Shatterhand a   zde se bohužel, dočkáme pouze prvního   jmenovaného. Což je ale tak trochu podvod,   minimálně na čtenáře-diváka, vzhledem k   tomu, že v obou předlohách (Syn lovce   medvědů, Duch Llana Estacada) se Old Shatterhand   taktéž vyskytuje. Old Surehand nikoliv. Nutno   však podotknout, že tenhle filmek je předlohám   věrný určitě o poznání více než takový   Poklad na Stříbrném jezeře (na jeho obhajobu   však musím dodat, že jeho předloha je cca 2x   rozsáhlejší než tuten "dvojromán"   Mezi supy). Jeho (filmový!) příběh tak pro mě   byl osobně zajímavějším, než třeba   Vinnetou, i když celkový dojem ze snímku byl o   něco horší. Ten hlavní důvod už je popsaný   výše.
Myslím že Stewart Granger jako Old   Surehand přeci jenom jisté charisma má, ovšem   jeho postava mě nijak nezaujala (snad až na jeho   "soutěž ve střelbě"). Taky se mi   vůbec nelíbil fakt (jako divákovi -   čtenářovi), že "Drtící ruka"   dostal své válečné jméno z důvodu, že   dokáže jediným úderem své pěstě   "uspat" nepřítele. "Jistá   ruka" v tomto díle, ho však bez problémů   strčí do kapsy. Umí totéž, co on a navíc   ještě stejně účinný úder hranou ruky   zezadu. Ehm. Už se zase nimrám v prkotinách,   ale Old Shatterhand je jedním z mých   oblíbených hrdinů, no :-)
Vinnetou působí   často poněkud nevýrazně a bezradně, když   nemá po boku svýho bráchu.
Komickou postavu   tentokrát zastupuje jistý "Old Wabble"   a k mému velkému překvapení tuhle roli zastane   lépe než Sam Hawkens či anglický lord ze   snímků předcházejících. I když v tomto   případě jsem hodně subjektivní - svým   vzezřením mi připomíná jistého   kolegu-nadřízeného v práci a to je děsnej   případ, takže vidět ho tady, v roli debila   není vůbec špatné. Jeho herecký představitel   má dokonce stejné křestní jméno jako onen   dotyčný...I jako já :-(
A pak ty   "povědomé xychty." Pokud koukáte   chronologicky, tak jak bylo točeno, určitě vám   neunikne tmavovláska objevující se i v   předchozím Vinnetuovi a samozřejmě ani jistý   Götz George, neboli komisař Schimanski. A   Terence Hill. A taky jeden z protivníků Clinta   Eastwooda v "Pro hrst dolarů. A na závěr   potom snad jediný konkurent Pierre Brice jako   "herce - indiána" - totiž mladičký   Gojko Mitič.
Ve výsledku to není špatné a   já se i přes jistou úsměvnost celého   zpracování (stejně jako u   předchozích/následujících dílů) docela   bavil. Jenom nostalgie tentokrát chyběla. Asi   proto, že jsem toto dílko viděl dnes cca po   2hé, maximálně po 3tí.
Karius
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.11.2012
Pierre Brice v Mayovce bez Lexe Barkera? To je   jako Funes bez dabingu Filipovskýho :( Prostě to   nefungovalo. Stewart Granger neměl ani z poloviny   takový charisma,jak americký playboy Lex Barker,   nehledě na fakt,že ve své roli ani nevypadal   tak věrohodně. Nikdy jsem nepochopil Karla Maye   a jeho postavu Old Surehand. Vždyt dvojici   Shatterhand/Vinnetou to všechno tak parádně   fungovalo...Tahle Mayovka je určitě jedna z   těch slabších,ale pořád se to dalo --->50%
jarda53
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.7.2011
Tahle máyovka ještě snese hodnocení mezi   těmi, které nejsou blbé, děj se zdá   pravděpodobný a zde se na herecký výkony moc   nehledí, v máyovkách hlavní role hrají hory,   indiáni a koně...
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.7.2009
Hodně fandím máyovkám a tenhle patři mezi ty,   které jsou zase velmi dobře natočene. Děj   zaujme od začátku až do konce.
hejtman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.1.2007
Klasická pohodová mayovka,méně známý,ale   kvalitní i pěkný příběh,který se i celkem   věrně drží knižní předlohy.
Postava Old   Surehanda je jiná,méně akční,méně   zábavná, než Old Shaterhand a zůstane navždy   v jeho stínu,ostatní postavy se   povedly.Filmařsky je toto dílo lehce   odfláknuto,klasický problém,kdy se na vlně   úspěchu natáčela jedna mayovka za druhou jak   na běžícím pásu,honem honem něco   vydělat.Ale jinak film vřele doporučuji je to   krásná a dobrodružná podívaná pro celou   rodinu zvláště na nedělní odpoledne.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih13205minih13205Muž z prvního století (1961) 
Muž z prvního století n
minih28219minih28219T.M.A. (2009) 
Darkness n
minih18401minih18401Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (1992) 
Home Alone 2: Lost in New York n
minih27720minih27720Nepřítel před branami (2001) 
Enemy at the Gates n
minih148783minih148783Specialisté (2017) [TV seriál] 
Specialisté n
minih8609minih8609Housata (1979) 
Housata n
minih19972minih19972Svatý Václav (1929) 
Svatý Václav n
minih146876minih146876Slíbená princezna (2016) [TV film] 
Slíbená princezna n
minih45103minih45103V tomhle zámku straší, šéfe! (1989) [TV film] 
V tomhle zámku straší, šéfe! n
minih66653minih66653Gulliverovy cesty (2010) 
Gulliver's Travels n


Hodnocení:n12345678910
dopisovatelMezi supy (1964)dopisovatelMezi supy (1964)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190568
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10