Duben
ohodnotit

Inkvizitor

The Mechanik

Další název:
The Russian Specialist; Deň odplaty (SK); Controller; Krvavé zúčtovanie (SK)
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
94 minut

Obsah filmu Inkvizitor

 
Ruská mafie zabila rodinu Nikolaje Cherenka a on svou ženu i syna hned pomstil. Pak odjel z Ruska do Ameriky, kde je již sedm let a pracuje jako mechanik. V práci vyhledá Nikolaje právník Jon Ridley, který ho zavede ke své klientce Mary Abramoffové. Ruská mafie jí zabila manžela a unesla dceru. Abramoffová nabízí Nikolajovi peníze, aby jí pomohl a přivedl její dceru Julii z Ruska zpět domů. Nikolaj odmítne. Když ale zjistí, že únos má na svědomí mafián Saša Popov, který zabil i jeho rodinu a o němž si myslel, že je mrtvý, nabídku přijímá...

V Rusku na Nikolaje čeká William Burton, kterého také platí Ambroffová. Dal dohromady tým na...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Inkvizitor >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.7.2020
Druhý režijní počin Dolpha Lundgrena a první,   ke kterému si napsal i scénář. A opět si   střihl roli Rusa. Originální název je v   českém překladu ´Mechanik´ a jedná se o   pracovní profesi, jako obvykle, bývalého   agenta, tentokrát ruského, Nicka Cherenkova,   který se přestěhoval do Ameriky za klidem po   smrti své ženy a syna vlivem války gangů.   Jenomže, jak už to v životě bývá, se tam   vrazi objeví také a Nick se rozhodne se vydat na   cestu pomsty. Námět hojně používaný   převážně od přelomu osmdesátých a   devadesátých let. A protože se opět jedná v   Lundgrenově filmografii o nízkorozpočtový   videofilm, nelze od toho očekávat něco   výjimečného či extra. Dolph se však i přes   malé rozpočtové možnosti snažil něco   vytvořit. Prý dokonce použil stylistické rysy   dle Tonnyho Scota, ale to už musí posoudit   divák sám za sebe. Tady jde po načrtnutí   problému a důvodu msty jen o akci, kterých je   skutečně více než dost, avšak, bohužel,   nijak zvlášť nenadchnou. Dolph v takové roli   není poprvé a tak víme, co od něj očekávat.   Nejen jako herec v hlavní roli, ale i jako   režisér udělal kus filmařské práce.   Skutečně škoda toho malého rozpočtu. Snímek   nijak zvlášť nenadchne, ale v rámci pouhého   videofilmu coby akční popcornový film jen tak   na odreagování ve své průměrnosti   nezaškodí.
PORTER
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.1.2015
Hodně slabá akční podívaná ,D.Lundgren opět   v akci s Ruskými protějšky v podobě mafie   kteří mu vyvraždí rodinu a on se s vrahy po   letech setká a chystá se pomstít.Scéna   přestelky když se setkají ve vesnici a začnou   se střílet je jak zkopírovaná z   westernů.Slabý jak v režii,v akcích tak v   efektech.
Pecik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.1.2015
Byť je mi Lundgren jako herec silně   nesympatický - jako akční hrdina a především   mstitel je to klasa. Spolu s usměvavými drsnými   hláškami a trochu toho násilí a zbraní to   ujde.
thejduk
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.4.2014
Bývalý ruský speciální agent dostává   příležitost pomstít smrt své rodiny, kterou   zabili ruští gangsteři tím, že z jejich rukou   dostane dívku, ze které chtějí udělat   prostitutku. Standardní střílečka, kde hlavní   hrdina se musí pomstít a přežít. Dslší film   s nepřemožitelným D.Lundgrenem v hlavní roli.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.9.2012
Na filmu je samozřejmě znát nízký rozpočet;   dost mi vadily podivné barvy; ale na Dolphovy   většinou až C-čkové produkce to je ještě   slušný film. Ze začátku mi vadil dabing (J.   Šťastný), ale časem se to poddalo, a vzdor   občasnému nezbytnému zrychlování ho považuji   za jeden z jeho lepších počinů.
Hugin
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.4.2008
Pokud si tvůrci mysleli, že samotným   zpomalením záběrů docílí nějakého   uměleckého dojmu, tak se šeredně spletli.   Záběry z Petrohradu jsou jako z turistického   prospektu A Lundgren, on asi, chudák, z těch   anabolik a steroidů má problémy s pohybem,   chodil jak na protézách, a jakej to býval   panečku sekáč. Abych jenom nekritizoval, asi   pětisekundový záběr na spadené listí,   zvířené koly projíždějícího auta byl   vskutku zdařilý.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.2.2008
Když se mi do rukou dostalo DVD na kterém je   Dolph Ludngren s brokovnicí a pod ním název   Inkvizitor (nevím v které distributorské hlavě   tento název vznikl) očekával jsem to nejhorší   a puštění filmu jsem dlouho odkládal. Nakonec   jsem však byl docela mile překvapen. Očekával   jsem, že Dolph předvede něco podobného jako   jeho akční kolegové v nynější době ale on   to zvládl o dost lépe. Nemá cenu rozebírat   příběh pomsty po vyvraždění hrdinovy rodiny   jelikož je toto téma ohrané jak Karel Gott ale   jde o jeho zpracování. To se Dolphovi, který se   tentokrát na filmu podílel i jako režisér   celkem povedlo. Film má syrovou kameru a ruské   prostředí dodává filmu dobrou atmosféru. A   jelikož to je akční film užije si divák dost   přestřelek. I ty jsou natočené docela dobře.   Nejsou v nich rychlé střihy, občas se v nich   objeví nějaká ta zpomalovačka a rozhodně se v   nich nešetří krví. Je na nich sice vidět, že   film nestál moc peněz a mohly být klidně i   delší ale i tak se na ně dobře kouká. Film   jsem tedy přežil ve zdraví a nestalo se abych   se u něj nudil. Pokud divák přistoupí na fakt,   že se jedná o akční béčko ve stylu   akčňáků 80. a 90. let bude ho film bavit.   Pokud čeká inteligentní akční zábavu tak ať   si radši dá poslední Bourneovské   dobrodružství.
gorous
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.5.2007
Ani jsem nevěřil ,že Dolph Lundgren může   ještě něco dobrého natočit a tento akční   snímek z prostředí ruské mafie jen tím   příkladem,už to není žádný svalovec,ale   ránu má vždy tvrdou a přesnou a mafiáni   třeste se.Jako aget,který přijde o rodinu se z   Ruska přestěhuje do Ameriky jako mechanik.Bude   požádán o nalezení dcery a její vysbobození   ze spárů ruské,kruté mafie.Senza,akční   podívaná,přestřelky,brutalita,násilí to vše   je v tomto filmu plných zvratů.chválím a   doporučuji

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih58754minih58754Město zločinu (2009) 
Xin Su shi jian n
minih32946minih32946Vlak dětství a naděje (1985) [TV minisérie] 
Vlak dětství a naděje n
minih80358minih80358Noč pered Rožděstvom (1913) 
Noč pered Rožděstvom n
minih29289minih29289Poslední hlídka (2000) 
The Last Patrol n
minih55079minih55079Nekecej a pádluj 2 (2009) 
Without a Paddle: Nature's Calling n
minih32894minih32894Holka na roztrhání (2002) 
Sweet Home Alabama n
minih156289minih156289Beomjoidosi (2017) 
Beomjoidosi n
minih27130minih27130Přeber si to! (1999) 
Analyze This n
minih51148minih51148Kyklop (2008) [TV film] 
Cyclops n
minih18397minih18397Salvador (1986) 
Salvador n


Hodnocení:n12345678910
Inkvizitor (2005)Inkvizitor (2005)Inkvizitor (2005)Inkvizitor (2005)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani