Duben
ohodnotit

Evilenko

Žánr:
Země:
Rok:
2004
Délka:
111 minut
„Nazývali ho „Zrůdou z Rostova“, byl jedním z nejstrašnějších sériových vrahů.“

Obsah filmu Evilenko

 
Evilenko je špatný, zlý, odporný, hnusný a ďábelský. Všechna tato slova platí pro hlavní postavu filmu. Vynikající herec Malcolm McDowell je představitelem ruského masového vraha a kanibala A.R.Čikatila, který řádil v letech 1978-90 a film, který uvidíte, je natočený podle pravdivých událostí. Soud mu dokázal 53 vražd lidí různého pohlaví a věku, všichni byli pohlavně zneužiti, umučeni k smrti a některé, podle vyšetřovatelů, snědl. Čakatil byl popraven v roce 1994 v Rusku, kde trest smrti stále existuje.

Zdroj: IKO Cable, s.r.o. (Film+)

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Evilenko >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.8.2014
Příběh masového vraha Čikatila je jen   inspirací hlavní postavy filmu, který dlouho   odolával odhalení a jeho oběti - většinou   děti a ženy - převýšily více než 50 -   prostě tehdejší systém mu to umožnil, ovšem   stejné případy jsou jak v kapitalismu i v   socialismu. Jeho dopadení znamenalo jen odhalení   jednoho z možných vrahů a jistě jich mnoho po   světě chodí i nadále. Z učitele se stal   masovým vrahem aa je otázkou, jestli počet jeho   obětí je konešný, jeho vraždy mohly být   zachyceny lépe, je však otázkou, jestli by to   někdo vůbec sledoval. Natočit příběhy všech   stejně nejde, to bychom netočili nic jiného.
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.11.2013
"Evilenko" mě na první pohled zaujal.   Byl velice zajímavý, co se týče děje. Je   neuvěřitelné, jak se z obyčejného a prostého   učitele na základní škole dokáže stát, tak   bezcitná a krutá zrůda jako byl právě   antihrdina v tomto thrilleru. Zaujal mě velice   příběh, jelikož byl podle skutečné události   a taky proto, že se policie neměla čeho chytit.   To, co mě ale šokovalo byl fakt, že vrah byl i   kanibal a při scéně, kdy do sklepa vstupuje   nějaký mladík a vidí vraha s krví na   obličeji, jsem se trochu vyděsila. Následně   potom byl mladík jediný, kdo vraha viděl a   když ukázal na vrahovi tvář přes sklo, začal   se smát a ukazovat na každýho přes sklo, kdo   byl vrahem (stal se z něho totiž blázen)...   Dost smutné
Jelikož newm, jak film skončil,   musím ho ještě dokoukat.
Omnibus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.10.2012
Hodnotitelům, kteří zde poukazují na   případné historické nepřesnosti a   nesrovnalosti jejich názor neberu. Pro mě,   přestože mám "něco málo" o   Čikatilovi nastudováno, je tento film stejně   naprosto dokonalý. Kašlu na reálie, jde o to,   že z Malcolma McDowella jsem měl husí kůži.   Dlouhá léta byl tento PAN HEREC pro mne hlavně   tím rozpustilým rošťákem s buřinkou a se   suspenzorem užívajícím nadměrné množství   očních kapek :-) a že i ta role byla těžká   kláda, ale teprve Evilenko na mě ze svých očí   vypustil opravdové běsy. Tohle se snad ani nedá   zahrát, to musí v člověku být... Nemusí   řvát, šermovat nožem nebo na kameru žvýkat   kila krvavé flákoty , jemu stačí aby se   smutně, až něžně podíval... a klidným,   pocit bezpečí vzbuzujícím hlasem promluvil na   dítě...
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.7.2011
Skvělý Malcom, pár dobrých scén, zejména s   hypnózou, ale jinak je děj zdlouhavý a   nezáživný. Tohle téma jistě mohlo být   zpracováno   svižněji.40%




2972011 10622/10845
gabikazavacka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.11.2010
To je hotový satan, ten Evilenko. Ako strašne   zabíjal. Je to pravda, že praví koministi, keď   videli, že sa už socializmus rúca, stávali sa   masovými vrahmi. Preskočilo im.
sakro
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.10.2010
kam se podělo Rusko?
Film se skvělým, i když nesmírně zrůdným   námětem. Velká škoda, že vyzněl z větší   části do prázdna. Tvůrci prostě námětem   pohrdli. Reálie ruského (vlastně sovětského)   prostředí byly stejně opravdové, jako by se   třeba v Kongu rozhodli natočit film o   událostech 1948 v Československu. Jako celek to   vyznělo nepřesvědčivě, neupřímně.   Čikatilo jednoznačně byl lidská zrůda a jiné   hodnocení si určitě ani v nejmenším   nezasloužil. Jen nevím, zda to věděl i   realizační štáb filmu Evilenko. Myslím, že   nejsem ani sadista vyžívající se v extrémně   krvavých scénách, ani netrpím nějakým druhem   psychické úchylky, ale mi hlavní postava nijak   zrůdně nepřipadala. Dokonce jsem se chvilkami   přistihl, že mi je jí snad trochu líto. Ale   věřte, že ve skutečnosti ne. Jen mi tak občas   vyzněl záměr filmařů. Ale že by tomu tak ve   skutečnosti bylo, to se mi snad ani věřit   nechce. Tímto svým povzdechem nechci zhatit a   zatratit celý film, nebo říci, že bylo   všechno špatně. Určitě měl hodně dobrých   scén, velmi hodnotím výkon Malcolma McDowella,   a ani někteří další herci mi nepřipadli až   tak špatní. Chci jen vyjádřit svou lítost,   že film neměl svůj vnitřní náboj, a jak   vidím podle dosavadních hodnocení, obecně   nezaujal. Je to škoda. Měl totiž co sdělit,   ale nepodařilo se. I když byl Evilenko   zfilmován pro kinoprojekci, je nesrovnatelný s   Občanem X, přestože ten byl vytvořen pouze   jako film televizní. Pro mě je to prostě půl   na půl a každý si musí udělat závěr svůj.
Mlapiska
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.7.2010
No já nevím, jsem z toho trochu na rozpacích.   Kdyby šlo o popcornovou zábavu na jedno   použití, tak prosím, docela v pohodě, ale to   není tento případ.
Od filmu, který je podle   skutečných událostí, zvlášť dost citlivých   či takových šokujících, očekávám taky   citlivý přístup, především k historickým   faktům a skutečnostem a osobám. Tady se   nemůžu zbavit pocitu, že tvůrci téma sebrali,   rozervali jako hadr a ještě pošlapali. A   nakonec z toho tedy udělali popcornovou zábavu,   jenže ne příliš zábavnou.
Hlavní problém   kromě samotného přístupu k tématu, mi   připadá způsob natočení. Film, který má   být z ruského prostředí není vůbec ruský.   Působí to jako tak trochu pro zhýčkané   americké publikum. Politické okolnosti   socialismu na mě působily odflákle a   vyšetřovací metody v druhé půlce filmu   nepochopitelně, fakta, jak jsem zmínila   překroucená (proč?) a kolikrát směšně   postavená na hlavu (co třeba ta zázračná   hypnóza?). Filmu kromě toho chybí náboj,   šťáva, to, čím by dostal. Jedná se o   brutálního vraha, který udělal   nepředstavitelně otřesné věci. A z filmu na   mě celou dobu dýchal pocit, že je to jenom   nějaký zlý pán. Mnohem větší mrazení jsem   měla z pouhého článku o Čikatilovi, než z   celého filmu.
Jediným kladem tak zůstává   Malcolm, teda, obdivuju ho, že takovou roli vzal,   a zhostil se jí opravdu na výbornou. Ostatní   postavy ale silně zaostávají. Dost nedotažená   mi přišla postava psychoanalytika, jehož konec   byl zrovna během neskutečně blbé scény.
A   tak bohužel, díky tomu všemu je přínos filmu   naprosto nulový. A že ten potenciál mohl být   sakra velký. Mohl, ale asi se nějak nechtělo.
TerraFelix
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.3.2010
Blbost, blbost, blbost. Absolutně nesedí fakta,   film je o neznámém podivném pánovi, který má   s Čikatilem pramálo společného. Tento odpad   kinematografie jenom zbytečně mystifikuje   neznalce, jakože jich po světě neběhá zrovna   málo. Tvůrčímu týmu by možná prospělo   trochu studia. Stejně jako se Brabcovi povedlo   zprznit Máj, tak Griecovi příběh o životě   Čikatila.
Hodnocení:
Přidáno: 19.10.2009
Souhlasím s Likantropem. Evilenko byl lidská   zrůda,ale dělat z něj šíleného telepata,   kterému přeskočilo po perestrojce je hloupost   hodná jen amerických tvůrců. Lepší   antiruskou propagandu jsem ještě neviděla.
likantrop
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.8.2009
Vo svojej podstate bol Čikatilo beštia toho   najhrubšieho zrna kanybal buzik a kurevnik v   jednej osobe.Na to všetko bol i beštialny   vrah.Snimok ktory zachytava jeho život a   vraždenie je len film,ktory tak trochu vynechava   fakty o vrahovy a rozprava tak trocha režiserove   vydenie problemu.Samozrejme že vykon Malcoma je   grandiozny,ale čakal som lepšie spracovanie   vražd.Mohly to viac zhororovieť.No čo už,ale   za pozretie to stoji.Aby som to zhrnul neprijeny   film o neprijemnom človeku schopnom čokoľvek   urobiť,len aby dosiahol vytuženy orgazmus so   znasilňovania a pojedania malych deti.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih153901minih153901Slender Man (2018) 
Slender Man n
minih75693minih75693Grace (2009) 
Grace n
minih154205minih154205The Evil Within (2017) 
The Evil Within n
minih15987minih15987Pobočník Jeho Výsosti (1933) 
n
minih8502minih8502Horečka sobotní noci (1977) 
Saturday Night Fever n
minih17141minih17141Provdám svou ženu (1941) 
Provdám svou ženu n
minih43753minih43753Měsíc v ohrožení (2006) [TV film] 
Earthstorm n
minih76502minih76502Super Hybrid (2010) 
Super Hybrid n
minih20164minih20164Šest černých dívek aneb Proč zmizel Zajíc (1969) 
n
minih8457minih8457Hon na kočku (1979) 
Hon na kočku n


Hodnocení:n12345678910
Evilenko (2004)Evilenko (2004)Evilenko (2004)Evilenko (2004)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190562
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376588
Obsahů a biografií: 178280

Poslední komentáře

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10